با توجه به این که هر سال شرکت کوالکام پردازنده های جدیدی را عرضه میکند و در اختیار سازندگان قرار میدهد، به احتمال زیاد امسال نیز این شرکت با نسل جدید پردازنده های خود ما را غافلگیر میکند. انتظار میرود که بسیاری از گوشی های هوشمند که در سال 2019 عرضه خواهند شد از آخرین مدل چیپست کوالکام یعنی اسنپدراگون 8150 استفاده کنند که براساس بنچمارک اسنپدراگون 8150 این چیپست میتواند از هر چیپست دیگری که تاکنون در گوشیهای همراه مورد استفاده قرار گرفته است قویتر باشد.
نام اسنپدراگون 8150 از کجا آمد؟
اگر چه انتظار داشتیم پرچمدار بعدی کوالکام، اسنپدراگون 855 نام داشته باشد (بالاتر از اسنپدراگون 845 که در Samsung Galaxy Note 9 و دیگر گوشیهای موبایل موجود بود)، بر اساس خبرهای منتشر شده از سوی منابع خبری قابل اعتماد، این تراشه با نام Snapdragon 8150 نامگذاری شده است و با توجه به آنچه که WinFuture بیان کرده، ممکن است نام آن تغییر پیدا کند.
پیشتر چیپست اسنپدراگون 850 برای کامپیوترهای ویندوز 10 در ماه ژوئن سال جاری منتشر شد. با توجه به این که در ابتدا انتظار میرفت چیپست بعدی اسنپدراگون برای گوشیهای همراه با نام اسنپدراگون 855 معرفی شود (اما برخلاف انتظارها نام آن به صورت کلی تغییر پیدا کرد) میتوان نتیجه گرفت که اسنپدراگون 8150 فقط یک بهروزرسانی معمولی نخواهد داشت و تغییرات کلی در ساختار آن صورت گرفته است.
در نتیجه گوشی های پرچمدار 2019 نسبت به گوشی هایی که در ساختار آنها از اسنپدراگون 845 استفاده شده است دارای عملکرد فوقالعاده بهتری خواهند بود. از طرف دیگر گفته میشود که سیستم نامگذاری جدید اسنپدراگون با اعداد 4 رقمی میتواند به تراشههایی اطلاق شود که مجهز به واحد پردازش عصبی هستند.
مهمتر از همه این که تصویر فاش شده از بنچمارک AnTuTu که در Weibo (شبکه اجتماعی چینی) منتشر شده است امتیاز 362,929 را برای این تراشه نشان میدهد که در واقع نشان از قدرت بالای این محصول جدید شرکت کوالکام نسبت به سایر چیپست های گوشی های همراه کنونی است. بر اساس اطلاعات سایت AnTuTu بهترین گوشی اندرویدی تا به امروز گوشی Huawei Mate 20 Pro است که از Kirin 980 قدرت گرفته است و دارای امتیاز 309,628 است.
عملکرد و معماری اسنپدراگون 8150
اسنپدراگون 845 در Galaxy Note 9 دارای امتیاز 283,248 است. با این وجود بنچمارک اسنپدراگون 8150 که به تازگی منتشر شده است نشان دهنده آن است که این چیپست نسبت به کایرین 980 عملکرد بسیار بالاتری دارد و تا 84 درصد بهتر از آن عمل میکند.
از طرف دیگر پردازنده A12 Bionic که در آیفون XS استفاده شده است دارای امتیاز 352,405 است و بالاترین امتیازی است که تا به حال برای یک گوشی در AnTuTu ثبت شده است. اما با وجود امتیاز بالای این پردازنده در انتوتو، اسنپ دراگون 8150 با اختلاف زیاد قویترین پردازنده موبایلی خواهد بود که با توجه به دریافت گواهی بلوتوث و وایفای احتمالا تا پایان سال جاری و به احتمال زیاد در ماه دسامبر شاهد رونمایی آن هستیم.
علاوه بر این، منبع خبری ویبو به این نکته نیز اشاره کرده است که Snapdragon 8150 دارای معماری 7 نانومتری است و در ابعاد 12.4 × 12.4 میلیمتر با کلاستر قوی ارائه خواهد شد. هستههای آن با پیکربندی به شکل 4+3+1 قرار گرفتهاند. به عبارت دیگر دارای یک هسته با کارایی بالا، سه هسته متوسط و چهار هسته دیگر برای مصرف بهینه انرژی است که پیکربندی غیرمتعارفی نسبت به دیگر چیپستهای گوشی های همراه، به آن داده است. همچنین همانطور که GSMArena بیان کرده است، پیکربندی تراشه نسبت به احتمالاتی که در مورد این چیپست مطرح شده بود کاملا متفاوت است.
هسته عملکرد بالای اسنپدراگون 8150 از نوع Cortex-A76 بوده و سرعت عملکرد آن 2.84 است. همچنین سه هسته متوسط آن نیز از نوع Cortex-A76 هستند که با سرعت 2.4 گیگاهرتز کار میکنند.
در نهایت 4 هسته کوچکتر، از نوع Cortex-A55 هستند که با فرکانس 1.78 سرعت عملکردی معادل گیگاهرتز دارند. بر اساس این اطلاعات میتوان نتیجه گرفت که کوالکام با استفاده از معماری ARM’s DynamiQ ، هستههایی با سرعتهای مختلف را در اختیار تولیدکنندگان گوشی قرار خواهد داد. علاوه بر این، طبق خبرها و گزارشهای غیررسمی این تراشه دارای واحد پردازش عصبی جداگانهای است که در کنار هستههای اصلی آن اجرا میشود.
اطلاعات تکمیلی بنچمارک اسنپدراگون 8150
از دیگر اطلاعات منتشر شده درباره بنچمارک اسنپدراگون 8150 نمره GPU آن است که با امتیاز 156.328 نسبت به Adreno 630 که در اسنپدراگون 845 به کار برده شده است، 20 درصد افزایش عملکرد داشته است.
علاوه بر مواردی که در قسمت بالا اشاره شد این تراشه دارای ویژگیهای دیگری است که از آنها میتوان به پشتیبانی آن از نسل بعدی وایفای ax802.11 اشاره کرد. همچنین مصرف انرژی در این چیپست تا 67 درصد کمتر است و با پروتکل امنیتی WPA3 سازگاری دارد.
با این که انتظار نمیرود بر اساس بنچمارک اسنپدراگون 8150 این تراشه قادر به اتصال به شبکه 5G باشد اما این احتمال وجود دارد که کوالکام استفاده از این شبکه را به صورت اختیاری و با پرداخت هزینه بیشتر در اختیار سازندگان قرار دهد و تنها در این صورت میتوانند از مودم X50 استفاده کنند.
تخمین زده میشود که نسخه اصلی Snapdragon 8150 دارای مودم X24 باشد و اتصال به شبکه اینترنت 4G LTE را پشتیبانی کند. با وجود این انتظار میرود که کوالکام سرمایهگذاری روی تکنولوژیهایی که در چند سال اخیر بیشتر مطرح شدهاند مانند تراشههای 5G و تراشههای مبتنی بر اینترنت اشیا را در دستور کار خود قرار دهد.
یکی دیگر از ویژگیهایی که Snapdragon 8150 را نسبت به تراشههای پیشین مخصوصا تراشههای اندرویدی متمایز کرده است، کارایی هوش مصنوعی آن است که با توجه به آزمایشی که روی بورد اولیه تولیدکنندگان مجهز به این چیپست انجام شده است این تراشه دارای کارایی 2 برابری نسبت به اسنپدراگون 845 است. همچنین دارای قدرت بالاتری نسبت به کایرین 980 است که هواوی در تولید آن ادعا کرده است که در پردازش هوش مصنوعی نسبت به کایرین 970 تا 2 برابر ارتقا یافته است.
همانطور که گفته شد تمام اطلاعات منتشر شده روی سایت چینی Weibo تنها نشاندهنده یک عکس از فهرست AnTuTu است که به راحتی میتوان در محتوای آن تغییر ایجاد کرد. پس نمیتوانیم صحت آن را تایید یا رد کنیم و تنها اطلاعات بنچمارک اسنپدراگون 8150 را به آن صورت که در سایت قرار داده شده است منتشر میکنیم و به اطلاعات موجود با دید شک و تردید مینگریم. با وجود این انتظار داریم که شرکت کوالکام بهزودی پردازنده پرچمدار خود را منتشر کند و با رونمایی از این محصول از صحت اعداد و ارقام منتشر شده مطلع شویم. البته جای تعجب نیست که با ویژگیهایی کاملا متناقض با موارد منتشر شده روبهرو شویم.
منبع: TechRadar