خانه تکنولوژی آنتی ویروس مناسب تان را با این راهنما به آسانی انتخاب کنید

آنتی ویروس مناسب تان را با این راهنما به آسانی انتخاب کنید

توسط فانیبو
1795 بازدید
آنتی ویروس مناسب تان را با این راهنما به آسانی انتخاب کنید

یکی از مسائلی که تمام کاربران کامپیوتر و موبایل هر از گاهی با آن مواجه می‌شوند، مسئله آنتی ‌ویروس و محافظت دستگاه و اطلاعاتشان دربرابر بدافزارها، ویروس‌ها و… است. یک آنتی ویروس خوب و به‌روز می‌تواند دستگاه شما را دربرابر بسیاری از حملات سایبری، باج‌افزارها، ویروس‌ها و… محافظت کند.

بنابراین اگر برنامه فعالی روی کامپیوتر خود ندارید که این کار را برای شما انجام دهد و اجازه ندهد اطلاعات شما دزدیده یا نابود شوند، با خواندن این یادداشت می‌توانید حداقل یک نرم‌افزار مناسب برای خود پیدا کنید. با ما همراه باشید.

 

معرفی چند آنتی ویروس رایگان

بسیاری از کمپانی‌های بزرگی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، یک نسخه آنتی ‌ویروس رایگان دارند که کارهای مورد نیاز ابتدایی کامپیوتر یا موبایل را مانند اسکن فایل‌ها و… انجام می‌دهد. بسیاری از آن‌ برنامه‌ها را می‌توانید به‌صورت عادی نصب و اجرا کنید، اما پس از اجرا متوجه می‌شوید که برخی از امکانات آن قفل‌اند و تنها در صورت پرداخت و ارتقاء به نسخه پولی، فعال می‌شوند و بیشترین محافظت را از کامپیوتر یا موبایل شما خواهند کرد.

در کشور ما به‌علت وجود تحریم‌ها و عدم امکان پرداخت بین‌المللی، امکان خرید نسخه پولی وجود ندارد. بنابراین چاره‌ای نیست جز نصب نسخه‌های کرک شده. در هنگام نصب نسخه‌هایی که کرک شده‌اند یا شماره سریال مورد نیاز برنامه را تولید و عرضه می‌کنند، راهنمای اصولی نصب را حتماً از سایتی که برنامه را از آن دانلود می‌کنید، بخوانید و طبق دستورالعمل پیش بروید. اما برای استفاده شخصی کاربران معمولاً همان نسخه آنتی ویروس رایگان کفایت می‌کند.

 

Bit Defender Antivirus

Bit Defender Antivirus

این نرم‌افزار ساده و کم‌حجم است و هنگام اسکن فایل‌های کامپیوتر سرعت دستگاه را کم نمی‌کند. سرعت بالای اسکن و رابط کاربری ساده و راحت آن باعث شده است که جزو محبوب‌ترین‌ها در میان همتایان خود باشد. نسخه رایگان گاهی پیام‌ها و تبلیغات پاپ‌آپی را برای شما می‌آورد که نسبت به پولی نبودن و بی‌دردسر بودن آن، مشکل خاصی محسوب نمی‌شود.

این آنتی‌ویروس توانایی بسیار خوبی در تشخیص ویروس‌ها دارد و در حالت Auto Pilot خودش ضمن شناسایی ویروس‌ها، آن‌ها را مدیریت می‌کند و دیگر نیازی نیست خودتان را درگیر ویروس‌ها کنید.

در بیت دیفندر بلافاصله پس از نصب می‌توانید اسکن را شروع کنید، درحالی‌که برخی از برنامه‌ها نیاز به تنظیمات اولیه دارند که شاید برای شما خوشایند نباشد. به‌طورکلی در میان نرم‌افزارهای مشابه، کاربر کمترین میزان کار را لازم است انجام دهد. شاید بتوان بیت دیفندر را بهترین آنتی ویروس رایگان برای کامپیوتر یا حداقل یکی از بهترین‌ها نام‌گذاری کرد.

 

Kaspersky Antivirus

Kaspersky Antivirus

کسپرسکی مانند بسیاری از رقبای خود هم نسخه پولی و هم نسخه رایگان را برای کاربران خود عرضه می‌کند. این برنامه در طی سالیان متمادی همیشه در لیست‌های مربوط به بهترین آنتی‌ویروس‌ها قرار می‌گیرد. هرچند نسخه پولی طبیعتاً بهتر و حرفه‌ای‌تر است، اما نسخه رایگان هم به‌هرحال از هسته و سرورهای همان کمپانی استفاده می‌کند و قدرت خوبی در تشخیص و پاک‌سازی ویروس‌ها دارد. هنگام استفاده از نسخه رایگان باید کمی پیام پاپ‌آپ برای ارتقاء به نسخه پولی و… را تحمل کنید.

کسپرسکی که محصول یک کمپانی روسی است، در نسخه‌های مختلف مانند موبایل، آنلاین و… نیز عرضه می‌شود که می‌تواند دستگاه‌های الکترونیکی شما را در موقعیت‌های مختلفی، ایمن نگه‌دارد.

 

ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus

آنتی ویروس نود 32 تولید یکی از مشهورترین کمپانی‌های سازنده آنتی‌ویروس است که قدمت زیادی در زمینه تولید این نرم‌افزار دارد. هرچند ESET NOD32 پولی و نیازمند تهیه لایسنس است، اما ESET Online Scanner، اسکنر رایگان و آنلاین این شرکت است که برای استفاده از آن تنها به اتصال اینترنت نیاز است تا فایل‌های شما را بررسی و ویروس‌ها را قرنطینه کند.

اگر لایسنس نرم‌افزار را تهیه و استفاده از آن را شروع کردید، در صفحه اصلی 3 حالت اسکن سریع، کامل و سفارشی را می‌توانید ببینید که بسته به نیازتان، یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنید. هم‌چنین می‌توانید ویروس‌ها و بدافزارها را پاک یا قرنطینه کنید.

 

eScan Antivirus Toolkit

eScan Antivirus Toolkit

یکی از ویژگی‌های این آنتی ویروس رایگان ویندوز این است که تنها دانلود آن برای راه‌اندازی کافی است و فرآیندی به نام نصب ندارد. این برنامه پرتابل است و از طریق USB و… هم می‌توانید آن را جابه‌جا کنید. این ویژگی‌ها در عین این‌که کار را برای‌تان راحت می‌کنند، باعث می‌شوند زیاد هم نتوانید روی این برنامه حساب باز کنید!

این یعنی برنامه به‌طور دائم از فایل‌های شما در مقابل ویروس‌ها محافظت نمی‌کند و در واقع برای مواقعی ساخته شده است که آنتی‌ویروس خودتان درست کار نمی‌کند یا در حال حاضر آنتی‌ویروسی ندارید اما در عین حال به‌صورت فوری نیاز به یک اسکن از دستگاه الکترونیکی و فایل‌های خود دارید.

 

Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus

آنتی ویروس پاندا یکی از آنتی‌ویروس‌های پرطرفدار، پر سرعت و رایگان است که درسال‌های اخیر توجه کاربران را به خود جلب کرده است. این نرم‌افزار ظاهر زیبا و چشم‌نوازی دارد و روی طراحی گرافیکی آن بیش‌تر از رقبایش کار شده است.

با این‌که پاندا هنگام اجرا شدن فشار زیادی به پردازنده وارد می‌کند، اما اگر آن را در پس‌زمینه اجرا کنید یا روی حالت گیمینگ قرار دهید، فشار را از روی پردازنده برمی‌دارد تا بدون مشکل به فعالیت‌های خود بپردازید.

پاندا امکاناتی چون پشتیبانی و محافظت از USB برای جلوگیری از ورود ویروس از طریق فلش، استفاده از فضای ابری، toolkit حمایتی برای زمانی که ویندوز اجازه نصب آنتی‌ویروس را نمی‌دهد و… دارد.

 

Avira Antivirus

Avira Antivirus

آنتی ویروس آویرا در تست امنیتی AV-Comparatives موفق به مسدود کردن 100 درصد تهدیدهای امنیتی شده است که نشان از قدرت این محصول دارد. این آنتی‌ویروس محبوب آلمانی سبک، قدرتمند و به روز است و نسخه دسکتاپ آن برای سیستم عامل‌های ویندوز و یونیکس تهیه و توزیع شده است.

آویرا رایگان است و به همین دلیل پاپ‌آپ‌های متعددی در طی کار کردن با آن روی صفحه دسکتاپ شما ظاهر می‌شود. البته با توجه به عملکرد قوی آن، شاید بتوان آن را تحمل کرد. اما بسیاری از کاربران آویرا از دست پیام‌ها و نوتیفیکیشن‌های بی‌شمار پاپ‌آپ، آن را از روی سیستم خود پاک می‌کنند.

آویرا فایروال قدرتمندی دارد که از کامپیوتر، فایل‌ها، مرورگر، ایمیل‌ها و… به خوبی در مقابل فیشینگ، ویروس‌ها، هکرها، بات‌ها، ورم‌ها، تروجان‌ها و… محافظت می‌کند. قابلیت Protection Cloud Avira این امکان را فراهم می‌کند که فایل مورد نظر شما در لحظه توسط سرورهای قدرتمند آنلاین این کمپانی بررسی و سلامت آن تأیید یا رد شود.

 

AVAST

AVAST

جالب است بدانید که کمپانی Avast و شرکت AVG با هم ادغام شده‌اند و هردو زیر نظر یک مجموعه کار می‌کنند، اما تا به امروز هیچ‌کدام نام تجاری خود را تغییر نداده‌اند. بنابراین می‌توانید مطمئن باشید هرکدام را که استفاده می‌کنید، به یک منبع اطلاعاتی جامع و سرورهایی قدرتمند وصل می‌شوید که روی هم رفته، 400 میلیون کاربر را پشتیبانی می‌کنند.

با این‌که این آنتی ویروس رایگان هم مانند همتایان خود تبلیغات و پاپ‌آپ‌های فراوانی دارد، اما در حالت گیمینگ (انجام بازی‌های سنگین و حرفه‌ای) نه سیستم را کند می‌کند و نه تبلیغات را نمایش می‌دهد. در حالتی غیر از گیمینگ اجرای آواست ممکن است کامپیوتر شما را کمی کُند کند، ضمن این‌که برای مقابله با بدافزارها ایراداتی جزئی دارد.

از نقاط قوت این برنامه می‌توان به دیواره آتش قوی، بلک لیست یا لیست سیاه برای تماس‌ها و هم‌چنین ویژگی ضدسرقت برای نسخه‌های موبایل آن اشاره کرد. نسخه پولی برنامه هم همان‌طور که مشخص است تبلیغات ندارد و امکانات بیشتری ارائه می‌کند. اما نسخه رایگان هم برای یک کاربری معمولی، کافی است.

 

AVG Antivirus

AVG Antivirus

همان‌طور که اشاره کردیم، اکنون کمپانی ارائه دهنده Avast و AVG یکی هستند، بنابراین در عملکرد مرکزی خود نباید تفاوت‌های زیادی داشته باشند. با این وجود برخی Avast را بر AVG برتر می‌دانند و برخی برعکس.

نکته مهم درباره این نرم‌افزار علاوه بر رایگان بودن، مقاومت قابل قبول در برابر ویروس‌ها، فیشینگ و… است. افزونه‌ها و امکانات آن از آواست کم‌تر است و طی سال‌های اخیر به اندازه رقبایش روی ویژگی‌های متنوع آن کار نشده است.

به‌هرحال قرار است آنتی‌ویروس جدیدی از ترکیب Avast و AVG عرضه شود که تمام ویژگی‌های مثبت و نکات قوت هر دو را داشته باشد و احتمالاً به یکی از غول‌های شکست‌ناپذیر در این زمینه تبدیل شود. آنتی‌ویروس AVG در جدیدترین تست AV- Comparatives موفق شد 97 درصد حملات و تهدیدها را شناسایی و خنثی کند که در میان آنتی ویروس های رایگان امتیاز خوبی محسوب می‌شود.

AVG هم نسخه موبایل دارد و با کمک آن می‌توان تنظیمات پیشرفته حریم خصوصی و فعال کردن گزینه ضدسرقت موبایل را انجام داد. گزینه ضدسرقت یعنی در صورتی که گوشی دزدیده شد، با استفاده از گوگل مپ جای آن قابل ردیابی باشد. هم‌چنین می‌توان با استفاده از میکروفون گوشی صدای سارقان و با استفاده از دوربین سلفی گوشی، چهره سارقان را ضبط کرد.

در صورتی که سارقان موفق شدند به اطلاعات گوشی دسترسی پیدا کنند، این برنامه اطلاعات مهم را پیش از استخراج، پاک می‌کند. به‌علاوه اگر سارقین تصمیم گرفتند سیم‌کارت را در بیاورند، گوشی قفل می‌شود و دیگر کار نخواهد کرد. این ویژگی‌ها از گوشی اندرویدی و اطلاعات شما به خوبی محافظت خواهند کرد.

 

 Qihoo 360 Total Security

 Qihoo 360 Total Security

آنتی ویروس 360 توتال سکیوریتی شاید بهترین گزینه برای انتخاب آنتی‌ویروس مورد نظر شما نباشد، اما اگر گزینه دیگری نداشتید، امتحان آن توصیه می‌شود. این آنتی‌ویروس با این‌که از نام و شهرت نسبتاً خوبی برخوردار است، اما مشکلاتی دارد. برای مثال نسخه رایگان آن امکانات کمی دارد و برای استفاده بهینه از آن، نسخه پولی بیشتر به کار می‌آید. ضمن این‌که اطلاعات شما بدون اجازه‌تان برای تحقیقات مربوط به بهبود تجربه کاربری، به سرورهای آن ارسال می‌شود. در آنتی‌ویروس‌های رایگان دیگر، معمولاً یک پیام برای کاربر ظاهر می‌شود و با تأیید او، اطلاعات به سرورهای کمپانی ارسال می‌شوند.

رابط کاربری آن هم زیاد دل‌نشین نیست، اما در نهایت مهم این است که در صورت لزوم کار شما را راه می‌اندازد و ویروس‌ها را به خوبی شناسایی می‌کند. ضمن این‌که نوتیفیکیشن‌های بی‌موقع و پیام‌های پاپ‌آپ آن از سایر آنتی ویروس های رایگان کم‌تر است.

اما جدا از نکات منفی که ذکر شد، آنتی‌ویروس‌های کمی مانند بیت دیفندر و AVG از نظر قدرت ویروس‌یابی از نرم‌افزار این شرکت چینی برترند. 360 توتال سکیوریتی در تست AV – Comparatives میزان 99.4 درصد از حمله‌ها و تهدیدات را شناسایی و خنثی کرده است. این برنامه نیز یکی از آنتی‌ویروس‌هایی است که از نسخه موبایل هم برخوردارند.

 

TotalAV Essential Antivirus

TotalAV Essential Antivirus

آنتی ویروس Total AV شاید نسبت به بیشتر آنتی‌ویروس‌هایی که در این یادداشت معرفی شده است، از شهرت کم‌تری برخوردار باشد؛ ولی محافظت قابل قبولی از سیستم‌عامل ویندوزی شما به عمل می‌آورد. نقطه ضعف این آنتی‌ویروس رایگان، آپدیت نشدن به موقع آن است و این احتمال وجود دارد که نتواند در هر زمان ویروس‌های جدید را روی کامپیوتر شما شناسایی و نابود کند.

 

McAfee Total Protection

McAfee Total Protection

یکی از آنتی‌ویروس‌های قدرتمند و برتر جهان با سال‌ها سابقه، آنتی ویروس مک آفی است که دو نسخه ویندوز و اندروید دارد. نسخه اندروید آن توقع کاربران را برآورده کرده است اما مهم‌تر از آن نسخه ویندوز است که غولی در این صنعت محسوب می‌شود.

نسخه رایگان مکافی روی ویندوز 10 قابل اجرا است و از اطلاعات کامپیوتر شما در برابر ویروس‌ها، بدافزارها و… محافظت می‌کند. سرورها و پایگاه داده‌های قدرتمند این آنتی‌ویروس، آن را به نرم‌افزار مرجع قابل اعتمادی برای کاربران تبدیل می‌کند. نسخه موبایل McAfee نیز امکانات ضدسرقت را مانند گرفتن تصویر کسی که بخواهد با زور قفل گوشی را باز کند و پاک کردن اطلاعات گوشی در صورت باز شدن قفل، دارد.

 

ZoneAlarm Antivirus

ZoneAlarm Antivirus

آنتی ویروس زون آلارم یک آنتی‌ویروس رایگان و خوش‌ساخت است. این نرم‌افزار علاوه بر این‌که با محافظت از اطلاعات شما در برابر ویروس قوی عمل می‌کند، فایروالی بسیار تخصصی و ویژه دارد که به عنوان یک فایروال جانبی در ویندوز شما عملکردی قوی خواهد داشت. از آن‌جایی که این برنامه رایگان است، تبلیغات و پاپ‌آپ‌های زیادی را مشاهده خواهید کرد، اما نسبت به خدماتی که در اختیار شما قرار می‌گیرد، ارزشش را دارد.

 

Sophos Home

Sophos Home

برنامه سوفوس هوم از نظر تاریخچه در دسته آنتی‌ویروس‌های جدید قرار می‌گیرد، اما اصلاً نباید آن را دست کم گرفت. این نرم‌افزار گاهی در ویژگی‌ها و امکانات از رقبای پیشکسوت خود پیشی می‌گیرد. با این‌که این آنتی ‌ویروس رایگان است اما نسخه پولی هم دارد.

اما خیلی از امکانات آن برای کاربران به‌صورت رایگان باز است. با خرید نسخه پولی یا تهیه شماره سریال آن، می‌توان این برنامه را روی 10 دستگاه به صورت پرمیوم نصب کرد و این ویژگی برای کنترل کودکان در محیط اینترنت، بلاک کردن محتوای نامناسب اینترنت و… هم بسیار مفید است.

 

Adaware Antivirus

Adaware Antivirus

شاید آنتی‌ویروس اداور یا ادور بهترین انتخاب در میان آنتی‌ویروس‌های رایگان نباشد، اما کافی است بدانید که سرورهای ویروس‌یابی آن تحت لیسانس Bit Defender هستند. شاید این نقطه قوت در برابر رابط کاربری نه‌چندان جذاب آن، نظر شما را تغییر دهد!

 

Trend Micro HouseCall

Trend Micro HouseCall

آنتی‌ویروس پرتابل و رایگان ترند میکرو هاوس کال یکی از آنتی‌ویروس‌های بدون نیاز به نصب است. چنین برنامه‌هایی در صورتی عدم دسترسی شما به آنتی‌ویروس نصبی و محافظ دائمی، بسیار مفید و کارا هستند. بنابراین برای اسکن سریع کامپیوتر خود می‌توانید این برنامه را دانلود و از آن استفاده کنید.

 

Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender

اگر از کاربران ویندوز هستید، مایکروسافت ویندوز دیفندر همراه با ویندوز 10 ارائه می‌شود و به آنتی ویروس ویندوز 10 هم شهرت دارد. اما متأسفانه این آنتی‌ویروس آن‌قدرها که باید، قوی نیست و هکرها تقریباً به راحتی آن را شکست می‌دهند. بنابراین اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنید، تنها به همین برنامه بسنده نکنید و از برنامه‌های کمپانی‌های قدرتمند در این زمینه نیز استفاده کنید.

 

FortiClient

FortiClient

البته که آنتی‌ویروس فورتی کلاینت از کمپانی فورتی‌نت بیشتر برای سازمان‌ها و استفاده‌های تخصصی‌تری مانند دپارتمان‌های IT مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما اگر یک کاربر خانگی علاقه‌مند به مباحث امنیت و IT باشید هم می‌توانید از نسخه رایگان Forticlient برای سیستم خانگی خود استفاده کنید. فورتی کلاینت علاوه بر فایروال، اسکن برای ویروس و انواع بدافزارها، امکان اسکن نفوذپذیری و آسیب‌پذیری را هم دارد.

هم‌چنین این نرم‌افزار جز آن دسته از آنتی‌ویروس‌هایی قرار می‌گیرد که گزینه امنیت خانواده را هم دارد و از طریق این امکان می‌توانید تجربه امنی از وب‌گردی را برای کودکان خود رقم بزنید. فورتی کلاینت در تست آسیب‌پذیری AV – Comparatives نمره 99 را کسب کرد که نشان می‌دهد یکی از بهترین‌ها در این حوزه است.

 

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware

این آنتی‌ویروس که دو نوع رایگان و پولی دارد، برای مبارزه با بدافزارهای مختلف تهیه شده است. این آنتی‌ویروس مک و ویندوز را پشتیبانی می‌کند و سیستم شما را از بدافزار، باج‌افزار، آگهی‌افزار، جاسوس‌افزار و… محافظت می‌کند. البته نسخه پولی آن امکانات بیشتری دارد اما نسخه رایگان آن هم رضایت کاربران را جلب می‌کند.

 

Padvish Total Security

Padvish Total Security

آنتی ویروس پادویش یک آنتی‌ویروس ایرانی است که شرکت آن از دهه 80 راه‌اندازی شد اما بیشتر در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفت. فارسی بودن، داشتن امکان پشتیبانی، امکان خرید نسخه پولی از طریق درگاه بانکی و… ویژگی‌هایی هستند که کاربران را ترغیب می‌کنند تا از این محصول استفاده کنند. پادویش در بهمن ماه 98 نسخه تست آنتی‌ویروس اندروید خود را هم عرضه کرد که می‌تواند نشان از پیشرفت کیفیت و قدرت سرورهای آن باشد.

پادویش سیستم شما را در مقابل نفوذ، ویروس فلش‌ها، انواع بدافزار‌ها، باج‌گیرها، تروجان‌ها و… ایمن و از فایل‌های روی دستگاه نسخه پشتیبان تهیه می‌کند. هزینه نسخه تک‌کاربره 1 ساله آن 66 هزار تومان، 3 ساله 133 هزار تومان و 5 ساله 200 هزار تومان است.

 

آنتی ویروس شید

آنتی ویروس شید

آنتی ویروس شید یک آنتی‌ویروس ایرانی از شرکت شید افزار رایانه است که حدود 1 دهه سابقه دارد. این شرکت اخیراً با یک آپدیت عمده محصول خود را کاملاً متحول کرده و از فضای نسخه قبلی جدا شده است. شید خودش موتور ویروس‌یابی ندارد و از موتورهای شناسایی نود 32 و آویرا استفاده می‌کند. شاید برخی احساس کنند این یک نقطه ضعف محسوب می‌شود، اما شید و کاربران آن اعتقاد دارند این نکته تضمین‌کننده دقت و قدرت موتورهای ویروس‌یاب آن است.

از مزایای این آنتی‌ویروس می‌توان به آپدیت‌های بی‌دردسر، امکان پرداخت در داخل کشور، زبان فارسی و… اشاره کرد. یکی از ویژگی‌های قابل توجه نسخه جدید، ویژگی ضدسرقت لپ‌تاپ است. یعنی اگر لپ‌تاپ دزدیده شود، می‌تواند با شناسایی سیستم‌های WiFi محدوده و بدون نیاز به GPS، مکان خود را شناسایی و به سیستم پشتیبان اعلام کند.

 

بهترین آنتی ویروس چه خصوصیاتی دارد؟

انتخاب بهترین آنتی ویروس از میان غول‌های ساخت این اپلیکیشن‌ها کار راحتی نیست، برای همین معمولاً لیستی از بهترین‌ها ارائه می‌شود. خصوصیت مشترک بهترین آنتی ویروس ها، بهره بردن از پایگاه داده‌ای قوی، سرورهای قدرتمند ویروس‌یاب، بدافزار، باج‌افزار و… و هم‌چنین داشتن امکانات جانبی چون کنترل کودک و موارد دیگر است.

 

Norton Antivirus Plus

Norton Antivirus Plus

آنتی ویروس نورتون که از نظر وب‌سایت TechRadar پس از نسخه پولی بیت‌دیفندر، بهترین آنتی‌ویروس 2020 است، بدافزارها را به سرعت شناسایی  می‌کند و از بین می‌برد. این نرم‌افزار پولی است و اگر در داخل کشور تمایل به استفاده از آن را داشته باشید، با مسائلی مانند تهیه لایسنس و… درگیر می‌شوید. البته با توجه به کیفیت، دقت و حفاظت این برنامه، ارزشش را دارد.

مدیریت رمزهای عبور، جلوگیری از ورود به سایت‌های جعلی، کشف سریع و قرنطینه کردن ویروس و… از امکانات این برنامه هستند. رابط کاربری نورتون ساده است و به‌راحتی می‌توان با آن کار کرد. این برنامه برای سیستم‌های عامل ویندوز و مک طراحی شده است و هر لایسنس برای یک دستگاه کاربرد دارد. هم‌چنین اطلاعات شما در یک فضای ابری قابل ذخیره و مدیریت است. با برشمردن تمامی این ویژگی‌ها می‌توان نورتون را بهترین آنتی ویروس برای کامپیوتر یا حداقل یکی از بهترین‌ها در این زمینه نامید.

 

F-Secure Antivirus SAFE

F-Secure Antivirus SAFE

آنتی‌ویروس اف سکیور یک نرم‌افزار پولی است که اگر امکان خرید یا تهیه شماره سریال آن را داشته باشید، حتماً از آن خوش‌تان خواهد آمد. این برنامه سبک و قدرتمند است و نسخه‌هایی برای سیستم‌های عامل ویندوز، مک، اندروید و iOS دارد. کار کردن با آن راحت است و شما را در مقابل ویروس، باج‌افزار، بدافزار، فیشینگ و… محافظت می‌کند.

یکی از قابلیت‌های کاربردی این نرم‌افزار، برای خانواده‌هایی است که فرزندان کوچکی دارند و می‌خواهند محتوای نامناسب اینترنتی برای فرزندانشان نمایش داده نشود. علاوه بر بلاک کردن اتوماتیک محتوای نامناسب، می‌توان ساعت استفاده از دستگاه را محدود کرد تا کودک نتواند خارج از بازه زمانی تعریف شده، از دستگاه الکترونیکی مورد نظر استفاده کند. نسخه موبایل آن نیز مانند نسخه موبایل بسیاری از آنتی‌ویروس‌های موبایل امکان ردیابی و پاک کردن اطلاعات را در صورت دستیابی سارقین به محتوای گوشی، دارد.

 

Webroot SecureAnywhere Antivirus

Webroot SecureAnywhere Antivirus

آنتی ویروس وب روت یک آنتی‌ویروس پولی است که پس از دانلود می‌توانید از آن به مدت 14 روز به صورت رایگان استفاده کنید. اگر در خارج از کشور حضور داشته باشید و بتوانید این برنامه را بخرید یا در داخل کشور به کد خرید یا سریال نامبر آن دسترسی پیدا کنید، از انتخاب این برنامه پشیمان نمی‌شوید.

این آنتی‌ویروس از بسیاری از همتایان خود سبک‌تر و سریع‌تر است و کمتر منابع پردازنده کامپیوتر را اشغال می‌کند. Webroot سرورهایی دقیق و قدرتمند دارد و جدیدترین انواع ویروس، باج‌افزار، بدافزار و… را شناسایی می‌کند و از بین می‌برد.

 

اپلیکیشن‌های مناسب آنتی ویروس موبایل

بسیاری از کمپانی‌های سازنده آنتی‌ویروس که در این مقاله از آن‌ها نام بردیم مانند کسپرسکی، AVG، McAfee، 360 توتال و… اپلیکیشن‌های آنتی ویروس موبایل هم تولید می‌کنند که معمولاً با توجه به متفاوت بودن پلتفرم دستگاه، کارایی‌های متفاوتی دارند. اما به‌طور قطع می‌توان گفت که با همان قدرت دسک‌تاپ از گوشی موبایل شما محافظت می‌کنند.

ویژگی‌های ضدسرقت برخی از آن‌ها مانند ردیابی گوشی سرقتی از طریق GPS، قفل شدن، تصویربرداری از سارق و… از ویژگی‌های فوق‌العاده این اپلیکیشن‌ها است. برخی از آنتی‌ویروس‌ها هم به‌طور مشخص برای موبایل طراحی شده‌اند:

 

Power Security AntiVirus Clean

Power Security AntiVirus Clean

اگر به دنبال یک آنتی‌ویروس کم حجم و قوی برای موبایل اندرویدی خود هستید که بتوانید آن را به‌صورت رایگان آپدیت کنید، آنتی ویروس پاور سکیوریتی یکی از بهترین گزینه‌های موجود است. این نرم‌افزار گوشی شما را در فواصل زمانی مشخص یا به‌صورت دستی اسکن و از آن در مقابل ویروس‌ها، بدافزارها، باج‌افزارها و… محافظت می‌کند.

این برنامه برای محافظت از حریم خصوصی کاربر قفل نرم‌افزار را هم در میان امکانات خود ارائه کرده است و اجازه نمی‌دهد به وای‌فای‌های ناامن و سارق اطلاعات وصل شوید. این نرم‌افزار در گوگل‌پلی تاکنون بیش از 100 میلیون بار دانلود شده که نشان‌دهنده قدرت و محبوبیت آن است.

 

CM Security Antivirus AppLock

CM Security Antivirus AppLock

آنتی ویروس برای اندروید سی ام سکیوریتی یکی از برترین آنتی‌ویروس‌های موبایل است که با بیش از 100 میلیون بار دانلود در گوگل‌پلی، به یک نرم‌افزار خاص و تاریخ‌ساز تبدیل شده است. این میزان از محبوبیت تصادفی نیست و واقعاً هنگام کار با آن متوجه می‌شوید با نرم‌افزاری دقیق، سریع و قدرتمند طرف هستید. این آنتی‌ویروس از گوشی شما در برابر ویروس، تروجان، جاسوس‌افزار، بدافزار، باج‌افزار، اسپم و فیشینگ تبلیغاتی و… کاملاً محافظت می‌کند.

این برنامه حافظه داخلی و کارت حافظه خارجی را به شکل دقیق و با سرعت بررسی و علاوه بر شناسایی ویروس‌ها، فایل‌های خراب و غیرضروری را هم پاک می‌کند. می‌توان با استفاده از آن لیست سیاه برای تماس‌ها ساخت و با باز نکردن وب‌سایت‌های مشکوک، تجربه امن وبگردی برای شما فراهم می‌شود.

 

آنتی ویروس آنلاین چه ویژگی مثبتی دارد؟

زمانی که نرم‌افزار مناسبی در دسترس نیست، امکان خرید یا تهیه شماره سریال نرم‌افزار مورد نظر را ندارید، دستگاه شما هنگ کرده است و نمی‌توان آنتی‌ویروسی روی آن نصب کرد و… زمان مناسبی برای استفاده از آنتی ویروس آنلاین است. این سایت‌ها می‌توانند به‌صورت محدود فایل‌های مشکوک شما را اسکن و ویروس‌یابی کنند.

 

VirScan Antivirus

ویر اسکن یک آنتی‌ویروس آنلاین رایگان است که در صورت عدم دسترسی شما به آنتی‌ویروس‌های معمول، می‌تواند برای‌تان بسیار مفید و کارآمد باشد. شما می‌توانید فایلی را که به ویروسی بودن آن مشکوک هستید، در این سایت آپلود کنید تا با استفاده از سرورهای قدرتمند خود، فایل را برای شما ویروس‌یابی کند. بنابراین این برنامه برای کامپیوتر، موبایل یا دستگاه‌های الکترونیکی شما طراحی نشده است و تنها روی تشخیص فایل‌های آلوده کار می‌کند.

 

VirusTotal

ویروس توتال یک آنتی ویروس آنلاین رایگان است که توسط پایگاه داده عظیم و قدرتمند آن می‌توانید یک سایت یا یک فایل را بررسی کنید. شما فایل‌هایی تا حجم 256 مگابایت را می‌توانید برای این کمپانی ارسال کنید تا آن‌ها را از لحاظ ویروس، تروجان، بدافزار و… برای شما بررسی کنند.

عملکرد VirusTotal رضایت‌بخش و دقیق است و برای مواقعی که به آنتی‌ویروس به‌روزشده روی کامپیوتر خود دسترسی ندارید، بسیار مناسب است. همان‌طور که از ساز و کار این برنامه مشخص است، فقط برای اسکن وب‌سایت‌ها یا فایل‌ها مناسب است و از دستگاه‌های الکترونیکی شما مانند لپ تاپ، تبلت و موبایل محافظت نمی‌کند.

 

MetaDefender Cloud

متادیفندر یکی از آنتی‌ ویروس های آنلاین است و کار آن اسکن اطلاعاتی است که شما برای آن آپلود می‌کنید. وقتی یک فایل را در سایت متادیفندر آپلود کنید، این سایت با جمع‌آوری اطلاعات از چندین سرور آنتی‌ویروس مختلف، فایل یا سایت شما را آنالیز و ویروس‌های آن را شناسایی می‌کند.

 

Google Chrome

شاید برای شما هم عجیب باشد اگر بدانید مرورگر اینترنت‌تان می‌تواند سیستم کامپیوترتان را اسکن و ویروس‌یابی کند. برای این‌که از اسکنر کروم استفاده کنید، کافی است به قسمت Setting آن بروید و در این قسمت، گزینه Cleanup و پس از آن گزینه Find را انتخاب نمایید تا اسکن دستگاه شروع شود. اگر cleanup را در گزینه‌ها پیدا نکردید، تنها کافی است آدرس chrome://settings/cleanup را در نوار آدرس خود وارد کنید. این اسکن فقط شامل بررسی نرم‌افزارهای مخرب مانند بدافزار و… است و فایل‌های دیگر را شامل نمی‌شود.

 

قوی ترین آنتی ویروس دنیا کدام‌ها هستند؟

به گزارش وب‌سایت TechRadar که 12 فوریه منتشر شد، لیست قوی ترین آنتی ویروس دنیا در سال 2020 به این ترتیب است:

  • Bitdefender Antivirus Plus 2020
  • Norton AntiVirus Plus
  • Webroot SecureAnywhere AntiVirus
  • ESET NOD32 Antivirus
  • F-Secure Antivirus SAFE
  • Kaspersky Anti-Virus
  • Trend Micro Antivirus+ Security
  • Panda Dome Essential

 

اهمیت آنتی ویروس کامپیوتر

برای کسانی که به هر نحوی با دستگاه‌های الکترونیکی مانند کامپیوتر، لپ‌تاپ، تبلت و موبایل کار می‌کنند، اهمیت آنتی ویروس کامپیوتر پوشیده نیست. اگر می‌خواهید اطلاعات شما به سرقت نرود، پاک یا تخریب نشود، لازم است یک آنتی‌ویروس به‌روز و قدرتمند روی سیستم شما نصب باشد تا از دستگاه محافظت، فایل‌های مشکوک را پایش و ویروس‌ها و بدافزارها را پاک یا قرنطینه کند.

 

انواع آنتی ویروس کدام‌ها هستند؟

آنتی‌ویروس‌ها جدا از بسترهای سخت‌افزاری مختلفی که برای آن‌ها تهیه شده‌اند، از حیث عملکرد با هم تفاوت‌هایی در کارایی هم دارند که برای همین باید مشخصات‌شان قبل از نصب مطالعه شود. شما لازم است پس از مطالعه و مقایسه متناسب با توقعی که از یک آنتی‌ویروس دارید، به سراغ نصب آن بروید. انواع آنتی ویروس برای کاربردهای متفاوت کاربران توسط کمپانی‌های سازنده عرضه می‌شوند.

هرچند این نرم‌افزارها در هسته مرکزی خود یک کار را انجام می‌دهند، اما در نهایت امکانات جانبی آن‌ها مزیت رقابتی‌شان می‌شود. برای مثال اگر به دنبال یک آنتی‌ویروس هستید که امکان کنترل و مدیریت چند دستگاه را برای مدیریت کودکان‌تان داشته باشد، نصب آنتی‌ویروسی که فقط روی یک دستگاه کار می‌کند و فایل‌ها را ویروس‌یابی می‌کند، فایده‌ای ندارد.

 

چگونه نصب آنتی ویروس را انجام دهیم؟

نصب آنتی ویروس بسته به این‌که متعلق به کدام کمپانی باشد، تفاوت دارد. البته این تفاوت‌ها عمده نیست و معمولاً مراحل مشخصی دارند. برای مثال آنتی‌ویروس‌های رایگان از شما کد خرید یا شماره سریال نمی‌خواهند، برخی از آن‌ها برای انجام برخی از کارهای کلی و ساده رایگان هستند و تا وارد برخی از امکانات پولی آن نشوید، شماره سریال نمی‌خواهند؛ برخی از آنتی‌ویروس‌ها به محض نصب شماره سریال می‌خواهند که اگر داخل ایران هستید، معمولاً سایت یا مرجعی که آنتی‌ویروس را از آن تهیه می‌کنید، این شماره‌ها را تهیه می‌کنند و در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

 

نحوه غیر فعال کردن آنتی ویروس

گاهی اوقات هنگامی که می‌خواهید یک برنامه را روی کامپیوتر خود نصب کنید، به‌خصوص اگر آن برنامه پچ یا کرک داشته باشد، آنتی‌ویروس آن را به عنوان یک فایل مشکوک شناسایی می‌کند و جلوی نصب آن را می‌گیرد. در این مواقع لازم است که آنتی‌ویروس خود را موقتاً غیرفعال کنید و پس از اتمام نصب برنامه مورد نظر خود، دوباره آنتی‌ویروس را فعال کنید.

معمولاً غیرفعال کردن آنتی ویروس‌ هایی که برای مصارف شخصی و خانگی طراحی شده‌اند، پیچیدگی زیادی ندارند و به راحتی دکمه disable آن‌ها را می‌توان پیدا کرد. اگر ویندوز کامپیوتر شما 10 است، یعنی به‌صورت پیش‌فرض Windows Defender Antivirus را دارید که ممکن است لازم باشد برای وصل شدن به یک شبکه خاص یا نصب یک برنامه آن را موقتاً غیرفعال کنید. برای انجام این‌کار از منوی استارت عبارت Windows Security را جستجو و روی آن کلیک کنید.

در پنجره‌ای که باز می‌شود عبارت Virus and Thread Protection را پیدا و روی آن کلیک کنید. در صفحه جدیدی که باز می‌شود روی گزینه Manage Settings کلیک کنید. اکنون گزینه‌ای به نام Real Time Protection خواهید دید که به‌صورت پیش فرض On است، آن را Off کنید تا موقتاً غیرفعال شود. هنگامی که کار مورد نظر شما تمام شد می‌توانید به همین صفحه بازگردید و این گزینه را با زدن دکمه On مجدداً فعال کنید.

برای مثالی دیگر، در آنتی ویروس ESET می‌توانید در صفحه اصلی برنامه گزینه Setup را انتخاب، روی گزینه Computer Protection کلیک و سپس روی گزینه Pause Antivirus and Antispyware Protection و در نهایت روی گزینه Apply کلیک کنید.

اگر از آنتی‌ویروس Kaspersky استفاده می‌کنید، نحوه disable کردن آن را هم در این بخش توضیح می‌دهیم. اگر این نرم‌افزار را روی کامپیوتر خود نصب دارید، ابتدا روی آیکون آن در قسمت پایین سمت راست نوار ابزار ویندوز، کلیک راست کنید. سپس روی گزینه Pause Protection کلیک کنید تا پنجره جدیدی باز شود.

در این پنجره از شما می‌پرسد می‌خواهید برای چه مدت غیرفعال باشد و خودش به‌صورت پیش‌فرض یک ساعت را پیشنهاد می‌دهد. زمان مورد نظر خود را در پنجره مربوطه وارد و سپس روی Pause کلیک کنید. غیرفعال کردن آنتی ویروس کسپرسکی به همین راحتی است! البته از طریق منوی خود برنامه و ورود به منوی Settings هم می‌توانید این کار را انجام دهید که کمی طولانی‌تر است.

 

آپدیت آنتی ویروس و نکاتی که باید رعایت شوند

یک آنتی‌ویروس خوب باید در زمان‌هایی که کمپانی سازنده اعلام می‌کند آپدیت شود تا بتواند بیشترین محافظت را از دستگاه شما داشته باشد. اگر پیام‌های آپدیت را نادیده بگیرید یعنی از دست جدیدترین ویروس‌ها و هکرها در امان نیستید.

آپدیت نسخه‌های رایگان راحت است و دردسری ندارد. نسخه‌های پولی نیز بسته به مدت زمان اشتراک شما وضعیت متفاوتی خواهد داشت. تا زمانی که کد خرید شما معتبر باشد، معمولاً در آپدیت آنتی ویروس با مشکلی مواجه نمی‌شوید.

 

کلام آخر درباره آنتی ویروس مناسب و راهنمای انتخاب آن

ما در این یادداشت به معرفی و بررسی تعدادی از آنتی ‌ویروس‌ های برتر سال‌های اخیر در سطح جهانی پرداختیم. کاربران به دلایل مختلفی، اپلیکیشن‌های مختلفی را انتخاب می‌کنند. عوامل مختلفی مانند رایگان بودن، رابط کاربری مناسب، سهولت استفاده، نصب بدون دردسر با توجه به مشکلات پرداختی و… قبل از نصب مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد.

گاهی اوقات هم پس از نصب متوجه می‌شوید که نرم‌افزار مورد نظر برای شما کارایی لازم را ندارد و ممکن است آن را پاک کنید. ما در این مقاله تلاش کردیم بررسی و مقایسه جامعی از این برنامه‌ها داشته باشیم تا بتوانید با خیال راحت‌تری، مناسب‌ترین آنتی ویروس را برای خود پیدا کنید.

شما تجربه استفاده از کدام‌یک از این برنامه‌ها را داشته‌اید؟ نظر و تجربه شما درباره آن چیست؟ اگر آنتی‌ویروسی را می‌شناسید که ما در این یادداشت به آن اشاره نکرده‌ایم، آن را در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان فانیبو در میان بگذارید.

 

حتما بخوانید: تازه‌های دنیای تکنولوژی را دنبال کنید
0

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید

در خبرنامه فانیبو عضو شوید
تا جدیدترین مطالب برایتان ارسال شود
ایمیل شما با موفقیت ثبت شد
جهت تأیید عضویت، صندوق ورودی ایمیل خود را چک کنید
در خبرنامه فانیبو عضو شوید
تا جدیدترین مطالب برایتان ارسال شود
ایمیل شما با موفقیت ثبت شد