خودروی فرانسوی رنو تلیسمان از طریق شرکت نگین خودرو با هدف فروش خودرویی لوکس با قیمت پایین به خریداران ایرانی عرضه شد. بااینحال نوسانات بازار ارز و خودرو، تلیسمان را نیز بینصیب نگذاشته و آن را وارد ردیف خودروهای گرانقیمت کرد. بااینحال رنو تلیسمان هنوز دارای بازار فروش خوبی در ایران است و میتواند بهراحتی برای رقبایی چون هیوندای جنسیس کری بخواند. هیوندای جنسیس محصولی برگرفته از شرق ایران در تلاش برای رقابت با رقیب غربی خود است. نسخه اولیه هیوندای جنسیس 6 سال زودتر از رنو تلیسمان معرفی شد. با وجود سابقه کمتر خودروسازی کره، هیوندای جنسیس با رشد سریع خود توانست به یکی از رقبای جدی محصول سدان جدید فرانسه یعنی رنو تلیسمان تبدیل شود. در ادامه تلاش میکنیم با بررسی مشخصات مختلف این دو خودرو، طی مسیر در دوراهی انتخاب میان آنها را برای شما راحتتر سازیم.
مقایسه طراحی دو خودرو
از نظر طراحی خارجی، انتخاب میان این دو خودرو بسیار مشکل است. هر دو خودرو دارای ظاهری لوکس و جذاب با طراحیهای بهروز هستند. رنو تلیسمان با بهرهگیری از چراغهای کشیده که به لوگوی شرکت ختم میشود، به طرزی هوشمندانه از لوگوی خود در زیبایی تلیسمان بهره گرفته است. خطوط بدنه کشیده در کنار جلوپنجره شیک و مهشکنهای دایرهای، ظاهری رسمی و شیک را به رنو تلیسمان بخشیده است. در هیوندای جنسیس نیز شاهد طراحی جذاب در همه قسمتهای بدنه هستیم. نکته مهم در طراحی این خودروی کرهای بهکارگیری کروم براق در بخشهای مختلف است که به زیبایی طراحی خارجی جنسیس افزوده است.
در کنار طراحی خارجی جذاب، کابین این دو خودرو نیز فضایی کاملا راحت و شیک با امکانات متعدد را برای سرنشینان فراهم میکند. فاصله محوری هیوندای جنسیس در حدود 100 میلیمتر بیشتر از رنو تلیسمان است و این فضایی بازتر را در اختیار شما قرار میدهد. اگر به دنبال خودرویی خانوادگی با امکانات فراوان میگردید، حتما نام رنو تلیسمان و هیوندای جنسیس را در لیست بررسی خود قرار دهید.
مقایسه مشخصات فنی
تفاوت اصلی میان این دو رقیب غربی و شرقی را میتوان در مشخصات فنی آنها دانست. استفاده از موتور v6 تنفس طبیعی با حجم 3.78 لیتر و گیربکس اتوماتیک 8 سرعته، هیوندای جنسیس را قادر میسازد تا توانی برابر با 290 اسب بخار در 6200 دور در دقیقه و 358 نیوتن متر گشتاور در 4500 دور در دقیقه را تولید کند. جنسیس یکی از اولین تجربههای هیوندای در ساخت خودروهای دیفرانسیل عقب است که میتوان آن را تجربه موفقی دانست. با داشتن وزن 1912 کیلویی، در زمان 6.5 ثانیه به سرعت 100 میرسد و 9.5 لیتر در هر 100 کیلومتر میرساند. برای خودرویی در این کلاس، زمان شتابگیری هیوندای جنسیس کاملا مناسب است اما مصرف سوخت آن بالاست.
استفاده رنو تلیسمان از موتور 4 سیلندر توربوشارژ با تقریبا نصف حجم هیوندای، قدرت 190 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و 260 نیوتن متر گشتاور در 2500 دور در دقیقه را برای آن به ارمغان آورده است. سیستم دیفرانسیل جلو و گیربکس 7 سرعته دو کلاچه اتوماتیک، به این خودرو قدرت شتابگیری در 7.7 ثانیه بخشیده است و مصرف سوخت 6.2 لیتری را به دنبال دارد. با توجه به موارد فوق مشخص میشود که خودروی هیوندای جنسیس به دلیل موتور قدرتمندتر و دیفرانسیل عقب تجربه رانندگی بهتری را برای طرفداران سرعت فراهم میکند اما رنو تلیسمان نیز میتواند این انتظارات را تا حدودی برآورده سازد.
مقایسه امکانات رفاهی
با بررسی هیوندای جنسیسهای موجود در بازار متوجه میشویم که کمتر کسی نسخههای غیر فولآپشن آن را میفروشد. این در حالی است که رنو تلیسمان در دو تیپ E2 و E3 وجود دارد که ازنظر امکانات رفاهی اندکی باهم متفاوتاند. سیستمهای صوتی تصویری مجهز، تهویه مطبوع، صندلیهای برقی جلو با گرمکن، ماساژور صندلی، آینههای جانبی تاشو برقی، سانروف پانارومیک، اتو پارک (در برخی نسخههای پیشرفتهتر) و کنترل اتوماتیک نوربالا و نوردهی در پیچها، فضای داخلی تلیسمان را به فضایی ایمن و راحت تبدیل کرده است.
هیوندای جنسیس نیز با بهرهگیری از امکاناتی مشابه نظیر سیستم کمک پارک، تجهیزات صوتی و تصویری، صندلی جلو و عقب برقی مجهز به گرمکن، سردکن صندلی جلو، ایزوفیکس صندلی، تهویه مطبوع با دریچه عقب، آینه وسط کروماتیک، دیلایت، تنظیم نور اتوماتیک چراغها، فرمان برقی حساس بهسرعت و… امکاناتی فراوان نظیر آنچه در خودروهای لوکس میبینیم در اختیار شما قرار میدهد.
مقایسه از نظر ایمنی
بهرهگیری از سیستمهای ترمز و پایداری ABS ،EBD ،ESP ،ASR ،BAS و TCS به کمک راننده تلیسمان هنگام ترمزگیریهای ناگهانی و شدید میآید و تعلیق مناسبی را در جادههای ناهموار برای این خودرو فراهم میکند. در جنسیس نیز شاهد استفاده از کروز کنترل هوشمند، کنترل کشش و پایداری، تعلیق هوشمند اسپرت و اتومات، توزیعکننده نیروی ترمز، ترمز ضد قفل و کمکی، ترمزدستی برقی، اتو هلد و کنترلکننده ترمز در پیچها در بخش تجهیزات تعلیق، پایداری و ترمز هستیم.
رنو تلیسمان با استفاده از کیسههای هوای راننده، سرنشین، جانبی و پردهای، ایمنی سرنشینان را تا حد زیادی فراهم میکند. اما وجود کیسه هوای زانویی راننده، جانبی عقب، پشتسریهای فعال و کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده در هیوندای جنسیس، در این بخش برتری را به این خودرو بخشیده است. سنسورهای جلو و عقب، سنسور خوابآلودگی، سنسور باران، کنترل فشار باد تایرها و رادار نقطه کور نیز در هر دو خودرو به کمک راننده در هنگام رانندگی و پارک خودرو میآیند.
جمعبندی مقایسه رنو تلیسمان و هیوندای جنسیس
بررسی دو خودروی اروپایی و آسیایی رنو تلیسمان و هیوندای جنسیس نشان از برتری قطعی محصول هیوندای در امکانات رفاهی، قدرت موتور و شتابگیری دارد. اما از نظر طراحیهای داخلی و خارجی و ایمنی، هر دو خودرو در سطح قابل قبولی قرار دارند. هر دو خودرو گزینهای کاملا مناسب برای جوانان و خانوادههاست اما شاید تجربه لذتبخش رانندگی باسرعت در یک خودروی دیفرانسیل عقب در کنار تعلیق مناسب، جوانان بیشتری را در صف خرید هیوندای جنسیس قرار دهد. توجه به این نکته ضروری است که باوجود قانون ممنوعیت ورود خودروهای با حجم موتور بالا، واردات هیوندای جنسیس متوقفشده و تامین قطعات آن با مشکل زیادی مواجه است. این امر بالطبع بازار دستدوم این خودرو را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. در مقابل، بازار فروش تالیسمان با پشتوانه خدمات پس از فروش مناسب نگین خودرو، در هر دو نوع نو و دستدوم، هنوز هم پررونق است.