امروز صحبتمان درباره پرفروش ترین فیلم های ایرانی خواهد بود. چه بخواهیم، چه نخواهیم فروش یک فیلم در گیشه میتواند، مهمترین عاملی باشد که افراد آن را برای دیدن انتخاب میکنند. درواقع سینما هنوز از سوی بسیاری از کارگردانان، تهیهکنندگان و بازیگران بهعنوان یک صنعت پولسازی دیده میشود. البته منظور ما را بد برداشت نکنید، نمیگوییم هر فیلمی که فروش بالایی دارد الزاما کیفیت خوبی ندارد و فقط به اصطلاح «گیشهای» است، ولی یقینا فیلم های هنری و تجربی فقط مخاطب خاص خود را دارند.
بهعنوان مثال پرفروش ترین فیلم های ایرانی را که در نظر بگیریم اکثرا آنهایی بودند که یا در ژانر کمدی ساخته شدهاند یا یک موضوع خاص را که در وضعیت زندگی مردم شاخص بوده است هدف قرار دادهاند.
همین موضوع باعث شده است بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم تنها عناوینی باشند که تاثیرگذار عمل کردند نه اینکه حتما ارزش سینمای بالایی داشتند. ولی جای دوری نرویم، مگر نه اینکه یک فیلم برای جلب مخاطب ساخته میشود؟ بنابراین بین فروش یک فیلم و ارزش آن یک ارتباط مستقیم وجود دارد.
در این مطلب قصد داریم به بهترین فیلمهای تاریخ سینما ایران از دید منتقدان نگاهی بیاندازیم و حتی پربیننده ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را معرفی کنیم. برای آشنایی با پرفروش ترین فیلم های ایرانی در دهههای مختلف تا انتها با فانیبو همراه شوید.
پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 60
اگر تاریخ سینما را در هر کشوری بررسی کنیم، وقایع فرهنگی و شرایط روز جامعه در سبک فیلمسازی آن بیتاثیر نبوده است. در دهه 30 میلادی ساخت فیلمهای گانگستری که بیشتر به رکورد بزرگ اشاره داشتند در آمریکا اوج گرفت یا در دهه 50 به بعد فیلمهایی که به سیاهپوستها پرداختند بیشتر اکران شدند و دهه 70-80 به فرهنگ عامه و هیپیها رسیدگی کرد.
سینمای ایران نیز چنین تحولاتی را به خود دیده است. در اوایل 60 پرفروش ترین فیلم های ایرانی را عناوینی رقم زدند که موضوع آنها بیشتر انقلاب و جنگ بود. بازیگرانی مانند ایرج قادری، فرامز قریبیان و جمشید هاشمیان ستارگان این دوره بودند. 5 فیلمی که در این دهه غوغا کردند را معرفی میکنیم.
فیلم عقابها
«عقابها» به کارگردانی ساموئل خاچیکیان در شرایطی اکران شد که کارگردان در دو دهه گذشته فیلم پرفروشی نساخته بود. فیلم زمانی اکران شد که ایران در اوج روزهای جنگ تحمیلی قرار داشت. با آن که 5 سال از شروع جنگ ایران و عراق گذشته بود ولی فیلم های دفاع مقدس نتوانسته بودند توجه مخاطبان خود را به دست آورند.
خاچیکیان موضوع فیلم خود را واقعی انتخاب کرده بود و از طریق لنز خود هنرمندانه به رشادتهای خلبانان ایرانی پرداخته بود. انتخاب سعید راد بهعنوان یکی از ستارگان فیلم نقش مهمی در فروش فیلم داشت و تماشاگران با دیدن سکانسهای پرواز هواپیما و جنگهای هوایی بعد از مدتها هیجان واقعی را روی پرده سینما حس کردند.
آمار غیر رسمی ادعا میکنند در طول 9 هفته اکران این فیلم نیمی از مردم تهران برای دیدن آن به سینما رفتند و در همین بازه زمانی تنها توانست به فروش 15 میلیون تومان برسد تا یکی از پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 60 نام گیرد.
براساس آمار رسمی این فیلم بین سالهای 64 تا 69 توانست به فروش 73 میلیون و 862 هزار تومان برسد.
فیلم اجارهنشینها
با توجه به این که سینما یک تفریح همگانی است، طبقه متوسط که طبقه غالب هر کشوری میتوانند باشند اگر از یک فیلم استقبال کنند آن اثر به یک اثر پرفروش تبدیل خواهد شد. همین اتفاق برای فیلم اجارهنشینها داریوش مهرجویی افتاد. کارگردان توانمند سینمای ایران با تشکیل تیمی از بازیگرانی مانند اکبر عبدی، عزتالله انتظامی و حمیده خیرآبادی دست روی یکی از مشکلات مهم شهرهای بزرگ یعنی موجر و مستاجر گذاشت.
اجارهنشینها ازجمله اولین فیلم های کمدی بود که به پرفروش ترین فیلم های ایرانی تبدیل شد. داستان این فیلم درباره خانهای است که صاحب آن ایران را ترک کرده و مستاجرانش با انواع شوخی از یکدیگر پذیرایی میکنند.
این فیلم در سال 66 توانست با اختلاف دو برابر نسبت به فیلم قبل از خود در صدر پرفروش ترین فیلم های ایران قرار گیرد. نظرسنجی ماهنامه فیلم از منتقدان سینما نشان میدهد این فیلم یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینما ایران از دید منتقدان به شمار میرود. فروش اثر مهرجویی در گیشه 33 میلیون و 923 هزار تومان بود.
فیلم گمشده
گمشده شاید یکی از اولین آثاری بود که توانست نام فریبرز قریبیان و افسانه بایگان را بهعنوان ستارههای بزرگ سینمای ایران مطرح کند که در کنار جمشید مشایخی در یکی از پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 60 به کارگردانی مهدی صباغ زاده بازی کردند.
داستان فیلم در مورد زنی به اسم اکرم است که به دنبال بحث با همسر خود که صندوقدار بانک است خانه را ترک میکند. فیلم گمشده مخاطب سینما را با فیلم های اجتماعی آشتی داد و توانست در گیشه به فروش 20 میلیون تومان برسد.
فیلم کانی مانگا
کانی مانگا یکی دیگر از آثاری بود که در رابطه با دفاع مقدس ساخته شد و داستان یک گروه تکاور را روایت میکند که ماموریت آنها دستگیری یک خلبان عراقی است که هواپیمای او در شرق مریوان سقوط کرده است، اما در این بین باید با گروههای ضد انقلاب مبارزه کنند.
سیف الله داد این فیلم را بهعنوان دومین اثر خود در سال 1366 کارگردانی کرد و جالب است بدانید رکورد طولانیترین اکران در تاریخ سینما را با 15 سال نمایش برعهده دارد. کانی مانگا نشان داد دل مخاطب سینما هنوز با دیدن بلاهایی که ایران در دوران جنگ کشیده است به درد میآید و او را به سینما جلب میکند.
این فیلم براساس آمار رسمی توانسته است به فروش به 39 میلیون و 838 هزار تومان در گیشه برسد.
فیلم خواستگاری
مهدی فخیمزاده در سال 68 دست روی موضوعی گذاشت که در ایران بسیار نکوهیده بود و شاید هنوز است. داستان یک پیرمرد که پس از سالها فوت همسر خود با آن که فرزند و نوه زیادی دارد میخواهد با یک پیرزن که او نیز فرزندان و نوههای زیادی دارد ازدواج کند.
فخیمزاده در قالب طنز پیکان خود را به سمت بعضی از باورهای اشتباه گرفت و اثر موفق او در ژانر کمدی توانست به فروش عالی 74 میلیون تومان برسد. اما نباید از بازی عالی ثریا قاسمی و هادی اسلامی نیز بگذریم.
پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 70
دهه 70 دهه تحول سینمای ایران بود. جنگ ایران و عراق تمام شده بود و با آنکه هنوز اثرات آن روی پرفروش ترین فیلم های ایرانی این دهه باقی ماند ولی فیلم های اجتماعی و عاشقانه در این دهه شاخص شدند.
در این دهه فیلمهای بسیار خوبی اکران شدند که حتی تا امروز از آنها یاد میشود و تاثیر بهسزایی از خود به جا گذاشتند؛ از قرمز گرفته با بازی فروتن گرفته که هنوز مهمترین فیلم او است تا آدم برفی که با بازی اکبر عبدی در نقش یک زن تا سالها بحثبرانگیز بود و البته حواشی بسیار زیادی برای فیلم به وجود آورد.
همچنین باید به کلاهقرمزی و پسر خاله نیز اشاره کنیم که یک شخصیت عروسکی ماندگار را به ایرانیان معرفی کرد که هر سال عید آرزوی دیدن مجدد او را داریم. با این مقدمه به پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 70 نگاهی میاندازیم.
فیلم مرد عوضی
یکی از بهترین فیلم های کمدی تاریخ ایران که توانست بعد از مدتها یک اثر متفاوت باشد. بازی پرویز پرستویی در این اثر نام او را بیشتر مطرح کرد. داستان فیلم در مورد جابهجایی مغز دو نفر و حوادثی است که برای یکی از آنها پیش میآید. فیلم تیمی از بازیگران بزرگ داشت مانند فاطمه معتمدآریا، افسانه بایگان، حمید لولایی، رضا شفیعی جم و چندین اسم دیگر.
مرد عوضی برخلاف خیلی از فیلم های کمدی ایرانی یک ساختار قدرتمند داشت و با یک نگاه طنز به جابهجایی دو شخصیت فقیر و ثروتمند جامعه پرداخته بود، یک نابغه بدون پول و یک ثروتمند نالایق.
محمدرضا هنرمند کارگردانی فیلم را برعهده داشت و فرهاد توحیدی به خاطر فیلمنامه درخشان خود نامزد جایزه بهترین فیلمنامه جشن خانه سینما شد. این فیلم نزدیک به 850 میلیون تومان در گیشه فروخت.
فیلم آدم برفی
اشاره به پرفروش ترین فیلم های ایرانی تاریخ بدون نام بردن از فیلم آدم برفی غیرممکن است. فیلمی که تنها میزان فروش آن مهم نیست، بلکه بازیهای متفاوت داخل فیلم که خیلی سروصدا کرد و همچنین نگاه به یک موضوع دردناک، فیلم را ماندگار کردند.
فیلم داود میرباقری با آن که در سال 1373 ساخته شد ولی نتوانست تا سال 1376 اجازه اکران به دست آورد. فیلم داستان یک ایرانی است که با تغییر لباس به شکل یک زن دوست دارد ویزای آمریکا را به دست آورد و یک زن که در ترکیه و هتل اقامتش کار میکند و قادر به برگشتن به ایران نیست.
بازیگرانی مانند داریوش ارجمند، آزیتا حاجیان، پرویز پرستویی و اکبر عبدی بازی ماندگاری از خود به جا گذاشتند. ولی نکتهای که آدم برفی را از یاد هیچ ایرانی بیرون نمیبرد حواشی آن است.
با آنکه رئیس حوزه هنری وقف محمدعلی زم کاملا حامی فیلم بود و حتی در دیدار با علمای قم تایید آنها را برای نشان دادن یک شخصیت زنپوش به دست آورد ولی گروههای تندرو با حمله به سینما جلوی اکران آن را گرفتند.
حتی شایعه شده است در یکی از این حملهها به سینما فلسطین نوزاد یک زن باردار سقط شد. یکی از چهرههای شناختهشده مخالف این فیلم مسعود دهنمکی بود. کسی که خودش بعدا شاید فیلمهایی ساخت که از نظر شوخیهای درون فیلم آدم برفی کم از آن نداشتند!
آدم برفی نزدیک به 587 میلیون تومان فروخت.
فیلم قرمز
قرمز شاید یکی از اولین فیلمهایی بود که مسئله «غیرت» در فرهنگ ایران را به یک شکل شاخص و در حالت مخربش نشان داد.
داستان مردی به اسم ناصر ملک که به دلیل یک بیماری روانی (اختلال شخصیت پارانوئید) به هیچوجه حتی تحمل ندارد همسرش با مرد غریبه تلفنی صحبت کند. وسواس فکری که باعث میشود همسر او هستی با بازی عالی هدیه تهرانی کارش را ترک کند و درخواست طلاق دهد.
بسیاری از افراد محمدرضا فروتن را با بازی در فیلم قرمز به یاد میآورند که به کارگردانی فریدون جیرانی ساخته شد و بابت آن توانست از جشنواره فیلم فجر سال 77 سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را برنده شود.
فیلم قرمز شاید مصداق خوبی برای آن جمله معروف «عاشقت هستم، میکشمت» باشد. فیلمهای زیادی در سینما با این مضمون ساخته شدهاند که فعلا به ذهن بنده حقیر فقط فیلم Play Misty for Me کلینت ایستوود میآید.
فیلم قرمز نزدیک به 795 میلیون تومان در گیشه فروخت و ترانه آن به اسم عاشقم من که توسط علی خلج اجرا شده است هنوز بهیادماندنی است.
فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله
سال 1373 ایرج طهماسب فیلمی را کارگردانی و اکران کرد که تا سالها بعد هنوز اثر آن را میبینیم. امکان ندارد اگر در اوایل دهه 60 به دنیا آمدهاید این فیلم را در سینما ندیده باشید.
پس از مدتها یک فیلم عروسکی توانسته بود نه تنها کودکان بلکه بزرگسالان را نیز به خود جلب کند. سینمای ایران در کنار شخصیتپردازی عالی خود یک سکانس افتتاحیه عالی به صورت موزیکال برای معرفی شخصیت کلاهقرمزی داشت.
شخصیتی که پس از اخراج از مدرسه و به دنبال دیدن برنامه تلویزیونی آقای مجری تصمیم میگیرد به تهران برود. او در تهران پیش پسرخاله میرود و این دو سعی میکنند مشکلات ازدواج آقای مجری را از بین ببرند غافل از این که فقط خرابکاری میکنند.
فیلم تیم کاملی از بازیگران ازجمله حمیده خیرآبادی، مرتضی احمدی، حمید جبلی و فاطمه معتمدآریا داشت و تا مدتها روی پردههای سینما بود.
نکته مهمی که در مورد این فیلم باید بدانید این است که قیمت بلیط سینما در سال 1373 حداقل 50 تومان و حداکثر 80 تومان بود. این فیلم در سه ماه اکران خود در تهران با میانگین قیمت بلیط 80 تومان توانست 171 میلیون تومان بفروشد.
اگر بخواهیم قیمت بلیط سال 1398 یعنی 15 هزار تومان را در نظر بگیریم این فیلم فروشی معادل 40 میلیارد تومان داشته است تا به نوعی بتوانیم آن را در بین پرفروش ترین فیلم های ایرانی رتبه اول معرفی کنیم.
فیلم افعی
جمشید هاشمپور یکی از بازیگرانی است که او را به واسطه حضور در شاخصترین فیلم های اکشن ایرانی دهه 70 میشناسند که یکی از بهترین آنها فیلم افعی است.
فیلم به کارگردانی محمدرضا اعلامی در سال 1371 اکران شد و داستان یک گروه شبه نظامی ملقب به افعی است که شش نفر را که قصد خروج غیرقانونی از مرز دارند گرفتار میکنند. افعی را بخواهیم بهتر توصیف کنیم باید معادل شخصیت رمبو فیلم آمریکایی به همین نام بدانیم. این فیلم در سال 72 در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی قرار داشت. این فیلم شاید دروازه ورود بهاره رهنما به سینما بود.
نکته جالبی که در مورد فیلم افعی باید بدانید تهدید به مرگ شدن مرتضی شایسته و محمدرضا اعلامی است. داستان فیلم باعث شده بود گروهی از مخالفان ایران در کشورهای خارجی با برگزاری دادگاهی به اسم «خلق» حکم مرگ این دو نفر را بدهند و حتی نامهای با همین مضمون بفرستند.
تصویر جمشید هاشمپور با آن کمان، عینکدودی و همچنین سکانسهای اکشنی که آدرنالین بینندگان فیلم را بالا بردند قابل فراموشی نیست.
پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 80
در این دهه فیلم های کمدی ایرانی در اوایل آن غوغا کردند، کلاهقرمزی دوباره روی پرده نقرهای آماده بود و ایرج طهماست با اکران فیلم دختر شیرینی فروش دوباره نشان داد در سینمای کمدی میتواند حرف اول را بزند. همچنین مارمولک در این دهه اکران شد و توانست با یک ماجرای متفاوت و البته بازی تاثیرگذار پرستویی تا مدتها نقل قول تمام دوستداران سینما شود.
در پایان دهه فیلم های اصغر فرهادی یعنی درباره الی و جدایی نادر از سیمین یک کارگردان بااستعداد را به سینمای ایران معرفی کردند که فروش بالای فیلمهای او نشان داد سینمادوستان به آثار خوب نیز توجه نشان میدهند. نیازی به اشاره نیست اصغر فرهادی با این فیلم جایزه اسکار را نیز به دست آورد و نام خود را جاودانه کرد.
نگاهی به پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 80 به تفکیک سال میاندازیم.
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1380
فیلم مریم مقدس
مریم مقدس نام فیلمی ایرانی به نویسندگی و کارگردانی شهریار بحرانی است. اکران این فیلم در اواخر سال 79 رخ داد. قبل از اکران مریم مقدس آخرین مرتبهای که یک فیلم مذهبی توانسته بود در گیشه موفق شود، فیلم روز واقعه در دهه 70 بود که بعدا بارها از تلویزیون پخش شد.
مریم مقدس یکی از پربازیگرترین فیلم های ایران است که با بازی بیش از 90 بازیگر یقینا یک رکورد برای خود دارد. شبنم قلی خانی با چهره معصوم خود در این فیلم در نقش مریم مقدس و مادر عیسی مسیح توانست نام خود را در سینمای ایران ماندگار کند.
این فیلم به نویسندگی و کارگردانی شهریار بحرانی ساخته شد و هیچکس انتظار نداشت به فروش بالایی برسد. اما فیلم چون محصول تلویزیون بود حجم بالایی از تبلیغات صداوسیما به آن اختصاص داده شد و توانست در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 80 قرار گیرد.
پیش از اکران این فیلم، فیلم سگ کشی پرفروشترین فیلم پایتخت بود ولی مریم مقدس به کمک استقبال بالا در شهرستانها و همچنین شیوه روایت داستانی متفاوت با آثار دینی مشابه توانست از آن فیلم جلو بزند.
در ماندگاری این اثر بدون شک توانمندی مدیر فیلمبرداری سلیم حسن پویا و موسیقی مجید انتظامی بی تاثیر نبودند. همچنین نباید فراموش کنیم این فیلم مدت طولانی را برای اکران در اختیار داشت. فیلم مجموعا کمی بیشتر از 684 میلیون تومان فروخت.
سایر فیلم های پرفروش سال 1380 عبارتند از:
· آواز قو
· دختری به نام تندر
· شبهای تهران
· پارتی
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1381
فیلم کلاه قرمزی و سروناز
طهماسب دوباره به سینما برگشته بود تا یاد و خاطره فیلم کلاه قرمزی و پسرخاله را زنده کند. فیلم اول زمانی اکران شد که دیگر کسی به احیای سینمای کودکانه و عروسکی امید نداشت ولی توانست با فروش بالای خود نشان دهد هر اثر متفاوت در سینما تاثیرگذار خواهد بود.
کلاهقرمزی و سروناز حس نوستالژی تماشاگران قسمت اول را زنده کرد. داستان باز هم در مورد کلاهقرمزی است که به علت موفقیت در مدرسه از عمویش یک دوچرخه قرمز جایزه میگیرد ولی دزدیده شدن این دوچرخه ماجراهای خندهداری به وجود میآورد.
طهماسب در این فیلم حجم شوخیها و تکهپرانیها را در مقایسه با قسمت اول بیشتر کرده بود و نکته بارز فیلم بازی نکردن حمید جبلی بود تا کمی تماشگران را دلزده کند. همچنین جنبه موزیکال فیلم مانند قسمت اول تاثیرگذار نبود و داستان و فیلمنامه حفرههای زیادی داشتند. با این حال فیلم کلاهقرمزی و سروناز با تکیه به موفقیت فیلم اول توانست در بین پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 81 در صدر بنشیند و 834 میلیون دلار فروش کند.
سایر فیلم های پرفروش سال 1381 عبارتند از:
· من ترانه 15 سال دارم
· نان، عشق و موتور 1000
· زندان زنان
· شام آخر
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1382
فیلم توکیو بدون توقف
کسی هست این فیلم مهران مدیری را دوست نداشته باشد که در صدر جدول فروش فیلم های سال 82 قرار گرفت؟ یک فیلم کمدی که به کارگردانی سعید عالمزاده ساخته شد ولی بسیاری از افراد آن را محصول خلاقیت و تفکر مهران مدیری میدانند.
داستان فیلم بسیار ساده است و ماجراهای چند شخصیت با اخلاقهای عجیب را نشان میدهد. یک برادر تعصبی ولی دلنازک، خواهری نجیب، عمهای عجیب، پسری دلباخته و گستاخ و البته سفری خاطرهانگیز به کیش که همگی دست به دست هم دادند یکی از بهترین کمدیهای سال از قضا پرفروشترین فیلم سال شود.
فیلم بازیگران شاخصی مانند حمیده خیرآبادی، پانتهآ بهرام، گوهر خیراندیش و ساعد هدایتی دارد که در کنار مهران مدیری یکی از بهترین اجراهای خود را به نمایش میگذارند.
جالب است بدانید این دومین بازی مدیری در سینما پس از فیلم دیدار است. در نهایت باید بگوییم توکیو بدون توقف با فروش 725 میلیون تومانی خود در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 82 قرار گرفت.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· عروس خوش قدم
· دنیا
· دختر ایرونی
· دیوانهای از قفس پرید
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1383
فیلم کما
با تاکید میتوانیم بگوییم کمتر کسی است کما را در زمان اکران در سینما به یاد نیاورد. بازی متفاوت امین حیایی و محمدرضا گلزار و آن سکانسهای رقص خندهدار فراموشنشدنی هستند.
فیلم داستانی پسری به اسم امیر است که تصمیم میگیرد به آمریکا پیش خواهر و مادر خود برود. ولی تصادف او با یک پیرمرد و به کما رفتن او کار امیر را سخت میکند چون باید رضایت پسر پیرمرد را جلب کند.
فیلم با آن که از کلیشهها استفاده کرده بود ولی توانست در دل مخاطب بنشیند تا نیاز جامعه ایران به سینمای طنز را بیشتر نشان دهد. پیمان معادی فیلمنامهنویسی این اثر را برعهده گرفته بود که در کارنامه او آثار پرفروش دیگری مانند آواز قو و عطش را میبینیم. کارگردان اثر آرش معیریان بود که با نفس تازه خود و آگاهی از مسائل فنی ساخت فیلم، موفقیت کما را تضمین کرد.
کما تنها یک کمدی مانند صدها اثر مشابه نبود، فیلمی برای نشان دادن شکاف بین پدرها و پسرها بود و فروش یک میلیارد و نود و هفت میلیون آن نشان داد مردم ایران سینما را درک میکنند.
اهمیت این فیلم را زمانی بیشتر درک میکنید که توانست رقیبهای قدرتمند خود در گیشه مانند مارمولک و میهمان مامان را شکست دهد.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· مارمولک
· خوابگاه دختران
· دوئل
· میهمان مامان
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1384
فیلم آکواریوم
آکواریوم یکی از اولین فیلمهایی بود که فیلمبرداری آن در خارج از ایران یعنی استانبول اتفاق افتاد. فیلم پس از 23 سال شاهد حضور مجدد ایرج قادری روی پرده سینما بود که خود او کارگردانی این فیلم را نیز برعهده دارد.
داستان یک قهرمان مسابقات اتومبیلرانی که آرزوی مهاجرت به آمریکا دارد و به همین جهت به ترکیه سفر میکند ولی مشکلات فراوانی برای او رخ میدهد.
فیلم به واسطه بازی بازیگران نسل جوان شاخص خود مانند امین حیایی، مهناز افشار و شیلا خداداد مورد استقبال زیادی قرار گرفت و توانست با 890 میلیون تومان در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 84 قرار گیرد.
نکته جالبی که در مورد این فیلم باید بدانید این است که در گیشه شارلاتان با آنکه تعداد تماشاچیهای بیشتری داشت ولی در نهایت این آکواریوم بود که به علت یک اختلاف تقریبا 500 تومانی در قیمت بلیط 20 میلیون تومان فروش بیشتری داشت تا از سوی سالنامه آماري فروش فيلم و سينماي ايران سال 1384 بهعنوان پرفروشترین فیلم آن زمان لقب گیرد.
سایر فیلم های پرفروش سال 1384 عبارتند از:
· شارلاتان
· شاخه گلی برای عروسی
· مجردها
· مکس
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1385
فیلم آتش بس
بهراحتی فیلم آتش بس را میتوانیم یک چرخش در کارنامه تهمینه میلانی بدانیم که پس از چند فیلم فمینیسمی مانند واکنش پنجم و زن زیادی تصمیم به ساخت یک اثر کمدی گرفت.
فیلم در مورد زنی به اسم سایه است که قصد طلاق از همسر خود را دارد ولی زمانی که میخواهد پیش وکیل برود تصادفا به مطلب یک روانشناس مراجعه میکند. فیلم با توجه به استفاده از دو بازیگر شاخص خود یعنی محمدرضا گلزار و مهناز افشار و همچنین توجه به یک دوئل بین زن و شوهرها توانست در دل تماشاگران جا بگیرد.
فیلم با آنکه در فصل بهار اکران شده بود ولی به قدری اثر موفقی از کار در آمد که خیلی از افراد برای دیدن بازی موش و گربه شخصیتهای اول آن مجددا به سینما رفتند و دیالوگهای آن را از حفظ کردند.
قدرت فیلمبرداری و دوربین علیرضا زریندست در موفقیت این فیلم بیتاثیر نبود و زوج گلزار و افشار با این فیلم محبوبیت خود را مجددا به دست آوردند و زیادتر کردند. این فیلم در گیشه 1 میلیارد و 650 میلیون تومان فروخت.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· میم مثل مادر
· زیر درخت هلو
· شام عروسی
· تله
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1386
فیلم اخراجیها
دهنمکی قصد داشت خاطرات بدی را که از او با فیلم آدم برفی بهجا مانده بود با ساخت یک فیلم طنز که نگاه متفاوتی به 8 سال دفاع مقدس دارد، جبران کند.
فیلم اخراجی ها داستان یکی از اراذل تهران است که قصد ازدواج دارد ولی بهخاطر شرط پدر دختر باید سربهراه شود. بنابراین مجید به همراه یکسری دیگر از دوستان خود تصمیم میگیرند به جبهه بروند.
دهنمکی این فیلم را پس از دو مستند جنجالی فقر و فحشا و کدام استقلال؟! کدام پیروزی؟! بهعنوان اولین فیلم بلند داستانی خود ساخت. استفاده از تیمی از بازیگران شاخص سینمای کمدی مانند اکبر عبدی، امین حیایی، محمدرضا شریفینیا و ارژنگ امیرفضلی در موفقیت فیلم بیتاثیر نبود. فیلم همچنین زمینهساز ساخت قسمتهای بعدی آن شد و لازم به ذکر است به زندگی شهید مجید خدمت اشاره میکند که کامبیز دیرباز در فیلم نقش او را برعهده گرفته است.
فیلم در نوروز آن سال اکران شد و توزیع نسخه قاچاق فیلم روی فروش آن تاثیر منفی گذاشت. البته همین قضیه اخراجیها را به افراد بیشتری معرفی کرد و هنوز خیلی از افراد دهنمکی را به واسطه ساخت این فیلم میشناسند.
اخراجی در گیشه کمی بیشتر از 2 میلیارد تومان فروش داشت.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· توفیق اجباری
· کلاهی برای باران
· کلاغپر
. پارک وی
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1387
فیلم چارچنگولی
یک تیم از بازیگران کمدی مانند جواد رضویان، رضا شفیعی جم، ساعد سهیلی در کنار یکدیگر قرار گرفتند تا با تقلید از فیلم چسبیده به تو به بازیگری مت دیمون یک اثر متفاوت کمدی خلق کنند. چارچنگولی با وجود این تقلید از سینمای بیگانه توانست 1 میلیارد و 900 میلیون فروش داشته باشد تا علاقه مردم به سینمای کمدی را همچنان نشان دهد.
داستان فیلم در مورد دو برادر است که از ناحیه شانه و کتف به یکدیگر چسبیدهاند. آنها عقاید متفاوتی با یکدیگر دارند ولی مجبور به تحمل همدیگر هستند.
سعید سهیلی نویسنده و کارگردان این فیلم بود که قرار دادن دو شخصیت چاق و لاغر در کنار یکدیگر بار طنز فیلم او را زیادتر کرد. سهیلی در فیلم تمامی رفتار بازیگران خود را کنترل میکند و به هدف خود یعنی خنداندن بیننده به بهترین شکل ممکن میرسد. فیلم از نظر ساختاری ضعفهایی دارد ولی موسیقی آن از نکات مثبتش است و بیننده پس از پایان فیلم با رضایت سینما را ترک میکند.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· دایره زنگی
· زنها فرشتهاند
· دعوت
· همیشه پای یک زن در میان است
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1388
فیلم اخراجیها ۲
دهنمکی دوباره با ساخت فیلم اخراجیها 2 به سینما برگشت تا نشان دهد موفقیت فیلم اول در گیشه الکی نبوده است. داستان فیلم در ادامه قسمت اول است و اخراجیهای اسیرشده باید به یکی از اردوگاههای عراقیها برده شوند.
دهنمکی مجددا فیلم خود را در زمان خوبی یعنی نوروز اکران کرد و توانست آن را با فروش هفت میلیارد و نهصد میلیون تومان در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 88 قرار دهد.
فیلم چندماه قبل از انتخابات 88 اکران شد و بسیاری از افراد هنوز آن را جزو سینمای شعاری میدانند. علاوه بر این افراد شوخیهای قسمت اول را بکرتر میدانستند و درواقع کارگردان مانند طهماسب در ساخت فیلم کلاهقرمزی و سروناز، تصمیم گرفته بود با تکیه به موفقیت اول، قسمت دوم را نیز مشهور کند.
هرچه بود مسعود دهنمکی اسم خود را بهعنوان کارگردانی در سینمای ایران مطرح کرده است که در دهه 80 بیش از هر کارگردان دیگری تماشاگران را به سینما کشاند.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· خروس جنگی
· زندگی شیرین
· درباره الی
· پسر تهرونی
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1389
فیلم ملک سلیمان
ملک سلیمان شاید یکی از مهمترین فیلمهای سینما باشد چون جزو اولین تجربههای حرفهای فیلمسازی دیجیتال در سینمای ایران قرار میگیرد. فیلمنامه این فیلم را با توجه به سورههای قرآن نوشتهاند و داستان آن در مورد زندگی حضرت سلیمان است.
فیلم با آنکه در پایان سال توانست در بین پرفروش ترین فیلم های ایرانی تاریخ و پرفروش ترین فیلم ایرانی 89 قرار گیرد ولی نتوانست به اندازه بودجه ساخت خود فروش داشته باشد. فروش این فیلم در گیشه 2 میلیارد و 800 میلیون تومان بود ولی 5 میلیارد و 100 میلیون تومان برای آن هزینه شده بود.
فیلم را بنیاد فارابی ساخته است و تهیهکننده آن یعنی مجید فراورده علت این ضرر را تکثیر غیرقانونی سیدیهای فیلم قبل از اکران میداند. تلاش عوامل سازنده برای اکران فیلم به قیمت نیمبها برای دانشجویان نیز موفق عمل نکرد. جالب است بدانید ساخت این فیلم 9 ماه طول کشیده است و عوامل آن 1.5 سال صرف تحقیق در مورد اطلاعات تاریخی داخل فیلم کرده بودند. علاوهبراین فیلمنامه 150 صفحه بوده است که نوشتن آن 6 ماه طول کشید و پس از ویرایشها به تقریبا 51 صفحه رسید.
امین زندگانی و محمود پاکنیت بازیگران شاخص آن بودند ولی فیلم ترجیح داده بود بدون استفاده از بازیگرهای مشهور با تکیه به عوامل بصری جای خود را بین مخاطب باز کند. با این حال شهریار بحرانی کارگردان فیلم در نهایت فیلم خوبی اکران کرد ولی نتوانست به اهداف سازندگان آن برسد.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· پوپک و مش ماشاالله
· افراطیها
· پسر آدم دختر حوا
· شیر و عسل
پرفروش ترین فیلم های ایرانی دهه 90
دهه 90 یک دهه متفاوت در سینمای ایران است. بینندگان دسترسی راحتتر به آثار سینمایی جهان پیدا کردند، فعالیت شبکه نمایش خانگی ایران افزایش پیدا کرد و ورود گوشیهای هوشمند باعث پایین آمدن جایگاه سینما شد.
در سالهای انتهایی این دهه حتی بالا رفتن قیمت بلیط و مشکلات اقتصادی سبب شد افراد کمتر به سینما بروند. با این حال، در این دهه آثار شاخصی ساخته شد و دل سینمادوستان را به دست آوردند. کارگردانانی مانند سعید روستایی نشان دادند پرفروش ترین فیلم های ایرانی الزاما نباید کمدی باشند. در ادامه با بهترین فیلم های ایرانی دهه 90 آشنا میشویم.
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1390
فیلم اخراجیها 3
این که یک کارگردان با سه فیلم خود در فهرست پرفروش ترین فیلم های ایرانی قرار گیرد شاید تصادفی باشد ولی اتفاقی است که واقعا برای دهنمکی و سهگانه اخراجیهای او افتاده است.
این فیلم با تکرار موفقیت قسمتهای قبلی توانست 4 میلیارد و هفتصد میلیون تومان بفروشد. فیلم ابتدا در 19 اسفند 89 تالار بزرگ کشور اکران خصوصی و یک هفته بعد اکران عمومی شد. دهنمکی با آن که مجددا به جنگ ایران و عراق نگاه طنزی داشته است ولی در کنار آن کنایههایی نیز به انتخابات دهم ریاست جمهوری و مناظرههای انتخاباتی زده است.
فیلم تیم گستردهای از بازیگران، نزدیک به 40 نفر، را دور خود جمع کرد و حواشی بسیار زیادی نیز داشت ازجمله اعتراض محمد حسین جعفریان که گفته بود کارگردان بدون اجازه او از شعری که 20 سال نوشته است استفاده کرده است.
مانند قسمت قبل توزیع غیرقانونی سیدیهای فیلم به فروش آن لطمه بالایی زد. اما برخورد خیلی از افراد با این فیلم متفاوت بود. فردوسیپور در یکی از برنامههای 90 گفت فیلم اخراجیها اصلا خندهدار نیست. انتقادی که واکنش شدید دهنمکی را به همراه داشت و او ادعا کرد فردوسیپور حتی عددی نیست در مورد این فیلم حرف بزند!
سایر فیلم های پرفروش سال 90 عبارتند از:
· ورود آقایان ممنوع
· جدایی نادر از سیمین
· شیش و بش
· زنان ونوسی مردان مریخی
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1391
فیلم کلاهقرمزی و بچهننه
طهماسب و جبلی نشان دادند مانند دهنمکی گیشه را دوست دارند و مجددا به فرمول قسمت اول کلاهقرمزی برگشتند تا سهگانه خود را با معرفی یک شخصیت جدید کامل کنند.
فیلم توانست با فروش 4 میلیارد و 800 میلیون تومان در بین پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 91 در صدر قرار گیرد.
فیلم در نوروز آن سال اکران شد ولی به نوان مثال اعتراض پروین شمشکی تهیهکنندهای که شخصیت کلاهقرمزی و پسرخاله را معرفی کرده بود به همراه داشت. او ادعا میکرد حقوق معنویاش را نادیده گرفتند.
به هرحال داستان این قسمت در مورد شیطنتهای پسرعمهزا است که برای آقای مجری و کلاهقرمزی دردسر ایجاد میکند. برخی از منتقدان ادعا کردند هدف این فیلم دیگر برای کودکان نیست و طنز آن نیشدار است و به مسائلی مانند فقر و کودکان خیابانی اشاره میکند. هرچه بود و نبود، کلاهقرمزی و بچهننه مجددا فروش بالایی به دست آورد و نام این شخصیت عروسکی را بیشتر از قبل مطرح کرد.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· قلادههای طلا
· خوابم میآید
· گشت ارشاد
· من مادر هستم
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1392
فیلم رسوایی
سال 92 دهنمکی با ساخت رسوایی در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی این سال قرار گرفت. کارگردانی که راه و چاه گیشه را با سهگانه خود به خوبی یاد گرفته بود مجددا دست روی یک موضوع بحثبرانگیز دست گذاشت.
بازی اکبر عبدی، الناز شاکردوست و محمدرضا شریفینیا در این قضیه بیتاثیر نبود. داستان فیلم در مورد دختر جوانی است که به دلیل بدهی خانواده خود قصد دارد به آقاشریف نزدیک شود.
فیلم با آن که 3 میلیارد و 700 میلیون تومان فروخت ولی انتقادات زیادی را به همراه داشت. محبوبه بیات بازیگر معروف تئاتر و سینما از بازی در این فیلم بهعنوان بزرگترین اشتباه دوران کاری خود یاد میکند. فراستی فیلم را ضد مردمی معرفی کرد و گفت کارگردان با این کار قصد دارد روندی مانند مخلباف را در پیش گیرد.
خود کارگردان ادعا میکند شباهتهای داستان این فیلم به میوه ممنوعه و داستانهای عشق و عاشقی مشابه درست نیست و او از یک داستان اورجینال استفاده کرده و در مورد فیلم او اشتباه قضاوت میکنند.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· هیس، دخترها فریاد نمیزنند
· تهران 1500
· جابهجا
· حوض نقاشی
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1393
فیلم شهر موشها 2
موفقیت کلاهقرمزی و سهگانه آن نشان داد اگر اثری ساخته شود که از دل مخاطب بیاید میتواند به همان موفقیت برسد. این کاری بود که مرضیه برومند با ساخت فیلم شهر موشها 2 انجام داد.
البته در فروش بالای این فیلم در گیشه که با 9 میلیارد و هشت صد میلیون تومان در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 93 قرار گرفت، محبوبیت شهر موشها که اوایل دهه 60 ساخته شده بود بیتاثیر نبود.
همچنین باید بگوییم این فیلم با کنار زدن اخراجیها 2 توانست پرفروش ترین فیلم تاریخ سینما ایران تا آن زمان نام گیرد.
فیلم شهر موشها 2 داستان همان شخصیتهای دوستداشتنی مانند نارنجی و کپل بودند که حالا 30 سال بزرگتر شدهاند. منتقدان از فیلم تعریف کردند و گفتند خانوادهها در کنار فرزندان خود میتوانند از این فیلم لذت ببرند و ساعتی دور از شلوغی اجتماع سرگرم شوند.
این فیلم در جشنواره فیلم فجر نیز موفق بود و توانست یک سیمرغ بلورین را با خود به خانه ببرد.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· طبقه حساس
· آتش بس 2
· معراجیها
· فرش قرمز (رد کارپت)
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1394
فیلم محمد رسولالله
بازگشت یک فیلم مذهبی به صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی اتفاقی بود که با فیلم محمد رسولالله افتاد. فیلمی که با بودجه کلان 63 میلیارد و حمایتهای عظیم دولتی به کارگردانی مجید مجیدی ساخته شد. با وجود این هزینه فیلم نهایت توانست 14 میلیارد و 600 میلیون تومان فروش کند.
اثر مجیدی پرهزینهترین و بزرگترین پروژه فیلمسازی ایران تا به امروز محسوب میشود و حتی نماینده ایران برای حضور در مراسم اسکار 2016 انتخاب شد. شروع مراحل ابتدایی و پیش تولید فیلم از سال 86 کلید خورد و شرکت سینمایی نور تابان، وابسته به بنیاد مستضعفان سرمایهگذاری آن را برعهده گرفت.
دستاندرکاران فیلم برای موسیقی متن آن تصمیم به استفاده از ی. آر. رحمان موسیقیدان سرشناس هندی گرفتند که سابقه برنده شدن جایزه اسکار را دارد. فیلم در جشنوارههای خارجی نیز مورد استقبال داوران قرار گرفت و بهعنوان مثال جایزه بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی سلیمانیه ۲۰۱۶ را به خانه آورد.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· نهنگ عنبر
· شاهزاده روم (انیمیشن)
· ایران برگر
· در مدت معلوم (فی المدت المعلوم)
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1395
فیلم فروشنده
فرهادی با فیلم جدایی نادر از سیمین و بردن جایزه اسکار دیگر محبوب دلهای سینمادوستان ایران شده بود. آنها میدانستند بعد از مدتها و نسل بزرگانی مانند کیارستمی، کارگردانی ظهور کرده است که ایران میتواند به او افتخار کند.
فروشنده هفتمین فیلم اصغر فرهادی است که با بازیگری شهاب حسینی و ترانه علیدوستی که در اوج پختگی هنر خود قرار داشتند اکران شد. فیلم موضوع دردناکی یعنی تجاوز به یک زن را به تصویر کشیده بود و سعی کرده بود با اشاره به نمایشنامه معروف فروشنده تحول شخصیتهای کلیدی خود را نشان دهد.
فیلم در مراسم اسکار سال 2017 توانست با جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را برنده شود و همچنین در مراسم کن جایزه بهترین فیلمنامه و بازیگر نقش اول مرد را برنده شود که افتخار بزرگی برای ایران بود.
فروشنده در گیشه 15 میلیارد و 700 میلیون تومان فروخت و خیلی از بینندگان فیلم مجددا برای درک بهتر فیلم به تماشای مجدد آن نشستند. منتقدان خارجی نیز از فروشنده استقبال کردند و منتقد مجله ورایتی فیلم فرهادی را مینیمالتر، سربهزیرتر و جمعوجورتر در مقایسه با سایر آثارش معرفی کرد و تکنیک کارگردانی او را مورد ستایش قرار داد.
اگر نگاهی به پرفروش ترین فیلم های ایرانی آن سال بیاندازیم میبینیم فیلم فرهادی در رقابت با فیلمهای کمدی توانست به این مهم دست پیدا کند که ارزش این فیلم را نشان میدهد.
البته باید اشاره کنیم تعداد تماشاچیهای فیلم من سالوادور نیستم رضا عطاران بیشتر بود ولی به دلیل اختلاف قیمت بلیط فیلم اصغر فرهادی در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی 95 قرار گرفت.
نکته دیگر اکران ابد و یک روز در این سال بود که دیدن آن فنجان تلخ روستایی روی پرده سینما از ذهن ما بیرون نمیرود تا همان سالی که فروشنده اوج گرفت، کارگردان جوان دیگری متولد شود.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· من سالوادور نیستم
· سلام بمبئی
· 50 کیلو آلبالو
· بارکد
پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 1396
فیلم نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا
سامان مقدم با ساخت فیلم نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا از یک فرمول پیروزی پیروی کرد یعنی ساخت قسمتهای بعدی یک اثر موفق. نهنگ عنبر با بازی متفاوت عطاران و سکانسهای خندهداری که افراد را به خاطرات دوران قبل و بعد از انقلاب انداخته بودند توانسته بود فروش بالایی داشته باشد و مقدم تصمیم گرفت شانس خود را برای قرارگیری در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی سال 96 امتحان کند که موفق نیز بود.
بازیگران فیلم مانند مهناز افشار، رضا عطاران، ویشکا آسایش و حسام نواب صفوی با گریم متفاوت خود در فیلم سکانسهایی را به نمایش گذاشتند که از زیر قیچیهای سازمان ممیزی عبور کرده بودند.
فیلم بیست و یک میلیارد تومان فروخت و داستان آن در مورد ارژنگ است که سرانجام به عشقش یعنی رویا رسیده و قصد دارد با او عروسی کند. با آن که فیلم نهنگ عنبر ۲: سلکشن رؤیا قدرت فیلم اول را از نظر سینمایی نداشت ولی مخاطبان خود را راضی کرد و با اختلاف اندکی (هفتصد میلیون تومان) نسبت به آینه بغل در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی 96 قرار گرفت که به نظر ما بهمراتب فیلم بهتری بود.
سایر فیلمهای پرفروش آن سال عبارتند از:
· آیینه بغل
· اکسیدان
· خوب، بد، جلف
· ساعت 5 عصر
پرفروش ترین فیلم های ایرانی 1397
فیلم هزارپا
حضور رضا عطاران در فیلمهای کمدی به نوعی فروش آنها را تضمین میکند. همین اتفاق با فیلم هزارپا افتاد. شخصیت کمدی که در این فیلم در کنار جواد عزتی در فیلم ابوالحسن داوودی بینندگان را شدیدا خنداندند تا این فیلم با 38 میلیارد فروش در حال حاضر در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی تاریخ باشد (البته افزایش قیمت بلیط بیتاثیر نیست ولی این نکته از خوب بودن فیلم هزارپا کم نمیکند).
فیلم در مورد یک کیفزن است که تصمیم میگیرد با جا زدن خود بهعنوان یک جانباز با یک دختر پولدار ازدواج کند ولی داستان به همین سادگی نیست.
از دلایل موفقیت فیلم هزارپا به صمیمیت آن میتوانیم اشاره کنیم. یقینا بازی بازیگران و آن سکانسهای رقص و همچنین مشهدی صحبت کردن مهران احمدی بیتاثیر نیست ولی قدرت هزارپا به فیلمنامه آن برمیگردد که میخندادند حتی اگر نقصهایی داشته باشد و حتی اگر بخواهیم ضعفهایش را بگوییم بیخیال میشویم.
این فیلم اولین اثر 30 میلیاردی سینمای ایران است و در دو قسمت در شبکه خانگی اضافه شد که حاوی پشت صحنههای فیلم نیز بود.
سایر پرفروش ترین فیلم های ایرانی 97 عبارتند از:
· مصادره
· لاتاری
· تگزاس
· به وقت شام
پرفروش ترین فیلم های ایرانی 1398
فیلم مطرب
سال 98 اتفاقهای خوبی برای سینمای ایران افتاد. روستایی فیلم دوم خود را ساخت گرچه منتقدان آن را کوبیدند. شبی که ماه کامل شد هنر نرگس آبیار را در ساخت فیلم های بیوگرافی نشان داد و فیلمهایی مانند رحمان 1400 با توقیف خود سروصدا به پا کردند.
اما این فیلم مطرب بود که در کنار تمامی آنها آمد و تا به امروز در صدر پرفروش ترین فیلم های ایرانی 98 قرار گرفته است. فیلم به کارگردانی مصطفی کیایی ساخته شده است و داستان یک خواننده پیش از انقلاب است که برای تحقق آرزوهای خود به همراه دختر و یکی از دوستان قدیم خود به ترکیه میرود ولی ماجراهای زیادی برای آنها رخ میدهد.
مطرب با بازیگری پرویز پرستویی، الناز شاکردوست، محسین کیایی و مهران احمدی نشان داد جامعه ایران بیشتر از هر چیزی به کمدی نیاز دارد. فیلم با تبلیغات فراوان بازیگران خود در اینستاگرام، شباهت پرستویی با یکی از خوانندگان دوران طاغوت و همچنین استفاده از یک خواننده زن سعی کرد با لوکیشنهایی که در استانبول گرفته شدهاند بیننده را به سینما بکشاند و موفق نیز بود!
مطرب نشان داد بار دیگر فروش یک فیلم ربطی به قدرت آن ندارد و این مردم عادی و رسیدگی به نیاز مبرم آنها یعنی خنداندن و سرگرم کردن است که یک فیلم و عوامل آن را ماندگار میکند.
البته خیلی از افراد ادعا میکنند اگر رحمان 1400 توقیف نشده بود میتوانست الان در صدر جای مطرب نشسته باشد.
سایر پرفروش ترین فیلم های در حال اکران ایران عبارتند از:
· متری شش و نیم
· رحمان 1400
· تگزاس 2
· شبی که ماه کامل شد
کدامیک از پرفروش ترین فیلم های ایرانی تاریخ را دیدهاید؟
بهعنوان جمعبندی به سوالی میرسیم که اول مطلب مطرح کردیم یعنی پربیننده ترین فیلم تاریخ سینمای ایران کدام است. برای معرفی یک فیلم در جواب این سوال باید عوامل زیادی را در نظر بگیریم. از یک طرف افزایش بلیط و تورم در سالهای اخیر روی فروش فیلمها تاثیر گذاشته است؛ ولی از طرف دیگر باید توجه داشت افراد ممکن است یک فیلم را دیگر در سینما نبینند و ترجیح دهند آن را به صورت آنلاین ببینند یا حتی دانلود کنند.
تمامی این عوامل باعث انتخاب سخت یک اثر میشود. حتی تعداد هفتههایی که یک فیلم روی پرده قرار دارد در این قضیه موثر است ولی اگر بخواهیم از یک فیلم شاخص نام ببریم به فیلم عقابها میرسیم که در زمان خودش 18 ماه روی پرده بود و بیش از 10 میلیون بلیط فروخت. همچنین کلاهقرمزی و پسرخاله براساس قیمت امروزی بلیط میتواند در صدر تمام پرفروش ترین فیلم های ایرانی در تاریخ سینمای کشورمان قرار گیرد.
از میان فهرست پرفروش ترین فیلم های ایرانی شما کدامها را دیدهاید و بهنظرتان بهترین فیلم ایرانی این لیست کدام است؟