بهترین لپ تاپ های لینوکس بسیار نرم کار میکنند. تجربهای که اگر با نصب لینوکس روی کامپیوترهای دیگر انجام بدهید چندان تضمین شده نیست. دلیلش هم این است که لینوکس میتواند برای سختافزاری که روی آن اجرا میشود شخصیسازی شود. در این مقاله بهترین لپ تاپ های لینوکس را که به صورت پیشفرض و توسط کارخانه سیستم عامل متنباز روی آنها نصب شده است، برای شما لیست میکنیم.
چرا باید لپ تاپ لینوکسی بخرید؟
لینوکس یک سیستمعامل متنباز (اوپن سورس) است که شما میتوانید آن را روی تقریبا هر کامپیوتر و لپتاپی نصب کنید. پس چرا باید به جای یک لپتاپ قدرتمند، یک لپ تاپ مناسب لینوکس بخرید؟
تعداد زیادی از لپتاپهایی که به عنوان لپ تاپ های لینوکسی تبلیغ میشوند، سیستمعامل پیشفرضشان ویندوز است و با نسخههای خاصی از سیستمعامل لینوکس تست و تایید شدهاند. به هر حال لپتاپهایی که در زیر معرفی میشوند، بهترین لپ تاپ های لینوکس هستند که بر پایه این سیستمعامل طراحی و ساخته شدهاند. این یعنی شما میتوانید عملکردی نرمتر سریعتر و اختصاصیتر را نسبت به لپتاپهایی که خودتان لینوکس را روی آنها نصب کردهاید به دست بیاورید.
اگرچه یک نکته منفی برای خرید از تولیدکنندههای کوچک وجود دارد و آن هم این است که لپ تاپ های مخصوص لینوکس قیمتی گرانتر نسبت به لپتاپهای شرکتهای بزرگ و ویندوزی دارند. یکی از دلایل گرانی این لپ تاپ های لینوکسی آن است که تولیدکنندههای کوچک تعداد کمتری دستگاه تولید میکنند و همین موضوع باعث بالاتر رفتن هزینه تولید نسبت به هر دستگاه بشود. البته استثنایی هم وجود دارد. شرکت دل برعکس این قاعده عمل میکند و لپ تاپ های لینوکسی این شرکت، قیمتی کمتر از لپتاپهای ویندوزیشان دارند.
بهترین لپ تاپ های لینوکس – استفاده خصوصی : پیوریسم لیبرم 13
– شروع قیمت: از 1400 دلار
– پردازنده: Core i7-7500U
– گرافیک: Intel HD Graphics 620
– رم: از 8 تا 32 گیگابایت
– حافظه: از 500 گیگابایت HDD تا 1 ترابایت SSD
– ورژن لینوکس: PureOS
– صفحهنمایش: 13.3 اینچ مات فولاچدی IPS
لپ تاپ لینوکسی پیوریسم لیبرم 13 یکی از بهترین لپ تاپ های لینوکس موجود در بازار برای استفاده شخصی است. این شرکت که با سرمایهگذاری جمعی تاسیس شده است، لپ تاپ های لینوکسی متفاوتی از محدوده قیمتی 1300 تا 2000 دلار تولید میکند و همه این لپ تاپ های لینوکسی با سیستمعامل مخصوص این شرکت که PureOS نام دارد به بازار عرضه میشوند. پیور اواس بر پایه سیستمعامل اوبونتو است ولی تنظیمات و تمهیدات خصوصی و امنیتی خاصی برای آن در نظر گرفته شده است.
لیبرم 13 با یک پردازنده کیبیلیک عرضه میشود و اصلاحاتی امنیتی روی آن انجام شده است. برخلاف دیگر لپ تاپ های لینوکسی با یک بایوس متن باز با نام Coreboot همراه است و دو دکمه فیزیکی در آن وجود دارد که میکروفون و دوربین را، درست مثل باقی امکانات وایرلس، قطع میکند. به علاوه این که تمام لیبرم 13 بر روی یک شاسی آلومینیوم سیاه ساخته شده است و شما نمیتوانید باتری آن را خارج کنید.
بهترین لپ تاپ های لینوکسی – قابلیت حمل: سیستم 76 اوریکس پرو
– شروع قیمت: از 1700 دلار
– پردازنده: Intel Core i7-9750H
– گرافیک: Nvidia GTX 2060, GTX 2070, or GTX 2080
– رم: از 32 تا 64 گیگابایت با سرعتهای مختلف
– حافظه: دو حافظه اساسدی (تا هشت ترابایت فضا)
– ورژن لینوکس: اوبونتو یا Pop!_OS
– صفحهنمایش: 16.1 یا 17.3 اینچ، فولاچدی و مات
سیستم76 یکی از معروفترین سازندههای لپ تاپ های لینوکسی است. در مقرشان که در دنور کلرادو است، این شرکت انواع کامپیوترهای رومیزی و لپتاپها را تولید میکند. آنها یکی از بهترین لپ تاپ های مخصوص لینوکس یعنی سیستم76 اوریکس پرو را نیز میسازند.
در سال 2019 سیستم76 اوریکس پرو را معرفی کرد. لپتاپی سبک، نازک و با عملکردی خیرهکننده. مشخصات اوریکس پرو شبیه یک لپ تاپ کاری است ولی با اندازهای کوچکتر و در پکیجی راحتتر برای حمل. البته این عملکرد خیرهکننده قیمت خودش را دارد و قیمت اوریکس پرو بسیار قابل توجه است.
همینطور لپ تاپ لینوکسی اوریکس پرو از نسل نهم پردازندههای اینتل بهره میبرد. در این نسل دیگر شاهد مشکلات کارایی و امنیتی که در پردازندههای قدیمی شرکت اینتل رایج بود نخواهیم بود. اوریکس پرو همچنین از یک کارت گرافیک تورینگ بهره میبرد که بدان معناست هستههای تنسور آن میتوانند به توسعهدهندگانی که در حال ساخت الگوریتمهای ماشینلرنینگ هستند بسیار کمک کنند.
این شرکت نامش را با ساخت محصولات بر پایهی اوبونتو مطرح کرد. اما اکنون آنها سیستم عامل لینوکسی خود را توسعه دادهاند. در حالی که همچنان این سیستمعامل بر پایه اوبوتو است، بسیار شبیه ترکیبی از طراحی متریال گوگل و گنوم است. به هر حال در هنگام خرید شما میتوانید لپ تاپ لینوکسی خود را شخصیسازی کنید و اگر میخواهید اوبونتو را انتخاب کنید.
بهترین لپ تاپ های لینوکس – مقرون به صرفهترین: ZaReason UltraLap 6440 i7
– شروع قیمت: از 1000 دلار
– پردازنده: Core i7-8550U
– گرافیک: Intel UHD 620
– رم: از 4 تا 32 گیگابایت DDR4
– حافظه: از 120 گیگابایت تا 2 ترابایت SSD
– ورژن لینوکس: هر نسخهای از لینوکس
– صفحهنمایش: السیدی 14 اینچ فولاچدی
اگر به دنبال گزینهای مقرونبهصرفه و البته قابل شخصیسازی میگردید، زاریزن آلترالپ 6440 آی7 جزو بهترین لپ تاپ های لینوکس است که برای سلیقه شما ساخته شده است. این لپ تاپ لینوکسی با پردازنده نسل هشتمی اینتل 8550U به بازار عرضه شده است و تا 32 گیگابایت رم دیدیآر4 را پشتیبانی میکند. در حالی که نسخههای ابتدای رده این لپتاپ 1000 دلار قیمت دارند، حتی همان نسخههای ابتدایی نیز از قدرت بسیار زیادی بهرهمند هستند.
یکی از نقاط قوت لپ تاپ لینوکسی زاریزن آلترالپ 6440 آی7 نسبت به باقی لپ تاپ های مناسب لینوکس موجود در بازار آن است که زاریزن به شما اختیار میدهد که انتخاب کنید چه نسخهای از لینوکس را میخواهید به صورت از پیش نصب شده با لپتاپتان بخرید. در هنگام انتخاب تنها لیستی از معروفترین سیستمعاملهای لینوکسی به چشم میخورد ولی اگر در سفارشتان نام سیستمعامل را ذکر کنید، زاریزن آن را برای شما نصب خواهد کرد.
بهترین لپ تاپ های لینوکس – بهترین عملکرد: دل پریسیژن 5520
– شروع قیمت: از 1480 دلار
– پردازنده: Core i7-6820HQ
– گرافیک: Nvidia Quadro M1200
– رم: از 8 تا 32 گیگابایت DDR4
– حافظه: از 500 گیگابایت HDD تا 1 ترابایت SSD
– ورژن لینوکس: اوبونتو 16.04
– صفحهنمایش: 15 اینچ با کیفیت 4K اینفینیتیاج
دل یکی از معدود تولیدکنندگان جریان اصلی لپتاپ است که اوبونتو را به عنوان جایگزینی برای ویندوز 10 در محصولاتش ارائه میدهد. این یعنی تعداد زیادی از لپتاپهای دل میتوانند به عنوان لپ تاپ های لینوکسی مورد استفاده قرار بگیرند. اگر به دنبال عملکردی قدرتمند در لپ تاپ مخصوص لینوکس خود هستید، دل پرسیژن 5520 شاید گزینه مورد نظر شما باشد.
شما میتوانید لپ تاپ لینوکسی پرسیژن 5520 را با نسخه 16.04 اوبونتو سفارش دهید. این کار علاوه بر این که یک لپ تاپ لینوکسی را برای شما به ارمغان میآورد، صد دلار هم از هزینه لپ تاپ کم میکند. دلیل این کاهش قیمت، ارزش بالای نسخه اصلی ویندوز نصب شده روی این لپتاپ است. این لپ تاپ لینوکسی با یک پردازنده اینتل 6820 اچکیو به بازار عرضه میشود و توانایی پشتیبانی تا 32 گیگابایت رم دیدیآر4 را دارد. حافظه این دستگاه با 500 گیگابایت هارد ساتای HDD شروع میشود و تا یک ترابایت هارد اساسدی را نیز پشتیبانی میکند.
در حالی که بیشتر لپ تاپ های لینوکس با نمایشگرهای متوسط عرضه میشوند، پرسیژن 5520 از یک نمایشگر آلترا اچدی 4کی که با نام اینفینیتیاج در سری محصولات دل شناخته میشوند بهره میبرد. این برای کسانی که میخواهند از ادیت تصویری کمک بگیرند یا کسانی که میخواهند ویدیوهایی در کیفیت بالا ببینند بسیار مناسب است. در مجموع، پرسیژن 5520 ارزشمندترین پکیج را نسبت به قیمتش در بین لپ تاپ های لینوکس که در بالا به آنها اشاره شد ارائه میدهد.
بهترین لپ تاپ های لینوکس – بهترین لپ تاپ لوکس: دل ایکسپیاس 13 نسخه توسعهدهندگان
– شروع قیمت: از 850 دلار
– پردازنده: Core i3-8145U
– گرافیک: Nvidia Quadro M1200
– رم: 4 گیگابایت دیدیآر3
– حافظه: از 128 گیگابایت اساسدی
– ورژن لینوکس: اوبونتو 18.04
– صفحهنمایش: 13.3 اینچ با کیفیت فولاچدی اینفینیتیاج
لپ تاپ لینوکسی دل ایکسپیاس 13 با طراحیای ترکیبی از آلومینیوم و فیبر کربن ساخته شده است. این ترکیب از مواد بادوام و سبک، باعث شده است که ایکسپیاس تنها 1.2 کیلوگرم وزن داشته باشد. مانند دیگر مدلهای شرکت دل، ایکسپیاس 13 یک لپ تاپ ویندوزی است که اگر بخواهید میتوانید آن را با اوبونتو 18.04 سفارش بدهید.
با وجود این که قیمت اولیه این لپتاپ از 850 دلار شروع میشود، ولی اگر بخواهید خودتان کمی آن را شخصیسازی کنید، قیمت تمام شده آن به 2000 دلار هم میتواند برسد. با هر متر و معیاری، ایکسپیاس13 یکی از لوکس ترین و بهترین لپ تاپ های لینوکس موجود در بازار است.
بهترین لپ تاپ های لینوکس ارزان قیمت موجود در بازار
حال که به بهترین لپ تاپ های لینوکسی موجود در بازار نگاهی انداختیم، وقت آن است که کمی هم به لپتاپهای واقعا ارزان قیمتی که با لینوکس عرضه میشوند نگاهی بیاندازیم. برای این کار سه لپتاپ را در نظر گرفتهایم.
لپ تاپ لینوکسی ارزان پاینبوک 64
– سیستمعامل: اوبونتو 16.05 میت
– نمایشگر: 14 اینچ فولاچدی IPS
– پردازنده: 1.2GHz ARM Cortex A53
– رم: 2 گیگابایت
– حافظه: 16 گیگابایت حافظه داخلی (با کارت میکرواسدی تا 256 گیگابایت)
– راههای ارتباط: وایفای 802.11bgn، بلوتوث 4
– باتری: ده هزار میلیآمپرساعت لیتیوم پلیمری
آیا یک لپ تاپ لینوکسی صد دلاری میتواند واقعا خوب باشد؟ به نظر میآید که پاینبوک 64 میتواند. اخیرا ما به این دستگاه نگاهی کامل انداختیم و واقعا تحت تاثیر عملکرد و کیفیت آن قرار گرفتیم.
لپ تاپ لینوکسی پاینبوک 64 بیشتر روی قابل حمل بودن تمرکز کرده است تا عملکرد و کیفیت اجرا. در حقیقت این لپ تاپ لینوکسی برای باز گذاشتن چند برنامه یا انجام کارهای سنگین مناسب نیست. ولی پاینبوک 64 برای وبگردی، پخش فایلهای ساده مالتیمدیا و نرمافزارهای واژهپرداز بسیار مناسب است. البته که با این قیمت نمیتوانید انتظار بیشتری داشته باشید.
پاینبوک 64 همچنین از دیگر سیستمعاملهای بر پایه لینوکس پشتیبانی میکند. همچنین میتوانید سیستمعاملهای بر پایه اندروید را نیز روی آن نصب کنید. پس اگر شما اوبونتو میت را دوست ندارید، گزینههای دیگری نیز روی میز دارید.
لپ تاپ لینوکسی ارزان آلفا لایتبوک
– سیستمعامل: Elementary OS
– نمایشگر: 14 اینچ فولاچدی
– پردازنده: 2.1GHz Intel Celeron N3150
– رم: 4 گیگابایت
– حافظه: 120 گیگابایت SSD یا 500 گیگابایت HDD
– راههای ارتباط: وایفای 802.11bgn، بلوتوث 4
– باتری: چهار سلولی لیتیوم یون
لپ تاپ لینوکس ارزان قیمت آلفا لایت بوک یکی از جدیدترین لپ تاپ های مخصوص لینوکس است که به بازار عرضه شده و نقدهای مثبت و منفیای از آن شده است. ولی چند نکته مثبت پایهای درباره آن وجود دارد. ارزان است و با 249 دلار میتوانید یکی بخرید، برای کاری که میخواهید مناسب است و البته به وعدههای سازنده عمل میکند.
لایتبوک با سیستمعامل لینوکسی المنتری، یکی از زیباترین او اسهای لینوکسی موجود در بازار، فروخته میشود. تمام هم و غم این سیستمعامل زیبا کردن محیط لینوکسی و آسانکردن استفاده از آن برای همه کاربران است. سیستمعامل المنتری نرمافزارهای مخصوص خودش را دارد ولی تیم آلفا هم چند نرمافزار مورد علاقه خودشان را به آن اضافه کرده اند که میتوان به AppArmor، OnlyOffice و چند نرمافزار دیگر اشاره کرد.
شما میتوانید بین یک حافظه 120 گیگابایت SSD و یک حافظه 500 گیگابایتی HDD انتخاب کنید که کدام را میخواهید. ما قویا به شما پیشنهاد میکنیم که گزینه SSD را انتخاب کنید. این انتخاب میتواند عمر باتری را تا حداقل دو ساعت افزایش دهد. به علاوه این که حافظه SSD، لپتاپ لینوکسی شما را سبکتر میکند و حمل و نقل آن آسانتر و امنتر میشود.
لپ تاپ لینوکسی ارزان سیستم 76 Lemur
– سیستمعامل: Pop!_OS 17.10 یا اوبونتو 16.04
– نمایشگر: 14 اینچ فولاچدی IPS
– پردازنده: 2.4GHz Intel Core i3-7100U processor
– رم: 4 گیگابایت
– حافظه: 120 گیگابایت SSD
– راههای ارتباط: وایفای 802.11bgn، بلوتوث 4
– باتری: چهار سلولی لیتیوم یون
مدتی است که سیستم 76 یکی از بهترین تولیدکنندههای لپ تاپ های لینوکسی موجود در بازار است. بازه عظیم قیمتی و انتخابهای فراوانی که به کاربران میدهند، آنها را به این موفقیت رسانده است. ارزانترین لپ تاپ لینوکسی آنها، لپ تاپ Lemur 14 است که روی قابلیت حمل راحت تمرکز دارد.
برخلاف دیگر لپ تاپ های لینوکسی ارزان قیمت موجود در بازار، Lemur 14 با پردازندههای قدرتمند اینتل Core به بازار عرضه میشود. ارزانترین نسخه از سیپییوی کورآی3 استفاده میکند. در حالی که شما میتوانید آن را تا Core-i7 نیز ارتقا بدهید. این امکان برای رم و حافظه نیز برقرار است و شما میتوانید رم و هارد مورد علاقه خودتان را انتخاب بکنید. این لپ تاپ ارزان لینوکسی با تمامی پورتهای HDMI، DVI، یواسبی تایپ-سی و یواسبی معمولی خود دقیقا یک لپتاپ کامل است. نمایشگر آن نیز مات است که نکته مثبتی به حساب میآید.
میتوانید با لمر 14 سیستمعامل مخصوص سیستم76 را سفارش بدهید یا اگر دوست ندارید، ورژن ساده اوبونتو را بخواهید.
در حالی که درست نیست بگوییم Lemur 14 ارزانقیمت است، ولی این شرکت با برنامۀ پرداختیاش به شما اجازه میدهد تا با ماهی هفتاد دلار قسط، این لپ تاپ مناسب لینوکسی را به خانه خود ببرید. همچنین میتوانید مبلغ را کامل و نقد پرداخت کنید که صد دلار کمتر برایتان آب میخورد.
سخن آخر درباره بهترین لپ تاپ های لینوکس
اگر به دنبال یک لپ تاپ جدید هستید و میخواهید که چند برنامه لینوکسی را هم اجرا کنید، خریدن یک کرومبوک یا لپتاپ ویندوزی را در نظر بگیرید. امروزه هر دو سیستمعامل با نرمافزارهای لینوکس سازگار هستند. اگر آن نرمافزارها و سرویسها تنها دلیل استفاده شما از لینوکس است، کرومبوکها یا نوتبوکها بهترین گزینه برای شما هستند.
اما اگر به دنبال بیشترین سطح از امنیت و خصوصی بودن هستید، لپ تاپ های مخصوص لینوکس برای شما ساخته شدهاند. لپ تاپ های مناسب لینوکس بسیار زیادی در بازار وجود دارد. تعدادی از آنها قابلیت شخصیسازی دارند. در حالی که باقی آنها روی عملکرد و امنیت تمرکز کردهاند. باید به دنبال نیازهایتان بگردید و بهترین گزینه را از میان بهترین لپ تاپ های لینوکس انتخاب کنید.
منبع: Make Use Of