اگر از هواداران بازی های کامپیوتری هستید و به دنبال کیفیت گرافیکی بالاتر نسبت به تلفنهای همراه یا کنسولهای بازی هستید، مطمئنا به خرید لپ تاپ گیمینگ احتیاج خواهید داشت. با این وجود هنوز هم کامپیوترهای دسکتاپ در زمینه بازی حرف اول را میزنند زیرا قدرت و قطعات موردنیاز برای اجرای بدون مشکل بازیهای 4K را دارا هستند و از هدست های واقعیت مجازی (VR) مانند Oculus Rift و HTC Vive پشتیبانی میکنند؛ اما اگر قصد خرید یک لپ تاپ گیمینگ مناسب را دارید، در ادامه این مقاله با ما باشید تا شما را برای انتخاب بهترین لپ تاپ گیمینگ راهنمایی کنیم.
برای خرید یک لپ تاپ گیمینگ خوب چقدر باید هزینه کنید؟
چیزی که مسلم است این است که شما برای خرید لپ تاپ های گیمینگ باید هزینه بیشتری بپردازید زیرا این نوع لپ تاپ ها دارای قطعات پیشرفتهتری نسبت به لپ تاپ های معمولی هستند. محدوده قیمت لپ تاپ های گیمینگ بسیار گسترده است و معمولا چیزی در حدود 5000 دلار قیمت دارند. بهترین لپ تاپ های گیمینگ ارزان قیمت از 800 دلار شروع میشوند و تا حدود 1250 دلار قیمت دارند.
با داشتن این لپ تاپ ها شما در واقع سیستمی خواهید داشت که میتوانید با استفاده از آن بازیها را با رزولوشن 768 در 1366 با کیفیت گرافیکی بالا بازی کنید یا این که آنها را با رزولوشن فول اچدی (1080 پیکسل) و با جزییات کمتر در اختیار داشته باشید. همچنین برای ذخیرهسازی نیز ممکن است از یک هارد درایو یا یک حافظه SSD با گنجایش متوسط در این لپ تاپ ها استفاده شود.
لپ تاپ بهتری میخواهید؟ سیستمهای Midrange یک گیم پلی بهتر با وضوح نمایشگر عالی با کیفیت 1080 پیکسل را ارائه میدهند که باید پشتیبانی از هدست های VR نیز به آنها اضافه شود. محدوده قیمت این مدلها بین 1250 تا 2500 دلار است. در عین حال سیستمهای پیشرفته باید گیم پلی با کیفیت را در 1080 پیکسل تضمین کنند و حتی ممکن است به شما این امکان را بدهند که با رزولوشن 4K بازی کنید ( به شرطی که نمایشگر از آن پشتیبانی کند).
همچنین یک مدل پیشرفته باید بتواند هدستهای VR و اتصال به مانیتورهای خارجی را نیز پشتیبانی کند. این دستگاهها دارای قدرت ذخیرهسازی 512GB PCI Express SSD هستند و برای خرید لپ تاپ گیمینگ با این مشخصات باید حدود 2500 دلار هزینه کنید. بعضی از آنها از نمایشگرهای 3K و 4K، یک هارد درایو مکمل SSD و فنهای خنککننده بسیار کارآمد به عنوان لوازم جانبی پشتیبانی میکنند.
تعدادی از مدلهای elite boutique نیز از چیپهای گرافیکی دوگانه پشتیبانی میکنند (این دستگاههای خارقالعاده بسیار سنگین و گرانقیمت هستند و طبعا عمر باتری کمتری نیز خواهند داشت.)
کارت گرافیکی
مهمترین قطعه یک لپ تاپ، واحد پردازنده گرافیکی آن یا GPU است. در واقع یک لپ تاپ تنها زمانی به عنوان لپ تاپ گیم شناخته میشود که دارای یکی از تراشههای گرافیکی اختصاصی Nvidia یا AMD باشد. محبوبترین پردازنده گرافیکی در این زمینه Nvidia است که پردازندههای گرافیکی اختصاصی موبایل را براساس میکرو معماری 10-Series Pascal تولید میکند. این چیپهای موبایل، عملکردی مشابه با کارت گرافیکی کامپیوترهای دسکتاپ را با همان نام ارائه میدهند.
شایان ذکر است که Nvidia جدیدترین کارتهای گرافیکی دسکتاپ خود را با معماری نوین Turing در ماه سپتامبر عرضه کرد و انتظار میرود که این کارتهای گرافیکی تا پایان امسال یا اوایل سال آینده با نام RTX به لپ تاپ ها نیز راه پیدا کنند. در مقابل، در لپ تاپ های کمتری از کارتهای گرافیکی AMD رقیب اصلی Nvidia استفاده میشود.
در حال حاضر تعداد انگشتشماری از لپ تاپ ها از آخرین نسخه کارتهای Radeon RX شرکت AMD استفاده میکنند و اغلب به عنوان جایگزینی برای Nvidia-based SKU یا گاهی اوقات در کنار یک پردازنده Intel مورد استفاده قرار میگیرند.
با این حال هنوز هم نظریههایی درمورد کارتهای گرافیکی مطرح است. به طور کلی هرچه مدل یک محصول بالاتر باشد، عملکرد 3D آن نیز بالاتر خواهد بود. بنابراین Nvidia GeForce GTX 1080 عملکرد بهتر و گرافیک با کیفیتتری نسبت به Nvidia GeForce GTX 1060 یا GTX 1070 ارائه میدهد.
در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ توجه به کارت گرافیکی بسیار مهم است. یک کارت گرافیکی اختصاصی قوی به شما این امکان را میدهد که بازیهای AAA را با رزولوشن صفحه نمایش 1080 پیکسل اجرا کنید و از بازیهای سطوح مقدماتی VR نیز بهره ببرید. اضافه کردن یک کارت گرافیکی ثانویه (یک انتخاب ویژه و گران قیمت) این امکان را به شما میدهد که آخرین نسخه بازیهای مختلف را روی نمایشگرهای 4K و 5K اجرا کنید یا این که چندین مانیتور را به لپتاپ خود متصل کنید.
تکنولوژیهای G-Sync متعلق به Nvidia و FreeSync شرکت AMD تا حدودی شبیه به یکدیگر هستند؛ به صورتی که هر دو با هماهنگ شدن با سرعت نوسازی نمایشگر در یک نرخ متغیر که به خروجی کارت گرافیکی بستگی دارد به افزایش کیفیت تجربه بازی و کاهش بریدگی فریم کمک میکنند. اگر میخواهید تصاویر عالی رندر شده داشته باشید، خرید یکی از این تکنولوژیها میتواند پاسخگوی نیاز شما باشد. با این حال این تکنولوژیها بیشتر در بهترین لپ تاپ های گیمینگ و دستگاههای گران قیمت دیده میشوند و در حال حاضر استفاده از G-Syncها رایجتر است.
انتخاب پردازنده
پردازنده، قلب یک PC است و در بسیاری از لپ تاپ های گیمینگ موجود، یکی از CPU های چهار هستهای نسل هفتم Intel Core i5 یا Core i7 مبتنی بر چیپست Kaby Lake را خواهید یافت. با وجود این که Coffee Lake نسل هشتم CPU های اینتل، چند ماه پیش در لپ تاپ ها راهاندازی شد، میتوان انتظار داشت که این قطعات به سرعت به محبوبیت برسند. بیشتر چیپهای Coffee Lake که در لپ تاپ های گیمینگ میبینید، دو هسته اضافی (شش به جای چهار) دارند که باعث افزایش سرعت کلی و بهبود عملکرد در تسکهای multithreaded میشود، اما بهبود عملکرد بازی نسبتا کمتر دیده میشود.
از لحاظ تئوری ممکن است لپ تاپی را بیابید که دارای یک Intel Core i3 یا یکی از CPU های AMD باشد اما با این که سیستمهایی که دارای این پردازندهها هستند توانایی پخش چندین بازی را دارند، چرا خودتان را برای استفاده از یک مدل چهار هستهای محدود میکنید؟
به عنوان راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ به شما توصیه میکنیم که اگر در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ در انتخاب بین یک CPU آخرین مدل و یک GPU آخرین مدل مردد بودید، کارت گرافیکی را انتخاب کنید. برای مثال به جای این که برای خرید یک Core i7 CPU هزینه بیشتری بپردازید، یک Core i5 CPU با هزینه کمتر خریداری کنید و از پولی که در این میان برای شما صرفهجویی میشود برای خرید یک GPU قویتر استفاده کنید. مثلا به جای خرید یک Nvidia GeForce GTX 1050 GPU میتوانید GTX 1060 را خریداری کنید. در واقع اگر هدف شما خرید بهترین لپ تاپ گیمینگ با توجه به هزینهای است که میتوانید بابت آن بپردازید، صرف هزینه برای GPU منطقیتر از هزینه کردن برای CPU قویتر است.
در سیستمهای معمولی به دنبال پردازنده Intel Core i5 باشید و در سیستمهای قویتر و لپ تاپ های گیمینگ، پردازندههای Core i7 U, HQ و HK را جستجو کنید. پردازندههای H-series قویتر هستند و بیشتر در سیستمهای بزرگتر و سنگینتر مشاهده میشوند در حالی که پردازندههای کمقدرتتر U-series برای دستگاههای سبکتر و قابلحملتر طراحی شدهاند.
این تراشهها از لحاظ مشخصات مقاومت حرارتی و عملکرد کلی کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. حتی ممکن است یک پردازنده U-series Core i7 در تعداد هستههای پردازشی نیز با H-series Core i7 تفاوت داشته باشد. از سویی دیگر پردازندههای AMD، Ryzen 5 و Ryzen 7 عملکرد خوبی را در کامپیوترهای دسکتاپ و لپ تاپ ها ارائه میدهند اما نسبت به تراشههای اینتل در لپ تاپ های گیمینگ کمتر دیده میشوند.
اندازه نمایشگر – آیا قصد خرید لپ تاپ گیمینگ 17 اینچی دارید؟
بهترین اندازه برای صفحه نمایش لپ تاپ گیم 15 اینچ است. البته شما میتوانید برای این که صفحه نمایش بزرگتری داشته باشید از نمایشگرهای بزرگتر از 17 اینچ نیز استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که وزن چنین لپ تاپی به بیش از 5 پوند نیز میرسد و این یعنی قابلیت حمل آن کمتر میشود. ما توصیه میکنیم که حداقل چیزی که انتخاب میکنید یک صفحه نمایش Full HD (رزولوشن 1920 در 1080) باشد.
بازهم در انتخاب مردد هستید؟ پس اجازه بدهید برآورد کنیم. نمایشگرهای بزرگتر، رزولوشن بالای 1080 پیکسل ارائه میدهند در حالی که QHD+ها دارای رزولوشن 1800 تا 3200 پیکسل هستند و 4K رزولوشن 2160 تا 3840 پیکسل را ارائه میدهد. اما هزینه نهایی که باید برای خرید لپ تاپ گیمینگ پرداخت کنید را به دو دلیل افزایش میدهند: در رده اول به خاطر پنل و در رده دوم به دلیل این که به استفاده از یک چیپ گرافیکی قویتر نیاز خواهید داشت تا از پتانسیل کامل آن استفاده کنید.
لپ تاپ های گیمینگ 4K برای ارائه یک بازی کاملا روان با رزولوشن طبیعی، نیازمند استفاده از کارت گرافیکی دوگانه هستند. به همین دلیل هنوز قیمت بسیار بالایی دارند اما ما به عنوان راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ به شما توصیه میکنیم که اگر هدفتان تنها بازیکردن است، برای صرفهجویی در هزینه به جای استفاده از لپتاپهای 4K از نمایشگرهای 1080 پیکسل استفاده کنید؛ زیرا به عنوان یک کارت گرافیکی قدرتمند میتواند انیمیشنهای پیچیده بازی را در قالب تمام صفحه 4K ارائه دهد.
آیا Max-Q انتخاب مناسبی است؟
Nvidia در سال 2017 ابتکار عمل خود را برای تولید لپ تاپ های قابلحمل با نام Max-Q نشان داد که نام آن از صنعت هوافضا گرفته شده است. درواقع این نام حداکثر فشار آیرودینامیکی که یک فضاپیما میتواند تحمل کند را نشان میدهد. در این جا نیز واژه Max-Q معنی مشابه دارد و به ترکیبی از تغییرات سختافزاری و نرمافزاری اشاره دارد که کارت های گرافیکی قوی و کممصرف را ارائه میدهند. با محدودکردن بیشینه قدرت کارتهایی مانند GTX 1080 و GTX 1070، گرمای کمتری تولید خواهد شد و این به معنی نیاز به فضای کمتر برای خنککردن و از بین بردن گرما است.
مطمئنا Max-Q نیز دارای مزایا و معایبی است؛ کارتهای گرافیکی Max-Q تاحدودی قدرت کمتری نسبت به نسخههای استاندارد دارند. همچنین در طول انجام بازی نرخ فریم کمتری دارند. علاوه بر این خرید لپ تاپ گیمینگ دارای Max-Q هزینه بیشتری برای شما در بر خواهد داشت ولی اگر میخواهید یک لپ تاپ نازک و در عین حال قدرتمند داشته باشید، این لپ تاپ ها گزینه مناسبی هستند.
SSD
با توجه به کاهش قیمت SSD در چند سال اخیر، داشتن یکی از این سیستمها یک انتخاب مناسب است. SSDها سرعت بوتشدن، راهاندازی بازی و بارگذاری مراحل جدید را افزایش میدهند. اگر به ندرت از اینترنت ویدیو دانلود میکنید، یک SSD با گنجایش کم (128GB تا 256GB) و یک هارددیسک با گنجایش بالا (1TB یا بیشتر) شروع بسیار خوبی برای شما خواهد بود (فقط لپ تاپ های گیمینگ ضخیم میتوانند از تنظیمات دو درایو پشتیبانی کنند). SSD های با گنجایش بالاتر (512GB و بیشتر) نیز وجود دارند که سرعت لپ تاپ شما را تا حدود زیادی بالا میبرند اما قیمت بیشتری نسبت به هارددیسکها دارند.
Memory را فراموش نکنید
یکی دیگر از چیزهای مهمی که باید در خرید لپ تاپ گیمینگ به آن توجه شود Memory است. سعی کنید لپ تاپ انتخابی شما حداقل 8 گیگابایت رم داشته باشد. این مقدار از حافظه مقداری است که امکان استفاده از برنامههایی مثل پیامرسانهای مختلف و همچنین بازکردن چند پنجره مرورگر را به همراه بازی به شما میدهد (پنجرههای مرورگر که پشت سر هم باز میشوند میتوانند مقداری از رم شما را اشغال کنند.) اما برای داشتن بهترین لپ تاپ گیمینگ و سیستم آخرین مدل، ما رم 16 گیگابایتی را توصیه میکنیم.
شما با استفاده از این مقدار ظرفیت رم میتوانید چندین وبسایت، یک برنامه وبکم و یک برنامه پخش ویدیو را همزمان باز کنید. با این وجود یک لپ تاپ گیمینگ معمولی باید دارای 8 گیگابایت حافظه باشد. همچنین توجه داشته باشید که بسیاری از لپ تاپ های جدید قابل ارتقا نیستند و شما مجبور میشوید پس از خرید با همان مقدار حافظه اولیه سر کنید.
راهنمای خرید بهترین لپ تاپ گیمینگ ارزان
اگر قصد دارید با یک هزینه محدود (حدودا بین 800 تا 1200 دلار) بهترین لپ تاپ گیمینگ را خریداری کنید، احتمالا باید از یک سری چیزها گذشت کنید. با وجود این که باید قبول کنید که برخی از قطعات لپ تاپ های معمولی با قطعات موجود در سیستمهای گران قیمت قابل مقایسه نیستند، هدف ما تهیه یک سیستم قدرتمند با هزینه محدود است. گفته میشود که پرداخت حداکثر 1200 دلار برای چنین سیستمی معقول به نظر میرسد؛ با این وجود قیمتهای بالاتر و پایینتر از این محدوده نیز به چشم میخورد.
اصلیترین چیزی که در هنگام خرید لپ تاپ باید به آن توجه کنید گرافیک آن است و با توجه به این که کارت گرافیکی یک سیستم، یکی از گران قیمتترین قطعات موجود در آن و قطعه اصلی برای تعیین قدرت در اجرای بازی کامپیوتری است، گرافیک سیستم به تنهایی ارزش سیستم شما را تا حدود زیادی بالا میبرد.
امروزه سیستمهای ارزان قیمتتر با کارتهای نسبتا ضعیفتر اما بسیار مناسب مانند Nvidia GeForce GTX 1050، GTX 1050 Ti یا GTX 1060 مجهز شدهاند. شما با استفاده از این سیستمها توانایی این را دارید که جدیدترین بازیها را به راحتی در کیفیت HD بازی کنید. با این که این سیستمها قیمت بالایی ندارند اما این نسل از چیپهای گرافیکی تاحدودی قدرتمند هستند.
بنابراین در مورد کیفیت بازیهای مختلف نگرانی نخواهید داشت. بازیهای VR نیز ممکن است در این محدوده قیمت قابلاجرا باشند اما GTX 1060 ارزانترین کارت با توانایی پشتیبانی از VR است و لپ تاپ های آخرین مدل با قیمت بالاتر میتوانند کارایی بسیار بالایی در این زمینه داشته باشند.
پردارنده دومین چیزی است که باید به آن توجه شود. به احتمال زیاد Core i5 یک انتخاب مناسب و سریع به جای Core i7 است. با توجه به این که برخی از ویژگیهای Core i7 برای بازی زیاد ضروری نیستند، میتوانید از Core i5 برای استفاده از توانایی ویرایش ویدئو و سایر کاربردهای آن استفاده کنید. جدیدترین نسل این تراشهها بسیار سریع و کارآمد هستند و برای استفاده از بازی های مختلف میتوانند مناسب باشند. در طرف دیگر لپ تاپ های گیمینگ مبتنی بر AMD وجود دارند. در این سیستمها گیمرها عمدتا گرافیکهای مبتنی بر Radeon RX 560 ، RX 570 و RX 580 را به همراه یکی از پردازندههای AMD FX یا Ryzen خواهند دید.
درباره فضای ذخیرهسازی، قیمت هارد دیسکها نسبت به SSD پایینتر است؛ بنابراین یافتن ظرفیتهای بالا در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ مشکل بزرگی نیست. لپ تاپ های ارزان قیمت ممکن است فضای ذخیرهسازی 1TB و یک SSD کوچک داشته باشند؛ همچنین نمایشگرها نیز اکثرا 1080 پیکسل (رزولوشن 1920 در 1080) هستند و رزولوشنهای 720 پیکسل عموما برای سیستمهای معمولی ارزان قیمت رایج هستند. رم لپ تاپ های گیمینگ ارزان قیمت نیز معمولا بیشتر از 8 گیگابایت است اما شما میتوانید لپ تاپ هایی با رم 16 گیگابایتی نیز در محدوده ارزان پیدا کنید.
منبع: PCMag
1 دیدگاه
سایت خیلی خوبی دارید
امیدوارم موفق باشید