گوشیهای تاشو نوع جدیدی از تلفنهای هوشمند هستند که قابلیت تاشدن و انعطافپذیری دارند. شاید در مورد ویژگیها و مشخصات انواع گوشیهای تاشو در محصولات شرکتهای معروف که قبلا سهم زیادی در بازار فروش گوشی داشتند شنیده باشید. یکی از این نمونهها را میتوان گوشی تاشو نوکیا دانست که قبلا در بین کاربران دستگاههای موبایل علاقمندان زیادی داشت.
اما اکنون با ظهور تلفنهای هوشمند، ایده ساخت تلفنهای همراه تاشو همچنان وجود دارد و به دلیل محبوبیت زیاد و امکانات ویژهای که میتوان در این گوشیها گنجاند، شرکتهای سازنده تلفن همراه بسیار مایل هستند که در ساخت گوشیهای تاشو سرمایهگذاری کنند.
در ادامه قصد داریم به بررسی مزیتها و معایب این نوع گوشیها بپردازیم. با ما همراه باشید.
ساخت صفحات نمایش قابل انعطاف و ظهور گوشیهای تاشو
در ابتدا باید گفت ایده ساخت صفحات نمایش قابل انعطاف که قسمت اصلی و مهم گوشی تاشو را تشکیل میدهند به سالیان قبل باز میگردد. صفحات نمایش قابل انعطاف اولین بار در سال ۱۹۷۴ توسط یک شرکت آمریکایی به نام PARC ساخته شد که میتوانست تنها نقاط مشکی و سفید را روی خود نشان دهد اما از نظر انعطاف پیشرفت بزرگی بود.
تحقیق روی این نوع صفحات به دلیل حمایت نکردن شرکتها و استقبال کم کاربران ادامه پیدا نکرد تا این که با ظهور فناوریها و دستگاههای دیجیتال جدید، اخیرا تحقیق و توسعه این نوع صفحات نمایش سرعت زیادی گرفته است.
استفاده از این تکنولوژی در دستگاههای دیجیتال مستلزم فناوریهای مکمل مانند باتریها و دیگر سخت افزارهای قابل انعطاف مورد استفاده در دستگاههای دیجیتال بود که ساخت و توسعه این نوع سخت افزارهای مکمل مانند باتریهای با ظرفیت بالا و قابل انعطاف اخیرا به واقعیت پیوست و چند شرکت به طور رسمی اعلام کردند موفق به ساخت باتریهای تاشو و بیخطر از نظر آتشسوزی، شدهاند.
این موفقیت چیزی بود که شرکتهای سازنده دستگاههای هوشمند بی صبرانه منتظر آن بودند تا به سرعت شروع به ساخت و عرضه دستگاههای قابل انعطافی مانند گوشی تاشو به بازار کنند چرا که قبلا فناوری ساخت دیگر قطعات منعطف و مورد استفاده در گوشیها از مرحله آزمایش عبور کرده و به صورت رسمی مورد استفاده قرار گرفته بود.
فلسفه ساخت و تولید تلفنهای همراه هوشمند با قابلیت تاشوندگی ارائه صفحات نمایش عریض بود که در عین بزرگ بودن حمل راحتتری داشته باشد. همان طور که در محصولات ارائه شده در نمایشگاههای الکترونیک دیده میشود، صفحات نمایش قابل انعطاف قابلیت چند بار تاشدن را دارند طوری که یک صفحه نمایش ۱۰ اینچی را میتوان با تازدن به مساحت کمتر از نصف آن رساند و این یعنی میتوان صفحه نمایش بزرگتر و با قابلیت حمل راحتتر داشت و در عین حال که کیفیت نمایش آن افتی نداشته باشد.
گوشی تاشو مزایا و معایبی دارد که باید آنها را در نظر داشت. همان طور که اشاره شد یکی از مزایای این گوشیها که مهمترین مزیت تلقی میشود قابلیت حمل آسان آن است.
این مزیت در مسافرتهای دور بیشتر به چشم میآید، وقتی که به جای یک لپتاپ بزرگ میتوانید یک دستگاه با صفحه نمایش ۱۰ اینچی را در جیب خود قرار داده و با خیال آسوده آن را هر جایی با خود به همراه داشته باشید و کارهای ضروری را با آن انجام دهید. در بعضی از مواقع انجام کارهای اداری، چک کردن حسابها یا حتی در خرید اینترنتی گوشی تاشو بسیار کاربردی است.
مزیت بعدی صفحه نمایش بزرگ این گوشیها است. این نوع دستگاهها را میتوان یک درجه بالاتر از تلفنهای هوشمند تلقی کرد. چون همزمان با سختافزار قدرتمند ارائه شده در تلفنهای هوشمند، دستگاههای همراه تاشو صفحات نمایش عریض و باکیفیتی دارند.
مزیت جالب که در گوشی تاشو میتوان از آن بهره برد، دوربین سلفی قدرتمندتر است. وجود این ویژگی به دلیل طراحی این نوع گوشیها است که میتوان آن را تا زد و از دوربین اصلی به جای دوربین سلفی استفاده برد. معمولا دوربین اصلی گوشیهای هوشمند امکانات بیشتری نسبت به دوربین سلفی در اختیار کاربر قرار میدهند. برای نمونه دوربین اصلی دارای ویژگی فوکوس خودکار یا فیلمبرداری 4K هستند که در تلفنهای تاشو با یک بار تا زدن گوشی این دوربین در اختیار کاربر قرار میگیرد.
در مورد معایب این نوع گوشیها اولین و مهمترین عیب، قیمت آن در مقایسه با تلفنهای هوشمند معمولی است که شاید خرید گوشی تاشو معقول به نظر نرسد. قیمت اولین مدلهای این گوشی که اخیرا عرضه شده است تا چند ده میلیون هم میرسد. شاید این قیمت زیاد، به دلیل جدید بودن تکنولوژی آن و حاضر نبودن بسیاری از شرکتهای بزرگ در میدان تولید این دستگاهها باشد و در آینده نزدیک با ساخت و تولید مدلهای بیشتر انحصار ساخت و قیمت بالای آن شکسته شود.
عیب بعدی را میتوان نقصهای فنی ناشی از جدید بودن فناوری ساخت آن دانست. به دلیل این که تکنولوژی ساخت باتری یا صفحه نمایش این دستگاهها اخیرا ساخته شده و توسعه یافته است، شاید با برخی از مشکلات سخت افزاری همراه باشند یا نسبت به گوشیهای معمولی دارای مقاومت کمتری باشند.
گوشی تاشو سامسونگ گلکسی فولد
با ساخت اولین صفحات نمایش تاشو توسط شرکتهای بزرگ، سامسونگ هم در این عرصه ورود پیدا کرد و با ساخت اولین صفحه نمایش نمایش باکیفیت خود در نمایشگاه بینالمللی فناوری سال ۲۰۱۱ نشان داد قصد توسعه این فناوری و استفاده از آن در محصولات آینده خود را دارد. این صفحه نمایش شفافیت زیادی داشت و در اندازه ۴.۵ اینچ و رزولوشن ۶۰۰*۸۰۰ ساخته شده بود که برای اولین مدل از صفحه نمایش قابل انعطاف شروع خوبی به نظر میرسید. همان طور که پیشبینی میشد، سامسونگ در سال ۲۰۱۳ اولین گوشی تاشو خود با نام Galaxy Round را با قابلیت تاشوندگی معرفی کرد و بعد از آن هر سال یک مدل از این نوع گوشیها از این شرکت عرضه شد، تا این که این شرکت در سال ۲۰۱۹ اولین گوشی تاشو سامسونگ گلکسی فولد را با امکانات عالی و صفحه تاشو باکیفیت روانه بازار کرد.
قیمت این گوشی از تلفنهای همراه هوشمند گرانتر به نظر میرسد و شاید باید منتظر نسل بعدی و مدلهای آینده آن بود اما امکانات قابل توجهی دارد که قابلیت تاشوندگی را هم باید به این امکانات، اضافه کرد. در ادامه این سامسونگ گلکسی فولد را معرفی میکنیم.
گوشی Samsung Galaxy Fold 2019
گوشی تاشو سامسونگ فولد را میتوان پرچمدار گوشیهای تاشو دانست که سامسونگ با عرضه آن میدان جدیدی برای تولید گوشیهای هوشمند گشود. گلکسی فولد یکی از جالبترین و محبوبترین دستگاههای دیجیتال در سال ۲۰۱۹ بود که با ارائه آن در عمل شرکتهای بسیاری ترغیب به ورود برای ساخت گوشیهای تاشو شدند.
این فبلت دارای یک صفحه نمایش اصلی ۷.۳ اینچی با رزولوشن ۱۵۳۶*۲۱۵۲ و نسبت صفحه نمایش به بدنه ۸۵.۷ درصدی است. در کنار صفحه نمایش اصلی یک صفحه نمایش ۴.۳ اینچی با رزولوشن ۷۲۰*۱۶۸۰ قرار دارد که بعد از تاشدن مقابل کاربر قرار میگیرد. هر دو صفحه نمایش از نوع آمولد هستند و نکته قابل توجه استفاده از قابلیت HDR10+ در صفحه نمایش اصلی است که در دستگاههای پیشرفته هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد.
صفحه نمایش اصلی این گوشی تاشو تراکم ۳۲۷ پیکسل در اینچ و نسبت ۸۷.۵ درصدی دارد. این تراکم پیکسلی به همراه قابلیت HDR10+ کیفیت خوب و با کنتراست و رنگبندی بسیار مناسبی ارائه میدهد اما با توجه به نسبت صفحه نمایش به بدنه تمام فضای جلوی گوشی را صفحه نمایش تشکیل نمیدهد.
گوشی در چهار رنگ مشکی، آبی، سبز و نقرهای عرضه شده است که بدنهای فلزی و پلاستیکی با وزن ۲۹۳ گرم و ابعاد ۶.۹*۱۱۷.۹*۱۶۰.۹ میلیمتر دارد که ضخامت و عرض آن پس از تا شدن به ترتیب به ۱۵.۵ و ۶۲.۹ میرسد. طراحی این گوشی به صورتی است که به راحتی تا میشود و در ساخت قسمت تاشو هیچ لولایی به چشم نمیخورد اما باید توجه داشت بعد از تاشدن ضخامتی برابر با دو گوشی هوشمند دارد.
همچنین در طراحی صفحه نمایش این دستگاه از لایههای فلزی استفاده شده است تا مقاومت آن را برای انعطاف بالا ببرد. صفحه نمایش ۴.۳ اینچی که بعد از تاشدن در مقابل کاربر قرار میگیرد بزرگ نیست اما میتوان کارهای معمول گوشی مانند تماس صوتی را با آن انجام داد.
سامسونگ در این گوشی تاشو از رابط کاربری OneUI و سیستم عامل اندروید ۹.۰ استفاده کرده است.
رابط کاربری OneUI به خوبی با دو صفحه نمایش بهینه شده است و میتوان هنگام اجرای یک نرمافزار گوشی را تا زد و به راحتی از صفحه نمایش ثانویه استفاده کرد. نکته مهم که نتیجه صفحه نمایش بزرگ این گوشی است قابلیت اجرای چند نرمافزار به صورت همزمان است. کاربر میتواند پس از اجرای یک نرمافزار و در صورت نیاز در قسمتهای خالی صفحه نمایش، چند نرمافزار دیگر را اجرا کند و به آسانی بین آنها تغییر مکان دهد.
شرکت سازنده روی این گوشی پیشرفته از پردازنده قدرتمند و با فناوری بسیار جدیدی استفاده کرده است.
گوشی تاشو گلکسی فولد از پردازنده هشت هستهای Qualcomm Snapdragon 855 بهره میبرد که تکنولوژی ساخت بسیار بهینه شده ۷ نانومتری دارد. این پردازنده از جدیدترین پردازندههای دستگاههای هوشمند است که در گوشیهای پرچمدار استفاده میشود و یک هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی، سه هسته ۲.۴۲ گیگاهرتزی و چهار هسته ۱.۷۸ گیگاهرتزی دارد، این نوع ساخت پردازنده به طراحی کلاستری معروف است که در ابتدا یک هسته فعال است و در صورت نیاز هستههای بیشتر به اعمال پردازشی گوشی کمک میکنند و به این ترتیب در مصرف انرژی صرفه جویی میشود.
پردازنده گرافیکی Adreno 640 و حافظه رم ۱۲ گیگابایتی به همراه حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی در کنار پردازنده اصلی سختافزار اصلی را تشکیل میدهند که سیستم قابل توجهی است و میتواند انواع برنامههای اندروید را به خوبی و روان اجرا کند. به دلیل حافظه مناسب داخلی، شرکت سازنده امکان نصب کارت حافظه را در این گوشی فراهم نکرده است.
تامین انرژی این گوشی تاشو به عهده یک باتری دو قسمتی است که در مجموع ۴۳۲۰ میلی آمپر ساعت ظرفیت ایجاد میکنند و با توجه به بهینه شدن دستگاه، این باتری قادر است گوشی را تا یک روز پابرجا نگه دارد.
این باتری ویژگی شارژ سریع ۱۵ واتی باسیم، شارژ سریع ۱۵ واتی بیسیم و شارژ معکوس ۹ واتی بیسیم دارد. شارژ بیسیم معکوس فناوری جالب و جدیدی است که در آن گوشی میتواند بدون هیچ سیمکشی دستگاه دیگری را شارژ کند.
نسخه 5G این گوشی در کشور آمریکا هم عرضه شده است اما نسخه 4G که از دو سیم کارت پشتیبانی میکند دارای چندین سنسور و قابلیتهای متنوع ارتباطی است. سنسورهای اثرانگشت، شتابسنج، ژیروسکوپ، قطبنما، مجاورت و بارومتر روی این دستگاه قرار دارند و این گوشی تاشو میتواند از طریق شبکه وایفای، بلوتوث نسخه ۵.۰، جیپیاس، انافسی و یواسبی ۳.۱ Type-C با دیگر دستگاههای دیجیتال ارتباط بگیرد. علاوه بر این امکانات، گوشی فولد سامسونگ دارای قابلیت اتصال هدفون، ارتباط ANT+، رابط کاربری DeX و سیستم دستیار صوتیBixby است.
ANT+ نوعی ارتباط برای دستگاههای دیجیتال با گوشی، DeX رابط کاربری طراحی شده برای شبیهسازی محیط ویندوز در گوشی اندرویدی و Bixby دستیار صوتی سامسونگ است که با دستور صوتی عملیات داخل گوشی را انجام میدهد.
اما نکته قابل توجه در این گوشی تاشو، استفاده از شش دوربین اصلی و سلفی است. سامسونگ توجه خاصی در ساخت سیستم دوربین این گوشی داشته است.
دستگاه از سیستم تصویربرداری که در گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰+ استفاده میشود، بهره میبرد و دارای سه لنز ۱۶ مگاپیکسلی فوق عریض، ۱۲ مگاپیکسلی تله فوتو و ۱۲ مگاپیکسلی عریض است. برای دوربین سلفی، یک لنز سلفی وقتی گوشی بسته است در مقابل کاربر قرار میگیرد. به علاوه، دو لنز سلفی زمانی که گوشی به صورت باز است در مقابل کاربر قرار دارد. دوربین سلفی این گوشی را یک لنز ۱۰ مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس دوگانه و یک لنز ۸ مگاپیکسلی با قابلیت بوکه و تشخیص عمق تشکیل میدهند که در شرایط نور روز عملکرد خوبی را از خود نشان میدهد.
از امکانات دوربین این گوشی باید ویژگی فیلمبرداری 4k با نرخ ۶۰ هرتزی، HDR، پانوراما و الایدی فلش برای دوربین اصلی و ویژگی فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ هرتزی و HDR برای دوربین سلفی را بیان کرد. مطمئنا سیستم دوربین این گوشی تاشو جزو نقاط قوت آن محسوب میشود.
گوشی تاشدنی سامسونگ
سامسونگ با تجربه موفق ساخت و تولید انواع گوشیهای هوشمند اینبار پا در میدان ساخت تلفنهای هوشمند با قابلیت تاشو گذاشته است. این گوشیها طرفداران زیادی دارند و به دلیل قابلیت حمل آسان مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفتهاند، در ادامه امکانات جدیدترین گوشی تاشدنی سامسونگ را معرفی میکنیم.
گوشی Samsung Galaxy Z Flip
پس از ارائه گوشی تاشو فولد، این بار سامسونگ با یک تلفن تاشو صدفی برگشته است تا حس نوستالژی را در کاربران القا کند. زد فلیپ که جدیدا عرضه شده است بر خلاف سامسونگ فولد از بالا به پایین باز و بسته میشود و سیستم سختافزاری پیشرفته و به روزی دارد. البته پشتیبانی نکردن از اینترنت نسل جدید 5G در این دستگاه مورد بحث است. Z Flip در ظاهر بسیار شیک و زیبا طراحی شده است که بدنهای از جنس شیشه و قاب آلومینیومی دارد. وزن این گوشی عدد قابل توجه ۱۸۳ گرم و ابعاد آن قبل از بسته شدن ۷.۲*۷۳.۶*۱۶۷.۳ میلیمتر است که پس از بسته شدن به ۱۷.۳*۷۳.۶*۸۷.۴ میرسد و به راحتی پس از بسته شدن قابلیت حمل دارد.
این گوشی تاشو از دو سیمکارت 4G پشتیبانی میکند اما در جایی که بیشتر گوشیهای هوشمند جدید به سمت ارائه قابلیت 5G میروند سامسونگ در این گوشی از این قابلیت بهره نبرده است. سامسونگ در این دستگاه از تراشه اسنپدراگون ۸۵۵+ استفاده کرده است که یک پردازنده فوق بهینه شده با ساخت ۷ نانومتری است.
این پردازنده حداکثر فرکانس ۲.۹۵ گیگاهرتز را در اختیار کاربر قرار میدهد تا اجرای سنگینترین نرم افزارها و بازیها را به ارمغان بیاورد. اسنپدراگون ۸۵۵+ از هشت هسته با یک هسته ۲.۹۵، سه هسته ۲.۴۱ و چهار هسته ۱.۷۸ گیگاهرتزی و طراحی کلاستری ساخته شده است تا مصرف انرژی تا حد ممکن مدیریت شود. این تراشه دارای یک پردازنده گرافیکی از نوع Adreno 640 با فرکانس ۷۰۰ مگاهرتز است که برای یک گوشی تاشو هوشمند رقم بسیار خوبی است.
گوشی از دو صفحه نمایش تشکیل شده است، صفحه نمایش اصلی از نوع سوپر آمولد با اندازه ۶.۷ است که در جلوی گوشی قرار دارد و کیفیت فول اچدی با قابلیت HDR10+ را ارائه میدهد و صفحه نمایش ثانویه که پس از بسته شدن گوشی در اختیار کاربر قرار دارد در اندازه ۱.۱ اینچ است.
سامسونگ در این گوشی از سیستم عامل نسخه ۱۰.۰ اندروید با رابط کاربری شخصیسازی شده OneUI استفاده کرده است که در کنار پردازنده قدرتمند این گوشی کار اجرای نرم افزارها را بر عهده دارند، همچنین گوشی به حافظه رم ۸ گیگابایت و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایت مجهز شده است تا از نظر فضای اجرای انواع نرم افزارها مشکلی پیش نیاید.
برای دوربین این گوشی تاشو سامسونگ جدید، شرکت سازنده از دو لنز اصلی و یک لنز سلفی بهره برده است که قابلیت فیلمبرداری به صورت 4K و نرخ ۶۰ هرتزی را مهیا میکند.
دو لنز اصلی به ترتیب ۱۲ مگاپیکسل با ویژگی فوکوس دوگانه و ۱۲ مگاپیکسل با ویژگی پانوراما، الایدی فلش و HDR است که میتواند با نرخ ۳۰ یا ۶۰ هرتزی و به صورت 4K فیلمبرداری کند. همچنین گوشی دارای یک لنز سلفی ۱۰ مگاپیکسل با ویژگی فوکوس خودکار و HDR است که قابلیت فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ هرتزی را دارد.
جک آنالوگ ۳.۵ میلیمتری در این گوشی وجود ندارد و به جای آن کاربر باید از اتصال بلوتوث نسخه ۵.۰ این گوشی استفاده کند. علاوه بر بلوتوث، سامسونگ برای این دستگاه اتصال وایفای، جیپیاس، انافسی، یواسبی ۳.۱ را فراهم کرده است که این قابلیتها با شش عدد سنسور اثرانگشت، شتابسنج، قطبنما ژیروسکوپ، مجاورت و بارومتر تکمیل میشود، همچنین تامین انرژی این گوشی تاشو از یک باتری ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعت با ویژگی شارژ سریع ۱۵ واتی انجام میشود که برای یک روز کاری کافی است.
گوشی Samsung Galaxy Fold 2
گلکسی فولد ۲ مدل بعدی از سری گوشیهای تاشو سامسونگ است که این شرکت با ارتقای کیفیت ساخت و ارتقای سیستم سختافزاری همزمان با پرچمدار خود یعنی S20، قصد عرضه آن در سال ۲۰۲۰ را دارد. طبق اعلام شرکت سازنده و اخبار موجود این مدل از صفحه نمایش ۸ اینچی و پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ استفاده خواهد کرد.
بیشترین تلاش سامسونگ روی افزایش کیفیت و قابلیت تاشوندگی مدل جدید است تا جا پای خود را در این میدان محکم کند اما اخباری در مورد دوربین پر امکانات آن با دقت ۱۰۸ مگاپیکسلی و صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی به گوش میرسد. همچنین احتمالا این گوشی تاشو از اینترنت نسل جدید 5G پشتیبانی خواهد کرد.
گوشی تاشو هواوی میت ایکس
گوشی تاشو هواوی میت ایکس به عنوان رقیب اصلی سامسونگ فولد تلقی میشود. با نگاهی به امکانات و سختافزار مناسب آن، میتوان دریافت این گوشی حتی در برخی از موارد بهتر از دستگاه تاشو سامسونگ عمل میکند.
این مدل اندکی بعد از سامسونگ فولد و در چین عرضه شد و در نگاه اول به سیستم سختافزاری آن، نکته قابل توجه دوربین ۴۰ مگاپیکسلی و فناوری شارژ سریع ۵۵ است. هواوی میت ایکس با ظاهری جذاب و بدنه فلزی در وزن ۲۹۵ گرم و ابعاد ۵.۴*۱۴۶.۲*۱۶۱.۳ میلیمتر ساخته شده است که این ابعاد پس از تاشدن به ۱۱*۷۸.۳*۱۶۱.۳ میلیمتر میرسد. در مقایسه با گوشی سامسونگ فولد، میت ایکس دارای صفحه نمایش OLED باکیفیت و بزرگتری است، صفحه نمایش اصلی و ۸ اینچی این گوشی دقتی بالغ بر ۲۲۲۰*۲۴۸۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۴۱۴ پیکسل در اینچ دارد که از مساحت مقابل آن، ۸۶.۹ درصد را صفحه نمایش تشکیل میدهد.
علاوه بر این صفحه نمایش گوشی تاشو هواوی میت ایکس، پس از تاشدن یک صفحه نمایش ۶.۶ اینچی ۱۱۴۸*۲۴۸۰ در اختیار کاربر قرار میدهد.
نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که نمایشگرهای تاشو از پلاستیک ساخته شدهاند و نگرانی افتادن خط و خش را به همراه دارند و شاید در طولانی مدت صفحه نمایش این نوع گوشیها کیفیت اولیه را نداشته باشند. این گوشی علاوه بر صفحه نمایش باکیفیت از یک پردازنده قدرتمند و پیشرفته با تکنولوژی ۷ نانومتری برای پردازش برنامههای اندروید ۹.۰ استفاده میکند.
پردازنده هشت هستهای کایرین ۹۸۰ با دو هسته ۲.۶، دو هسته ۱.۹۲ و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی قلب پردازشی این گوشی تاشو را تشکیل میدهند که به پردازنده گرافیکی Mali-G76، حافظه رم ۸ گیگابایت و حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی مجهز شده است تا این دستگاه را به یک سیستم قدرتمند سختافزاری تبدیل کنند.
سیپییو این دستگاه دارای قابلیت پشتیبانی از اینترنت نسل جدید 5G است که در چند ثانیه میتواند یک فیلم حجیم را دانلود کند. هواوی در این گوشی از سیستم عامل شخصی شده اندروید ۹.۰ با رابط کاربری EMUI استفاده کرده است تا آن را کاملا برای اجرای برنامههای مختلف هنگام باز و بسته کردن صفحه نمایش بهینه کند، هواوی در این سیستم عامل قابلیت پشتیبانی از ماوس و کیبورد را هم قرار داده است.
هواوی در این گوشی تاشو تصمیم به حذف جک آنالوگ ۳.۵ میلیمتری گرفته است اما از نظر قابلیتهای ارتباطی و حسگرهای پیشرفته برای آن سنگ تمام گذاشته است. هواوی میت ایکس مجهز به سنسورهای اثرانگشت، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت و بارومتر است که علاوه بر این قابلیتها میتواند از طریق شبکه بیسیم وایفای، بلوتوث نسخه ۵.۰، جیپیاس، NFC، Infrared و USB3.1 Type-C با سایر دستگاههای دیجیتال ارتباط برقرار کند.
بدون شک یکی از نقاط قوت اصلی میت ایکس، قابلیت شارژ سریع آن است. تکنولوژی به کار رفته در این گوشی تاشو برای اولین بار است که در گوشیهای هواوی استفاده میشود و میتواند باتری دوگانه ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت میت ایکس را با توان ۵۵ واتی، در ۳۰ دقیقه از ۰ درصد به ۸۵ درصد برساند.
هواوی میت ایکس از لنزهای چهارگانه برای سیستم دوربین خود بهره میبرد که این چهار لنز در نقش دوربین اصلی و سلفی عمل میکنند.
لنز واید اصلی ۴۰ مگاپیکسل دقت دارد که سه لنز ۸ مگاپیکسل تله فوتو، ۱۲ مگاپیکسل اولترا واید و یک لنز تشخیص عمق در کنار لنز اصلی مطمئنا کیفیت تصویر بسیار خوبی ارائه میدهند. طراحی این گوشی به صورتی است که بعد از تاشدن میتوان از لنزهای اصلی برای تصویربرداری سلفی استفاده کرد.
سیستم دوربین این گوشی تاشو از ویژگی پانوراما، HDR و الایدی فلش بهره میبرد که میتواند فیلمهایی با کیفیت 4K با نرخ ۳۰ هرتزی ضبط کند.
گوشی Apple Foldable Phone
با ساخت بسیاری از گوشیهای هوشمند تاشو شرکت بزرگ اپل هم گویا برای ورود به این بازار وسوسه شده است. این شرکت اخیرا با ثبت امتیاز یک نمونه از گوشیهای تاشو نشان داد در حال کار و توسعه روی ساخت یک گوشی تاشو کاربردی است. طرح جدید که میتواند با نام iFold عرضه شود، با نام دستگاههای الکترونیکی دارای نمایشگر و لولای تاشونده ثبت شده است و با شناختی که از اپل وجود دارد، حتما محصول این شرکت دارای کیفیت و دوام رقابتی خواهد بود.
رفته رفته شرکتهای بزرگی در عرصه ساخت تلفنهای هوشمند تاشو قدم برمیدارند، با ساخت گوشی گلکسی فولد، موتورولا هم با محصول جدیدی به نام ریزر در این بازار خودنمایی میکند علاوه بر آن سامسونگ بزودی گوشی فولد ۲ را به طور رسمی عرضه خواهد کرد، در این بین ورود شرکتهای بزرگی مانند اپل که همیشه با کیفیت محصولات خود شناخته شدهاند رقابت گوشیهای تاشونده را داغتر خواهد کرد و میتواند با ایجاد بازار رقابتی به کیفیت بهتر و متعادل کردن قیمت گوشی تاشو کمک کند.
گوشی الجی V60 ThinQ
گوشی جدید و پرچمدار الجی با نام V60 ThinQ چند روز پیش به صورت رسمی معرفی شد. چیزی که قرار بود در نمایشگاه بینالمللی ۲۰۲۰ معرفی شود، اما الجی به دلیل لغو نمایشگاه بیشتر منتظر نماند و اطلاعات این گوشی پیشرفته خود را به صورت آنلاین در اختیار کاربران گذاشت و احتمالا این دستگاه پیشرفته در چند هفته آینده راهی بازار خواهد شد.
دستگاه الجی V60 دارای دو صفحه نمایش مجزا است که به صورت کتابی باز و بسته میشود. این دو صفحه نمایش اندازه ۶.۸ اینچی دارند که از نوع بسیار باکیفیت OLED هستند و رزولوشن FullHD+ دارند. مانند دیگر گوشیهای تاشونده که دو صفحه مجزا دارند، این گوشی هم قابلیت پشتیبانی از مالتیتسکینگ به صورت مجزا در دو صفحه نمایش را دارد و با سیستم سختافزاری قدرتمند و به روز خود مشکلی در اجرای همزمان دو نرمافزار نخواهد داشت. پردازش این گوشی تاشو با پردازنده ۷ نانومتری قدرتمند و جدید اسنپدراگون ۸۶۵ قدرت خواهد گرفت که هشت هسته به ترتیب یک هسته ۲.۸۴، سه هسته ۲.۴ و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی دارد و پردازنده گرافیکی Adreno 650 را به همراه دارد.
گوشی با حافظه رم ۸ گیگابایت و حافظه داخلی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت ارائه خواهد شد که دو لنز ۶۴ و ۱۶ مگاپیکسل به عنوان سیستم دوربین روی آن کار گذاشته شده است، علاوه بر اینها الجی برای این مدل قابلیت اتصال اینترنت 5G را هم فراهم میکند. نوآوری الجی در این گوشی را میتوان قابلیت فیلمبرداری باکیفیت 8K با نرخ ۲۴ فریم در ثانیه دانست چیزی که هنوز بسیاری از صفحات نمایش قادر به پخش چنین کیفیتی نیستند.
گوشی تاشو TCL
شرکت چینی تیسیال که در ساخت صفحات نمایش و تلویزیونهای هوشمند فعال است، این بار قصد دارد صفحات نمایش باکیفیت و شگفتانگیز خود را در گوشیهای هوشمند به کار بگیرد. این شرکت قرار است بزودی اولین گوشی تاشو خود را که طراحی چشمنواز و زیبایی دارد معرفی کند. گوشی جدید تیسیال از نوع تاشونده افقی است که یک از یک صفحه نمایش یکتکه استفاده میکند و از وسط قابلیت تاشدن دارد.
صفحه نمایش این گوشی بعد از باز شدن به صورت یک کتاب در میآید که احتمالا در اندازه ۷.۲ اینچی معرفی خواهد شد. این شرکت چند وقت پیش بود که از کانسپ رویایی خود رونمایی کرد که قابلیت دو بار تاشدن داشت و پس از بازشدن اندازه صفحه نمایش تا ۱۰ اینچ میرسید، اما این بار قصد دارد از تلفن همراه هوشمند بسیار زیبای کاربردی خود که میتواند در طراحی حتی با محصولات سامسونگ یا هواوی رقابت داشته باشد، رونمایی کند.
این گوشی تاشو بر مبنای سیستم عامل اندروید خواهد بود که دارای چهار دوربین و قابلیت ارتباط 4G است.
گوشی های تاشو 2019
سال قبل برای ارائه گوشیهای هوشمند تاشو سالی پربار بود و شرکتهای بسیاری علاقه خود را به ساخت این نوع دستگاهها با نمایش محصولات خود در این دسته نشان دادند.
هر چند هنوز نمیتوان ادعا کرد یک گوشی کاملا کاربردی که از نظر کیفیت ساخت، دوام طولانی و قیمت مناسب باشد، ساخته شده است اما محصولات قابل توجهی برای گوشی تاشو رونمایی شده است که قابلیتهای زیادی دارند.
گوشی های تاشو 2019 در عمل میتوانند با هر دستگاه هوشمند دیجیتال مانند تلفنهای هوشمند یا تبلتها رقابت کنند.
گوشی Royole Flex Pai
خیلیها انتظار داشتند اولین تلفن همراه تاشو از سوی شرکت سامسونگ عرضه شود اما شرکت چینی به نام Royole از سامسونگ پیشی گرفت و اولین گوشی که به طور رسمی از قابلیت تاشو بهره میبرد را در نمایشگاه بینالمللی تکنولوژی ۲۰۱۹ معرفی کرد.
این گوشی تاشو ارزان از سیستم سختافزاری بسیار جدیدی استفاده میکند اما به دلیل عملکرد نامناسب سختافزار و طراحی ظاهری، زیاد مورد توجه نبوده است. به دلیل طراحی تاشوندگی ، پس از تاشدن صفحه نمایش گوشی به نصف کاهش پیدا میکند و از نظر سختافزاری قابلیت اجرای نرمافزاری مناسبی دارد.
گوشی رویال فلکس از بدنه پلاستیکی مقاوم و صفحه نمایش ۷.۸ اینچی آمولد با رزولوشن ۱۴۴۰*۱۹۲۰ ساخته شده است که صفحه نمایش آن پس از تاشدن به ۴ اینچ میرسد.
شرکت سازنده برای پردازنده این فبلت از کوالکام اسنپدراگون ۸۵۵ با حافظه رم ۶ یا ۸ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی استفاده کرده است.
این پردازنده دارای هشت هسته با حداکثر فرکانس ۲.۸۴ گیگاهرتز است اما این پردازنده قدرتمند به خوبی برای اجرای سیستم عامل اندروید ۹.۰ بهینه نشده است و در اجرای برنامههای حتی معمولی، سنگین عمل میکند و دچار لگ است.
در ظاهراین گوشی تاشو ساده به نظر میرسد اما امکانات افزودهای هم دارد که میتوان به سنسورهای اثرانگشت، شتابسنج، مجاورت، ژیروسکوپ، بارومتر و قطبنما اشاره کرد. علاوه بر این دستگاه دارای خروجی ۳.۵ میلیمتری هدفون، قابلیت نصب کارت حافظه و دو دوربین ۱۶ و ۲۰ مگاپیکسلی است و میتواند از طریق ارتباط 4G، ارتباط وایفای، جیپیاس، ارتباط یواسبی ۳.۱ با سایر دستگاهها ارتباط برقرار کند.
Microsoft Surface duo & Microsoft Surface Neo
ظاهرا شرکت مایکروسافت بعد از تجربه موفق در تولید سری تبلتهای Surface، تصمیم جدی برای ورود به عرصه ساخت گوشیهای تلفن همراه و تبلت گرفته است. این شرکت مانند سایر غولهای فناوری قصد دارد در اوایل سال ۲۰۲۰ دو مدل از دستگاههای تاشو با دو سیستم عامل متفاوت را راهی بازار کند.
هر چند اطلاعات زیادی از سیستم سختافزاری این دستگاهها به بیرون درز نکرده است اما نمایشهای اولیه این دو گوشی در سال ۲۰۱۹ نشان میدهند این دو مدل با محصولاتی مانند گوشی تاشو شیائومی و سامسونگ کمی متفاوت هستند. فعلا مایکروسافت در حال کار روی بهینهسازی نرمافزاری دستگاههای خود است و طبق اعلام رسمی، این شرکت در سال ۲۰۲۰ گوشیهای تاشو خود را در دو مدل عرضه خواهد کرد.
دستگاه تاشو Duo که دارای سیستم عامل اندروید است احتمالا با پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۸۵۵ یا اسنپدراگون ۸۶۵ قدرت خواهد گرفت و توانایی اتصال به شبکه پرسرعت 5G را خواهد داشت. این گوشی تاشو بر خلاف دیگر گوشیهای تاشو به صورت یکتکه نیست و دو صفحه نمایش جداگانه ۵.۶ اینچی دارد که به صورت کتاب باز میشود و پس از بازشدن یک صفحه نمایش ۸.۳ اینچی در اختیار کاربر قرار میگیرد.
صفحه نمایش ۸.۳ اینچی دارای دو قسمت است که کاربر میتواند دو نرمافزار جداگانه را در آن اجرا کند یا از هر دو صفحه برای اجرای یک نرمافزار کمک بگیرد.
حتی میتوان از یکی از صفحات نمایش، برای ورودی نرمافزاری که در صفحه نمایش دیگر در حال اجرا است کمک گرفت، برای مثال میتوان یک بازی ویدیویی را اجرا کرد و در صفحه نمایش دوم کیبورد را به عنوان ورودی فعال کرد یا بدون قطع یک بازی ویدیویی در صفحه نمایش دوم به پیام مخاطبها پاسخ داد.
مدل جدید مایکروسافت Duo به اندازهای ضخامت دارد که به راحتی میتوان با تازدن در کیف یا کت خود آن را حمل کرد و ضخامت ۴.۸ میلیمتری آن، دستگاه را به یک گوشی تاشو ظریف و شیک تبدیل کرده است.
صفحه نمایش گوشیهای تاشو از جنس پلاستیک مقاوم شده هستند و به صورت یکتکه ساخته شدهاند به طوری که در زمان تاشدن گوشی، خود صفحه نمایش هم تا میشود در حالی که دستگاه جدید مایکروسافت از جنس گلس ساخته شده است و به دلیل مقاومت کم گلس در مقابل انعطاف، مایکروسافت تصمیم گرفته است تا این صفحه نمایش یک تکه نباشد و ادعا میکند این ایده بهتری نسبت به صفحات نمایش یکتکه خواهد بود.
در مورد سیستم عامل مایکروسافت Duo میتوان برداشت کرد که این دستگاه از اندورید ۱۰ یا نسخه جدیدتر یعنی اندروید ۱۱ استفاده خواهد کرد اما باید دید تا زمان عرضه گوشی Duo آیا گوگل نسخه جدید سیستم عامل خود را ارائه خواهد کرد یا نه.
شرکت سازنده در مورد سختافزار این گوشی تاشو اطلاعاتی بیرون نداده است و تنها چیزی که میتوان فهمید استفاده از پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ یا ۸۶۵، یک لنز برای دوربین و حسگر اثرانگشت است.
به ادعای مایکروسافت، این شرکت به جز گوشی Duo قصد عرضه یک دستگاه تاشو دیگر به نام Neo را دارد که این مدل از دو صفحه نمایش ۹.۶ اینچی ساخته شده است و برخلاف Duo، این دستگاه سیستم عامل ویندوز 10X را اجرا خواهد کرد که از پردازنده نسل جدید اینتل در آن استفاده شده است.
گوشی موتورولا Motorola Razr
گوشی موتورولا Razr که ظاهری زیبا و چشمنواز دارد، در سال ۲۰۱۹ معرفی رسمی شد و با این حرکت، موتورولا از هدف خود برای ساخت یک گوشی خوب تاشو پرده برداشت.
هر چند این دستگاه هنوز به بازار عرضه نشده است اما به دلیل طراحی آن محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این گوشی به سبک گوشی تاشو نوکیا است که به صورت عمودی باز و بسته میشود و دو صفحه نمایش از نوع بسیار باکیفیت P-OLED دارد. صفحه نمایش اصلی در اندازه ۶.۲ اینچی است که رزولوشن ۲۱۴۲*۸۶۷ دارد و صفحه نمایش ثانویه که بعد از تاشدن مقابل کاربر قرار میگیرد ۲.۷ اینچی است که رزولوشن ۸۰۰*۶۰۰ دارد.
موتورولا ریزر تنها ۲۰۵ گرم وزن دارد و در دو رنگ مختلف طلایی و مشکی عرضه خواهد شد. ابعاد این دستگاه قبل از تاشدن ۶.۹*۷۲*۱۷۲ میلیمتر و پس از تاشدن ۱۴*۷۲*۹۴ میلیمتر است. این ابعاد نشان میدهد ایده اولیه برای ساخت این نوع گوشیها که حمل آسان آن بود به وقوع پیوسته است. شما میتوانید گوشی موتورولا ریزر را به راحتی و بدون اشغال فضای اضافی با خود حمل کنید.
موتورولا ریزر تصمیم گرفته است در مورد پردازنده این گوشی کمی محتاط عمل کند چون این پردازنده در برابر گوشی تاشو سامسونگ قدیمی به نظر میرسد و این شرکت میتوانست به جای کوالکام ۷۱۰ از پردازنده به روزتری استفاده کند.
کوالکام ۷۱۰ از هشت هسته تشکیل میشود که دو هسته ۲.۲ و شش هسته ۱.۷ گیگاهرتزی با تکنولوژی ساخت ۱۰ نانومتری دارد. در کنار این پردازنده اصلی، یک پردازنده گرافیکی از نوع Adreno 616 و حافظه رم ۶ گیگابایتی به همراه حافظه داخلی ۱۲۸ وجود دارد که سیستم عامل اندروید ۹.۰ را اجرا خواهند کرد.
شاید پردازنده این گوشی تاشو موتورولا در مقایسه با رقیب خود یعنی گلکسی زد فلیپ که از پردازنده کوالکام ۸۵۵+ بهره میبرد، کمی ضعیفتر باشد اما طرفداران این نوع گوشیها با دیدن طراحی زیبای آن شاید از این نکته چشمپوشی کنند، این سختافزار به خوبی از پس اجرای برنامههای معمول سیستم عامل اندروید بر میآید.
موتورولا ریزر مانند تمام گوشیهای هوشمند، از قابلیتهای زیادی روی این دستگاه استفاده کرده است. پنج حسگر اثر انگشت، ژیروسکوپ، شتابسنج، مجاورت و قطبنما روی این گوشی کار گذاشته شده است تا همزمان با القای حس نوستالژی، دارای ویژگیهای افزوده زیادی باشد.
این گوشی تاشو علاوه بر این دارای امکانات ارتباطی زیادی است و میتواند برای ارتباط با وسایل دیجیتال از وایفای، بلوتوث نسخه ۵.۰، جیپیاس، انافسی و USB3.1 Type-C استفاده کند. همچنین توان دستگاه از یک باتری ۲۵۱۰ میلی آمپر ساعتی تامین میشود که قابلیت شارژ سریع ۱۵ واتی را دارا است. ظاهرا شرکت سازنده برای اولین محصول خود در دسته گوشیهای تاشو میل زیادی برای کارگذاری یک باتری قدرتمند نداشته است.
موتورولا برای قسمت دوربین این گوشی، از یک لنز ۱۶ مگاپیکسل برای لنز اصلی و از یک لنز ۵ مگاپیکسل برای تصویربرداری سلفی استفاده کرده است.
لنز اصلی قابلیت پانوراما، HDR، الایدی فلش و فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ هرتزی را دارا است. در مقابل لنز سلفی این گوشی تاشو قادر است با ویژگی HDR تصاویر را ثبت کند و با کیفیت FullHD فیلمبرداری کند. همان طور که شرکتهای سازنده قصد حذف جک ۳.۵ میلیمتری آنالوگ را دارند، موتورولا هم در این گوشی از این قابلیت استفاده نکرده است و کاربران باید به جای آن از سیستم انتقال بلوتوثی استفاده کنند.
گوشی ZTE Axon M
گوشی تاشو Axon M در سال ۲۰۱۷ به صورت رسمی وارد بازار شد و از نوع گوشیهای تاشو با دو صفحه نمایش جداگانه است.
به دلیل وجود دو صفحه نمایش قابلیت مالتیتسکینگ به راحتی در این دستگاه قابل اجرا است و کاربر میتواند در دو صفحه نمایش جدا، دو نرمافزار متفاوت را اجرا کند. کاربر قادر است در صفحه نمایش اول یک فایل ویدیویی را اجرا کند و در صفحه نمایش دوم در مورد آن فایل ویدیویی در سایتهای مختلف مطلب جستوجو کند یا از یک صفحه نمایش، برای ورودی نرمافزاری که در صفحه نمایش دوم در حال اجرا است استفاده کند.
این گوشی تاشو از جنس فلز مقاوم در وزن ۲۳۰ گرم و ابعاد کلی ۱۲.۲*۷۱.۶*۱۵۰.۹ میلیمتر ساخته شده است که ضخامت آن کمی زیاد به نظر میرسد.
گوشی دارای دو صفحه نمایش از نوع السیدی و مجزا با اندازه ۵.۲ اینچی است که دقت فولاچ دی دارد. روشنایی و شفافیت این السیدی ها به دلیل ساخت آن، کیفیت عالی ندارد اما برای یک فبلت معمولی قانع کننده است. قلب پردازشی این گوشی را یک پردازنده اسنپدراگون ۸۱۶ با چهار هسته تشکیل میدهد.
این پردازنده با حداکثر فرکانس ۲.۱۵ گیگاهرتز سیستم عامل اندروید ۷ را اجرا میکند که میتوان گفت گوشی در اجرای نرم افزارهای سنگین کمی محتاط عمل میکند. علاوه بر پردازنده، این گوشی دارای حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت و حافظه رم ۴ گیگابایت است که در صورت نیاز، کاربر میتواند با نصب کارت حافظه مقدار حافظه داخلی را افزایش دهد.
شرکت سازنده از چهار سنسور شتابسنج، مجاورت، قطبنما و اثرانگشت در این گوشی تاشو استفاده کرده است، همچنین قابلیتهای ارتباطی وایفای، بلوتوث نسخه ۴.۲، جیپیاس و USB Type-C را در این گوشی فراهم کرده است.
اکسون ام دارای تنها یک لنز اصلی با دقت ۲۰ مگاپیکسل است که قابلیت اتوفوکوس، پانوراما، الایدی فلش و HDR را فراهم میکند و برای هر دو تصویربرداری اصلی و سلفی به کار میرود. در واقع این لنز با تاشدن گوشی در وضعیتهای مختلف قرار میگیرد که امکان تصویربرداری اصلی و سلفی را تنها با یک لنز دوربین در اختیار کاربر قرار میدهد، همچنین این دوربین قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K و فول اچدی با نرخ ۳۰ هرتزی را دارد.
از ویژگیهای دیگر این گوشی هوشمند اکسون ام میتوان به خروجی جک ۳.۵ میلیمتری و باتری ۳۱۸۰ میلی آمپر ساعتی اشاره کرد. این باتری به قابلیت شارژ سریع ۱۸ واتی مجهز است که میتواند انرژی مورد نیاز گوشی را تا ۸ ساعت تامین کند
کلام آخر درباره گوشی تاشو
پیشرفت فناوری در سالهای اخیر باعث شده است تا دستگاههای جدیدی در اختیار کاربران قرار بگیرند. یکی از این دستگاههای پرکاربرد که مزیتهای زیادی دارد گوشی تاشو است.
از نظر امکانات و ویژگیهای سختافزاری این گوشیها قابلیت رقابت با تلفنهای همراه هوشمند را دارند و حتی در بعضی از موارد بهتر از تلفنهای هوشمند پیشرفته عمل میکنند اما برخی از معایب هم در این گوشیها به چشم میخورد.
برای نمونه دوام ساخت و قیمت بالای آن در مقایسه با سایر گوشیهای هوشمند مورد بحث است اما شرکتهای فعال با ارائه هر محصول در دسته دستگاه تلفن همراه تاشو سعی دارند نقاط ضعف این دستگاهها را برطرف کنند. دو مدل از نمونههای موفق در سری گوشیهای هوشمند تاشو سامسونگ فولد و هواوی میت ایکس هستتد که با چشمپوشی از قیمت بالای آنها، این گوشیها میتوانند با بسیاری از تلفنهای هوشمند در کیفیت ساخت و امکانات افزوده رقابت کنند.