نام گوگل همیشه ارائه خدماتی را تداعی کرده است تا بهترین موتور جستجو در اینترنت باشد. این شرکت تحت پوشش شرکت مادر خود آلفابت توانست به یک برند متفاوت نه تنها برای خدمات آنلاین بلکه همچنین برای محصولات سختافزاری تبدیل شود. گوگل مسئولیت ساخت گوشی Google Pixel را برعهده دارد که معادل گوشی گلکسی سامسونگ یا گجتهای «i» اپل است و به همان شکل با محصولات ممتازی روبهرو هستیم.
نام پیکسل ابتدا با یک کرومبوک مطرح شد، سپس به یک تبلت اندرویدی راه پیدا کرد و حالا یقینا به خاطر گوشیهای هوشمندی که گوگل ساخته است همه نام یک گوشی پیکسل را بیشتر به خاطر خواهند سپرد.
به عبارت دیگر گوشی Google Pixel قابل توجهترین تلاش این شرکت برای مطرح کردن نام یک محصول سختافزاری با برند گوگل است.
غول دنیای جستجو در ساخت گوشیهای خود قواعد خاصی را دارد، به عنوان مثال تا همین اواخر اعتقاد داشت دوربین یک گوشی نیازی نیست بیشتر از یکی باشد! و انصافا یک گوشی پیکسل همیشه کیفیت دوربین خوبی داشته است.
از طرف دیگر حق انحصاری روی اندروید تجربه کار با نسخه خام اندروید را در اختیار کاربران گذاشته است تا یک لانچر سبک را در مقایسه با رابطهای کاربری سنگین سایر شرکتها داشته باشند.
با این مقدمه قصد داریم در این مطلب یک راهنمای خرید جامع بنویسیم تا اگر قصد خرید گوشی Google Pixel را دارید با مدلهای مختلف آن آشنا شوید. بنابراین تا انتها همراه فانیبو باشید.
گوشی Google Pixel XL – یک شروع پر هیجان برای تثبیت نام یک برند
گوشی گوگل پیکسل XL در سالی وارد بازار شد که دو گوشی گلکسی اس 7 اج سامسونگ و آیفون 7 پلاس رقیب آن بودند. گوگل مانند استراتژی همیشگی خود گوشیاش را مجهز به جدیدترین نسخه اندروید و چند اپلیکیشن اختصاصی کرده بود. از جمله آنها میتوانیم به اپلیکیشن Allo اشاره کنیم که به کاربران این گوشی اجازه میداد؛ علاوه بر پیامهای متنی، با یکدیگر به کمک تماس تصویری در ارتباط باشند.
نگاهی به مشخصات این گوشی Google Pixel گوشی میاندازیم که قصد داشت یک شروع پرهیجان برای تثبیت نام برند پیکسل داشته باشد.
مشخصات کلیدی گوشی Google Pixel XL عبارتند از: نمایشگر امولد 5.5 اینچ با دقت QHD، پردازنده 4 هستهای، پردازنده گرافیکی آدرنو 530، دوربین 12.3 مگاپیکسل در عقب، دوربین 8 مگاپیکسل در جلو، حسگر اثرانگشت و باتری 3450 میلیآمپر ساعت.
در مورد طراحی این گوشی با چند مورد عجیب برخورد میکنیم یکی منفذ شیشهای در عقب است و دیگری حسگر مجاورتی که زیر بلندگوی مکالماتی در پنل جلو خودنمایی میکند. با این حال باید بگوییم یک طراحی خوب را باید به خاطر ویژگیهای مثبتش به یاد داشت تا موارد عجیب آن.
جالب است بدانید این گوشی Google Pixel کاملا تحت راهنمایی گوگل ولی توسط شرکت اچتیسی ساخته شده است و همین باعث شباهت آن با گوشی HTC One A9 میشود.
اچتیسی بدنه فلزی این گوشی را از آلومینیوم گرید هواپیما ساخته است و قبول داریم گوشیهای ارزان زیادی از فلز استفاده میکنند ولی بین این گوشی و آنها تفاوتهایی در خمیدگی ورقههای فلز و قالب آلومینیومی تراشیده شده وجود دارد.
کیفیت ساخت این گوشی محکمتر است و چندین درز نیز در آن دیده میشود که بارزترین آنها خطوط آنتن است. با این حال بخواهیم با آیفون 7 پلاس مقایسه کنیم با یک محصول سبکتر، با باتری بزرگتر و ظاهر یکدست عقب روبرو هستیم، در حالی که محصول اپل در عقب برآمدگی دوربین دارد.
پنل نمایش این گوشی به حداکثر روشنایی 430 نیت میتواند برسد و محتویات روی آن در نور مستقیم خورشید کاملا خوانا هستند. دقت رنگ ولی متوسط است و با توجه به نبود حالات مختلف برای تنظیم رنگ نمایشگر باید به حالت پیشفرض Vivid بسنده کنید.
باتری این گوشی ماندگاری شارژ کمتری از گلکسی اس 7 اج و بیشتر از آیفون 7 پلاس دارد. به ادعای گوگل با تنها 15 دقیقه شارژ میتوانید 7 ساعت بیشتر از گوشی استفاده معمولی کنید. باید بگوییم شارژ باتری در عرض نیم ساعت از 0 به 46 درصد میرسد که واقعا خوب است.
حالا به کیفیت دوربین این گوشی میرسیم که در یک کلام تصاویر عالی میگیرد. تصاویر سطح جزئیات عالی دارند و پارازیت به خوبی مدیریت شده است. رنگها به خوبی اشباع شدهاند و مطابق با سلیقه کاربران هستند.
یک ویژگی ممتاز این دوربین قابلیت عکاسی با حالت HDR+ است که قدرت آن زمان عکاسی در شب دیده میشود که از سطح پارازیت موجود در تصویر را کاملا کم میکند و البته بهای آن جزئیات کمتر است.
کیفیت دوربین جلو این گوشی Google Pixel جزو بهترینها است. تصاویر سلفی که با آن میگیرید جزئیات فراوان دارند، رنگ پوست و رنگها به طور کلی خوشایند هستند و دامنه دینامیک نیز عالی است.
دوربین فیلمبرداری این گوشی قادر به ضبط فیلمهای 4k، فول اچدی و اسلوموشن است. ویدئوهای 4K با آن که بیتریت پایینتری در مقایسه با دو گوشی اپل و سامسونگ دارند ولی بینظیر هستند. جزئیات فوقالعاده فراوان، رنگها دقیق و بافت تصاویر بسیار طبیعی رندر میشود، بدون این که خبری از پردازش بیش از حد باشد.
ویدئوهای فول اچدی به همین شکل عالی هستند و فقط جزئیات ریز کمتری دارند.
مزایا:
- کیفیت ساخت بینظیر
- کیفیت فوقالعاده دوربین عکاسی به علت حالت HDR+
- کیفیت عالی دوربین فیلمبرداری
معایب:
- فاقد اسپیکرهای استریو
- نبود قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر برای دوربین
- ضد آب نیست
- طراحی ساده
- نبود قابلیت شارژ بیسیم
گوشی Google Pixel 2 – محصول درسهای گذشته
گوگل یکی از معدود شرکتهایی بود که از همان ابتدا بین دو مدل پرچمدارهای خود تشابه مشخصات را تا حد زیادی رعایت کرد. به عبارت دیگر کاربران تنها زمانی دنبال مدل XL میرفتند که یک گوشی با اندازه بزرگتر میخواستند و با خرید به عنوان مثال گوشی گوگل پیکسل 2 چیز زیادی را در مقایسه با XL 2 از دست نمیدادند.
اجازه دهید نگاهی به مشخصات این گوشی Google Pixel بیاندازیم تا بهتر این موضوع مشخص شود: نمایشگر امولد 5.0 اینچ با دقت فول اچدی، دوربین عقب 12.2 مگاپیکسل، دوربین جلو 8 مگاپیکسل، 4 گیگابایت رم، باتری 2700 میلیآمپر ساعت.
ابعاد این گوشی آن را در حد آیفون ایکس و گلکسی اس 8 قرار میدهد. ولی در مقایسه با دو رقیب خود به مراتب سبکتر است. این گوشی یک پنل شیشهای دارد و در جلو نیز استفاده از پنل شیشهای تخت را مشاهده میکنیم. این گوشی چراغ وضعیت نیز دارد که باید از بخش تنظیمات آن را فعال کنید.
یکی دیگر از قابلیتهای این گوشی Active edge نام دارد که در مقایسه با مدل XL سادهتر قابل استفاده است. برای فعال کردن آن باید لبه گوشی را فشار دهید.
نمایشگر این گوشی Google Pixel ساخت سامسونگ است و مانند مدل سال قبل دقت فول اچدی را حفظ کرده است. ولی تفاوت این نمایشگر با محصول سامسونگ نبود قابلیت تنظیم نور صفحه به حالت خودکار است، بنابراین باید با همان حداکثر روشنایی تقریبا 430 تقریبا کنار بیایید. با توجه به استفاده از پنل نمایش امولد باید انتظار رنگهای مشکی عمیق و کنتراست بینهایت را به راحتی داشته باشید.
دقت رنگ این نمایشگر در مقایسه با برادر XL خود به مراتب بیشتر است و در حد گلکسی اس 8 و آیفون ایکس قرار میگیرد. همچنین زمانی که به پنل نمایش از یک زاویه نگاه میکنید خبری از مشکل تغییر رنگ نیست.
چیپست این گوشی Google Pixel از نظر مصرف توان کارآمد است تا ماندگاری شارژ باتری خوبی را تجربه کنید. علاوه بر این سرعت شارژ این باتری مناسب است و در عرض 1 ساعت و 50 دقیقه کاملا شارژ میشود. 30 دقیقه اول شارژ آن را از 0 به 43 درصد میرساند.
قابلیت Active Edge که در بالا اشاره کردیم شبیه به Edge Sense است که در گوشی HTC 11 با آن آشنا شدیم. کاربران با فشار دادن لبه گوشی با فعال کردن آن گوگل اسیستنت را فرا میخوانند. متاسفانه امکان سفارشی کردن این قابلیت وجود ندارد. در واقع هدف گوگل از آن ترغیب بیشتر کاربران به استفاده از گوگل اسیستنت است.
به بخش دوربین که نگاه میکنیم به راحتی متوجه تفاوت با دوربین سال قبل میشویم. اندازه حسگر کوچکتر شده است ولی از طرفی یک دریچه دیافراگم بازتر و در کنار آن قابلیت خوشایند لرزشگیر اپتیکال تصویر را میبینیم. همچنین فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی به فهرست قابلیتهای دوربین جدید اضافه شده است.
نتیجه این تغییرات کیفیت دوربین عالی در روز است. جزئیات بینظیر هستند، رنگها به خوبی رندر شدند و بافتها و جزئیات ریز به خوبی ثبت شدند.
همین کیفیت را زمان عکاسی در شب میتوانید ببینید و مجددا قابلیت HDR+ این دوربین به کمک آن میآید تا رنگها در شب خوب بیافتند.
کیفیت تصاویر سلفی نیز عالی هستند. الگوریتم HDR+ به کاهش پارازیت کمک میکند و با تصاویری با سطح جزئیات بینظیر، رنگ پوست خوشایند و نوردهی مناسب صورت روبهرو هستیم. به طور خلاصه دوربین جلو این گوشی Google Pixel در لیگ بهترینها قرار میگیرد.
دوربین فیلمبرداری قادر به ضبط فیلمهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه و فول اچدی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه است. سطح جزئیات ویدئوها بسیار بالا است و رنگها به صورت طبیعی رندر شدند و خبری از پردازش بیشتر (مانند گوشیهای گلکسی) یا ملایم بودن اندک تصاویر (مانند آیفونها) نیست. تعادل سفید و بازتولید رنگ ویدئوهای این گوشی را فقط باید تحسین کرد.
مزایا:
- اندازه جمعوجور برای کار راحت با یک دست
- نمایشگر با دقت رنگ عالی
- ماندگاری شارژ خوب باتری
- کیفیت صدای بالای اسپیکرهای استریو
- یکی از بهترین دوربینها در هر دو بخش عکاسی و فیلمبرداری
معایب:
- دوربین فیلمبرداری کیفیت صدا را مونو ضبط میکند.
- قابلیت Active Edge قابل سفارشیسازی نیست.
- حواشی اطراف نمایشگر زیاد است.
- فاقد درگاه میکرو اسدی
گوشی Google Pixel XL 2 – بزرگتر و بهتر
گوگل از دوران گوشیهای هوشمند نکسوس راه طولانی را طی کرده است تا با دومین گوشی Google Pixel در مدل XL آشنا شویم که نشان میدهد چقدر بخش نرمافزاری و سختافزاری گوگل طی سالهای گذشته متحول شده است.
هر دو گوشی هوشمند گوگل پیکسل 2 ظاهر اصلاح شده ولی با این حال سادهتر دارند و در بالا عضو کوچکتر خانواده را معرفی کردیم. حالا ببینیم مدل XL چه مشخصاتی دارد: پنل نمایش 6.0 اینچ POLED، دوربین عقب 12.2 مگاپیکسل، دوربین جلو 8 مگاپیکسل، 4 گیگابایت رم، 64 گیگابایت حافظه داخلی، باتری 3520 میلیآمپر ساعت و چیپست اسنپدراگون 835.
این گوشی Google Pixel توسط الجی ساخته است و بنابراین حلقه برآمده دوربین آن ما را به یاد LG Nexus 5 میاندازد. با این حال طراحی در مقایسه با مدل سال قبل سادهتر ولی با این حال جذابتر شده است. نمای خارجی این گوشی از سه بخش اصلی تشکیل شده است: پنل شیشهای در جلو، کاور پشتی و منفذ شیشهای عقب.
یک تکه فلز یکپارچه بدنه این گوشی Google Pixel را تشکیل داده است قبل از این که به سمت پنل پشتی خمیده شود. این فلز با روکشی پوشانده شده است که گوگل اسم آن را «روکش هیبریدی ممتاز» میگذارد.
در این طراحی همچنین خطوط آنتن به چشم نمیخورند. مدل مشکی رنگ این گوشی Google Pixel ظاهر ماتتر دارد و محکمتر در دست جا میگیرد. همچنین براق نبودن پنل پشتی به معنای کمتر لک افتادن است. گرچه منفذ شیشهای همچنان از شیشه و مستعد جذب اثرانگشت است.
نمایشگر این گوشی را یک لایه سهبعدی از شیشه محافظ گوریلا گلس 5 پوشانده است تا یک طراحی جذاب از سوی گوگل را شاهد باشیم.
آرایش زیر پیکسلهای این نمایشگر بسیار آشنا و شبیه به ماتریکس الماسی شکلی است که در اکثر نمایشگرهای امولد دیدهایم. حداکثر میزان روشنایی این پنل نمایش به عدد 496 نیت میرسد تا در مقایسه با نسل قبلی یک پیشرفت قابل توجه را ببینیم ولی هنوز امکان تنظیم خودکار نور صفحه وجود ندارد.
ماندگاری شارژ باتری این گوشی قابل قبول است و در حالت انتظار امتیاز 88 ساعت را به دست میآورد. اما تفاوت اصلی در بخش باتری استفاده از یک فناوری شارژ متفاوت و استاندارد جهانی در مقایسه با رقبا به اسم Power Delivery 2.0 است.
شارژ باتری در عرض نیم ساعت به کمک شارژر 18 وات این گوشی از 0 به 35 درصد میرسد ولی یک تفاوت بهتر در مقایسه با رقبا دارد و آن این است که در عرض نیم ساعت بعدی شارژ به 71 درصد رسید. به عبارت دیگر زمانی که شارژ از 50 درصد عبور کرده است سرعت آن آهسته نشده است، برخلاف رفتاری که در گوشیهایی میبینیم که از فناوری شارژ سریع Quick Charge استفاده میکنند.
حالا به کیفیت عالی دوربین میرسیم که در حد برادر کوچکتر گوشی Google Pixel فعلی است. تصاویری که در روز میگیرید بینظیر هستند و جزئیات فراوان دارند که در مقایسه با گوشیهای گلکسی سامسونگ طبیعیتر رندر شدهاند.
همچنین پردازش پوششهای گیاهی گوشی پیکسل گوگل به مراتب طبیعیتر است. اما در مقایسه سطح پارازیت آنها بیشتر است و این تازه زمان استفاده از حالت HDR+ است چون در حالت معمولی مقدار پارازیت بیشتر نیز میشود.
تصاویری که در شب میگیرید جزئیات زیادی دارند. سایهها به خوبی پردازش شدند و با وجود آن که پارازیت داخل تصاویر دیده میشود ولی برخلاف گوشی نوت 8 سامسونگ بافت تصاویر مشخص است.
کیفیت تصاویر دوربین سلفی مانند گوشی Google Pixel 2 است که در بالا توضیح دادیم.
ویدئوها با دو دقت 4K و فول اچدی ضبط میشوند ولی برخلاف گوشی آیفون امکان فیلمبرداری 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه وجود ندارد.
ویدئوهای 4K بیتریت 41 مگابیت در ثانیه دارند و سطح جزئیات خوب با پردازش معقول و کنترلشده است. گوشی Google Pixel در این بخش به نحوی در پردازش تصویر متعادل عمل میکند که دو گوشی آیفون 8 پلاس و نوت 8 باید خجالت بکشند. تعادل سفید دقیق است و رنگها بیش از حد اشباع شده نیستند. آفرین گوگل!
اما سمت دیگر ویدئوهای فول اچدی با نرخ 60 فریم بر ثانیه هستند که در مقایسه با دو رقیب خود ظاهر ملایمتری دارند.
مزایا:
- طراحی بهتر در مقایسه با نسل قبل
- حسگر اثرانگشت سریع با قابلیتهای دیگر
- نمایشگر با بازتولید رنگ دقیق
- دوربین جلو عالی
- کیفیت بالای دوربین عکاسی و فیلمبرداری
معایب:
- صدا زمان فیلمبرداری با کیفیت مونو ضبط میشود.
- درگاه میکرو اسدی وجود ندارد.
- فاقد درگاه 3.5 میلیمتری هدفون
گوشی Google Pixel 3 – هر روز بهتر از دیروز
گوگل در ساخت جدیدترین گوشی خود یعنی گوگل پیکسل 3 تصمیم گرفت کیفیت ساخت شیشهای را بهروزرسانی کند و در مقایسه با مدل سال 2017 دوربین سلفی را با چند تغییر مجهز کند.
از طرفی این شرکت روی حرف خود ایستادگی کرد که دوربین یک گوشی الزاما نیازی نیست دو عدد باشد (ترند دوربینهای دوگانه در این سال شروع شده بود) و به همین دلیل لنز تلهفوتو را نمیبینیم.
از طرفی رم این گوشی 4 گیگابایت و حافظه داخلی آن 128 گیگابایت است در حالی که بسیاری از گوشیها در آن سال این مشخصات را در مدل پایه خود داشتند. ولی نسل سوم گوشی Google Pixel در مقایسه با آنها چه حرفهایی برای گفتن دارد؟ برای بررسی این سوال بهتر است ابتدا مشخصات آن را بررسی کنیم که عبارتند از:
بدنه آلومینیومی و شیشه محافظ گوریلا گلس 5 در عقب و جلو، نمایشگر 5.5 اینچ POLED، دوربین 12.2 مگاپیکسل در عقب، دو دوربین جلو 8 مگاپیکسل، چیپست اسنپدراگون 845، باتری 2915 میلیآمپر ساعت.
از نظر طراحی یک گوشی Google Pixel هیچوقت برنده مسابقات زیبایی نبوده است. نسل ابتدایی آنها بیشتر حواشی اطراف نمایشگر داشت تا خود نمایشگر، مدل XL سال قبل کمی با ترندهای روز همگام بود، در حالی که برادر کوچکتر آن یک ظاهر قدیمی داشت.
اما مدل امسال معادل شعار هر روز از دیروز بهتر است و البته اگر آن بریدگی بزرگ نمایشگر را نادیده بگیریم.
یک تغییر مهم طراحی مدل امسال نسبت نمایشگر به بدنه است تا Pixel 3 اولین گوشی پیکسل کوچک گوگل با یک نسبت معقول باشد.
گرچه باید بگوییم با طراحی بدون حاشیه گلکسی اس 9 هنوز فاصله زیادی دیده میشود. بزرگترین تغییر در بخش طراحی این گوشی در پنل پشتی است. روی پنل شیشهای عقب از یک روکش آلومینیومی استفاده شده است.
بخش بالایی با دوربین و فلاش شیشه همیشگی براق است، ولی سایر بخشهای پنل پشتی ظاهر شیشه یخزده را دارند. البته باید توجه کنید این گوشی Google Pixel بسیار لیز است و به عقیده بسیاری از کاربران به راحتی خش میافتد، بنابراین استفاده از یک قاب محافظ هرگز فراموش نشود.
نمایشگر این گوشی تراکم پیکسلی 443 پیکسل در هر اینچ دارد و حداکثر روشنایی آن میتواند به 426 نیت برسد. متاسفانه مانند نسلهای قبلی خبری از حالت تنظیم خودکار نور صفحه وجود ندارد. امکان تنظیم نمایشگر در سه حالت Adaptive، Natural و Boosted وجود دارد که در حالت دوم بازتولید فضای رنگ sRGB دقیقتر است. حالت سوم برای کسانی بهتر است که به دنبال پشتیبانی از فضای رنگ دقیق DCI-P3 میگردند.
ماندگاری شارژ باتری این گوشی Google Pixel در مقایسه با نسل قبلی کمتر شده است و باید در این بخش فقط امتیاز متوسط به این گوشی گوگل پیکسل دهیم. شارژ این گوشی مانند نسلهای قبلی خود به کمک شارژر 18 وات است تا در عرض 1 ساعت و 42 دقیقه کاملا شارژ شود و شارژ آن در عرض نیم ساعت از 0 به 45 درصد برسد.
حالا به کیفیت دوربین میرسیم که نقطه قوت یک گوشی Google Pixel است. این گوشی مجهز به تک دوربین است در حالی که رقبای آن از 2 یا حتی 3 دوربین استفاده میکنند.
با این حال گوگل با تکیه به بخش نرمافزاری و الگوریتمهای یادگیری ماشینی در مقایسه با رقبا سعی کرده است تصاویر بهتری تولید کند. به عنوان مثال از انباشت تصویر در حالت HDR استفاده میشود، دوربین پیش از این که حتی شاتر را فشار دهید چند عکس میگیرد تا پس از آن فریمهای لازم را در اختیار داشته باشد و در حالت عکاسی پرتره نه تنها اطلاعات عمق از دوربین اصلی دریافت میشود، بلکه تصاویر با توجه به کتابخانه گستردهای از تصاویر بررسی میشوند تا سوژه از پسزمینه بهتر تشخیص داده شود.
تصاویر 12 مگاپیکسلی که با دوربین این گوشی در روز میگیرید از نظر جزئیات قابل قیاس با تصاویر رقبا هستند ولی در مقایسه با دو گوشی نوت 9 سامسونگ و آیفون ایکس اس پارازیت آنها بیشتر است.
تفاوت در رنگها است: آیفون رنگها را با یک ظاهر اشباعزدایی شده نشان میدهد، گلکسی سامسونگ دمای رنگ پوششهای گیاهی را بالاتر میبرد و پیکسل یک تصویر رنگارنگ ولی خنثی میگیرد.
زمان عکاسی در شب گوشی Google Pixel تصاویری با سطح جزئیات خوب میگیرد. رنگها بسیار خوب حفظ شدهاند و مجددا در مقایسه با دو رقیب دیگر سطح پارازیت بیشتر است.
با وجود یک دوربین در عقب، تعداد دوربینهای جلو دو عدد شده است. یکی از آنها میدان دید 75 درجه و دیگری 97 درجه دارد دارد تا عریضتر باشد. هر دو دوربین تصاویر 8 مگاپیکسل میگیرند. تصاویر سلفی شارپ با سطح جزئیات بالا هستند و رنگ پوست طبیعی رندر شده است.
دوربین فیلمبرداری این گوشی Google Pixel قادر به ضبط ویدئوهای 4K و فول اچدی است و هنوز امکان ضبط فیلمهای 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه وجود ندارد. با این حال دوربین این گوشی فیلمهایی با جزئیات ریز فراوان میگیرد ولی مجددا مشکل پارازیت زیاد مانند دوربین عکاسی به چشم میخورد. پردازش ویدئوها کمی کنترل شده است و گوگل در اشباعسازی رنگها و کنتراست حالت محافظکارانه را در پیش گرفته است.
لازم به ذکر است ویدئوها با کدک h.264 ضبط میشوند ولی از بخش تنظیمات میتواند کدک h.265 را نیز انتخاب کنید تا اندازه آنها کمتر شود.
مزایا:
- ابعاد جمعوجور و عالی برای کار با یک دست
- کیفیت دوربین عالی
- نمایشگر و عمر باتری خوب، گرچه بهترین نیستند.
معایب:
- پنل پشتی لیز است و به آسانی خراش میافتد.
- تنها یک دوربین در عقب در حالی که دوربین عقب رقبا بیشتر است.
- کیفیت صدای ناامیدکننده زمان استفاده از یک رابط
- نبود قابلیت ضبط فیلمهای 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه
گوشی Google Pixel 3 XL – برای ایجاد تفاوت آمدهایم
گوشی پیکسل گوگل 3 XL وعده داده است تا تمام چیزهایی که از برند پیکسل انتظار داریم را به همراه داشته باشد یعنی یک بیلد تمیز از اندروید، عملکرد سریع، کیفیت عالی دوربین، حقههای جالب بخش نرمافزاری که تنها گوگل میتواند رو کند.
از طرفی یک تغییر در طراحی را میبینیم که همین ابتدا باید بگوییم بهترین تلاش گوگل نیست. حالا به مشخصات گوشی میرسیم: نمایشگر اولد 6.3 اینچ، چیپست اسنپدراگون 845، 4 گیگابایت رم، 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی، دوربین عقب 12 مگاپیکسل، دو دوربین جلو 8 مگاپیکسل، باتری 3430 میلیآمپر ساعت و حسگر اثرانگشت در عقب.
طراحی این گوشی تو ذوق بسیاری از افراد میزند. برخلاف گوشی Pixel 3 در مدل XL یک بریدگی را در بالای نمایشگر میبینیم که از اکثر گوشیها آشکارا طویلتر است. زیر نمایشگر یک حاشیه ضخیم تقریبا برابر با بریدگی بالا است.
همچنین چانه نمایشگر ضخیم است تا علت نفرت اکثر کاربران از طراحی این گوشی مشخص شود. گرچه پس از چند هفته کار با این گوشی به طراحی عادت میکنید و حتی متوجه این مسائل نخواهید شد.
طرفین این گوشی Google Pixel از جنس آلومینیوم هستند که با یک ظاهر براق رنگآمیزی شدند. رنگ خطوط آنتن را کاملا مخفی میکند و ظاهر براق با شیشه عقب و جلو هماهنگی دارد.
تفاوت دیگر طراحی این گوشی با محصول سایر سازندگان گوشیهای اندرویدی موقعیت دو کلید پاور و تنظیم حجم صدا در سمت راست است که دکمه پاور بالای دیگری قرار گرفته است. دکمه پاور در دو مدل سفید و صورتی رنگ این گوشی به ترتیب رنگهای سبز نعنائی و صورتی تیرهتر دارد.
نمایشگر این گوشی توسط سامسونگ ساخته شده است و کیفیت به مراتب بهتری از نسل قبل دارد. رنگها به ویژه در حالت Natural نمایشگر بسیار دقیق هستند و اگر از حالت Boosted استفاده کنید سطح اشباعسازی آنها 10 درصد بیشتر میشود.
گرچه نمایشگر بدون مشکل نیست. تماشای آن از زوایای مختلف تجربه قابل قبولی است ولی در سطح عالی قرار نمیگیرد. زمانی که گوشی به عنوان مثال روی میز است خنک بودن رنگها کاملا مشخص است.
علاوه بر این حداکثر میزان روشنایی پنل نمایش این گوشی Google Pixel به ویژه بالا نیست. مشکل دیگر بازتولید رنگهای خاکستری است که یک ظاهر سبزرنگ دارند تا جایی که فکر میکنید سبز تیره هستند تا خاکستری تیره.
این مشکل البته تا حدی در گوشی اس 9 پلاس سامسونگ و وانپلاس 6 نیز دیده میشود و احتمالا از سمت شرکت کرهای است.
در مورد ماندگاری شارژ باتری باید بگوییم فقط متوسط است. در یک روز با استفاده متوسط باتری 18 تا 20 ساعت با استفاده معمولی به همراه 4 تا 5 ساعت با روشن بودن نمایشگر و کار با آن دوام آورد.
همچنین مشکل دیگر سرعت شارژ آهستهتر در مقایسه با رقبا است و فقط شارژر 5 وات آیفون از آن سرعت کمتری دارد. پس از نیم ساعت شارژ باتری با 25 درصد و یک ساعت به 45 ساعت میرسد و شارژ کامل باتری تقریبا 3 ساعت طول میکشد!
در مورد کیفیت دوربین میتوانیم بگوییم مانند نسلهای قبلی گوشی Google Pixel خبری از حالت عکاسی دستی نیست. همه چیز با محاسبات خودکار بخش نرمافزاری انجام میشود. یک ویژگی جالب این گوشی انباشت فوکوس است.
زمانی که روی یک شیء در قاب تصویر آهسته ضربه میزنید، فوکوس روی یک نقطه خاص قفل نمیشود بلکه این کار روی خود سوژه انجام خواهد شد. به عبارت دیگر اگر سوژه در قاب تصویر حرکت کند یا شما دوربین را تکان دهید، فوکوس سوژه را دنبال خواهد کرد و قفل باقی میماند.
مانند سایر گوشیهای قبلی گوگل، تصاویر زمانی که دوربین باز است دائما در پسزمینه گرفته میشوند. زمانی که شاتر را فشار میدهید، بخش نرمافزاری چندین تصویر را انباشت میکند و یک ترکیببندی پس از اصلاح حرکت دست و سوژهها به وجود میآورد.
تصاویر سطح نوردهی پایینی دارند که به گوشی Google Pixel اجازه میدهد جزئیات نواحی روشن را ثبت کند و در مرحله پس از پردازش کیفیت نواحی سایهدار را بالا ببرد.
نتیجه تمامی این کارها کیفیت تصاویر بهتر در مقایسه با دو نسل قبل و جزو بهترینهای سال 2018 است. تصاویری که در محیط کم نور میگیرید در سایهها پارازیت قابل توجهی دارند ولی با این حال برای اشتراکگذاری در پلتفرمهای اجتماعی عالی هستند.
دوربین این گوشی Google Pixel همچنین قابلیتی به اسم Super Res Zoom دارد که برای ایجاد تصاویر با دقت بالا از تکنیکی استفاده میکند که در دوربینهای ردهبالا دیده میشود.
دوربین فیلمبرداری قادر به ضبط فیلمهای 4K، فول اچدی و اچدی است. همچنان قابلیت فیلمبرداری 60fps با کیفیت 4k وجود ندارد. ویدئوها در دقت 4K واقعا خوب هستند. جزئیات آنها بالا و دامنه دینامیک عالی است. همچنین لرزش گیر تصویر بینظیر انجام میشود.
مزایا:
- نمایشگر با دقت بالا و بزرگ
- بخش نرمافزاری سبک با قابلیتهای فراوان
- بلندگوهای قدرتمند
- دوربین بسیار عالی
معایب:
- بدنه زشت بزرگ و با لبههای لیز
- پنل شیشهای عقب به راحتی لک میافتد.
- بریدگی و چانه نمایشگر بخش زیادی از پنل جلو را به خود اختصاص دادند.
- نور نمایشگر به اندازه کافی زیاد نمیشود.
- نبود تعادل بین خروجی صدا از بلندگو سمت چپ و راست
- صفحه نمایش لمسی دائما به لمس تصادفی اطراف لبهها واکنش نشان میدهد.
گوشی Google Pixel 3a – ارزانتر ولی همچنان ارزشمند
شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند روزبهروز بیشتر متوجه میشوند بخش زیادی از درآمد در بازار به گوشیهای میانرده اختصاص پیدا میکند و گوشی گوگل پیکسل 3a نیز به عنوان یک میانرده به بازار آمده است ولی با یک گوشی قدرتمند و با قیمت کمتر روبرو هستیم. مشخصات آن کاملا این کیفیت ممتاز را نشان میدهد:
نمایشگر اولد 5.6 اینچ با دقت 2220 در 1080 پیکسل، دوربین 12.2 مگاپیکسل در عقب، دوربین 8 مگاپیکسل در جلو، چیپست اسنپدراگون 670 کوآلکام، 64 گیگابایت حافظه داخلی، 4 گیگابایت رم، باتری 3000 میلیآمپر ساعت و اسپیکرهای استریو.
طراحی این گوشی Google Pixel مانند برادر پرچمدارش است. در پنل پشتی طراحی دو رنگی را میبینیم و مدلهای با رنگ روشنتر این گوشی همچنین یک دکمه پاور با رنگ متمایز دارند.
گوشی گوگل پیکسل 3a اولین محصول این شرکت است که از جنس پلیکربنات ساخته شده است و دیگر خبری از شیشه و فلز نیست. گرچه برای پی بردن به این کیفیت پلاستیکی باید با دقت گوشی Google Pixel را بررسی کنید.
استفاده از پلاستیک به معنای دوام و همچنین خم نشدن مانند فلز است ولی از طرفی به راحتی خراش میافتد. از طرف دیگر این گوشی ضد آب نیست. ولی بزرگترین مشکل بخش طراحی در پنل جلو و حواشی بسیار بزرگ اطراف نمایشگر است که ما را به یاد دوران 2016 میاندازد.
حتی ضخامت حاشیه بالایی و پایین یکسان نیست و زمانی که نوار مشکی مسیریابی را به آن اضافه میکنید انگار نمایشگر تقریبا از یک پنجم انتهای گوشی شروع میشود.
تفاوت دیگر این مدل با پرچمدارهای گرانقیمتتر استفاده از شیشه Asahi Dragontrail به جای گوریلا گلس است. دقت نمایشگر نیز کمتر شده است و از استاندارد HDR10 پشتیبانی نمیکند.
با وجود این نور صفحه نمایش در محیط روشن بسیار بالا است و از نظر دقت رنگ جزو بهترینها قرار میگیرد. از طرفی مشکل لمس تصادفی که در بالا اشاره کردیم در این گوشی رفع شده است.
حداکثر میزان روشنایی نمایشگر 451 نیت است تا خوانایی متوسط محتوا را در نور مستقیم خورشید تجربه کنید. شارژر 18 وات این گوشی در مقایسه با رقبا سریعترین نیست ولی زیر 2 ساعت میتوانید گوشی Google Pixel خود را شارژ کنید.
در بخش دوربین شاهد کاهش تعداد دوربین جلو به یک حسگر 8 مگاپیکسل هستیم ولی از قابلیتهای ممتاز دوربین عقب میتوانیم به لرزشگیر اپتیکال تصویر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی و دریچه دیافراگم روشن f/1.8 اشاره کنیم.
از نظر کیفیت تصویر در سطح دوربین گوشی Google Pixel مدل 3 xl است که یکی از بهترین دوربینها را دارد. تصاویر با جزئیات بالا هستند و بین شارپ بودن و جزئیات آنها تعادل خوبی برقرار شده است. بازتولید رنگ نیز بسیار خوب است و دوربین تصاویر را کمی با دمای رنگ خنکتر ثبت میکند تا ظاهر کمی آبیتر داشته باشند.
زمان عکاسی در محیط کم نور الگوریتم انباشت تصویر به کمک دوربین میآید تا کمی از سطح پارازیت کم شود ولی عملکرد آن هوشمندانه است تا تصاویر محو نیافتند.
ولی زمانی که واقعا هوا تاریک است کیفیت دوربین درخشان است. نتیجه استفاده از حالت Night Sight اگر بتوانید دوربین را ثابت نگه دارید تصاویر با نوردهی بیشتر و شفافتر است. تنها مشکل زمان عکاسی در شب فوکوس است. با آن که دوربین میتواند کیفیت تصویر را پس از فشار دادن دکمه شاتر بهتر کند ولی قادر به تنظیم یا بهتر کردن فوکوس نیست.
در مورد دوربین سلفی این گوشی Google Pixel باید بگوییم میدان دید وسیعتری در مقایسه با 3 XL دارد ولی تصاویر ملایمتر با دامنه دینامیک بدتر و پارازیت بیشتر میگیرد.
به عبارت دیگر دوربین سلفی این گوشی شایسته نام یک گوشی Google Pixel نیست.
حالا به دوربین فیلمبرداری میرسیم که میتواند فیلمهای 4k و فول اچدی و اسلوموشن با دو کیفیت اچدی و فول اچدی بگیرد.
کیفیت ویدئوهای 4K خوب است و نتیجه ترکیب لرزشگیر اپتیکال و الکترونیک تصویر عالی بوده است. تنها مشکل برش قابل توجه تصویر است که در ویدئوهای فول اچدی نیز دیده میشود.
مزایا:
- عملکرد عالی
- دوربین فوقالعاده
- رابط کاربری تمیز و تضمین دریافت بهروزرسانیهای اندروید
معایب:
- طراحی قدیمی و کیفیت ساخت پلاستیکی
- ضد آب و غبار نبودن
- پشتیبانی نکردن از شارژ بیسیم
- نبود لنز تلهفوتو یا عریض
گوشی Google Pixel 4 – هیجانی که فروکش کرد
خیلی از افراد با نسل چهارم گوشی Google Pixel انتظار یک محصول عالی را داشتند ولی رونمایی از این دو گوشی مانند آب روی آتش هیجان آنها بود. دو گوشی گوگل پیکسل جدید نه تنها از نظر مشخصات چنگی به دل نمیزدند بلکه نتوانسته بودند در سطح رقبا باشند.
ولی آیا الزاما اینطور است؟ مشخصات گوشی گوگل پیکسل 4 یک نمایشگر 5.7 اینچ POLED، نرخ تازهسازی تصویر متغیر 90 هرتز، چیپست اسنپدراگون 855 پلاس کوآلکام، 6 گیگابایت رم، 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی، دو دوربین 12 و 16 مگاپیکسل در عقب، دوربین جلو 8 مگاپیکسل، باتری 2800 میلیآمپر ساعت و قابلیت باز کردن گوشی از قفل با اسکن چهره به جای استفاده از حسگر اثرانگشت را نشان میدهد.
تا الان باید متوجه شده باشید یک گوشی Google Pixel الزاما جذاب نیست. در گوشی امسال گوگل تغییرات زیادی را در پنل جلو میبینیم. بریدگی نمایشگر حذف شده است و بریدگیهای بالای آن سختافزار زیادی را در خود دارد از جمله یک ماژول زمان پرواز سه بعدی، دوربین معمولی سلفی، حسگرهای نور محیطی و مجاورتی، بلندگوی مکالماتی (که نقش اسپیکر دوم را نیز دارد) و فناوری رادار برای ژستهای حرکتی Motion Sense.
با وجود این که گوشیهای گلکسی سامسونگ ما را با ظاهر بدون حاشیه خود بد عادت کردهاند ولی گوشی گوگل پیکسل جدید نیز حرفهایی برای گفتن دارد. به عنوان مثال میتوانیم به رنگ متفاوت دکمه پاور اشاره کنیم. همچنین مدل مشکی رنگ این گوشی Google Pixel پنل پشتی براق دارد در حالی که در دو مدل دیگر ظاهر مات یخزده را میبینیم.
شیشه گوریلا گلس 5 از پنل عقب و جلو محافظت میکند و باید بگوییم این گوشی لیز است. یک ویژگی دیگر این گوشی Google Pixel ضد آب بودنش است و بدنه هر سه مدل این گوشی (از نظر تنوع رنگ) بدنه آلومینیومی مشکی رنگ مات دارند.
هر دو گوشی گوگل پیکسل 4 جدید پنل نمایش POLED دارند. حرف P به معنای پلاستیک است. به عبارت دیگر لایه زیر نمایشگر به جای شیشه پلاستیک است.از طرفی مشکل همیشگی گوشیهای گوگل همچنان وجود دارد یعنی نبود قابلیت تنظیم خودکار نور صفحه.
حداکثر میزان روشنایی این گوشی 423 نیت است، گرچه زمان دیدن محتوا در روز روشن مشکلی نخواهید داشت ولی زیر نور مستقیم خورشید به عنوان مثال به خوبی نمایشگر گلکسی اس 10 نیست.
یکی دیگر از ویژگیهای مدل امسال باتری بسیار کوچک است که در تستها نیز نگرانی افراد را تایید میکند. باتری در تست گردش در وب نتوانست به امتیاز 10 ساعت برسد و در بخش بازپخش ویدئو تنها کمی از 11 ساعت بیشتر بود.
تمام گوشیهای رقیب در این بخش بهتر ظاهر میشوند. همچنین سرعت شارژ باتری تنها 18 ساعت است که عالی محسوب نمیشود. شارژ کامل این باتری کوچک 1 ساعت و 27 دقیقه طول میکشد و پس از نیم ساعت به 49 درصد میرسد.
بهتر است به یک قابلیت متفاوت این گوشی یعنی Motion Sense نیز اشاره کنیم که محصول پروژه سالی گوگل است که سل 2015 شروع شد.
حسگرهای این گوشی 4 Google Pixel حرکات دست کاربر در هوا را شناسایی و برای انجام فرامین مختلف تفسیر میکنند. در حال حاضر محدودیتهایی وجود دارد و تنها میتوانید از حرکات دست برای کنترل پخش موزیک یا بیصدا کردن زنگ تماسها و آلارمها استفاده کنید.
همچنین وجود این قابلیت زمانی که گوشی خود را بر میدارید سختافزار شناسایی چهره را سریعا فعال میکند تا گوشی از حالت قفل خارج شود.
حالا به بخش دوربین میرسیم که برای اولین بار در یک گوشی Google Pixel استفاده از دو دوربین را در عقب میبینیم با این تفاوت که برخلاف رقبا جای لنز فوق عریض را تلهفوتو قرار گرفته است. ظاهرا گوگل دوست دارد متفاوت با همه باشد.
دوربین امسال این گوشی گوگل چند قابلیت جدید دارد مانند Live HDR+ که هدف از آن نشان دادن کیفیت تصویر نهایی در نمایاب پیش از عکاسی است. قابلیت دیگر کنترلهای نوردهی دوگانه است که میتوانید به صورت دستی در حین ترکیببندی یک عکس نواحی سایهدار و بسیار روشن را تنظیم کنید.
کیفیت تصاویر دوربین در مقایسه با نسل قبل بهتر شده است که تا حد زیادی علت آن مدیریت بهتر پارازیتها است. رنگها بسیار دقیق رندر میشوند و برخلاف گوشیهای گلکسی سامسونگ خبری از تصویر اشباعشده نیست.
تصاویری که با لنز تلهفوتو میگیرید بازتولید رنگ گرمتر دارند و زمانی که به داخل زوم میکنید خبری از جزئیات بسیار ریز نیست. تصاویر با زوم دو برابر این گوشی دامنه دینامیک خوب و عریض با جزئیات فراوان دارند.
تصاویر دوربین در شب حتی بدون استفاده از حالت Night Sight عالی هستند، مگر این که هوا واقعا تاریک باشد. پارازیت تصاویر در مقایسه با تصاویر دوربین گوشی رقیب ساخت سامسونگ بیشتر است و گاهی اوقات به دلیل تاریکی بیش از حد هوا ممکن است تصاویر محو بیافتند.
استفاده از حالت Night Sight تاثیر قابل توجهی میگذارد و باعث افزایش جزئیات و کیفیت پردازش نواحی بسیار روشن و سایهدار میشود.
برخلاف رقبا زمان عکاسی همراه با زوم در شب واقعا از لنز تلهفوتو استفاده میشود. تصاویر طبق انتظار پارازیت زیادی دارند ولی رنگها به خوبی حفظ شدهاند و سطح جزئیات معقول است.
دوربین سلفی این گوشی Google Pixel یک حسگر 8 مگاپیکسل است که ماژول زمان پرواز 3 بعدی نیز به کمک آن میآید. میدان دید این دوربین عریض و 90 درجه است تا در مقایسه با آیفون 11 و گلکسی اس 10 بیشتر باشد.
تصاویر سلفی رنگها و دامنه دینامیک خوبی دارند. جزئیات نیز خوب است ولی متاسفانه تصاویر سلفی با دقت بالاتر سایر گوشیها توقع ما را بالا بردند. گوگل واقعا دوست ندارد برای دوربین جلو یک ماژول بالاتر از 8 مگاپیکسل استفاده کند؟
با آن که این گوشی Google Pixel سال 2019 به بازار آمده است و واقعا اکثر گوشیهای ردهبالا قادر به فیلمبرداری 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه هستند، ولی گوگل همچنان نیازی به آن حس نمیکند.
با این حال تمامی حالات دیگر فیلمبرداری دیده میشود. ویدئوهای 4K از نظر جزئیات کاملا خوب است. دوربین جزئیات زیادی را ثبت میکند، گرچه کمی پارازیت وجود دارد. همچنین در نواحی با کنتراست بالا هالههای نورانی اشباعسازی تصویر به چشم میخورد تا ظاهر ویدئوها طبیعی نباشد.
رنگها گرچه دقیق هستند و ویدئوهای فول اچدی نیز کیفیت بالایی دارند.
ویدئوهایی که با دوربین تلهفوتو میگیرید در کیفیت 4K کمی ملایمتر هستند و در مقایسه با دوربین اصلی دمای رنگ آنها بیشتر و ظاهر اشباعتری دارند. ویدئوهای فول اچدی این دوربین نیز جزئیات کمتر دارند و کاملا ملایمتر هستند.
مزایا:
- نسل چهارم گوشی Google Pixel محل نمایش ظاهر و احساس کاملی است که اندروید باید داشته باشد.
- نمایشگر با نرخ تازهسازی 90 هرتز تصویر در حالی که رقبا نمایشگرهای 60 هرتز دارند.
- استفاده از دوربین تلهفوتو در حالی که رقبا از فوق عریض استفاده میکنند.
- کیفیت عالی تصاویر، پرترههای بینظیر، سلفیهای قابل قبول
- لرزشگیر فوقالعاده ویدئو
معایب:
- حسگر اثرانگشت وجود ندارد.
- محدودیتهای عجیب زمان استفاده از حالت 90 هرتز نمایشگر
- عمر باتری به هیچوجه در کلاس گوشی نیست.
- توان سختافزاری ضعیفتر در مقایسه با رقبا
گوشی Google Pixel 4 XL – مجموع بهترینها
دو گوشی گوگل پیکسل 4 مانند دستور پخت مخفی غول اینترنت نبودند چون چندین ماه قبل از رونمایی از این دو گوشی تصاویرشان در اینترنت منتشر بود. با این حال مدل 4 XL مجموعه تمام درسهایی است که گوگل از 4 نسل قبل از آن و همچنین یک گوشی میانرده سال قبل یاد گرفته است.
این گوشی یک دوربین بهتر، یک حالت جدید برای عکاسی از ستارگان و یک نمایاب با قابلیت نشان دادن کیفیت تصاویر قبل از عکاسی دارد. همچنین آنها را باید در ترکیب با یک لنز باکیفیت تلهفوتو با قابلیت Super Res Zoom برای ثبت تصاویر خوب از فاصله دور قرار دهید.
اجازه دهید نگاهی به برگه مشخصات این گوشی Google Pixel بیاندازیم: نمایشگر 6.3 اینچ POLED، چیپست اسنپدراگون 855 کوآلکام، 6 گیگابایت رم، دو دوربین 12 و 16 مگاپیکسل در عقب، دوربین جلو 8 مگاپیکسل، باتری 3700 میلیآمپر ساعت.
طراحی این گوشی در مقایسه با مدل 3 XL به مراتب فرق کرده است و دیگر خبری از بزرگترین بریدگی نمایشگر دنیا نیست. حاشیه بالایی برای جا دادن سختافزارهای متعدد بزرگتر است و بلندگو را به سمت پایین انتقال داده است تا حاشیه پایینی کوچکتر باشد.
با آن که حس و حال شبیه به شیشه را ندارد ولی پنل پشتی از یک ورقه فلز صیقلیافته ساخته شده است و در پایین این بخش لوگو G خودنمایی میکند. چون شیشه نرم این گوشی متخلخل است کمتر لک میافتد، با این حال اثرانگشت هنوز روی آن باقی میماند.
برآمدگی دوربین در عقب وجود دارد و بسیاری از افراد ظاهر این بخش را با گوشیهای جدید آیفون مقایسه میکنند ولی این گوشی روی یک سطح تخت تکان نمیخورد.
نمایشگر این گوشی تراکم پیکسلی 537 پیکسل در هر اینچ را برای تولید تصاویر کاملا شارپ دارد و یکدست بودن آن با توجه به نبود بریدگی نمایشگر جذابیت خاصی به گوشی گوگل پیکسل 4 میدهد.
قابلیت جدید این نمایشگر Ambient EQ نام دارد که رنگهای نمایشگر را براساس نور محیط تنظیم میکند و ما را به یاد قابلیت True Tone آیفون میاندازد.
حداکثر میزان روشنایی پنل نمایش تنها 436 نیت است و شایسته نام یک پرچمدار واقعی نیست. با این حال در محیط بسیار روشن نیز میتوانید محتوای روی نمایشگر را بخوانید. اگر به دنبال دقیقترین رنگها هستید باید حالت نمایشگر را روی Natural قرار دهید.
به باتری که نگاه میکنیم گنجایش آن به مراتب از رقبا کمتر است تا در تستها امتیاز متوسط را به دست آورد. سرعت شارژ این باتری به این شکل است که در عرض نیم ساعت از 0 به 44 درصد، یک ساعت به 77 ساعت و یک ساعت و 20 دقیقه به 100 درصد میرسد.
با آن که رقبا سرعت شارژ بالاتری دارند ولی دلیل آن استفاده از شارژرهای اختصاصی است. گوشی Google Pixel یکی از معدود گوشیهایی بود که به استفاده از یک دوربین تا همین پارسال ادامه میداد و گوگل اعتقاد داشت یک دوربین برای عکاسی عالی و گرفتن تصاویر پرتره خوب کافی است.
اما ظاهرا دیگر این اعتقاد وجود ندارد و دلیل آن نیز رقبا است که همگی چندین و چند دوربین دارند. محیط اپلیکیشن دوربین از زمان نسل سوم گوشی Google Pixel تغییر نکرده است یعنی دستتان را روی صفحه بکشید به حالات مختلف عکاسی میتوانید دسترسی داشته باشید.
اما کیفیت تصویر بهتر شده است. دیگر پارازیت زیاد موجود در تصاویر را نمیبینیم و به لطف حالت HDR+ نوردهی عالی و متعادل است. رنگها همیشه تقریبا واقعی رندر میشوند و تعادل سفید به سمت دمای خنک است تا تصاویری با ظاهر خاص دوربین یک گوشی گوگل پیکسل را ببینیم.
خروجی تصاویر دوربین تلهفوتو نیز مانند دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی است و در نگاه اول با آنها فرقی ندارند. با بررسی بیشتر متوجه کمی پارازیت بیشتر و طبیعتا افت اندک جزئیات خواهید شد. تنها زمان عکاسی در شب تفاوت قابل توجه این دو دوربین را میبینید که علت آن دریچه دیافراگم تاریکتر لنز تلهفوتو است.
در مورد کیفیت دوربین جلو باید بگوییم تصاویر نوردهی به خوبی متعادل دارند. رنگ پوست سوژهها به خوبی بازتولید شده است و میتوانید جزئیات دقیق را در سایهها پیدا کنید.
در مورد کیفیت دوربین فیلمبرداری شباهت زیادی با مدل معمولی این گوشی Google Pixel دیده میشود. به عبارت دیگر در دو دقت 4K و فول اچدی جزئیات عالی، حداقل پارازیت، رنگها و نوردهی دقیق را میبینیم. عملکرد قابلیت لرزشگیر دوربین نیز عالی است.
مزایا:
- نمایشگر جذاب با رنگهای دقیق
- طراحی بافتدار متفاوت
- قابلیت اسکن چهره قابل اعتماد و سریع
- عملکرد عالی دوربین
معایب:
- عملکرد ضعیف قابلیت 90 هرتز نمایشگر در هنگام عرضه گوشی
- عمر باتری پایینتر از سطح متوسط
- نبود دوربین فوق عریض حس میشود.
- نبود حسگر اثرانگشت در حالی که رقبا از حسگرهای اثرانگشت زیر نمایشگر استفاده میکنند.
- قابلیت باز کردن گوشی با اسکن چهره حتی با بسته بودن چشمها کار میکند.
کلام آخر درباره گوشی Google Pixel
همانطور که در مقاله بالا حتما متوجه شدهاید گوشی Google Pixel فراز و نشیب زیادی داشته است. در حالی که شرکتهای رقیب سالیان سال است در این حوزه فعالیت میکنند، از زمان حضور گوگل در بازار گوشیهای هوشمند مدت زیادی نگذشته است.
با این حال، غول دنیای فناوری به کمک دستاوردهای خود در بخش دوربین و همچنین حق انحصاری روی سیستم عامل اندروید گوشیهای خوبی ساخته است. بدون شک طی سالهای آینده با توجه بیشتر مهندسان این شرکت روی بخشهایی مانند دوربین و باتری باید انتظار ورود گوشیهایی را به بازار داشته باشیم که به راحتی هیولاهای شرکتهای سامسونگ، هوآوی و اپل را به چالش بکشند.
در هر صورت امیدواریم مقاله بالا به شما در انتخاب یک گوشی Google Pixel کمک کند. اگر تجربه کار با این گوشیها را داشتید با ما و سایر خوانندگان فانیبو در میان بگذارید.