در حال حاضر هر کسی که کم و بیش با تکنولوژی در ارتباط است خبرهایی راجع به گوشی تاشو شگفت انگیز هواوی یعنی Mate X شنیده است. بنابراین احتمال دارد شما هم در جریان باشید که هواوی ادعا میکند که سامسونگ ایده تولید گوشی تاشو خود یعنی Galaxy Fold را از هواوی دزدیده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی این ادعا بپردازیم و مشخصات گوشی تاشو هواوی میت ایکس را به طور مفصل شرح دهیم.
گوشی تاشو هواوی Mate X انقلابی در صنعت تولید گوشی های هوشمند
با این که تا پیش از رونمایی از این گوشی، تردیدهای بسیاری در زمینه تولید صفحه نمایش قابل انعطاف از سوی هواوی وجود داشت؛ اما گوشی تاشو هواوی Mate X موفق شد که شک و تردیدها راجع به تولید این نوع گوشی را به یقین تبدیل کند. البته من همیشه درباره نوع طراحی صفحه نمایش گوشی های هوشمند تاشو سوالهایی داشتم. طراحی تاشو شبیه به طراحی ناچ نیست؛ زیرا طراحی ناچ فقط قدمی رو به جلو برای دستیابی به گوشیهایی با صفحه نمایش کامل میشد. صفحه نمایشهای تاشو به کاربران این قدرت را میدهند تا از آنها استفادههای متنوعی در زمینههای مختلف مانند ابزارهای پوشیدنی داشته باشند.
اما پس از بررسی گوشی تاشو Huawei Mate X چیزی که من را بسیار شگفت زده کرد این بود که با توجه به این که همیشه انتظار میرود که نسل اول یک تکنولوژی نوین جای اصلاح بسیاری داشته باشد اما این گوشی بسیار بینقصتر از تصوراتم بود.
قیمت گوشی تاشو هواوی
پیش از این که بخواهیم این گوشی را موشکافانهتر بررسی کنیم باید بدانیم که قیمت گوشی تاشو هواوی میت ایکس چقدر است. و آیا میتوان روی خرید آن حساب باز کرد یا خیر؟ برای خرید این گوشی باید چیزی در حدود 2600 دلار کنار بگذارید. هزینهای که این گوشی را به انتخابی بسیار گرانقیمت تبدیل میکند. گوشی تاشو هواوی میت ایکس با همین قیمت از گوشی های مدرن و گرانقیمتی مانند گلکسی اس 10 و میت 20، 150 درصد گرانتر است.
با این حال باید گفت که قیمتهای نجومی برای تکنولوژیهای نوین بسیار طبیعی است. اگر به خاطر داشته باشید زمانی که موتورولا اولین گوشی خودش را به بازار روانه کرد، در اولین روزها با قیمت 4000 دلار به فروش میرسید. تکنولوژی صفحه نمایشهای قابل انعطاف نیز در اوایل حضورش در بازار گران خواهد بود. اما با گذشت زمان قیمتی قابل تحملتر را شاهد خواهیم بود.
معرفی گوشی تاشو Huawei Mate X
بگذارید به بحث درباره خود گوشی بازگردیم. زمانی که گوشی را در دست گرفتم، اولین چیزی که حس کردم این بود که انسجام ساختار گوشی بسیار بالاست. بخش بزرگی از این انسجام از ساختار بخش بالایی گوشی میآید که ضخیمتر است. امکانات فیزیکی و ورودیهای گوشی نیز در همان بخش قرار گرفتهاند.
با اینکه صفحه نمایش از نوع قابل انعطاف است، حتی زمانی که گوشی را در دستتان تکان میدهید اصلا جابهجایی صفحه نمایش را حس نمیکنید. تنها زمانی انعطاف صفحه نمایش را حس خواهید کرد که با دستتان صفحه را خم کنید.
البته هواوی در این گوشی راه حلی سنتی برای ثابت نگه داشتن حالت گوشی نیز در نظر گرفته است که شامل یک دکمه ساده است. این دکمه در کنار دوربین سه گانه قرار دارد. این دکمه شاید به گوشی حالت قدیمی دهد اما به طرز شگفتآوری کارایی دارد. زمانی که گوشی را با استفاده از این دکمه ثابت میکنید، احساس اطمینان خاطر خاصی نسبت به ثابت بودن دستگاه پیدا خواهید کرد.
مشخصات گوشی تاشو هواوی
بخش نرمافزاری گوشی تاشو هواوی Mate X نیز بسیار هوشمند و قابل تحسین طراحی شده است. به گونهای که اگر در حال استفاده از هر نرم افزاری مانند دوربین، تقویم، مرورگر و… باشید، نرم افزار دستگاه صفحه نمایش را نرم افزار هماهنگ خواهد کرد. و بر خلاف نمونههای دیگر زمانی که بین دو حالت صفحه نمایش باز و بسته تغییر وضعیت میدهید شاهد نمایههای گرافیکی آزاردهنده نخواهید بود.
با این حال زمانی که از صفحه نمایش در حالت تک دست یا One-handed استفاده میکنید، هیچ تفاوتی را نسبت به استفاده از یک گوشی ساده احساس نخواهید کرد. این گوشی مانند تکنولوژی تاشو بهکاررفته در نینتندو عمل نمیکند و حتی در حالت خمیده نیز حس استفاده از یک گوشی مدرن را تجربه خواهید کرد.
اگر بخواهیم راجع به خود صفحه نمایش صحبت کنیم هیچ حرفی به جز تعریف و تمجید نخواهیم داشت. ترکیب رنگها بسیار اشباعشده و لذتبخش است. صفحه 8 اینچی نیز به کسانی که از ضعف بینایی رنج میبرند کمک میکند تا بتوانند فعالیتهای روزانه خود را بسیار آسانتر انجام دهند. این گوشی به عنوان اولین نسل تکنولوژی خود بسیار عالی عمل کرده و بسیاری از ضعفهای مورد انتظار را از پیش رفع کرده است.
با این حال هنوز برخی سوالات بسیار مهم درباره گوشی تاشو هواوی میت ایکس باقی مانده که باید پاسخ داده شود. مهمترین سوال درباره عملکرد صفحه قابل انعطاف گوشی تاشو هواوی Mate X در طولانی مدت است. زمانی که سامسونگ برای اولین بار از تکنولوژی صفحه نمایش قابل انعطاف خود رونمایی کرد، نسل جدید صفحههای نمایش OLED و قابلیت پلورایز بسیار دقیق را معرفی کرد که بتوانند تضمین کننده عملکرد مناسب دستگاه در طولانیمدت باشند.
هواوی نیز برای معرفی دستگاه خود از رویهای مشابه با سامسونگ استفاده کرد. با این تفاوت که جزئیات بسیار کمتری راجع به این که صفحه نمایش از چه تکنولوژی بهره میبرد یا از کجا آمده است در اختیار رسانهها قرار داد. زمانی که درباره جزئیات بیشتر قطعات و تکنولوژیهای به کار رفته در صفحه نمایش این گوشی از هواوی پرسیدم، مسئول ارتباط عمومی این شرکت به من گفت که اجازه افشای این نامها را ندارد. در کل شرکتهای بسیار محدودی در دنیا وجود دارند که امکان ساخت صفحه نمایش خمیده را دارند. و با توجه به این که قطعا سامسونگ طراح صفحه نمایش این گوشی نبوده است پس باید ال جی یا تی سی ال را تولید کننده احتمالی این صفحه نمایش بدانیم.
البته سناریوی دیگری نیز وجود دارد که بر طبق آن باید گفت با این که سامسونگ و هواوی زیر یک پرچم به تولید صفحه نمایش مشغول نبودهاند اما از یک پایه کاری مشترک استفاده کردهاند. در اواخر سال 2018 بود که شایعهای پخش شد مبنی بر این که سامسونگ تکنولوژی صفحه نمایش خمیده را دزدیده است و به یک شرکت سازنده صفحه نمایش چینی که قبلا ساخت صفحه نمایش گوشی های هواوی را نیز به عهده داشته، فروخته است.
آگاهی نداشتن از اصالت قطعات و سازنده آنها مهمترین مسئله شکبرانگیز درباره عمر گوشی در طولانی مدت است که در حال حاضر مشکلی بزرگ برای گوشی تاشو هواوی Mate X محسوب میشود. شکی نیست که هواوی در تولید این گوشی خوب عمل کرده است. اما باید برای ادعاهایی که مبنی بر عملکرد مناسب در طولانی مدت دارد مدارک و شواهد مناسبی ارائه دهد.
مشکلات گوشی تاشو هواوی میت ایکس
مسئلهای که درباره گوشی میتواند نگران کننده باشد این است که گاهی اوقات احساس میشود چروکیدگی خفیفی در صفحه نمایش وجود دارد. البته اگر از زوایای دیگر به چروکیدگی نگاه کنیم هرگز دیده نمیشود. با این حال این چروکیدگی حتی به میزان بسیار کم وجود دارد. هرچند که احتمال دارد بر اساس ادعای شرکت هواوی اصلا مسئله دردسرسازی به شمار نرود. البته باید اضافه کنم که این چروکیدگی در تمام دستگاههای Mate X که من دیدهام مشاهده نشده و بیشتر در دستگاههایی دیده شده که از آنها بیشتر استفاده شده است.
نگرانی دیگری که درباره گوشی تاشو هواوی میت ایکس وجود دارد، قسمت بالایی صفحه نمایش است که در آن به جای شیشه از پلاستیک استفاده شده است. این پلاستیک نسبت به ضربههای احتمالی با وسایل فلزی مانند سکه و کلید آسیبپذیرتر است. همانطور که میدانیم چند سالی است که این معضل در گوشی های مدرن وجود ندارد. به صورت کلی باید گفت که تا زمانی که این دو دستگاه کاملا وارد بازار نشوند و به اصطلاح امتحان خود را پس ندهند نمیتوان پیشبینی کرد که کدام یک نسبت به دیگری برتری دارد.
نگرانی کوچک دیگری که درباره گوشی تاشو هواوی Mate X وجود دارد به پشتیبانی از تکنولوژی 5G مربوط میشود؛ که قادر به دانلود با سرعتی بالغ بر 4.6 گیگابایت بر ثانیه است. اگر این ادعا درباره این گوشی حقیقت داشته باشد باید از مودمهای کوالکوم نسل پنجم در گوشی استفاده شده باشد. بر اساس ادعای پاتریک مورهد در توییترش این مودم تنها در برخی شرایط خاص تحت شبکه 5G قادر به دانلود با این سرعت است.
زمان عرضه گوشی تاشو هواوی میت ایکس
زمان عرضه گوشی تاشو هواوی میت ایکس ماه ژوئن امسال پیشبینی شده که بر اساس تقویم، دو ماه پس از عرضه Galaxy Fold است.
کلام آخر درباره گوشی تاشو هواوی میت ایکس
با وجود تمام این سوالات، معرفی گوشی تاشو هواوی Mate X در مراسم MWC میتواند انقلابی در صنعت تولید گوشی هوشمند باشد که توسط هواوی آغاز شده است. علاوه بر این باید گفت که به نظر نمیرسد گوشی های هوشمند قابل انعطاف نیز به سرنوشت تلویزیونهای سه بعدی دچار شده و پس از مدتی به فراموشی سپرده شوند؛ زیرا جای این امیدواری وجود دارد که استفاده از این گوشیها پس از چند سال همهگیر شود. نظر شما درباره آینده گوشی های هوشمند انعطاف پذیر مخصوصا گوشی تاشو هواوی میت ایکس چیست؟
منبع: Gizmodo