این روزها بر اساس اخباری که به طور مستقیم از کمپانی سونی منتشر میشود، میتوان گفت که کنسول PS4 در حال خارج شدن از رده است؛ و کم کم باید منتظر عرضه کنسول پلی استیشن 5 – PS5 به بازار باشیم. هیچکس نمیتواند ادعا کند که از زمان رسمی عرضه پلی استیشن 5 باخبر است. و بسیار دشوار است که بخواهیم پیشبینی کنیم که دقیقا چه زمانی میتوانیم یک دستگاه پلی استیشن 5 – PS5 خریداری کنیم.
زمان عرضه پلی استیشن 5
برخی از پیشبینیها حاکی از آنند که این کنسول بین سالهای 2020 تا 2021 به بازار عرضه خواهد شد. اما برخی نیز این حدس را میزنند که پلی استیشن 5 در سال 2019 رونمایی خواهد شد. بنابراین باید این بازه 3 ساله را برای عرضه این کنسول در نظر گرفت.
بر اساس اخبار GamingBolt، مایکل پچر میگوید که فکر میکند PS5 نمونه تکمیلشدهای از PS4 Pro است و حدس میزند که این کنسول در بین سالهای 2019 تا 2020 عرضه شود؛ اما سال 2019 را محتملتر میداند.
این حدس میتواند منطقی به نظر بیاید. مخصوصا وقتی متوجه میشویم که قیمت تلویزیونهای 4K در بازار آمریکا رشد 50 درصدی داشتهاند. پچر میگوید: «من فکر میکنم سونی همین الان هم کنسول جدید خود را آماده کرده است. حدس من این است که آنها میدانند که در آینده میخواهند چه کاری انجام دهند.»
گزارش دیگری از Ace Securities نیز ادعا میکند که این کنسول همزمان با کریسمس 2019 به بازار عرضه خواهد شد. اخبار جدید از طرف پچر این ادعا را تصحیح میکند و میگوید کمپانی سونی احتمالا کنسول جدید خود را در سال 2020 به بازار عرضه خواهد کرد. او اضافه میکند که پس از عرضه پلی استیشن 5 – PS5 قیمت کنسول PS4 Pro به عنوان مدل پایه با کاهش روبهرو خواهد شد.
گزارش جدیدی از جیسون شریر نیز از این ادعا حمایت میکند. او در مصاحبهاش با تعدادی از توسعه دهندگان، زمان عرضه پلی استیشن 5 را سال 2020 دانسته است. او مینویسد: «اطلاعاتی درباره پلی استیشن 5 از طرف کمپانی اصلی و کمپانیهای جانبی منتشر شده است؛ اما این اطلاعات برای انتشار خبر زمان عرضه دقیق این کنسول بسیار محدودند.»
مجله وال استریت نیز در گزارش اخیر خود زمان عرضه پلی استیشن 5 را سه سال آینده پیشبینی کرده است. این مجله در خبر خود این نقل قول از جان کدرا -یکی از مسئولان کمپانی سونی- را آورده است: «ما برای برداشتن قدم بعدی به سه سال زمان نیاز داریم. در طی این زمان میتوانیم آماده شویم که با گام بلندی به سمت آینده قدم برداریم.»
مدت کوتاهی بعد از انتشار این خبر، کنیچیرو یوشیدا (Kenichiro Yoshida) -مدیر عامل جدید سونی- برنامه سه ساله تجاری پیشبینیشده از طرف کمپانی سونی و عرضه احتمالی این کنسول در سال 2021 را افشا کرد. البته برخی حدس میزنند که این اخبار برای بالا نگه داشتن فروش پلی استیشن 4 تا زمان عرضه پلی استیشن 5 منتشر شده است.
بنابراین خود را برای عرضه پلی استیشن 5 بین سالهای 2019، 2020 و 2021 آماده کنید.
میدان رقابت پلی استیشن 5 سونی
با این که همه ما بیصبرانه منتظر انتشار اخبار رسمی زمان عرضه پلی استیشن 5 هستیم؛ اما نمیتوانیم بابت اینکه سونی قصد دارد نهایت سود را از فروش PS5 ببرد و طرفداران وفادار به این کنسول، بهعنوان کنسول پایه را راضی نگه دارد، این کمپانی را مقصر بدانیم. علاوه بر این کنسول PS4 Pro هنوز در بازار کنسولها تازه وارد محسوب میشود و در رقابت تنگاتنگی با کنسول Xbox One X مایکروسافت قرار دارد.
با این حال فعال صنعتی جز کوردن (Jez Corden) ادعا میکند که کمپانی مایکروسافت به عرضه نسل بعدی کنسولهایش فکر میکند. کنسول Xbox Two که با نام کدگذاریشده Xbox Scarlett شناخته میشود، قرار است رقیب بعدی سونی باشد. بنابراین بعید است که سونی در حال حاضر هیچ کاری برای ورود به این رقابت انجام نداده باشد.
بر اساس مصاحبه اخیر هیدکی یاسودا (Hideki Yasuda) به عنوان تحلیلگر صنعت بازی، کنسول PS5 در اواخر سال 2019 معرفی خواهد شد. البته که معرفی این کنسول در سال 2019 اتفاقی غیرمنتظره و زودتر از حد انتظار خواهد بود؛ اما اگر این اتفاق بیفتد قطعا سونی در فروش نسل جدید کنسول از مایکروسافت پیشی خواهد گرفت.
اگر بخواهیم صادق باشیم، در حال حاضر هیچ ضرورتی برای معرفی نسل بعدی کنسولهای بازی سونی وجود ندارد. با توجه به رقابت تنگاتنگ این کمپانی با مایکروسافت، سونی باید برای هر قدمی که برمیدارد نهایت احتیاط را به خرج دهد.
برخلاف صحبتهای یاسودا، یک بازه دو تا سه ساله برای عرضه این کنسول منطقیتر به نظر میآید. البته همانطور که گفتیم سونی با عرضه زودتر از موعد انتظار این کنسول میتواند مایکروسافت را غافلگیر کرده و فروشش را بالاتر ببرد.
علاوه بر این کنسولها، کمپانی Mad Studios نیز اعلام کرده است که با عرضه نسل بعدی کنسولهایش تحت عنوان Mad Box پای به میدان رقابت خواهد گذاشت.
اخبار و شایعات مربوط به PS5
این روزها اخبار زیادی راجع به امکانات و ویژگیهای پلی استیشن 5 به چشم میخورد. اما مانند همیشه باید گفت که تمامی آنها شایعهاند و هیچکدام به صورت رسمی قابل استناد نیستند. در هر صورت ما تمامی این شایعات را جمعآوری کردهایم تا به بررسی آنها بپردازیم.
خبرگزاری Patent در آخرین اخبار خود حرف از پشتیبانی PS5 از بازیهای تمام کنسولهای قبلی سونی یعنی PS4، PS3، PS2 و PS1 به میان آورده است؛ که اتفاق بسیار جذابی به نظر میرسد.
یوشیدا نیز در آخرین مصاحبهاش با Financial Times فعالیت این کمپانی روی تولید نسل بعدی کنسولهایش را تایید کرده است.
گزارش آخر موسسه تحقیقات اقتصادی Ace نیز به ادعای عرضه پلی استیشن 5 در کریسمس 2019 از طرف یاسودا پرداخته است. این گزارش تخمین میزند که معرفی PS5 در پایان سال 2019 اتفاق بیافتد. اگر این خبر حقیقت داشته باشد، ضربه بزرگی به مایکروسافت و کنسول بعدیاش یعنی Xbox Two وارد خواهد شد؛ که حداقل تا سال 2020 معرفی نخواهد شد.
جان کودرا در صحبتهایش با پیشبینی آینده PS4 به عنوان یک جایگزین و پایه، پیشنهاد زیرسازی فضای فروش PS5 را ارائه کرد. در طول جلسه کودرا درباره این مسئله صحبت کرد که سونی هنوز کاملا کنسولمحور عمل میکند. اما باید این هشدار را داد که امسال به دلیل قدیمی نشدن PS4 امکان کاهش فروش کنسول بعدی وجود دارد؛ زیرا یک کنسول زمانی به پایان عمرش میرسد که محصول جدید در قامت یک نسل جدید خود را معرفی کند، تا کاربر به کنار گذاشتن کنسول قبلی راضی شود.
کودرا به این موضوع نیز اشاره کرد که بازه زمانی حالا تا 2021 زمان مناسبی برای زیرسازی فروش PS5 است. زیرا تا آن زمان کنسول PS4 قدیمیتر نیز به نظر میآید.
حالا و پس از مراسم E3، میدانیم که حتی در طول این مراسم نیز نامی از PS5 برده نشده است. اما به جای آن از انتشار چند بازی بزرگ به نامهای Death Stranding، Spider-Man، The Last of Us 2 و The Ghost of Hiroshima نام برد. باید ببینیم امسال و در E3 سال 2019 چه اتفاقی میافتد.
سایت یوروگیمر تلاش کرده است تا زمان تقریبی مناسبی برای عرضه هر کدام از دستگاههای جدید تکنولوژی تعیین کند. طبق گزارش این سایت کنسول جدید سونی برای پیشرفت بیش از همه چیز به ارتقای پردازنده و حافظه نیاز دارد. یوروگیمر نیز زمان احتمالی عرضه PS5 را روزهای پایانی سال 2019 دانسته است. در این گزارش آمده است که حتی اگر این کمپانی کنسول جدید خود را زودتر از زمان پیشبینی شده عرضه کند باز هم قیمت PS5 بسیار گران خواهد بود. این بدان معناست که در هر صورت ما تا پیش از 2020 توان خرید این کنسول را نخواهیم داشت.
اندرو هاوس – قائم مقام سونی – نیز در کنفرانس اخیر GamesBeat از نسل بعدی کنسول سونی و ویژگیهایش گفت. با این که هاوس در طول صحبتهایش نامی از پلی استیشن 5 به میان نیاورد، اما گفت اگر تا الان دیسکهای فشرده بازی PS5 ارائه میشود، تنها به این دلیل است که هنوز برخی از بازیهای قابل دانلود برای بسیار از کنسولها قابل استفاده نیستند.
از طرف دیگر او پیشبینی کرد که در آینده بازیهای آنلاین و قابل دانلود بخش عظیمی از دنیای بازیهای کنسولی را تشکیل میدهند. وی همچنین تاکید کرد که کنسولهای PS4 و PS4 Pro باید عمر طولانیای در بازار داشته باشند. اما این بدان معنا نیست که در طول یک یا دو سال آینده نباید منتظر عرضه پلی استیشن 5 باشیم. اگر اخبار شنیدهشده درباره سازگاری بازیهای هر کنسول با یکدیگر صحت داشته باشد، دیگر عمر طولانی پلی استیشن 4 در بازار غیرقابل انتظار نخواهد بود. البته در نهایت هاوس برای ارائه زمان دقیق عرضه پلی استیشن 5 از خود تمایلی نشان نداد؛ تا هیچکس از زمان دقیق حضور این کنسول در بازار خبر نداشته باشد.
در گزارشی از مجله SemiAccurate نیز این ادعا مطرح شد که با توجه به اخبار درز پیداکرده درباره زمان عرضه کنسولها باید زودتر از موعد مقرر عرضه کنسولهای جدید در بازار را شاهد باشیم.
علاوه بر این، در این گزارش آمده است که سونی در تلاش است تا در نسل جدید کنسولهایش از جدیدترین دستاوردهای تکنولوژی VR استفاده کند. تکنولوژی VR بر پایه سلیکون و با GPU بر پایه معماری AMD و البته CPU قدرتمندی از خانواده AMD به وجود آمده است. با توجه به این که در گزارشهای قبلی این مجله درباره نینتندو سوییچ و پلی استیشن 4، باید این گزارش را هم تا حدودی معتبر بدانیم.
مارکوس سلار نیز در حساب توییتر خود گفته است که سونی طراحی و ساخت کنسول جدید خود را به پایان رسانده و در حال حاضر در حال مذاکره با شرکتهای واسطه است. وی در ادامه ادعا کرد که نینتندو در تاریخ 8 مارس از Direct Stream رونمایی خواهد کرد که در این صورت باید منتظر انتشار Metroid Prime 4 نیز باشیم. البته سلار در نهایت برای ادعاهایش هیچ مدرکی ارائه نکرد تا تمام این ادعاها در حد یک شایعه باقی بماند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید CD Projekt RED نیز در گزارشی با نام CyberPunk 2077 نیز گفت که در آینده بازار کنسولها یک سورپرایز خواهد داشت و این موضوع به نوعی همکاری این شرکت با سونی را تایید میکند.
حتی اگر توسعه دستگاهها در حال حاضر در دست شرکتهای واسطه باشد، باز هم به این معنا نیست که پلی استیشن به این زودیها به بازار خواهد آمد. شرکتها برای آماده سازی کامل سختافزار مورد نیاز برای انبوهسازی کنسولها به یک یا دو سال زمان نیاز دارند.
یکی از مواردی که میتواند صحت ادعای سلار را تایید کند پیشبینی قبلی او از سازگاری بازیهای کنسولهای سونی با یکدیگر بود؛ که بر طبق اخبار موثق اخیر به واقعیت پیوسته است. البته این موضوع باز هم پایان ساخت پلی استیشن 5 را تایید نمیکند. اما غیرممکن نیست که ساخت یک نسل جدید به انتها رسیده باشد.
هرچند که هنوز نیز نوع اخبار رسمی درباره پلی استیشن 5 از طرف کمپانی سونی منتشر نشده است، اما اخباری درباره پلی استیشن پلاس منتشر شده که بر اساس آن از مارس 2019 این سرویس دیگر برای پلی استیشن 3 و پی اس ویتا ارائه نخواهد شد و به جای آن تمرکز خود را روی PS4 خواهد گذاشت. حال مشخص نیست که آیا سونی قصد کنار گذاشتن این دو کنسول و باز کردن فضا برای نسل بعدی کنسولهایش را دارد یا خیر. البته چیزی که مشخص است این است که سونی تمایل دارد تا با کاهش عرضه بازیهایش برای کنسولهای قدیمی، مجبور به ارائه هیچ عذری برای ارائه نکردن بازی برای این کنسولها نیز نباشد. چه سونی در تلاش باشد تا راه را برای پلی استیشن 5 باز کند و چه بخواهد کیفیت بازی های پلی استیشن 4 را ارتقا دهد، باز هم مشخص نیست که چقدر صبر برای مشخص شدن تکلیف نهایی PS Plus نیاز است.
آیا میتوانیم بازی های 4K را بیشتر تجربه کنیم؟
در کنسول بازی PS4 Pro برخی از زوایای بازی های 4K را تجربه کردیم؛ اما چیزی که مشخص است این است که هنوز راه زیادی تا رسیدن به تکامل در این زمینه باقی مانده است. در واقع تکنیک لازم برای استفاده از پیکسلها و رندر گرفتن از آنها برای تولید وضوح صفحه 4K مشخص است و میتوان از آن استفاده کرد. اما اجرا کردن چنین گرافیکی بسیاری از قدرت اجرای بازی را میگیرد.
کریس کینگزلی نیز آینده پلی استیشن 5 در این زمینه را مبهم دانسته است و فکر میکند حتی این احتمال وجود دارد که پلی استیشن 5 با ارتقا سخت افزار خود بتواند از صفحه نمایشها و بازی های 4K و حتی 8K به صورت همزمان بهره ببرد.
البته که پشتیبانی کامل از 4K یکی از اساسیترین نیازهای پیش روی پلی استیشن 5 است و اگر سونی در این زمینه به مشکل بر نخورد میتوانیم شاهد عرضه زودتر از موعد کنسول جدید باشیم.
در کنار ویژگیهای مربوط به 4K اگر در آخرین مراسم GDC پیشرفت مهم دیگری معرفی شده باشد، میتوانیم انتظار یک نسل جدید با ویژگیهای شگفتانگیز در جلوههای تصویری را داشته باشیم.
اخبار جدیدی که در GDC 2018 در زمینه آینده بازیهای کنسولی منتشر شد ما را برای دیدن PS5 مشتاقتر کرده است.
Real time ray tracing آخرین اتفاق بزرگی بود که در زمینه پردازش تصویر افتاد آن هم در صورتی که بازی های حماسی با استفاده از این ویژگیها شخصیتهای واقعیتری خلق کنند. با استفاده از این تکنولوژی موتور Unreal Engine آیندهای با تصویرپردازی واقعیتر را به وجود آورد.
بر اساس باور کیم لیبرری نیز باید گفت که بین 5 تا 10 سال آینده، شما دیگر قادر نیستید تفاوت بین واقعیت و مجازی را متوجه شوید. او همچنین تصور میکند که در آینده سختافزارهای پیشرفتهای تولید شوند که بتوانند این کار را انجام دهند و بزرگترین گام در زمینه تولید تصویر مجازی پیشرفتهتر را بردارند.
زمانی که لیبرری درباره تولید این سختافزارها در زمانی نزدیک گفت نتوانستیم در اینباره مطمئن باشیم؛ اما امیدواریم که منظور او به زمان معرفی PS5 نیز ارتباط داشته باشد.
قابلیت VR
سونی به لطف وجود PS VR به عنوان اولین کنسول تولیدکننده دستگاههای VR شناخته میشود. اما اگر Play Station VR را دقیقتر بررسی کنیم و به عملکرد این دستگاهها در پلی استیشن 4 دقت کنیم میتوانیم متوجه شویم که سونی در پلی استیشن 5 میتواند به چه سطوح بالایی برسد.
در حال حاضر دستگاه واقعیت مجازی سونی عملکرد نسبتا ضعیفتری را نسبت به دستگاههای Oculus Rift و HTC Vive ارائه میدهد. اما همانطور که گفتیم این اختلاف جزئی در عملکرد نمیتواند جلوی پیشرفت این تکنولوژی در سونی را بگیرد. حتی قدرت پردازش تصویر در Play Station VR روی PS4 نیز نسبت به پایه VR بسیار قدرتمند است. اما حتی PS4 Pro نیز نتوانسته است سونی را به جایگاه شایستهاش در این زمینه برساند. سونی هنوز میخواهد تا با بازگشتش به جایگاه خود، قدم بزرگی نیز در زمینه توسعه واقعیت مجازی بردارد.
بنابراین میتوان روی آینده روشن واقعیت مجازی پلی استیشن شرط بست. وقتی میشنویم که سونی قصد دارد تا جایگاه خود را پس گرفته و قدم بزرگی در زمینه توسعه واقعیت مجازی بردارد، پس باید انتظار یک ویژگی جذاب در پلی استیشن 5 باشیم.
اگر هم شاهد دستگاههای Play Station VR 2 به صورت جداگانه باشیم، میتوانیم با پرداخت قیمت کمتری دستگاه واقعیت مجازی مورد علاقه خود را خریداری کنیم. ضمن این که در گزارش SemiAccurate آمده است که پلی استیشن 5 سازگاریهای ویژهای با واقعیت مجازی خواهد داشت.
کینگزلی نیز درباره نسل دوم واقعیت مجازی پیشبینی جالبی دارد و میگوید که هرچیزی که دخالت دست و بدن را در بازی موثرتر کند چیز خوبی است.
سیم مورد نیاز برای اجرای این بازی کاملا بر خلاف ادعای سونی مبنی بر آزادی عمل واقعیت مجازی در سونی است. برخی از شرکتهای توسعه دهنده HTC Vive نیز اخیرا موفق شدهاند نسخههای بیسیم این دستگاه را ارائه کنند. بنابراین میتوان با اطمینان خاطر گفت که نسل آینده دستگاههای واقعیت مجازی سونی در پلی استیشن 5 بیسیم خواهند بود.
اما کینگزلی در فهرست انتظاراتش پا را فراتر گذاشته و گفته است که تصاویر افقی و عمودی گسترده بهترین پیشرفت ممکن خواهد بود؛ که قطعا به تکنولوژی 4K نیاز خواهد داشت تا به چشم هر بینندهای شگفتانگیز بیاید.
تصاویر وسیعتر و HDR زمینههایی هستند که میتوان در آنها پیشرفت کرد. اما متاسفانه پیشبینی نمیشود که واقعیت مجازی با کیفیت 4K چیزی نیست که حتی در PS5 قابل اجرا باشد. با توجه به این که گفته شد که یک واقعیت مجازی بسیار باکیفیت به تکنولوژی 4K احتیاج دارد و قدرت پردازش 4K با 8K برابری میکند، به نظر نمیرسد که PS5 نیز از عهده این گنجایش برآید.
البته میتوان گفت که شاید سونی یک تکنولوژی ویژه برای ارائه دارد و تصمیم دارد آن را در زمان عرضه نسل پنجم معرفی کند تا طرفدارانش را غافلگیر کند.
پلی استیشن 5 چه شکلی خواهد داشت؟
پیشبینی میشود که نسلهای بعدی کنسول سونی به ویژه پلی استیشن 5 نسبت به نمونههای فعلی کوچکتر شوند. به لطف پیشرفت استفاده از فضای ابری و بازی های آنلاین میتوانیم انتظار داشته باشیم که دستگاههای آینده اندازههای کوچکتری داشته باشند. اما بعید به نظر میرسد که سونی دستگاهی در اندازه نینتندو تولید کند و در یک جعبه کوچک جای دهد.
یک دلیل برای این که این گفته را منطقی بدانیم این است که همانطور که در پلی استیشن 4 شاهد بودیم، برای اجرای این دستگاه از قدرتی در اندازه قدرت اجرای یک کامپیوتر استفاده میشود و قدرتمند بودن دستگاه یکی از ویژگیهای همیشگی پلی استیشن بوده است. بنابراین توسعهدهندگان باور دارند که اصالت ظاهر سونی حفظ خواهد شد.
کینگزلی میگوید: «ما همیشه به پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی قوی نیاز داریم، اما گاهی اهمیت حافظه را فراموش میکنیم. بدون وجود حافظه کافی استفاده از پردازنده قوی سودی ندارد. توسعه دهندگان میخواهند که با کمترین میزان خرج بهترین توانایی را در زمینه تولید بازی از خود ارائه دهند. ما هم میخواهیم تا با خلاقیت از همه چیز برای کار استفاده کنیم. بنابراین سخت افزار پلی استیشن 5 باید در حد یک کامپیوتر مدرن قدرتمند باشد.»
تمامی این پیشرفتها قابل انتظارند؛ اما آیا پلی استیشن 5 هم به یک هارد مجهز خواهد بود؟
مدیرعامل سونی از تصمیم اختصاص هارد به همراه 8 گیگ حافظه در پلی استیشن 4 به عنوان یک تصمیم بسیار پرخرج یاد کرده است. ما نیز با این واقعیت روبهرو هستیم که سونی با افزایش حافظه راه درستی را در پیش گرفته است. و با توجه به اینکه به زودی پای 4K نیز به میان خواهد آمد، احتمالا باز هم شاهد هارد دیسک روی پلی استیشن باشیم.
به نظر میرسد که سونی برای شنیدن صدای طرفدارانش بسیار مشتاق به نظر میرسد. زیرا اخیرا با تشکیل گروه جدیدی به نام صدای پلی استیشن قصد دارد تا از انتظارات طرفدارانش از کنسولهای سونی در آینده با خبر شود.
بر اساس گزارش PSU، صدای پلی استیشن از طریق یکی از آژانسهای تبلیغاتی شرکتهای واسطه سونی اداره میشود و از این طریق صدای طرفداران پلی استیشن به گوش سونی میرسد.
با این حال هم ما چیز زیادی از PS5 نمیدانیم به غیر از نکات واضحی که در بسیاری از کنفرانسها تکرار شده است. با این که نباید انتظار داشت که سونی بتواند تمام انتظارات هوادارانش را در زمانی کوتاه برآورده کند، اما این کار میتواند نکتهای بسیار مثبت برای آینده باشد.
درباره سرویس بازی های آنلاین و در واقع Stream سونی باید گفت که مشکلات این زمینه به زودی کاملا بر طرف خواهد شد. زیرا سونی در حال توسعه یک سرویس استریم در شکل و شمایل PlayStaion Now است.
چرا قولی در رابطه با پیشرفت این ویژگی در پلی استیشن 5 داده نشده است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که سونی در حال حاضر درباره عرضه Play Station Now کاملا سکوت اختیار کرده و هیچ حرفی نمیزند. اما انتظار همه این است که این سرویس غافلگیر کننده ظاهر شود. البته این انتظار نیز وجود دارد که این سرویس برای دستگاههای قدیمی نیز ارائه شود تا کاربران دستگاههای قدیمی نیز شاهد حضور یک سرویس لوکس در کنسولشان باشند.
اما یکی از بزرگترین مسائل در زمینه تولید سرویس استریم نسل بعدی پلی استیشن، سرعت پهنای باند است. زیرا برای مثال یک تلویزیون 4K برای عملکرد روان نیاز به حداقل سرعت 25mbps دارد و با این حال بعید به نظر میرسد که با توجه به متوسط سرعت اینترنت حال حاضر دنیا، افراد زیادی قادر به استفاده درست از این سرویس در سیستمهای 4K باشند. با این حال باید گفت که هیچ چیز نمیتواند جلوی سونی را در زمینه تولید کنسولهای نسخههای کوچکتر و آنلاینتر و با سرعت پهنای باند فوقالعاده سریع بگیرد. شاید این اتفاق با تولید یک کنسول در اندازه یک گوشی هوشمند بیفتد.
فیلیپ هاموند پیش از این استفاده از تکنولوژی 5G موبایل برای دسترسی به پهنای باند فوقالعاده سریع اینترنت در انگلستان را به عنوان بهترین تجربه استفاده از این تکنولوژی دانسته بود؛ اما با توجه به سرعت پیشرفت پلی استیشن میتوان حدس زد که یک نسخه از کنسول مجهز به سرویس آنلاین با استفاده از سرعت 5G میتواند چقدر سودآور باشد.
دیسکهای فشرده وجود خواهند داشت یا خیر؟
افزایش حضور بازیهای قابل دانلود باعث کاهش فروش دیسکهای فشرده بازی شده است. همین موضوع باعث شده است پیشبینی شود که در دهه بعد دیگر شاهد حضور دیسکهای فشرده نخواهیم بود. اما حدس ما این است که پلی استیشن 5 اولین شرکتی نیست که این ویژگی را کنار خواهد زد. احتمالا حتی سونی منتظر میماند تا مایکروسافت اول دست به این اقدام بزند.
سونی برای ارائه نکردن ویژگی پشتیبانی از دیسکهای 4K BluRay عذر و بهانههای منطقی بسیاری آورد. اما این هم نتوانست مانع کاهش فروش سرویس فیلم و تلویزیون نسبت به Xbox One S شود.
با این حال همه هنوز هم منتظرند تا ببینند آیا در آینده نیز امکان خرید دیسک فشرده بازیها را خواهند داشت؟ زیرا در این صورت میتوانند بازی را روی هارد خود کپی کنند و دوباره آن را به فروش برسانند. اگر سونی پشتیبانی از درایوهای بلو-ری را از برنامههایش حذف کند، طرفداران انتظار هاردهای چند ترابایتی را برای کنسولهایشان خواهند داشت.
کینگزلی اما در صحبتهایش به این اشاره کرد که دنیای خریداری و اجرای بازیها و فیلمها دارد به سمت دیجیتال شدن میرود و امروزه اکثر مردم فعالیتهای دیجیتال را ترجیح میدهند؛ اما برخی هنوز هم دیسکهای فشرده را بیشتر دوست دارند. بنابراین هیچکس نمیداند در آینده چه پیش خواهد آمد. شاید این دیسکها کاملا حذف شوند و شاید هم حضورشان ادامه پیدا کند.
با این که طبق آخرین آمار دانلود بازی نسبت به خرید دیسک فشرده افزایش یافته است؛ اما هنوز هم این احتمال وجود دارد که پشتیبانی از دیسکهای فشرده در آینده نیز حفظ شود. در واقع این احتمال وجود دارد که دیسکهای فشرده تا سالهای طولانی آینده در بازار حضور داشته باشند.
میتوان گفت که سونی تمایل دارد تا به کاربر این آزادی را بدهد که خودش انتخاب کند که آسانترین راه برایش خرید دیسک فشرده از فروشگاه است یا خرید آنلاین و دانلود آن بازی.
چه زمانی شاهد حضور PS5 در بازار دنیا خواهیم بود؟
شاید برای شما هم سوال شده باشد که پلی استیشن 5 کی می آید . با توجه به این که Play Station 4 در سال 2013 عرضه شد و اصولا بین هر نسل از پلی استیشن یک وقفه 6 ساله وجود دارد، میتوان به راحتی پیشبینی کرد که نزدیکترین زمان برای عرضه پلی استیشن 5 اواخر سال 2019 است. پیشرفت تکنولوژی در سونی احتمالا باعث عرضه نسخههایی از کنسول با پشتیبانی از 4K به صورت پیشرفته میشود؛ که البته قیمت بسیار بالایی نیز خواهند داشت. در سال 2019 نیز شاهد افزایش استفاده از تلویزیونهای 4K در سراسر دنیا خواهیم بود.
بنابراین بعید به نظر میرسد که سونی برای عرضه این کنسول در نزدیکترین زمان ممکن برنامهریزی نکرده باشد. اما کینگزلی در کنفرانس معرفی PS4 Pro گفت: نمیتوان همیشه گفت که عمر همه کنسولها باید یکسان باشند؛ اما روش بهتر این است که عمر کنسولها به مرور زمان و به تدریج افزایش یابند.
به ویژه زمانی که بر خلاف پیشبینیها PS4 Pro در میزان فروش پلی استیشن 4 را کنار زد و یکی از عمده دلایل این اتفاق نیز به خاطر حضور تکنولوژی 4K بوده است، صحت گفته کینگزلی بیشتر احساس میشود.
بنابراین ممکن است 2020 آن سالی باشد که سونی دنیا را با کنسول پلی استیشن 5 آشنا میکند. در حالی که ویژگیهایی همچون پشتیبانی از 4K و VR بیسیم و… نیز در آن به چشم بخورد.
چه بازیهایی را در پلی استیشن 5 خواهیم دید؟
اگر قابلیت پشتیبانی از بازی کنسولهای قبلی حقیقت داشته باشد، میتوانیم شاهد حضور تمام بازی های پلی استیشن 4 روی پلی استیشن 5 باشیم. شاید مانند کوچ کاربران پلی استیشن 3 به پلی استیشن 4 این بار پلی استیشن 5 آن قدر ما را شگفت زده کند، که شاهد کوچ کاربران از پلی استیشن 4 به این کنسول باشیم. اما با این حال هم باید منتظر انتشار بازیهای زیادی باشیم که به طور اختصاصی برای کنسول پلی استیشن 5 تولید شدهاند و قدرت بالاتری نیز برای ارائه دارند.
در حال حاضر تنها میتوانیم مطمئن باشیم که شرکت CD Projekt Red در راستای توسعه این کنسول با سونی همکاری دارد و این خبر هم تنها از طریق شایعات رسانهها انتشار یافته است. در نهایت انتظار داریم که CyberPunk 2077 شانس خوبی برای حضور به عنوان یکی از بزرگترین توسعه دهندگان پلی استیشن 5 داشته باشد.
سخن پایانی درباره پلی استیشن 5 – PS5
در این مقاله تمامی نکات مربوط به زمان عرضه پلی استیشن 5، حدود قیمت پلی استیشن 5 و این که بازی پلی استیشن 5 – PS5 به چه صورتی ارائه خواهد شد بررسی کردیم؛ و کوشیدیم تمام شایعات حول محور PS5 را پوشش دهیم و در مورد همه آنها صحبت کنیم. حال باید منتظر باشیم و ببینیم پلی استیشن 5 کی می آید تا با ویژگیهایش دنیا را غافلگیر میکند؟
منبع: TechRadar