دنیای سینمای هندوستان بسیار بزرگ و خوشبختانه قدرتمند است. آنچنان که انتخاب بهترین فیلم های هندی تاریخ بالیوود به تنهایی، کاری تقریبا غیرممکن به نظر میآید. برای بزرگداشت و قدردانی از فیلمهای جریان اصلی هندوستان، یعنی بهترین فیلم های بالیوود ، بهترین فیلم های کالیوود و دیگر فیلمهای حاضر در این تجارت بزرگ در دهههای گذشته، به یک کمک نیاز داشتیم.
به همین دلیل برای انتخاب پیدا کردن بهترین فیلم های هندی ، به تعدادی از کارشناسان سینمای بالیوود در کنار نویسندگان تیم تحریریه خود نیاز داشتیم. نتیجه کار، لزوما فیلمهای مخصوص سینمای بالیوود نیست اما همه این فیلمها، فیلمهایی کلاسیک و بینظیر هستند. از فیلم مادر هند که فیلمی کلاسیک از سال 1957 است و توانسته اولین فیلم سینمایی بالیوود باشد و کاندید دریافت جایزه برترین فیلم خارجیزبان مسابقات اسکار میشود تا فیلمهای گیشهای مثل سری فیلمهای باهوبالی، دو فیلمی که توانستند استانداردهای فیلم های هندی اکشن را بهبود ببخشند و پرهزینه ترین فیلم هندی باشند و برای هالیوود خط و نشان بکشند، مطمئن باشید که فیلمهای قدرتمندی در این لیست حضور دارند. پس با فانیبو همراه باشید و لیست بهترین فیلم های هندی تاریخ را در زیر مطالعه کنید.
20- زندگی روز به روزه (2011) Zindagi Na Milegi Dobara
ترجمه تحتاللفظی نام این فیلم، «تو فقط یک بار زندگی میکنی» است. این فیلم که شخصیتهای اصلیاش را درست هنگام بحران میانسالیشان به نمایش میگذارد، داستان سه دوست را میگوید که از سفری جادهای به اسپانیا میروند. ارجون (با بازی روشن) یک معتاد به کار است، عمران (فرهان اختر) میخواهد که پدر بیولوژیکیاش را پیدا کند و کبیر (با بازی دئول) در مورد ازدواج آیندهاش اطمینان ندارد. زندگی روز به روزه فیلمی نسبتا جدید در سینمای هند به حساب میآید و یکی از بهترین فیلم های هندی دوبله فارسی است. این فیلم پیامی برای قشر متوسط هندی دارد که با رویای زندگی لیبرال با حقوقی خوب زندگیشان را میگذرانند: شما مجبور نیستید که خودتان را وفق بدهید تا یک زندگی رومانتیک داشته باشید.
در فیلم وقتی که صحنه آزادشدن گاومیشها را نشان میدهد، صدای اختر، که نقش شخصیت عمران را بازی میکند، در زمینه پخش میشود که شعری در مورد آزادی میخواند. این شعر را پدر فیلمنامهنویس اختر، جاوید (فیلم شعله و دیوار) نوشته است.
19- هرکسی سبک خود را دارد (1994) Andaz Apna Apna
فیلم «هرکس سبک خود را دارد» ساخته راجکومار سانتوشی دو بازیگر جوان آیندهدار یعنی سلمان خان و عامر خان را با هم همراه کرد اما این موضوع نتوانست آن را از شکست در گیشه نجات بدهد. با گذشت زمان، تعداد اعضای گروه طرفداران این فیلم افزایش پیدا کردند و وبسایتها، کلوبهای طرفداری و حتی پخشهای تلویزیونی متعدد، آن را به محبوبیت بسیار زیادی رساندند. عمار (با بازی عامر خان) و پرم (با بازی سلمان خان) کشتیگیرانی هستند که هر دو میخواهند با یک دختر پولدار ازدواج کنند. اما آنها در دشمنی با دو برادر دوقلو و شخصیت شرور فیلم، پادشاه جنایت، استاد گوگو (با بازی شاکتی شاپور) میافتند. این فیلم یکی از بهترین فیلم های طنز هندی است.
شاید جالبترین صحنه فیلم آنجایی باشد که تمام شخصیتها در آن بر سر یک کیسه پر از الماس با یکدیگر درگیر میشوند.
18- خواسته دل (2001) Dil Chahta Hai
پیش از پیدایش دنیای پیچیده و فرهنگ شهری در اواسط دهه 2000، کارگردان، فرهان اختر اولین فیلمش را با داستانی در مورد دنیایی که در حال بلوغ است و سه پسر بمبئیای ساخت که زبانشان تحت تاثیر زبان مردم عادی بوده است. این یک تغییر بزرگ نسبت به باقی فیلمهای بالیوودی آن زمان به شمار میرفت. اختر هیچگاه نتوانست فیلمی بهتر از فیلم اولش بسازد اما با «خواسته دل»، او توانست سبکی جدید از داستانگویی را به مخاطبان هندی سینما معرفی کند که پیش از آن سابقه نداشته. در این فیلم همه چیز، از دیالوگها تا طراحی صحنه و موسیقی، همه چیز دقیق و واقعی است.
در خلال آهنگ «تنهایی»، عامر خان به تنهایی در شهر ملبورن قدم میزند. او از خانه خیلی دور افتاده است و باید با دانستن ازدواج معشوقهاش با مردی دیگر، کنار بیاید.
17- فوق ستاره مخفی (2017) Secret Superstar
فوق ستاره مخفی پرفروشترین فیلم هندی است که شخصیت اصلی آن، یک زن است. این فیلم فراتر از یک فیلم عادی موزیکال بالیوودی است. این فیلم ماجراجویی اینسیا، یک نوجوان را دنبال میکند که آرزو دارد از دست پدر سواستفادهگرش رها شود و به یک خواننده تبدیل شود. پس از آن که یک ویدیو از خواندنش در حالی که برای شناختهنشدن هویتش، نقاب بر چهره دارد، به صورت عمومی پخش میشود و محبوب میشود، او یا باید رو در روی پدرش قرار بگیرد یا رویایش را فراموش کند. اما این فیلم در قلبش، فیلمی در مورد رابطه مادر و دختری است که جایگاه زنان را در سنت مردسالارانه هند به نمایش میگذارد. فوق ستاره مخفی از بهترین فیلم های عامر خان است.
صحنه کلیدی فیلم آنجایی است که اینسیا به مادرش میگوید که باید خانهشان را به خاطر جو بسیار بدش ترک کنند و برادرش گودو را پشت سرشان بگذارند و تنهایی بروند. مادر میگوید که اگر گودو را به حال خودش رها کنند، او به مردی درست شبیه پدرشان تبدیل خواهد شد.
16- آغاز باهوبالی و نتیجه باهوبالی (2015 و 2017) Baahubali: The Beginning & Baahubali 2: The Conclusion
این فیلمهای گیشهای از بهترین فیلم های هندی دهه 2010 هستند. آنها نقش فیلم «پلنگ سیاه» هالیوود را برای سینمای هند ایفا میکنند. بر اساس داستان اساطیری هندی و کمیکهای آمار چیترا کاتا، فیلم حماسی فانتزی دو قسمته کارگردان اساس راجامولی در مورد یک مرد جوان، شیوودو، که بعدا متوجه میشود اسم اصلیاش ماهندرا باهوبالی است، یکی از خیرهکنندهترین آثار سینمای هند است که تا کنون ساخته شده است. هر دو فیلم ترکیبی از فانتزی و اکشنی بسیار قدرتمند و درامی شکسپیری هستند. همین موضوع سبب میشود که فیلم در مواقع مورد نیاز، آن طوری باشد که نیاز است باشد. درست مانند شعار «واکاندا برای همیشه!» در فیلم پلنگ سیاه، باهوبالی از شعار «جای ماهیشماتی» استفاده میکند.
صحنه قدرتمند فیلم، آنجایی است که پدر ماهندرا باهوبالی، آمارندرا قدرتش را با بلند کردن یک مجسمه بسیار غولپیکر از خدای هندو، شیوا نشان میدهد و مردم را از لهشدن زیر آن مجسمه، نجات میدهد.
15- حقیقت (1998) Satya
ساتیا یا حقیقت، جزو دستهای از انبوه بهترین فیلم های هندی گانگستری است که در اواخر دهه نود بر روی پرده سینما رفت. کارگردان این اثر رام گوپال وارما، از آخرین کارگردانانی بود که به این سبک روی آورد. فیلم داستان ساتیا (با بازی چاکراوارتی) را روایت میکند که به شکل غیرعمد خود را در میان دنیای تبهکاری بمبئی مییابد. چیزی که «حقیقت» را از دیگر فیلمهای گنگستری متمایز میکند، تصویرگری واقعی از زندگی روزمره مجرمان و برخورد سرد و خشن و ناراحتکننده وارما با این مقوله است. حقیقت یکی از بهترین فیلمهای این کارگردان است.
شاید یکی از بهترین صحنههای فیلم جایی است که ساتیا به معشوقهاش التماس میکند که در را به روی او باز کند. در حالی که پلیس در بیرون خانه در تلاش برای کشتن ساتیا است. عشق و رهایی در یک سوی در و خشونت و ناامیدی در سوی دیگر آن، جزو بهترین صحنههایی است که در سینمای هند به تصویر کشیده شده است.
14- آقای هند (1987) Mr India
معروفترین فیلم بالیوودی شکهار کاپور آقای هند یا قهرمان هند نام دارد. آرون (با بازی کاپور) تبدیل به ابرقهرمانی به نام «قهرمان هند» میشود. او توانایی ناپدید شدن دارد. او از قدرتش استفاده میکند تا با موگامبو شرور که قصد دارد کنترل را در دست بگیرد، مبارزه کند. این فیلم با نشانهها و سمبلهای سینمای ماسالا پر شده است. آقای هند فیلمی بیمعنی ولی جذاب است. اما تمام داستان احمقانه این فیلم در فضایی روایت میشود که بیننده را در خود ذوب میکند. مستر ایندیا فیلمی به شدت خندهدار است. مخصوصا جمله محبوب موگامبو یعنی «موگامبو خوشحال است» که تبدیل به اصطلاحی ملی شد، بسیار جذاب است.
بزرگترین صحنه فیلم احتمالا صحنه خواندن ترانه «کاته ناهین کت ته» است.
13- بمبئی (1995) Bombay
این فیلم تلخ و زننده، یکی از تاریکترین دورههای تاریخ غنی کشور هندوستان را روایت میکند. شورشهای سالهای 1992 و 1993 بمبئی. داستانی عاشقانه در مورد دو عاشق که وقایع روزگار نمیگذارند به هم برسند. آنها از دنیاهایی متفاوت هستند. اما به بمبئی فرار میکنند تا با یکدیگر خانواده تشکیل بدهند. در هنگام انتشار، این فیلم چنان حاشیهساز بود که تندروها خانه کارگردانش، مانی راتنام را با بمبگذاری نابود کردند. با این وجود، فیلم در قلبش، اخلاقیات و نیاز به صلح در هندوستان را طلب میکند. مانی راتنام با این فیلم به یک موفقیت تجاری و حرفهای رسید.
شاید بزرگترین صحنه فیلم، آهنگ «تو هی ره» با خوانندگی هاریهاران و کاویتا کریشنامورتی و ساخته شده توسط ای آر رحمان باشد. کسی که بعدها موسیقی متن فیلمهای 127 ساعت و میلیونر زاغهنشین را ساخت. موسیقی این فیلم نهایت اشتیاق بین زوج عاشق داستان را به بیننده القا میکند. این صحنه، به عنوان یکی از رومانتیکترین صحنههای تاریخ سینمای هند شناخته میشود.
12- سه احمق (2009) 3 Idiots
سه احمق فراز و نشیبهای زندگی سه جوان که دانشجوی مهندسی در یکی از بهترین دانشگاههای هند هستند را روایت میکند. فیلم در شهر بنگلور که به دانشگاهش معروف است، فیلمبرداری شده است. در این مسیر، شخصیتهای رو به بلوغ یکی از بهترین فیلم های کمدی هندی با مراسم مذهبی و فرقهای، فشار بسیار زیاد برای بهبود وضعیت درسیشان، خودکشی دانشجوها و تنش بین جاهطلبیهای دانشجوها و خانوادههایشان اشاره میکند. سه احمق در زمان انتشارش یک فیلم پرفروش و موفق بود و عامر خان را به عنوان استاد ساختن نقشی با تعادل برای سرگرمی خانواده در عین رساندن پیامهای اخلاقی تایید کرد. هنوز جمله «همه چیز خوبه» بخشی از زبان عامیانه مردم هندوستان است.
11- فقط اجازه بدهید بروم دوستان (1983) Jaane Bhi Do Yaaro
این فیلم که از روی فیلم سال 1966 مایکلانجلو آنتونیونی، به نام آگراندیسمان ساخته شده است، داستان دو عکاس، وینود (شاه) و سوژیر (باسوانی) را میگوید که به صورت غیرعمد از یک تاجر فاسد (کاپور) در هنگام کشتن یک مامور دولت عکس گرفتهاند. این دو جسد را پیدا میکند و تلاش میکنند که این جسد به دست گروههای مختلف، یعنی گروه قاتل، گروه رقیب قاتل و دو همکارش و یک روزنامهنگار نیفتد. همه این افراد در این پرونده اهداف نامعلومی دارند.
بزرگترین هرج و مرج فیلم که در آن تمام شخصیتهای فیلم در اجرای ماهاباراتا ظاهر میشوند بهعنوان یکی از بهترین صحنههای کمیک تاریخ سینمای هند شناخته میشود.
10- آمر اکبر آنتونی (1977) Amar Akbar Anthony
فرمول کارگردان، منموهان دسای برای فرار از واقعیات، در این فیلم که اواخر دهه هفتاد میلادی ساخته و منتشر شد، به اوج خودش میرسد. آمر اکبر آنتونی فیلمی در مورد سه برادر است که در هنگام تولد از یکدیگر جدا شدهاند. این فیلم پر از کلیشهها و اتفاقات غیرمحتملی است که میتواند بیفتد تا این سه برادر را بار دیگر به هم برساند. آمر اکبر آنتونی توانست قالب جدیدی از موفقیت تجاری را در سینمای هند تعریف کند که بسیاری از کارگردانان مدرن بالیوود آن را در ساخت فیلمهای خود استفاده کردهاند. این فیلم یکی از بهترین فیلم های آمیتاب باچان است. او که در زمان ساخت فیلم 35 سال داشت، مرد جوان عصبی در فیلم بود. باچان در زنجیره اتفاقاتی در حین درامهای اکشن، ستاره فیلمش بود و نقشی به شدت کمیکال داشت.
بزرگترین صحنه فیلم جایی است که سه شخصیت اصلی فیلم، وارد مقر شخصیت شرور میشوند تا معشوقههایشان را نجات بدهند. در همین هنگام، آنها به خواندن ترانه فیلم که آمر اکبر آنتونی نام دارد، مشغول هستند. نام این سه شخصیت بیانگر دینی است که با ایمان به آن بزرگ شدهاند. هندوییسم، اسلام و مسیحیت.
9- پاکیزه (1972) Pakeezah
در فیلم پاکیزه، منطقه لکهنو در حدود سال 1900 به تصویر کشیده شده است. ساحیبجان (با بازی کوماری) دختری است که میرقصد و با مرد محترمی به نام سالیم (با بازی آر کومار) ازدواج کرده است اگرچه پدرش مخالف این ازدواج بوده. او متوجه میشود که در نهایت لیاقت شوهرش را ندارد و فرار میکند. آیا این عاشقان دوباره با یکدیگر متحد میشوند و آیا جامعه آبرومند آنها را قبول خواهد کرد؟ ساخت این فیلم حدود پانزده سال طول کشید. جالب است بدانید که کمال آمروهی، کارگردان فیلم، همسر اصلی مینا کوماری، بازیگر نقش ساحیبجان بود. به هر حال، این فیلم موسیقی متنی احضارکننده دارد که به شکل جذاب و نامحسوسی به داستان اضافه میشود و یکی از جادوییترین و شاعرانهترین تصویرگریهای عشق رمانتیک را که در سینمای هند به تصویر کشیده شده است، به نمایش میگذارد.
8- باج (2001) Lagaan
باج یکی از بهترین فیلم های عامر خان است. این فیلم که داستانی در قرن نوزدهم را روایت میکند، داستان روستایی اشغالشده توسط بریتانیا را تعریف میکند که مردمش با یکدیگر متحد میشوند. آنها یاد میگیرند که چطور کریکت بازی کنند و حاکمان مستبدشان را شکست بدهند. در ابتدا ایده پیادهسازی مفاهیم «استعمار» و «کریکت» شبیه یک ایده از پیش شکستخورده بود و هیچکس قبول نمیکرد که این فیلم را بسازد و نزدیک آن نمیشد. زیرا فیلمنامه به نظر مسخره میآمد. اما با ورود عامر خان برای ایفای نقش اصلی فیلم و کارگردانی اثر و موفقیت آن در گیشه و بین منتقدان، باج تبدیل به نقطه عطفی در داستانگویی و تغییر خط مشی داستانی در سینمای هند شد. لاگان یا باج آخرین فیلم از سینمای جریان اصلی هندوستان است که توانسته کاندید دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی شود.
شاید بزرگترین صحنه فیلم، در بحبوحه مسابقات کریکتی باشد که در آن مردم روستایی هندی در آن حضور دارند و به عنوان تماشاگر، تیمشان را تشویق میکنند. فیلمهای هندی بسیاری پس از باج ساخته شدند که مسیر آن را ادامه دادند.
7- دیوار (1975) Deewaar
در فیلم «مادر هند» تقابل یک پسر خوب در مقابل یک پسر بد و گیر افتادن مادرشان در میان این دو برادر به تصویر کشیده شده بود. اما در فیلم دیوار، مرکز و هسته فیلم، شخصیت شرور است. آمیتاب باچان نقش ویجی را ایفا میکند که تبدیل به یکی از بزرگترین تبهکاران هندوستان شده است. او برای تامین نیازهای مادرش به خلافکاری روی آورد. این در حالی است که برادرش، راوی، پلیس میشود. لاجرم مسیر این دو نفر به یکدیگر میرسد. دیوار فیلمی بود که باچان با آن اولین قدم در تبدیل شدن به یکی از بهترین بازیگران تاریخ هند را گذاشت و او را به عنوان جوانی بسیار خشمگین که هیچکس از شر او در امان نیست، معرفی کرد.
صحنه مهم فیلم، آنجایی است که راوی، ویجی را در خانهاش ملاقات میکند و به او اعلام میکند که تا زمانی که یک تبهکار است، بین این دو نفر یک دیوار قرار دارد و مادرشان باید بین این دو نفر انتخاب کند که با کدام باشد.
6- راهنما (1965) Guide
در این فیلم، کارگردان، ویجی آناند، رمان انگلیسیزبان ر. ک. نارایان را انتخاب میکند و از آن یک درام دردناک میسازد. راهنما داستان مردی به نام راجو را میگوید که از یک راهنمای تور تبدیل به یک مرد مقدس بسیار عالی میشود. این فیلم برای زمان خودش بسیار عجیب و غریب و بیپروا – و حتی میتوان گفت که از زمانش جلوتر- بوده. دلیل این امر، به تصویر کشیدن روابط بین راجو و رزی است. همچنین چیز دیگری که تا آن زمان در سینمای هند رواج نداشته، شخصیت اصلیای شرور و حتی بدذات بوده. این دو موضوع، راهنما را به فیلمی غیرمعمول در سینمای هند بدل میکنند.
شاید صحنه مهم فیلم، جایی باشد که راجو در مییابد که اگرچه پس از مرگ، بدن میمیرد، اما روح به صورت جاودانه به زندگیاش ادامه خواهد داد.
5- تشنه (1957) Pyaasa
فیلمساز این فیلم، گورو دات – که به تعریف داستانهای تراژدیک در فرمت سینما شناختهشده است- نقش ویجی را نیز ایفا میکند. ویجی یک نویسنده است که بهترین دوستان او شغلهای عجیبی دارند. تلاش ویجی برای انتشار کتاب اشعارش ناموفق میماند. یک ناشر تلاش میکند که او را در یک سانحه قطار بکشد و اشعار او را چاپ کند. رهبر ارکستر، اسدی برمان موسیقی متنی خیرهکننده برای این فیلم ساخته که شعر سحیر لوژیناوی بر روی آن به بهترین شکل نشسته است. با فیلم «تشنه» ذات خود را به عنوان فیلمسازی که واقعیات در دنیای پیرامونش برایش اهمیت بسیاری دارند، مطرح کرد. تشنه از بهترین فیلم های هندی کلاسیک است.
4- داماد عاشق عروس را میبرد (1995) Dilwale Dulhania le Jayenge
در این فیلم، تم آشنای همیشگی از تقابل وظایف خانوادگی در برابر انتخاب شخصی را در فیلمی رومانتیک و حماسی دهه نودی شاهد هستیم. در لندن، راج (با بازی شاهرخ خان) مرد نابالغ جوانی است در حالی که سیمران، (با بازی کاجول) زنی با خطقرمزهای بسیار زیاد اخلاقی است که برای ازدواجی که پدر سلطهگرش تدارک دیده، آماده میشود. سیمران در هنگام سفر ریلی در اروپا راج را ملاقات میکند و این دو در کوههای کشور سوییس عاشق هم میشوند. محبوبیت فیلم آنچنان زیاد است که سینمای ماراتا ماندیر در کشور بمبئی، نوزده سال است که این فیلم را هر روز پخش میکند و برنامهای برای تغییر این روند ندارد. این فیلم به پسران جرات بسیار زیادی در هندوستان داده است تا برای عشقشان و رسیدن به دختر موردعلاقهشان تلاش کنند.
شاید بزرگترین صحنه فیلم، ترانه بسیار مشهور «توجه دخا تو» باشد که اتحاد دوباره سمیران و راج را اینبار در زمینهای پنجاب به نمایش میگذارد. این تمام شور و شوقیست که در سینمای هند برای سالها به تصویر کشیده شده است. دیالوگ راج به معنای «سنیوریتا، به خاطر چیزهای کوچک مضطرب نشو» وارد گفتار عامیانه مردم هند و حتی مردم جهان شد. تا جایی که باراک اوباما در سفرش به هند، از این جمله استفاده کرد. داماد عاشق عروس را میبرد از بهترین فیلم های شاهرخ خان و از بهترین فیلم های هندی عاشقانه است.
3- مادر هند (1957) Mother India
اولین و بهترین فیلم های هندی که برای کسب جایزه بهترین فیلم خارجیزبان کاندید اسکار شد، مادر هند بود. مادر هند داستان ناراحتکنندهای در مورد یک خانواده زارع است که در هندوستان، پس از استقلالش زندگی میکنند. آنها توسط صاحب زمینهایشان تحقیر میشدند و مورد سوء استفاده قرار میگرفتند. راژا مادری با سه پسر است که توسط همسرش ترک شده است و مجبور است که زمینها را شخم بزند تا از پس زندگیاش بر بیاید. فیلم داستانی را بیان میکند که ایده غنی مادری ازخودگذشته را به عنوان یکی از نمادهای مردم هندوستان و زنان هندی در فرهنگ سینمایی این کشور تثبیت میکند.
بزرگترین صحنه فیلم، جایی است که پسر ناخلف او، بیرجو به صاحبزمین شهوتپرست و شرورشان شلیک میکند و دختر او را گروگان میگیرد. راژا باید کنترل امور را به دستش بگیرد تا همه چیز را به قبل برگرداند.
2- مغول اعظم (1960) Mughal-e-Azam
نام این فیلم به «پادشاهی مغولان» نیز ترجمه شده است و وقایع اواخر قرن شانزدهم را در هندوستان مغولی نمایش میدهد. این فیلم داستان تاریک شاهزاده سلیم (با بازی کومار)، فرزند پادشاه اکبر (کاپور) است. این شاهزاده عاشق یک دختر برده رقصنده به نام آنارکالی میشود. کارگردانی کاسیف در این فیلم، حقیقتا حماسی است. در صحنههایی خیرهکننده، صحنههای مبارزه بسیار بزرگ پر از فیلها و لباسهای مبدل زیبایی است که با یک موسیقی متن زیبا همراهی شده است و بازی بازیگران نیز قریب به بینقص است. این فیلم همچنین جزو اندک فیلمهایی است که توانسته با مرکزیت فرهنگ و جامعه اسلامی، تبدیل به یک فیلم گیشهای شود.
این فیلم که در بیشتر مدت زمانش سیاه و سفید است، ناگهان با جمله کلاسیک «من عاشق شدم؟ پس دیگر چه چیزی است که از آن بترسم؟» و رقص پس از آن، رنگی میشود که در نوع خودش بسیار جذاب است.
1- شعله (1975) Sholay
شعله فیلمی به کارگردانی رامش سیپی است که درمندرا، آمیتاب باچان و امجد خان در آن ایفای نقش میکنند. این فیلم کالت وسترن ماسالا، داستان مجرمانی فراری به نام ویرو (درمندرا) و جای (باچان) را روایت میکند که وظیفه مییابند از یک روستای وحشتزده که توسط راهزنی به نام جبار سینگ (با بازی خان) غارت میشود دفاع کنند. شعله یک فیلم کامل است. از صحنههای مبارزه با صدای مشتها گرفته تا رومنس، قطعات موسیقی بهیادماندنی، پیچش داستانی خوب، صحنههای رقص زیبا و نقشآفرینیهای بینظیر، همگی در شعله وجود دارند. موسیقی متن طلسمکننده و یکی از بدترین شخصیتهای شرور تاریخ بالیوود باعث میشوند که شعله به یکی از بهترین فیلم های هندی تاریخ تبدیل شود. در سالگرد صد سالگی سینمای بالیوود، شعله به عنوان بهترین فیلم هندی تاریخ برگزیده شد.
شاید یکی از جذابترین صحنههای فیلم، بازگشت دستخالی سه دزد از یک غارت است. آنها آماده میشوند که با خشم جبار روبهرو شوند. در نهایت آنها از محاکمه جبار جان سالم به در میبرند. پس از آن جبار به شکل هیستریکی میخندد. بقیه مردان او نیز شروع به خنده میکنند. سه دزد نفس تازهای میکشند. اما جبار تفنگ را میگیرد و در هر صورت به آنها شلیک میکند و آنها را میکشد. از زمان عرضه این فیلم، خانوادهها در هندوستان، فرزندانشان را با ترس جبار سینگ مجبور میکنند که شبها سر وقت بخوابند.
نتیجه گیری بهترین فیلم های هندی تاریخ
در لیست بالا سعی شد بهترین فیلم های هندی جدید و قدیمی را به شما معرفی کنیم. فیلم شعله شاید معروف ترین فیلم هندی در کشورمان باشد. این فیلم از نظر اکثر منتقدان و صاحبنظران نیز بهترین فیلم هندی تاریخ سینما است. نظر شما چیست؟ آیا فیلمی هست که لیاقت حضور در این لیست فیلم را داشت اما در آن حاضر نیست؟ کدام فیلم های هندی لایق حضور در میان بهترین فیلم ها در سطح جهانی هستند؟
منبع: Timeout
2 دیدگاهها
فیلمهای ساتیا جیت رای و ریتویک گاتاک
با سلام . برای انتخاب بهترین ها به نظرم باید به ژانر فیلم هم توجه بشه به عنوان مثال فیلم هیرو با بازی جکی شرو و مینا کاشی شیشادری یکی از فیلم های عاشقانه و زیباست با آهنگ های دلنشین …اگر بهترین ها را در ژانر خودشان انتخاب کنیم بهتره ..ممنونم ازتون ⚘