یک لحظه فکر کنید زمان تماشای فیلمهای هالیوود که از تصاویر خلق شده کامپیوتری جذابی استفاده میکنند چه حسی به شما دست میدهد؟ اگر بهتر فکر کنید میبینید بعضی از شگفتانگیزترین آثاری که تا حالا روی پرده نقرهای دیدهایم جزو بهترین فیلم های رزمی بوده است.
از تسلط کامل بروس لی روی نانچیکو گرفته تا تواناییهای آکروباتیک دیوانهکننده جکی چان، بهترین بدلکاریها در فیلمهای کلاسیک کنگفو مبهوتکننده و بهیادماندنی هستند.
طراحی صحنههای مبارزه فوقالعاده جذاب و سکانسهای اکشن در بهترین فیلم های رزمی دلیل اصلی عشق به آنها است، اما تنها علت آن بهشمار نمیرود. تاریخ، طنز، شخصیتهای عجیب و در فیلمهای قدیمیتر، دیالوگهایی که به شکل متفاوتی دوبله میشوند همگی جنبههای مختلف یک ژانر را نشان میدهند که اغلب اوقات میتواند یک انتخاب عالی برای سرگرمی در یک عصر جمعه باشد.
در این مطلب قصد داریم به 25 نمونه از بهترین فیلم های رزمی و کنگفو نگاهی بیندازیم. اما برای این کار باید ببینیم چه عصری از سینما بیشترین شایستگی را داشته است؟ چقدر به تولیدات استودیو برادران شاو باید توجه داشت؟ آیا سری فیلمهای ماتریکس در این بین قرار میگیرند؟ پس از یک مشورت گروهی و تحقیقات فراوان به 25 فیلم زیر رسیدیم ولی برای اینکه جلوی هر گونه بحثی را بگیریم بدون ترتیب خاصی آنها را نام میبریم.
بنابراین با معرفی بهترین فیلم های رزمی تاریخ تا انتهای این مطلب همراه فانیبو باشید.
رئیس بزرگ ( 1971) – The Big Boss
اولین نقش بروس لی در یک فیلم اکشن هنگکنگی قرار نبود به این بزرگی باشد. فیلم رئیس بزرگ با انتخاب جیمز تین بهعنوان نقش اصلی نوشته شده بود ولی مهارتهای طبیعی استاد لی و همچنین کاریزمای او کارگردان لو وی را مجبور به تغییر بازیگر کرد.
فیلم با بودجه کمی ساخته شد و بعضی از سکانسها به دلیل ماهیت خشونتآمیز حذف شدند. نتیجه نهایی بیشتر از حد معمول یکدست نیست ولی جذابیت بروس لی کمک به جبران آن و تولید یکی از بهترین فیلم های رزمی میکند.
داستان پلیس (1985) – Police Story
جکی چان با نویسندگی، کارگردانی و بازیگری در فیلم داستان پلیس واقعا بازگشت باشکوهی به فیلمهای کلاسیک هنگکنگ داشت. پس از اولین تلاشهای ناامیدکننده او در سینمای آمریکا، چان نقش یک پلیس بی آبرو را بازی میکند که برای پاک کردن نام بد خود و نابودی دلالان مواد مخدر نقش پلیس مخفی را بر عهده میگیرد.
چان رهبری تعدادی از بهترین سکانسهای بدلکاری را بر عهده داشته است ولی سکانس اوج فیلم یعنی مبارزه در فروشگاه بزرگ خرید بر تمامی بخشهای دیگر فیلم پادشاهی میکند. این فیلم محبوبترین فیلم خود چان است و بهسادگی جزو بهترین فیلم های رزمی سینما محبوب ما نیز محسوب میشود.
روز و روزگاری در چین (1991) – Once Upon a Time in China
ستاره شانس جت لی زمانی درخشید که در نقش وونگ فی در یکی از بهترین فیلم های رزمی چینی یعنی روز و روزگاری در چین بازی کرد تا دوباره ژانر اکشنهای هنگکنگی شعلهور شود. لی با استادی تمام نه تنها از دست و پاهای خود بلکه از مجموعه وسایل متفاوتی از روی صحنه استفاده میکند. از چتر و نردبان گرفته تا حتی یک گلوله (بدون تفنگ) تا سر دشمنان خراب شود. با طراحی فوقالعاده جذاب صحنههای مبارزه و عناصر کمدی که در سراسر فیلم در جریان هستند، فیلم روز و روزگاری در چین کاملا رضایتبخش و یکی از بهترین فیلم های اکشن رزمی است.
شمشیرزن یک دست (1967) – One-Armed Swordsman
پیشتاز ژانر wuxia یا فیلمهای هنرهای رزمی ضد قهرمان، فیلم شمشیرزن یک دست است که یک زیر ژانر را بهوجود آورد. این ژانر سرشار از سبک، شمشیربازی، خون و خدمات قطع دست و پا است. جیمی وانگ در نقش فانگ کانگ به عالیترین شکل ممکن ظاهر شده است و نشان میدهد گاهی اوقات برای قیمهقیمه کردن دشمنان نیاز به دو دست نیست.
اونگباک (2003) – Ong-Bak
مهارتهای انکارنشدنی توئی جائه استاد هنرهای رزمی تایلندی در فیلم اونگبانک شگفتانگیز هستند و اگر صحنههای اکشن آن اینقدر فکانداز نبودند بهراحتی یک فیلم فراموششدنی حساب میشد ولی حالا یک اثر ماندگار در فهرست بهترین فیلم های رزمی ما است.
جائه در تلاش برای بازگرداندن سر یک مجسمه دزدی با خلافکاران زیرزمینی تایلندی درگیر میشود و مجموعهای از حرکات رزمی و ابتکارات نمایشی را با اکشن همراه با خشم نشان میدهد که بیشتر از حدی است که هر انسانی واقعا باید از یک فیلم بخواهد.
خشم اژدها (ارتباط چینی ) (1972) – Fist of Fury) The Chinese Connection)
دومین فیلمی که بروس لی بهعنوان یک ستاره رو به اوج بازی کرد در نقش مردی است که برای شرافت مردم چین میجنگد در حین اینکه میخواهد انتقام مرگ مربی خود را بگیرد. شکل شاعرانه مبارزه بروس لی روی پرده نمایش از جمله سکانس مبارزه در اتاق جودو بسیار جذاب است و همچنین سطح این جذابیت زمانی زیاد میشود که بدانید خود او تمام این مبارزهها را طراحی کرده است.
(Five Deadly Venoms (1978
فیلم Five Deadly Venoms یکی از فیلمهای کلاسیک کالت در هر ژانری بهشمار میرود و از آن دست فیلمهایی است که در عصر یک روز جمعه به دنبال یک اکشن کنگفو سرشار از کتکزدنهای همراه با پرت شدن و دیالوگهای دوبله شده بی کیفیت میگردیم. داستان عالی که با پیچشهای داستانی و طراحی شگفتانگیز نبردها همراه شده است تا دیدن این یکی از بهترین فیلم های رزمی یک امر واجب باشد.
پسر ولخرج (1981) – The Prodigal Son
فیلم پسر ولخرج ترکیب عالی از اکشن و کمدی به بازیگری وینگ چون و پر از سکانسهای مبارزه تنبهتن است. داستان این فیلم در مورد لونگ چانگ، پسر یک مرد ثروتمند است که از روی بی علاقگی دارد کنگفو یاد میگیرد. سامو هونگ کبیر کارگردانی و هنرپیشگی در فیلم را بر عهده داشته است و با توجه به حضور یوئن بیائو و لام چینگ یینگ در این فیلم باید انتظار صحنههای مبارزه عالی را داشته باشید.
ببر خیزان، اژدهای پنهان (2000) – Crouching Tiger, Hidden Dragon
آنگ لی بزرگ (کارگردان فیلمهای هالک، زندگی پی، کوهستان بروکبک) این فیلم با شکوه را در سطح بینالمللی کارگردانی کرد تا پرفروشترین فیلم خارجی زبان در تاریخ آمریکا شود.
طراحی سکانسهای مبارزه در بین هوا و مبارزههای پیچیده حتی سختگیرانهترین منتقدان را به شگفتی وا داشت و داستان افسانهای فیلم در جذب جوایز متعدد تاثیرگذار بود تا این اثر آقای لی بهراحتی در فهرست بهترین فیلم های رزمی دنیا قرار گیرد.
سی و ششمین تالار شائولین – (The 36th Chamber of Shaolin (1978
فیلم سی و ششمین تالار شائولین یکی از کلاسیکهای واقعی ژانر هنرهای رزمی است و داستان دانشآموزی را بیان میکند که والدین او در طول حمله قوم منچو پیش از اینکه او شروع به آموزش هنرهای رزمی در معبد افسانهای شائولین کند، کشته شدند. این فیلم یکی از بهترین فیلم های رزمی و در عینحال از عالیترین داستانهای انتقام تاریخ سینما است که شامل یک صحنه مبارزه جاودانه با نیزه، فانوس و مردی است که یک ارتش از آدمکشها را نابود میکند. این فیلم یکی از محبوبترین فیلمهای گروه موسیقی وو تنگ کلن و همچنین محبوب ما بهعنوان یک از بهترین فیلم های رزمی است.
افسانه استاد مست (استاد مست 2) (1994) – The Legend of Drunken Master (Drunken Master 2)
فیلم استاد مست یکی از بهترین اجراهای جکی چان را بهنمایش میگذارد و ترکیبی از هنرهای آکروباتیک افسانهای او و ضربههای جذاب و خندهدارش است. مبارزه نهایی یعنی زمانیکه چان کن لو را شکست میدهد یک شاهکار الزامی و مانند شعلهای از آتش یا گداختهای داغ است که روح سینمادوستان را شعلهور میکند.
راه اژدها (1971) – The Way of the Dragon
بروس لی در فیلم راه اژدها که تنها اثر با کارگردانی کامل او است ثابت کرد جدا از نشان دادن حرکات فیزیکی میتواند هوش و همچنین جذابیت طبیعی خود را روی پرده نمایش بهتصویر بکشد. تماشای لی که یک مشت از موهای سینه چاک نوریس را در کولوسئوم رم از بدن جدا میکند، در این حین که نگاه یک گربه خشمگین را در خود دارد، اگر جادوی طلایی سینما نیست، پس چیست؟
ایپ من (2008) – Ip Man
دانی ین بازیگری که بدون شک قدر او به اندازه کافی دانسته نشده است نقش ایپ من را بازی میکند، یعنی استاد بزرگ واقعی هنرهای رزمی چین وینگ چون و مربی بروس لی. زمان فیلم در طول دوران تهاجم دولت ژاپن و اشغال چین در اواخر دهه 30 میلادی است، تا ایپ من یک داستان غنی تاریخی و جذاب بههمراه سکانسهای مبارزه پر از خشم نابودکننده و تاثیرگذار داشته باشد.
یورش – رستگاری (2011) – The Raid- Redemption
ما پس از دیدن فیلم یورش میدانستیم که استاندارد فیلمهای اکشن به شکل بارزی به سطح بالاتری رسیده است. کارگردان گارث هیو اونس یک ماجراجویی فوق خشونتآمیز را در یک ساختمان آپارتمانی قدیمی و کثیف در جاکارتا به نمایش میگذارد تا آدرنالین خون شما به دفعات بالا برود.
داستان چیز زیادی ندارد ولی واقعا وقتی برای پی بردن به این قضیه ندارید چون سکانسهای اکشن نفسگیر و خلاقانه این اثر از بهترین فیلم های رزمی گردن شما را میگیرند و ول نمیکنند.
میمون آهنی (1993) – Iron Monkey
فیلم میمون آهنی با دهها سکانس اکشن جذاب و طنز بسیار بالا یک افسانه چینی دیگر را در مورد قهرمان وونگ فی هانگ و پدرش وونگ کای یینگ روایت میکند که به سبک رابین هود دزدی میکنند. سکانسهای هنرهای رزمی که جزو بهترینهای قرن بیست و یکم قرار میگیرند کیفیت پایین داستان را جبران میکنند.
بیل را بکش بخش 1 (2003) – Kill Bill Vol. 1
کوئنتین تارانتینو بهعنوان یک طرفدار بسیار بزرگ فیلمهای کنگفو با 4 ساعت سکانسهای بصری خونین و جذاب به این ژانر ادای دین کرد. او این فیلم را بهقدری دوست داشت که مجبور بود در قالب دو قسمت اکران کند. اگر واقعیت را بخواهیم باید بگوییم در مورد داستان فیلم چیز خاصی به یاد نمیآوریم ولی هرگز نمیتوانیم سبک مبارزه شگفتآور نابودکننده اما ترومن در آن لباس زرد رنگ مخصوص تکاوران را فراموش کنیم.
سلاحهای افسانهای چین (1982) – Legendary Weapons of China
داستان این فیلم ممکن است اندکی پیچیده باشد ولی جواهر برادران شاو شاید بهترین سکانسهای مبارزه با سلاح را در تاریخ سینمای هنرهای رزمی داشته باشد. از طنابهای متصل به یک خنجر گرفته تا نیزه راهبه، تقریبا تمامی سلاحهای نابودی در این فیلم امتحان میشوند و صحنه طولانی پایینی بین بازیگرانی که در زندگی واقعی برادر هستند، ناامیدکننده نیست.
استاد گیوتین پرنده (1976) – Master of the Flying Guillotine
فیلم استاد گیوتین پرنده یکی از بهترین فیلم های رزمی هنگکنگ در دهه 70 میلادی است که مجموعهای از سکانسهای عجیب، جذاب و کمارزش دوستداشتنی را تا حدی در خود دارد که نمیتوانید عاشق آن نشوید. با حضور بوکسور یکدست، استاد گیوتین پرنده نابینا و یک استاد یوگا که بازوانش میتواند تا 10 فوت باز شود، کمبودی از نظر تعداد شخصیتهای دیوانه که شما را سرگرم کنند، حس نمیکنید.
مشت افسانهای (1994) – Fist of Legend
با توجه به حضور جت لی بهعنوان ستاره اصلی فیلم و گوردون چان در نقش کارگردان شاهد ساخت اثری با نگاه به فیلم کلاسیک خشم اژدها بروس لی هستیم و مشت افسانهای بهعنوان بازسازی آن فیلم توانسته است به خوبی هیجان نسخه ابتدایی را حفظ کند.
یوئن وو پینگ در نقش طراحی صحنههای مبارزه عملکردی استادانه در ترسیم حرکات برقآسا و سریع جت لی داشته است و کار او بهقدری روی برادران واچووسکی تاثیر گذاشت که او را برای انجام طراحیهای مشابه در فیلم ماتریکس استخدام کردند.
انتقامجویان معیوب (1978) – Crippled Avengers
این کلاسیک استودیو برادران شاو با نشان دادن یک تیم ناجور از مبارزهای کور، کر، بدون پا و با آسیب مغزی که میخواهند از حاکم ستمگری که آنها را معیوب کرده است، انتقام بگیرند، بیننده را کاملا بهتزده میکند. این فیلم چه از نظر سیاسی درست باشد یا نباشد، مجموعه دیوانهکنندهای از مبارزههای خلاقانه و دستهایی دارد که دارت شلیک میکنند تا یکی از بهترین فیلم های اکشن رزمی را ماندگار کنند.
بیا و با من پیکی بزن (1966) – Come Drink with Me
از فیلم بیا و با من پیکی بزن بهعنوان یکی از بهترین فیلمهای هنگکنگ یاد میشود که از تاریخ ساخت خود یعنی سال 1966 بهمراتب جلوتر است. در این فیلم بازیگر اصلی خشمگین فیلم یک زن (با بازی چنگ پی-پی) است که ماموریت نجات جان پسر یک حاکم را برعهده دارد. با توجه به طراحی صحنههای مبارزهای که شبیه به رقص باله هستند و عناصر فانتزی، بهسادگی میتوانید متوجه شوید چرا این فیلم دههها بعد روی فیلم ببر خیزان، اژدهای مخفی تاثیر گذاشته است.
قهرمان (2002) – Hero
کارگردان فیلم قهرمان یعنی ژانگ ییمو برای ساخت یک داستان حماسی زیبا با محوریت موضوع انتقام که جت لی در نقش یک جنگجوی بینام در آن ظاهر میشود، بهای زیادی پرداخت نکرد. فیلم براساس داستان تلاش قاتلی به اسم جینگ که است که سال 227 پیش از میلاد سعی میکند پادشاه کین را به قتل برساند و استفاده از جلوههای بصری فوقالعاده تاثیرگذار به همراه این داستان باعث شد تا یکی از بهترین فیلم های سینمایی رزمی دنیا شکل گیرد. این فیلم در زمان خود پر هزینهترین فیلم ساخت چین (با 35 میلیون بودجه) بود.
بچه کاراتهکار (1984) – The Karate Kid
این فیلم با وجود اینکه نباید در فهرست بهترین فیلم های رزمی قرار بگیرد ولی برای ما لذتبخش است. فیلم بچه کاراتهکار در روزگاری که جوانتر و انعطافپذیرتر بودیم به واسطه داستانی که در مورد یک کودک ضعیفتر است و همچنین بازی جذاب پت موریتا و رالف ماکیو، حسابی ما را شیفته خود کرد.
امروزه هم باید اعتراف کنیم به لطف موزیک دهه 80 و حس نوستالوژیک خوبی که به همراه دارد ما را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنان نمیتوانیم بدون فکر به آقای میاگی یک ماشین را برق بیندازیم.
هشت اژدهای جنگنده قطب (1983) – The Eight Diagram Pole Fighter
یک جواهر دیگر که در استودیو برادران شاو تولید شد. فیلم هشت اژدهای جنگنده قطب سرشار از اکشن دیوانهوار، شخصیتهای قدرتمند و کارگردانی عالی لائو کار لیونگ است. با وجود مرگ تاسفآور الکساندر فو شنگ پیش از اتمام فیلم، سکانس نهایی هنوز زیبایی بیرحمانهای دارد.
اژدها وارد میشود (1973) – Enter the Dragon
فیلم اژدها وارد میشود فقط شش روز پس از مرگ بروس لی اکران شد و توانست نام او را بهعنوان استاد مسلم بهترین فیلم های رزمی جهان ثابت کند. این اولین فیلم هنرهای رزمی بود که توسط یک استودیوی مهم هالیوودی تولید شد و حتی بروس لی اکثر فیلمنامه را مجددا نوشت و همچنین سکانس ابتدایی مبارزه در فیلم را کارگردانی کرد. وجود تیمی از تمام بدلکاران ستاره و مشهور (جکی چان، سامو هونگ، یوئن بیائو) تنها شهرت افسانهای این فیلم را بیشتر میکند.
قطعا زمان بررسی فهرست بهترین فیلم های رزمی بالا متوجه شدید اکثر انتخابهای ما از سینمای شرق بوده است. علت آن این است که کشورهای آسیای شرقی پایهگذار این ژانر بودند و اکثر آثار خوب در این کشورها تولید شدند.
سخن پایانی درباره بهترین فیلم های رزمی
نمونههای هالیوودی و غربی فیلم های رزمی اکثرا تقلیدی از نمونههای اصیل آسیایی هستند ولی با وجود این سعی کردیم با قرار دادن فیلمهایی مانند کیل بیل نمونههای هالیوودی خوب را نیز معرفی کنیم. اگر هر کدام از این بهترین فیلم های رزمی را دیدید و نظری در مورد آنها داشتید یا فکر میکنید فیلمهای دیگری نیز شایسته حضور در این فهرست هستند میتوانید با ما و سایر خوانندگان سایت در میان بگذارید.
منبع: Hiconsumption
2 دیدگاهها
خبع
به نظر من فیلم بی باک،رهایی،بوسه اژدهای جت لی
و یورش 2 ایکو اوریس و همچنین فیلم مبارزی در باد هم میتونستن تو این لیست باشن