تکنولوژی بهترین دوربین های موبایل به جایی رسیده است که شما میتوانید بهترین عکسها را با آنها بگیرید. حتی در مقام مقایسه آنها را میتوان با دوربینهای حرفهای مقایسه کرد. این گفته قدیمی که بهترین دوربین، آن دوربین واقعی است که در کیفتان دارید، اکنون چندان درست به نظر نمیآید. بهترین دوربین های موبایل سبب شدهاند هرکجا که میروید بهترین دوربین را، همیشه همراهتان داشته باشید.
در حقیقت بهترین دوربین های موبایل امکانات بیشتری را به طور پیشفرص نسبت به دوربینهای معمولی ثبت تصاویر دارا هستند. همچنین با گوشیها میتوانید با کیفیت 8K فیلمبرداری کنید که هنوز دوربینهای سنتی نتوانستهاند به این کیفیت برسند. برای مثال دوربین سامسونگ گلکسی اس 20 الترا را در نظر بگیرید. با سنسور عکسبرداری 108 مگاپیکسلی، ضبط ویدیو با کیفیت 8K با قابلیت فیلمبرداری تا شصت فریم بر ثانیه و زوم دیجیتال 100x چیزی نمیتواند شکستش بدهد.
اگرچه دوربین گوشی همراهتان هنوز نمیتواند بهترین دوربینهای دیجیتال تکلنزی بازتابی یا بهترین دوربینهای بدون آینه را به چالش بکشد، ولی به این موضوع نیز نزدیک میشود.
شما همچنین مزیت اندازه را دارید. بهترین دوربینهای کوچک نیز جای زیادی را نسبت به یک تلفن همراه میگیرند. نسل جدید گوشیهای تاشو مثل گلکسی زد فلیپ، کوچکی و جمعوجوری را به سطح دیگری بردهاند. اگرچه هواوی میت ایکساس بهترین گزینه عکاسی تاشو است. اگر فنآوری ارتباطی 5جی را نیز به معادله اضافه کنیم که توسط گوشیهایی مثل Realme X50 Pro پشتیبانی میشود، با دستگاهی ایدهآل برای عکاسان طرف هستیم.
مشخصات بهترین دوربین های موبایل
قابلیتهای عکسبرداری گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر به موضوع بسیار مهمی برای خریداران تبدیل شده است. این که دوربین یک گوشی چقدر خوب عکس و فیلم میگیرد سوالی است که بیشتر خریداران پیش از خرید گوشی مورد نظرشان میپرسند و انتظار دارند که جواب خوبی بگیرند.
احتمالا یک گوشی همراه هوشمند دارید اما اگر میخواهید که به زودی یک گوشی جدید بگیرید یا تغییر را دوست دارید، در این بخش به ویژگیهای یک دوربین گوشی خوب میپردازیم.
دیافراگم و اپرچر
اسمارتفونهای بالارده از بهترین غولهای تکنولوژی مثل سامسونگ و اپل دیافراگم لنزهای وایدتری نسبت به گوشیهای ارزانتر دارند و به عنوان نتیجه میتوان کیفیت بسیار بیشتر عکسهایشان را پذیرفت. برای مثال سامسونگ گلکسی اس9 پلاس اپرچر f/1.5 دارد. پس با این گوشی میتوانید عکسهایی بگیرید که زمینهای بلوری و تار دارند. این موضوع وقتی خودش را نشان میدهد که چیزی که از آن عکس میگیرید به لنز نزدیکتر باشد. اپرچر موضوع بسیار مهمی است که باید حتما در هنگام خرید یک تلفن همراه با دوربینی خوب در نظرش بگیرید.
تعداد مگاپیکسل زیاد
همه گوشیهای هوشمند کنونی دوربینهای بسیار قدرتمندی با دوربینهایی با لنز حداقل 8 مگاپیکسلی دارند. همچنین باید به اندازه هر پیکسل نیز توجه داشته باشید. این اندازه با میکرون یا میکرومتر اندازهگیری میشود و نشان میدهد که کیفیت چقدر افزایش پیدا کرده است. برای مثال اکنون دوربینهای گلکسی اس 10 و نوت 10 دوربینهایی با پیکسلهای 1.4 میکرومتری دارند که تقریبا بزرگ است و به سنسور اجازه میدهد که نور بیشتری را جذب کند. نتیجه آن که میتوانید عکسهای بهتری بگیرید.
صفحهنمایش بزرگ
از آنجایی که مانند دوربینهای قدیمی، چیزی به اسم چشمی وجود ندارد، شما باید تلفن همراه هوشمندتان را با دو دست بگیرید تا تصویری از چیزی که از آن عکس میگیرید داشته باشید و شاتر را بزنید. در نتیجه، هر چه نمایشگر بزرگتر باشد، چیزهای بیشتری خواهید دید و جزئیات برای شما واضحتر خواهند بود. همچنین اگر صفحهنمایش یک گوشی هوشمند با گوریلا گلس ساخته شده باشد گزینه بهتری است زیرا در برابر خراشها مقاومتر است و زود خش بر نمیدارد. هرچه وضوح صفحهنمایش بیشتر باشد، تصویر شما نیز واضحتر است. پس بهتر است پیش از خرید گوشی، به این مورد نیز نگاهی بیاندازید. اگر گوشی مورد نظرتان از محصولات اپل است، با طراحی رتینا، تصاویر جذابتر و بهتری خواهید داشت.
همچنین در حال حاضر رقابت بسیار زیادی بر سر گوشههای صفحهنمایش به راه افتاده است. بیشتر شرکتها از فرمول گوشیهای بدون ناچ استفاده میکنند. اگرچه کار تولیدکنندگان سخت است اما هر چه که میگذرد، بیشتر به این هدف نزدیک میشوند.
تثبیتکننده اپتیکال تصویر
تثبیتکنندگی تصویر چیزی است که در دوربین گوشیهای هوشمند قرار میگیرد تا تاثیرات تکانخوردنهای متوالی دستتان را در عکسی که میگیرید کم کند. بدون این تثبیتکننده، هر حرکت دستتان توسط دوربین ثبت میشوند و عکستان خراب میشود. همچنین این قابلیت میتواند کیفیت ویدیوهای ضبطشده دستگاهتان را بهبود بخشد.
همچنان با معرفی بهترین دوربین های موبایل حال حاضر جهان همراه هستید.
قابلیت عکس برداری RAW
RAW نامی است که به نوع بهخصوصی از فایلها اطلاق میشود. مزیت استفاده از فرمت RAW آن است که میتوانید تصمیم بگیرید عکستان چطور دیده شود نه دوربین و الگوریتمهایش. فایلهای RAW همچنین به شما کنترل بیشتری بر این که عکس نهاییتان چه طور به نظر میرسد میدهد. شما میتوانید اکسپوژر را تنظیم کنید و تعادل نور سفید و سیاه را در پشت کامپیوترتان تغییر بدهید. چیزی که با عکسهایی که در فرمت JPEG گرفته میشود سختتر است.
البته یکی از نکات منفی فایلهای RAW این است که حجمشان بسیار زیاد است و فضای بیشتری بر روی تلفن هوشمندتان میگیرند.
لنزها و زوم
لنزهایی که روی گوشیهای هوشمند گرانقیمت و لوکس پیدا میشود بسیار خوب هستند و حتی گاهی اوقات اپرچر بهتری را نسبت به بعضی دوربینهای دیجیتال کوچک و ضعیف به ارمغان میآورند. همچنین به دلیل آن که طراحان میخواهند گوشیها را هر چه بیشتر جمعوجور کنند، فضای زیادی برای زوم اپتیکال وجود ندارد. به همین دلیل آنها از لنزهای واید به عنوان لنز اصلی استفاده میکنند یا از چند لنز مختلف بهره میگیرند.
یکی از مشکلاتی که دوربینهای تلفن همراه دارند این است که هنوز از زوم دیجیتال کمک میگیرند. شما اگر فاصلهتان با سوژه عکس را کمتر کنید تصویر بسیار بهتری نسبت به زمانی میگیرید که از زوم دیجیتال بهره میگیرید. لنزهای افزونهای نیز گزینههای بسیار خوبی هستند. تولیدکنندگان زیادی امروزه لنزهایی تولید میکنند که به گوشی شما وصل میشود و یک گوشی در قامت دوربین خواهید داشت.
همچنین لازم به اشاره است که بعضی تلفنهای هوشمند دو یا تعداد بیشتری لنز با فواصل کانونی متفاوت دارند. مثلا گوشی آیفون X زوم اپتیکال دو برابری دارد. یا گوشی هواوی میت 20 پرو، سه دوربین در پشتش دارد.
انواع مختلف لنزها در بهترین دوربین های موبایل عبارتند از:
- لنز Ultra Wide که تصاویری عریضتر را به ارمغان میآورند.
- لنزهای Wide یا استاندارد که حالت عادی دوربینتان هستند.
- لنزهای Telephoto.
- دوربینهای Monochrome که برای عکسبرداری مونوکروم و تصاویری با رنگهای تیز استفاده میشود.
- دوربین عمقسنج که برای ساختن تصاویری با زمینه بلوری و تار استفاده میشوند. بسیاری از تلفنهای همراه میتوانند بدون دوربین عمقسنج، این زمینه بلوری را به وجود بیاورند.
قابلیت HDR
اچدیآر یا تصویربرداری دامنه دینامیک بالا چیزی است که برای زمان زیادی در عکسبرداری وجود داشته است. سازندگان تلفنهای همراه هوشمند اکنون این قابلیت را در دستگاههایشان قرار میدهند. این تکنولوژی طراحی شده است که به شما کمک کند عکسهایی بگیرید که دینامیک رنگی بهتری (چه هایلایتها و چه سایهها) دارند و در نتیجه عکسهای باکیفیتتری داشته باشید. زمانهایی وجود دارند که عکسبرداری با این قابلیت بسیار کاربردی خواهد بود. مثلا هنگامی که از مناظر عکس میگیرید یا بیرون از خانه و زیر نور خورشید از خودتان عکس میگیرید، وجود قابلیت عکسبرداری HDR بسیار اهمیت دارد. هنگامی که از کسانی عکس میگیرید که در حال حرکت هستند، از این قابلیت صرفنظر کنید زیرا در این حالت دوربینتان چند عکس میگیرد و آنها را در نهایت با یکدیگر ترکیب میکند و نتیجه چندان خوب نخواهد شد.
کنترل ISO
در روزهای ابری و بارانی و البته محیطهای سرپوشیده گاهی نور به اندازه کافی وجود ندارد. در غارها و سالنهای تاریک و برخی اماکن دیدنی نیز این موضوع صادق است. برای این که گوشی هوشمندتان بهترین عکس را در این شرایط بگیرد، باید دوربینی داشته باشد که لول بالایی از ایزو را داشته باشد و نسبت به نور بسیار حساس باشد. این موضوع بسیار خوب است اما با بالارفتن عدد ایزو، میزان نویز عکس نیز بیشتر میشود و عکستان را خراب میکند. در نتیجه باید بتوانید میزان ایزوی دوربین را به طور دقیق کنترل کنید که نه عکسی تاریک داشته باشید و نه عکسی با نویز بسیار زیاد و وضوح کم. بسیاری از گوشیهای هوشمند از قابلیت کاهش نویز بهره میبرند اما این قابلیت نیز آنطور که باید و شاید در ایزوهای بالا کاربردی نیست.
پس راه حل چیست؟ میتوانید از عکسبرداری از محیطهای کمنور پرهیز کنید ولی این موضوع بسیار غیرکاربردی است. یا میتوانید سرعت شاتر را پایین بیاورید تا نور بیشتری جذب بشود اما این موضوع نیز بسیار غیرکاربردی است. پس بهتر است که به سراغ تنظیمات دوربین گوشی همراهتان بروید و ببینید که آیا میتوانید ایزو را کنترل کنید یا نه.
برای مثال در دوربین گوشی سامسونگ گلکسی اس 9 پلاس بازه ایزو بین 50 تا 1250 متغیر است اما جزئیات از ایزوی بالای عدد 800 تحت تاثیر قرار میگیرند و کیفیت دوربین پایین میآید.
بهترین دوربین های موبایل : گزینههای کنترل دوربین
برای بیشتر کاربران و خریداران، دوربین و امکاناتش اهمیت بسیار زیادی دارد و هرگاه که یک گوشی جدید به بازار معرفی میشود، به نظر میآید که امکانات و گزینههای بیشتری دارد.
گزینه گرفتن دوربین به سمت سوژه و عکسبرداری همیشه به صورت اتوماتیک وجود دارد. اما بیشتر گوشیهای هوشمند بالارده، قابلیت عکس و فیلمبرداری دستی و پیشرفته را دارند. چیزی که شما میتوانید در این دوربینها کنترل کنید با توجه به مدل و سازنده گوشی متفاوت است اما به طور کلی میتوانید میزان ایزو، عکسبرداری RAW، تنظیم روشنایی و تعادل رنگ سفید و تنظیم اکسپوژر را کنترل کنید. گوشیهای هوشمند جدید از حالت فوکوس ویژه پرتره نیز بهره میبرند تا تصویر پشت سوژه شما را تار کنند.
همچنین فیلترهای متفاوتی در دوربین گوشیها وجود دارد. میتوانید عکس 360 درجه، اسلوموشن و تایملپس و عکسها و ویدیوهایی با قابهایی در اندازههای مختلف بگیرید.
ویدیو
ویدیوی 4K چیزی است که در بهترین دوربین های موبایل هوشمند جدید در دسترس است و نشانه آن است که ویدیویی که ضبط میکنید کیفیت بهتری دارد. آخرین گوشیهای هوشمند بالارده حتی قابلیت فیلمبرداری 4K با نرخ ریفرش 60 فریم بر ثانیهای را دارند اما بسیاری تنها قابلیت فیلمبرداری 30 فریم برثانیهای دارند. باید همچنین حواستان باشد که دوربین گوشی از تثبیتکننده بهره میبرد یا نه؛ زیرا کیفیت ویدیو بهشدت تحت تاثیر قرار میگیرد. همچنین فوکوس خودکار، تاثیر بهسزایی در کیفیت آن خواهد داشت.
گوشیهای هوشمند ارزانتر غالبا کیفیت ضبط ویدیوی فولاچدی و اچدی را دارند. همچنین جای ذکر است که بگوییم فیلمبرداری 4K به فضای ذخیرهسازی زیادی نیاز دارد و اگر گوشیتان فضای زیادی ندارد یا از حافظه خارجی بهره نمیبرد، گزینه خوبی نیست. بهتر است که از همان کیفیت 1080p استفاده کنید.
ویدیوهای اسلوموشن یا تایملپس
یکی از افکتهای بسیار جذاب که احتمالا به صورت آنلاین آن را دیدهاید، ویدیوهای اسلوموشن است که در آنها دوربین ویدیویی با نرخ فریم بسیار بالا میگیرد تا به صورت اسلوموشن به نمایش بگذارد. بسیاری از گوشیهای میانرده و لوکس قابلیت فیلمبرداری سریع را تا 960 فریم بر ثانیه دارند. اگرچه بهتر است در تهیه یک گوشی همراه و در نظر گرفتن دوربینش به وضوح تصویر آن دقت کرد. زیرا هرچه میزان فریمریت بیشتر باشد وضوح تصویر پایینتر میآید. در نتیجه کیفیت تصویر نیز پایینتر خواهد بود.
فوکوس و واکنش شاتر
شاید ندانید اما واکنش شاتر و قابلیت فوکوس بسیار سریع نکتهای در بهترین دوربین های موبایل است که بسیار کاربردیست و در لحظات زیادی به دردتان خواهد خورد. اگر به نقدهای گوشیهای هوشمند توجه کنید، همه منتقدان در بخش تست دوربین، به سرعت واکنش شاتر اشاره میکنند. دانستن این موضوع که دوربین در لحظه چند فریم بر ثانیه میتواند بگیرد نیز بسیار کاربردی است. شما میتوانید با این اطلاعات یک عکس خوب را در هنگامی که سوژهتان در حال حرکت است بگیرید.
وقتی که حرف از فوکوس خودکار میشود، در بیشتر گوشیهای هوشمند شما جایی از صفحه را لمس میکنید و دوربین بر روی آن نقطه بیشترین فوکوس را میکند. بعضی از مدلها قابلیت تشخیص لبخند نیز دارند و میتوانند چهره را تشخیص بدهند و به صورت پیشفرض روی چهرهها فوکوس کنند.
فلش
بیشتر گوشیهای هوشمند، فلشهای LED پیشفرض دارند اما این فلشها وقتی که در فاصله نزدیک مورد استفاده قرار میگیرند چندان خوب نیستند و فضای نوری را مصنوعی میکند. همچنین در فواصل دورتر نیز به خاطر قدرت کمشان تاثیر بسیار کمی دارند. در حقیقت بیشتر اوقات شما ترجیح خواهید داد که کلا فلش را خاموش کنید. زیرا وقتی که در حالت اتوماتیک قرار دارد، هنگامی که شما نمیخواهید فلش خواهد زد. بعضی از دستگاهها فلش دوتایی الایدی دارند تا نورپردازی بهتر شود. اگر به عکسپردازی سلفی علاقه دارید، شاید بهتر باشد که یک اسمارتفون با فلش الایدی در جلویش تهیه کنید.
یهترین دوربین های موبایل 2020
پس از آن که مشخصات بهترین دوربین های موبایل را با هم بررسی کردیم، وقت آن است که بهترین گوشیها را از نظر دوربین به شما معرفی کنیم.
1- گوشی اپل آیفون 11 پرو
در آیفون 11 پرو با لنزهای عکسبرداریای طرف هستیم که میتوان آنها را بهترین دوربین های موبایل 2019 نامید. ترکیب سهتایی دوربینهای آیفون 11 پرو چیزی است که به سختی میتوان آن را در دنیای گوشیهای هوشمند امروزی پیشرو دانست اما عملکرد این سه دوربین عالی است. رنگها، حالتشان و اکسپوژر در میان سه دوربین تقریبا یکسان است اما این نحوه پردازش عکسها توسط سختافزار و نرمافزار اپل است که آن را در رقابت یاری میکند و باعث میشود که نسبت به دیگر گوشیها برتری داشته باشد.
در حالی که دوربینهای گوشیهای پرچمدار غولهایی مثل هواوی و سامسونگ از قابلیت HDR بسیار شدید، تیزکننده رنگ و کاهش نویز استفاده میکنند، عکسهای گوشی آیفون بیشتر شبیه واقعیت هستند و هیچگاه به نظر نمیآید که بیش از اندازه پردازش شدهاند. دوربین اولتراواید جدید برای عکاسی در مسافرت، از اماکن دیدنی و مناظر، عالی است و اگرچه نمیتواند از نظر کیفیت با بقیه لنزها برابری کند، همچنان تصاویر پرجزئیات و بدون دیستورشن گستردهای را میگیرد. ما از آیفون 11 پرو بیشتر خوشمان میآید اما اگر به دنبال گوشی بزرگتری هستید، آیفون 11 پرو مکس نیز بسیار خوب است. آیفون 11 کمی ارزانتر است اما با تنها دو لنز عرضه میشود و لنز 52 میلیمتری تلهفوتو را ندارد.
2- گوشی هواوی P30 Pro
چیزهای دوستداشتنی در مورد هواوی پی 30 پرو بسیار زیاد هستند. ما در این بخش از یادداشت بهترین دوربین های موبایل با دوربین تلفن همراهی طرف هستیم که همه چیز دارد. عکاسی در نور کم فوقالعاده، قابلیت زوم باورنکردنی 5x اپتیکال و مشخصات قدرتمند! در پشت این گوشی چهار لنز قرار دارد که یکی از آنها سنسور ToF است. این یعنی عمقسنجی نیز در این گوشی بینظیر است.
همه چیز برای این که هواوی پی30 پرو یکی از بهترین دوربین های موبایل 2020 را داشته باشد در این گوشی فراهم است. البته باید در نظر داشته باشید که اگر بخواهیم کیفیت هسته عکسها را در هواوی پی30 پرو با آیفون 11 پرو مقایسه کنیم، گوشی اپل، پیروز این رقابت است. هواوی تکیه زیادی بر روی پردازش تصاویر کرده است و این موضوع همیشه به نفعش تمام نمیشود. در حالی که HDR تمام پیکسلها را با جزئیاتشان تحت تاثیر قرار میدهد، گاهی با عکسهایی روبرو میشویم که کنتراست بالایی دارند یا رنگها در آنها بسیار غیرواقعی به نظر میآیند. اشتباه نکنید. این مشکلات بسیار کوچک هستند و وقتی که عکسها را در اندازه واقعی صد درصد میبینید مشخص میشوند. اما در برچسب قیمتی بالا، این موضوعات دوربین گوشیها را از یکدیگر جدا میکند.
گوشی هواوی P30 Pro در سال 2019 جایگزین P20 Pro شد که یکی از بهترین دوربین های موبایل 2018 را داشت. این گوشی را همچنان میتوانید به صورت نو پیدا و تهیه کنید.
3- گوشی سامسونگ گلکسی S10 5G
گوشیهای گلکسی سری اس سامسونگ همواره در زمینه دوربینهایشان حرفی برای گفتن داشتهاند و گوشی اس10 5جی نیز از این قاعده مستثنی نیست. دوربین پشت چهارتایی این گوشی، ترکیب چهار لنز واید، اولترا-واید، تلهفوتو و ToF است که هر کدام به بهترین شکل کارشان را انجام میدهند. از این که دوربین اصلی گوشی تنها 12 مگاپیکسل است ناامید نشوید زیرا دوربین گوشیهای رقیب نیز که 40 یا 48 مگاپیکسل است، در حالت عادی با همان 10 و 12 مگاپیکسل ظرفیتشان عکس میگیرند. شاید سامسونگ از نظر تکنولوژی سختافزاری دوربینهایش پشت سر هواوی قرار داشته باشد، اما گلکسی اس10 در بنیادیترین نیازها با بهترین عکسبرداری شما را راضی خواهد کرد. بخش اتوماتیک دوربین این گوشی بینظیر است. همچنین تعهد سامسونگ به فیلمبرداری 4کی را نیز تحسین میکنیم. این شرکت برای اس10 5جی تثبیتکننده ویدیوهای دیجیتال جدیدی نیز قرار داده است که در کنار پشتیبانی از HDR10+، گزینه بسیار خوبی برای تماشای ویدیوها در تلویزیونها است.
4- گوشی شیائومی Mi Note 10
شیائومی می نوت 10، با پنج دوربینش و یک سنسور 108 مگاپیکسلی، گوشیای است که به سختی میتوان از قرار دادن آن در فهرست بهترین دوربین های موبایل گذشت. این سنسور 108 مگاپیکسلی بهترین دوربین گوشی های موبایل است که توسط سامسونگ ساخته شده و در گوشی گلکسی اس 20 اولترا نیز قرار دارد.
با عدد بسیار بزرگی طرف هستیم که برای اولین بار در جهان استفاده شده است. عدد 108 مگاپیکسل، حتی در دوربینهای DSLR و بدون آینه نیز هنوز دستنیافتنی است. درست مثل دوربینهای 48 مگاپیکسلی موجود در لیستمان، می نوت 10 از فنآوری کوادپیکسل، یا Pixel Binning برای عکسبرداری استاندارد استفاده میکند. این تکنیک هر 4 پیکسل را در یک پیکسل جمعآوری میکند. پس یک دوربین 48 مگاپیکسلی میتواند عکسی 12 مگاپیکسلی بگیرد و دوربین 108 مگاپیکسلی شیائومی می نوت 10، عکسی 27 مگاپیکسلی خواهد گرفت. وقتی که نور محیط به اندازه کافی باشد، میتوانید رزولوشن را افزایش بدهید و عکسهایی 108 مگاپیکسلی واقعی بگیرید تا از جزئیات بینظیر و بسیار زیاد عکسها شگفتزده بشوید! در این زمینه هنوز هیچ گوشیای نمیتواند نزدیک می نوت 10 شود.
دوربین اصلی دستگاه در نور کافی بهترین کارش را انجام میدهد و از بسیاری جهات بهترین دوربین موبایل در تمام بازار است. دلیل آنکه این گوشی قدرتمند با دوربین فوقالعادهاش جای بالاتری در لیستمان ندارد، به خاطر آن است که لنزها و سنسورهای دیگر دوربینش چندان رضایتبخش نیستند. در حالی که زوم اپتیکال 2x، زوم 5x و دوربین آلتراوایدش را در کنار دوربین ماکرویی که دارد، دوست داریم، اگر تمرکزتان بر روی کیفیت عکسها است، بهتر است همیشه از دوربین 108 مگاپیکسلی استفاده کنید.
5- گوشی گوگل Pixel 4 XL
پیکسل سه با دوربین تکی پشتش کمکم به نظر قدیمی میآمد اما گوگل از زمانی که داشت بهترین استفاده را کرده و یک دوربین تلهفوتو نیز به آن برای گوشی جدیدش اضافه کرده است که زوم اپتیکال 2x دارد. به هرحال حالت جدید دوربین پیکسل 4 که Astro نام دارد بزرگترین نکته مثبت برای خریدش است. این امکان شاتر دوربین را برای حدود چهار دقیقه باز نگه میدارد تا بتوانید از آسمان پر از ستاره شب عکس بگیرید. البته پیش از آن باید مطمئن شوید که دستتان تکان نمیخورد. در حالت اتوماتیک معمول، پیکسل 4 XL عکسهای بسیار خوب پرجزئیات میگیرد. در مقایسه با آیفون 11 پرو، پیکسل عکسها را کمی تاریکتر نشان میدهد و به همین دلیل عکسهایش واقعیتر است. وقتی که چراغها خاموش میشوند، گوشی نویز زیادی را نسبت به رقبایش دارد اما این حاصل محدودیت پردازش کاهش نویز توسط خود گوگل است.
پیکسل 4 ایکسال بهترین مدل پیکسل 4 است. مخصوصا اگر مصرف باطری زیادی دارید یا عکسهای زیادی میگیرید، باید مدل XL را تهیه کنید زیرا صفحهنمایش بهتر و بزرگتر و باطری پردوامتر گزینههای بهتری هستند. اگرچه هنوز هم چینش دوتایی دوربین گوشیهای گوگل نسبت به رقبای بسیار قدرتمندش به نظر کمی ضعیف میآید. باید طرفدار عکسهای باکیفیت و بهشدت واقعی باشید تا از لیست بهترین دوربین های موبایل پیکسل 4 را به جای آیفون 11 پرو یا گلکسی اس10 5جی انتخاب کنید.
6- گوشی اپل آیفون XS
به نظر ما لزوما با پرداخت مبلغ بیشتر برای خرید آیفون XS گوشی با دوربین بهتری نیز گیرتان نمیآید اما این گوشی بهترین آیفون برای عکسبرداری را حداقل تا زمان عرضه آیفون 11 پرو و پرو مکس در اختیار کاربران قرار داده بود. آیفون 10 نقطه عطفی بسیار بزرگ برای شرکت اپل بود. در حالی که XS نیز چندان به نظر متفاوت نمیآید، همچنان با یک گوشی 5.8 اینچی طرفیم که وقتی آن را در دست میگیرید، به آینده نگاه میکنید.
اگرچه نرمافزار دوربین این گوشی به شدت بهبود یافته است. دوربین گوشی از دو لنز 12 مگاپیکسلی استفاده میکند که یکی اپرچر f/1.8 و دیگری f/2.4 دارد و هر دو از تثبیتکننده تصویری اپتیکال بهره میبرند تا عکسهایی تاثیرگذار داشته باشیم. رنگ عکسها بسیار طبیعی است و در حقیقت یکی از دوربینها که تلهفوتو است، به عکسبرداری از فاصله زیاد با سوژه کمک کند و میان رقبایش حرفی برای گفتن دارد. سنسور جدیدی نیز در گوشی وجود دارد که پیکسلهای 1.4 میکرونی دارد و به لطف پردازنده جدید اپل اکنون دو برابر سریعتر از نسخههای قدیمی کار میکند و دو قابلیت جدید به نام Smart HDR و Depth Control دارد.
7- گوشی اوپو Reno 10x Zoom
رنو 10x زوم دومین گوشی در لیست ماست که دوربین پریسکوپ دارد که امکان زوم حدود 5x را فراهم میکند. این یعنی شما حتی نسبت به هواوی P30 Pro نیز به انجام زوم واقعی نزدیکتر شدهاید. اگر از زوم که بگذریم، با دوربینهای همچنان خوبی در چینش دوربینهای این گوشی طرف هستیم. در صورت خرید این دستگاه، با دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی واید مواجه میشوید که در کنار دوربین آلتراواید دیگر، در عمل کار فوقالعادهای را انجام میدهند.
با وجود صفحهنمایش تمام صفحه AMOLED، پردازنده اسنپدراگون 855 و باطری 4000 میلیآمپر ساعتی، از نظر مشخصات با یک گوشی پرچمدار طرف هستیم که استفاده از آن از جنبههای بسیاری، رویایی است. اما چیزی که در مورد این گوشی ناامیدکننده است، محدودیتهایش هنگام ضبط ویدیو است. این گوشی از لنزهای تلهفوتو و وایدش برای فیلمبرداری استفاده نمیکند. به علاوه، اندازه بسیار بزرگ گوشی شاید به مذاق بسیاری خوش نیاید. با این توضیحات، احتمالا با یکی از بهترین دوربین های موبایل موجود در بازار طرف هستیم.
8- گوشی سونی Xperia 1
سونی ایکسپریا وان تنها گوشی برای عاشقان فیلمبرداری حرفهای و طرفداران سینما است که به آنها اجازه میدهد با گوشی هوشمندشان فیلمبرداری واقعی را تجربه کنند. با این گوشی میتوانید ویدیوهایی با نسبت ابعاد 21:9 ضبط کنید که مقیاسی مخصوص فیلمهای سینمایی است. کنترل دستی کاملی بر روی تمام اجزای دوربین خواهید داشت که با رنگپردازی بسیار واقعی سونی، گزینهای ایدهآل برای پردازش با نرمافزارهای شخص ثالت در کامپیوتر است. جای شکر دارد که باقی امکانات این گوشی نیز فوقالعاده خوب هستند. از صفحهنمایش 4K HDR که بگذریم، با رابط کاربری بسیار تمیزی طرف هستیم که به لطف چیپست بسیار قدرتمند و سریع گوشی، هیچگاه شما را ناامید نخواهد کرد. اگر چه ایکسپریا وان کاملا بینقص نیست. باطری 3330 میلیآمپر ساعتی آن میتوانست کمی بزرگتر و بادوامتر باشد و عدم وجود قابلیت شارژ بیسیم نیز در آن حس خواهد شد. اگر با این جزئیات و کمبودها میتوانید کنار بیایید و میخواهید که یک تجربه سینمایی خوب داشته باشید – چه از نظر تولید محتوا و چه از نظر تماشای ویدیوها – ایکسپریا وان، گزینه مناسب شماست.
9- گوشی گوگل Pixel 3A
گوگل پیکسل 3A اولین گوشی میانرده از گوگل است. اما با پکیج دوربین بسیار باکیفیت در حد یک پرچمدار طرف هستیم که آن تجربه ناب عکسبرداری با پیکسل را تا حدودی شبیهسازی میکند. با سنسور تکی 12 مگاپیکسلی که اپرچر f/1.8 دارد، از نظر مشخصات، حضورش در این لیست توجیهی ندارد. اما با نرمافزار تحسینبرانگیز و جادویی گوگل، پیکسل 3A میتواند عکسهای باکیفیتی، یکی پس از دیگری بگیرد.
همچنین 3A از قابلیت عکاسی شبانه به نام Night Sight بهرهمند شده است که برای عکاسی در نقاط تاریک بسیار عالی است. این یعنی وقتی که صحبت از عکاسی در تاریکی یا با نور بسیار کم میشود، این گوشی میانرده میتواند با پرچمدارانی مثل پی30 پرو و آیفون XS رقابت کند که قیمتشان دو برابر پیکسل است. در حالی که 3A یک گوشی رویایی در زمینه عملکرد نیست اما همچنان یک گزینه عالی برای کسانی است که میخواهند بدون صرف هزینه زیاد، یک گوشی با دوربین خوب داشته باشند. 3A بهترین دوربین موبایل های میان رده را از میان بهترین دوربین های موبایل دنیا دارد.
10- گوشی شیائومی Mi 9
برای قیمتی که این گوشی دارد، ارزشش فوقالعاده است. در محیطهای پرنور با این گوشی میتوانید عکسهای باکیفیتی با دینامیک رنگی خیلی خوب بگیرید. چینش سهتایی دوربین می 9 از یک دوربین واید، یک دوربین اولتراواید و یک دوربین تلهفوتو تشکیل شده است. به لطف نرمافزار و الگوریتم بسیار پیشرفته، در بخش پرتره نیز با دوربین بسیار خوبی طرف هستیم که زمینه عکسها را به خوبی تار و بلوری میکند. در نور کم اما مشخص میشود که با بهترین گوشی لیست طرف نیستیم.
نبود تثبیتکننده اپتیکال که منجر به سرعت پایین شاتر میشود و عدم کاهش نویز به میزان مناسب و استاندارد، شاید عکسهای شما را تحت تاثیر قرار بدهد. با این توضیحات، هنگام ضبط ویدیو، تثبیتکننده الکتریکی تصویر به خوبی وارد عمل میشود. با می 9 میتوانید ویدیوهای 4K شصت فریم بر ثانیهای ضبط کنید. این گوشی یکی از ارزانترین پرچمداران موجود در بازار است و شاید حتی ارزانترین گوشی در لیست بهترین دوربین های موبایل باشد.
سخن آخر درباره معرفی بهترین دوربین های موبایل
در این مقاله تلاش کردیم تا جایی که ممکن است دید درستی از دوربین گوشیهای هوشمند به شما بدهیم و در نهایت رده بندی بهترین دوربین های موبایل را برایتان در یک لیست بگنجانیم تا با این گوشیها آشنا بشوید. برای این که تمام اصطلاحات و اعداد و ارقام بهترین دوربین های موبایل را یاد بگیرید، باید دوربینها و اساس کارشان را بشناسید. اما با خواندن این مقاله میتوانید دیدی کلی نسبت به مشخصات دوربین گوشی فعلی یا بعدیتان پیدا کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید.
1 دیدگاه
ایفون ایکس اس گوشی خوبیه ولی انتن دهی ضعیفش آدمو از خریدن این گوشی پشیمون میکنه