پیشرفت تکنولوژی باعث شد دستگاه جدیدی ساخته شود که با عملیات پردازشی قوی قادر بود اطلاعات را در کسری از ثانیه پردازش کرده و خروجی مورد نظر را در اختیار کاربر قرار دهد. امروزه بیشتر کارهای روزمره به نوعی با کامپیوتر در ارتباط است و این دستگاه در بسیاری از حوزهها کاربرد دارد و افراد زیادی روزمره با آن کار میکنند. میتوان گفت کامپیوتر باعث صرفهجویی در وقت و زمان شده است و پیشرفتهای زیاد در بخشهای مختلف علوم بدون وجود این دستگاه در عمل ممکن نیست. این دستگاه از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که در این مطلب به معرفی آنها میپردازیم تا روش مناسبی را برای انتخاب بهترین کامپیوتر ارائه دهیم.
معرفی قطعات کامپیوتر و کاربرد آنها
خرید کامپیوتر این روزها اصلا کار آسانی نیست چرا که بین محصولات متعدد و تکنولوژیهای مختلف، انتخاب دستگاهی که نیاز کاربر را برطرف کند گاهی ممکن است منجر به سردرگمی فرد شود. امروزه بسیاری از تکنولوژیها و مدلهای مختلفی از کامپیوترها وجود دارند و روز به روز قطعات ساخته شده برای این دستگاهها افزایش مییابد. هر کاربری میخواهد دستگاه مناسبی از نظر قیمتی انتخاب کند تا سیستم مورد نظر، حداقل یک یا دو سال نیازهای او را برطرف کند، بنابراین توجه به سیستم انتخاب شده بسیار مهم است.
این مطلب یک راهنمای خرید کامپیوتر جامع است که به شما کمک خواهد کرد تا درک بهتری از کار قطعات مختلف کامپیوتر و وظیفه آنها داشته باشید تا برای خرید و سرمایهگذاری روی آن اولویتبندی مناسبی به دست آورید. در ادامه قطعات اصلی و فرعی بهترین کامپیوتر و وظیفه آنها را معرفی خواهیم کرد.
مادربرد
مادربرد همان برد الکترونیکی اصلی کامپیوتر است که تمام قطعات دیگر مانند پردازنده، حافظه موقت، پردازشگر گرافیک و … روی آن قرار میگیرند. مادربرد در واقع وظیفه مربوط کردن عملیات قطعات کامپیوتر و مدیریت این قطعات را بر عهده دارد و به جرات میتوان گفت مهمترین قطعه در هنگام انتخاب یک کامپیوتر است. هر مادربردی یک یا دو چیپ تعبیه شده دارد که برد با آن شناخته میشود و نوع مادربرد را تعیین میکند. در حال حاضر دو نوع کلی برای برد اصلی کامپیوتر وجود دارد که کاربر هنگام خرید باید بین آن انتخاب کند.
مادربردی که بر پایه پردازنده اینتل است و مادربردی که بر پایه پردازنده ایامدی است، دو نوع کلی بردهای اصلی به شمار میآیند. انتخاب بین این دو باید بر اساس نیاز کاربر باشد که شاید این کار کمی هم سلیقهای و با توجه به تجربه انجام شود.
در انتخاب نوع پردازنده بهترین کامپیوتر، نکته قابل توجه اندازه و چینش پینهای آن است، این چیزی است که به نام سوکت شناخته میشود. در واقع شرکتهای سازنده پردازندهها، هر چند سال یکبار با ارتقای عملکرد محصولات خود اقدام به تغییر معماری ساخت همچنین نوع جایگذاری پینهای اتصال پردازنده میکنند. اهمیت توجه به نوع سوکت پردازنده زمانی مشخص میشود که کاربر نیاز به ارتقای پردازنده خود داشته باشد و بخواهد یک پردازنده پیشرفتهتر را جایگزین پردازنده قبلی برای ساخت بهترین کامپیوتر کند. سوکتهای جدید در انواع مختلفی مانند LGA1151، LGA2066، AM4+، sTR4 و … وجود دارند که جدیدترین آنها سوکت LGA2066 از شرکت اینتل و sTR4 از شرکت ایامدی است.
پس از انتخاب مادربرد بر اساس نوع پردازنده، نوبت به انتخاب بین انواع مختلف مادربرد بر حسب اندازه و اندازه آن میرسد. در واقع باید گفت شرکتها طبق نیاز و شرایط مختلف بردهای اصلی را در اندازههای مختلف میسازند که هر کدام از اینها دارای تفاوتهایی با هم هستند. بردهای با اندازه کوچکتر جای کمتری اشغال میکنند و از نظر اشغال فضا به صرفهتر هستند، اما به علت ساختشان از خروجیهای کمتری پشتیبانی میکنند. بردهای بزرگتر قادر هستند خروجیهای بیشتری در اختیار کاربر قرار دهند و پشتیبانی قطعات در آنها متنوعتر است.
در حال حاضر بیشترین استفاده مادربرد برای بهترین کامپیوتر، مربوط به بردهای نوع ATX است که تنوع خروجی و ورودی مناسبی دارند، غیر از این بردها نوع Micro-ATX و Mini-ITX دو نوع دیگر هستند که اندازه و میزان ورودی و خروجی آنها نسبت به ATX کمتر است. باید این نکته را در نظر داشت که کیسهای امروزی از هر سه استاندارد پشتیبانی میکنند و انتخاب بین این سه نوع بستگی به نیازهای کاربر دارد.
بردهای ATX امکان توسعه و نصب لوازم جانبی بیشتر را برای کاربر فراهم میکنند و میتوانند تا ۶ اسلات خروجی برای نصب قطعاتی مانند کارت گرافیک، کارت صوتی، کارت شبکه و … را پشتیبانی کنند و از این نظر دارای مزیت خوبی هستند. این تعداد در Micro-ATX چهار و در Mini-ATX عدد یک است.
برای درک بهتر از انواع مادربردها چند مادربرد برای استفاده در بهترین کامپیوتر ها را بررسی میکنیم.
Gigabyte Z390 Aorus Pro Wi-Fi
- بهترین مادربرد اینتل
- نوع پردازنده مرکزی اینتل
- نوع ساخت ATX
- نوع سوکت پردازنده LGA1151 با پشتیبانی از پردازندههای نسل ۸ و ۹ اینتل
این مادربرد یکی از پیشرفتهترین مادربردهای حال حاضر جهان است که در ساخت آن از چیپست Z390 و دو هیتسینک برای خنکسازی گرمایی استفاده شده است و قادر است در نسل ۸ پردازندههای اینتل تا شش هسته و حداکثر فرکانس ۴.۷ گیگاهرتزی و در نسل ۹ پردازندههای اینتل تا هشت هسته و حداکثر فرکانس ۵.۰ گیگاهرتز را پشتیبانی کند.
این مادربرد از ۴ اسلات حافظه رم DDR4 با حداکثر فرکانس ۴۲۶۶ مگاهرتز و حداکثر ظرفیت ۳۲ گیگابایت در هر کدام از اسلاتها پشتیبانی میکند، به علاوه این مادربرد دارای حالت دوکاناله برای بهبود عملکرد در مواقع نصب حافظههای رم به صورت چهارتایی است و میتوان آن را به عنوان برد اصلی بهترین کامپیوتر استفاده کرد.
این مادربرد از پردازنده داخلی گرفیک Intel HD Graphic با ظرفیت حداکثر تا ۱ گیگاهرتز و تکنولوژی HDMI با یک خروجی و رزولوشن 4K با نرخ ۳۰ هرتزی پشتیبانی میکند.
مادربرد Z390 دارای تقویت کننده صوتی داخلی، خروجی اترنت، ارتباط شبکه وایفای، ارتباط بلوتوث نسخه ۵.۰ و قابلیت اتصال کارت گرافیک چهارگانه است.
از نظر قابلیتهای اتصال هارد درایو این مادربرد شش اسلات SATA3.0 با سرعت ۷۵۰ مگابایت در ثانیه دارد که میتوان به هر کدام از این اسلاتها یک هارد درایو یا درایو نوری پرسرعت متصل کرد. همچنین این مادربرد دارای دو اسلات M.2 برای اتصال حافظههای پرسرعت SSD است، اسلات M.2 کانکتوری است که برای ساختن بهترین کامپیوتر الزامی است.
شرکت سازنده در پنل پشتی قابلیتهای ارتباطی زیادی را فراهم کرده است. این قابلیتها شامل چهار عدد اتصال USB2.0، یک عدد اتصال USB Type-C، یک عدد اتصال HDMI، دو عدد اتصال USB3.1 Gen2، سه عدد اتصال USB3.1 Gen1، یک اتصال اترنت، یک اتصال S/PDIF و پنج جک خروجی صوتی هستند. همچنین علاوه بر پنل پشتی این مادربرد دارای چهار عدد اتصال یواسبی به صورت آنبورد است که میتوان با اتصال کابل از آنها استفاده کرد.
شرکت سازنده برای ساخت بهترین کامپیوتر، از حداکثر ظرفیت و اندازه این مادربرد برای جاسازی اسلاتهای خروجی PCI استفاده برده است و در این مادربرد ۶ عدد اسلات خروجی برای نصب قطعات مختلف و ابزارهای جانبی تعبیه کرده است. مادربرد Gigabyte Z390 دارای سه عدد کانکتور PCIE-X1، یک عدد کانکتور PCIE-X16، یک عدد کانکتور PCIE-X8 و یک عدد کانکتور PCIE-X4 است. این کانکتورها برای اتصال کارت گرافیک، کارت صوتی، کارت شبکه و سایر ابزار جانبی مورد استفاده قرار میگیرند. قطعات جانبی بهترین کامپیوتر ها از استانداردهای مختلفی برای اتصال به مادربرد استفاده میکنند، برای مثال کارت گرافیک معمولا از طریق PCIE-X16 به مادربرد متصل میشود چون این استاندارد محدوده باند و سرعت بسیار زیادی را برای پردازش گرافیکی فراهم میکند.
Gigabyte X470 Gaming Aorus 7 Wi-Fi
- بهترین مادربرد AMD
- نوع پردازنده داخلی نسل اول، دوم و سوم Ryzen AMD
- نوع ساخت ATX
- نوع سوکت AM4
این مادربرد بر اساس چیپست X470 طراحی و ساخته شده است که امکانات زیادی را به همراه میآورد. Gigabyte X470 از پردازندههای نسل اول، دوم و سوم ایامدی Ryzen پشتیبانی میکند. نسل سوم پردازندههای Ryzen حداکثر فرکانس ۴.۶ گیگاهرتز و حداکثر تعداد هسته ۱۲ را برای استفاده در بهترین کامپیوتر فراهم میکنند و نسل دوم میتوانند حداکثر فرکانس ۴.۳ گیگاهرتز را همزمان با ۸ هسته در اختیار کاربر قرار دهند.
این مادربرد دارای چهار اسلات برای نصب حافظه رم DDR4 است که با ویژگی دوکاناله کلا ۶۴ گیگابایت و برای هر کدام از اسلاتها تا فرکانس ۴۱۳۳ مگاهرتز را پشتیبانی میکند.
این مادربرد دارای پردازنده داخلی صوتی، اتصال شبکه وایفای، ارتباط بلوتوث ۵.۰، ارتباط اترنت و تحلیلگر گرافیکی Quad-GPU، برای بهبود پردازش گرافیکی است. علاوه بر این، شش کانکتور اتصال SATA3.0 با سرعت ۷۵۰ مگابایت در ثانیه و دو کانکتور M.2 برای اتصال حافظه SSD روی مادربرد قرار دارد.
پنل پشتی این مادربرد دارای امکانات ارتباطی زیادی است که میتوان آن را برای ساخت بهترین کامپیوتر استفاده کرد. این پنل شامل شش درگاه USB3.1 Gen1، یک درگاه USB Type-C، یک درگاه USB3.1 Gen2، دو درگاه USB2.0، یک اتصال صوتی S/PDIF، پنج کانکتور صوتی و یک کانکتور اترنت است. همچنین علاوه بر اینها روی مادربورد ۵ پین برای ارتباط یواسبی وجود دارد که در صورت نیاز میتوان از آنها استفاده کرد.
شرکت سازنده برای اتصال قطعات جانبی مانند کارت گرافیک و کارت صوتی روی این مادربرد پنج کانکتور به صورت دو کانکتور PCIE-X1 و سه کانکتور PCIE-X4 & X8 & X16 قرار داده است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش کامپیوترها در اندازههای مختلف و کیفیتهای مختلف موجود هستند که هر فرد بر اساس نوع استفاده خود باید بین آنها انتخاب کند. صفحه نمایش کامپیوتر مستقیما از طریق کانکتور به کارت گرافیک متصل میشود و از آن دستور میگیرد.
در حال حاضر صفحه نمایش بهترین کامپیوتر ها با کیفیت 4K، فولHD و HD موجود هستند که اکثرا از طریق کانکتور HDMI به کارت گرافیک متصل میشوند. نکته مهم در انتخاب صفحه نمایش خوب توجه به نرخ نوسازی آن است؛ چرا که هر چه این مقدار بیشتر باشد تصاویر با تاخیر کمتری پخش میشوند و این نکته در انجام بازیهای ویدیویی بیشتر نمود پیدا میکند. استاندارد کنونی نرخ نوسازی ۳۰ یا ۶۰ هرتز است که میتواند در بعضی از صفحات نمایش ۱۲۰ یا حتی ۲۴۰ هم باشد که برای انجام بازیهای ویدیویی باکیفیت بسیار مناسب هستند.
برای بررسی بیشتر دو نمونه از مانیتورهای بهترین کامپیوتر ها را بررسی میکنیم.
Asus 278 Gaming Monitor
- کیفیت فول HD
- استفاده از نرخ نوسازی ۷۵ هرتزی
- استفاده از رابط HDMI
این مانیتور به طور اختصاصی برای علاقهمندان به بازیهای ویدیویی طراحی و ساخته شده است و میتواند از طریق رابط HDMI به راحتی به کارت گرافیک متصل شود. نرخ نوسازی این مانیتور ۷۵ هرتز است که میتواند تصاویری روان در صفحه نمایش نشان دهد.
مانیتور ایسوس 278 دارای کیفیت فول HD است که اندازه ۲۷ اینچی دارد و به ادعای سازنده به دلیل تولید نور آبی اثر کمی روی خستگی چشم دارد و میتوان آن را در ساخت بهترین کامپیوتر استفاده کرد.
علاوه بر این، مانیتور ایسوس 278 از فناوریهای جدید NVIDIA و AMD که برای بهبود کیفیت نمایشی ارائه شدهاند پشتیبانی میکند.
این نمایشگر قابلیت ارتباطی از طریق HDMI، پورت مانیتور و پورت VGA را دارد و برای ارائه تجربه بهتر در بازیهای ویدیویی یک اسپیکر داخلی ۲ وات با قابلیت استریو در آن قرار گرفته است.
مانیتور Samsung Space Monitor 32 inch
- کیفیت 4K
- استفاده از نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی
- رابط HDMI
مانیتورهای بزرگ با صفحه نمایش عریض برای محیطهای کاری، کارهای گرافیکی و فیلمسازی و ساخت بهترین کامپیوتر بسیار مناسب هستند و اگر کیفیت بالایی داشته باشند ارزش آن را دوچندان میکند. مانیتور ۳۲ اینچی اسپیس شرکت سامسونگ کیفیت 4K با نرخ ۶۰ هرتزی را ارائه میدهد که برای انجام بازی و کارهای گرافیکی بسیار مناسب است.
این مانیتور از طریق رابط HDMI2.0 مستقیما به کارت گرافیک کامپیوتر وصل میشود و علاوه بر این رابط، دارای یک پورت اتصال نمایشگر VGA است.
این نمایشگر را میتوان یکی از نمایشگرهای بهترین کامپیوتر دانست که از قابلیتهای ویژه آن باید به محافظت از چشم به وسیله تولید حداقلی نورهای مضر، همچنین حالت مخصوص بازی اشاره کرد. در حالت گیمینگ، کیفیت و تعدد رنگهای نمایش داده شده بیشتر میشود همچنین از وقوع لگ در نمایشگر جلوگیری میشود. این نمایشگر تعدد رنگ بسیار وسیعی دارد و به ادعای سامسونگ میتواند یک میلیارد رنگ را تشخیص دهد.
پردازنده مرکزی
پردازنده کامپیوتر مهمترین وظیفه را در یک کامپیوتر برعهده دارد. این قطعه پردازش اطلاعات و دستورات و ارائه خروجی متناسب با این اطلاعات را انجام میدهد که در سرعتها و مدلهای مختلف در بازار موجود است.
در حال حاضر دو شرکت AMD و Intel روی توسعه و ساخت پردازندههای بهترین کامپیوتر کار میکنند و انتخاب بین مدلهای مختلف آن نیازمند کسب اطلاعاتی در مورد پردازندهها است.
این دو شرکت نبرد سنگینی در تولید و ساخت پردازندهها دارند و همیشه سعی میکنند با افزایش سرعت پردازنده و تعداد هستهها کاربران زیادی را کسب کنند. پردازندههای شرکت AMD از نظر قیمت به صرفهتر هستند و با قیمت مشابه در مقایسه با اینتل، امکانات بیشتری ارائه میدهند. اخیرا هم شرکت AMD با دستیابی به تکنولوژی ساخت جدید، به صورت جهشی سرعت و تعداد هستههای پردازندههای خود را افزایش داد.
انتخاب بین پردازندههای این دو شرکت باید بر حسب هزینه و نیاز کاربر باشد، چرا که در مدلهای مشابه ممکن است تفاوت فاحشی در قیمت تولیدات اینتل و AMD وجود داشته باشد.
پردازندههای کنونی برای ساخت بهترین کامپیوتر، معمولا به صورت چهار هسته به بالا هستند که فرکانس پردازشی مختلفی را در اختیار کاربران قرار میدهند. برای مثال مدل AMD Ryzen 3 1200 دارای چهار هسته حقیقی و فرکانس پایه ۳.۱ گیگاهرتز است که حداکثر توان ۶۵ وات مصرف میکند. این پردازنده دارای کش L3+L2 ۱۰ مگابایت است و از PCIE3.0 و حافظهDDR4 پشتیبانی میکند، با این اوصاف این پردازنده برای یک کامپیوتر خانگی مناسب است.
بیشتر بودن فرکانس پردازنده نشان از سرعت بیشتر آن در عملیات پردازشی دارد، همچنین تعداد بیشتر هستهها به معنی انجام عملیات بیشتر در واحد زمان است. هستههای بیشتر در زمان اجرای چندین نرمافزار مختلف در بهترین کامپیوتر به کمک همدیگر میآیند و اگر از جمله افرادی هستید که نیاز است همزمان با چندین نرمافزار در کامپیوتر کار کنید، انتخاب پردازنده با هستههای بیشتر پیشنهاد میشود.
در حال حاضر تکنولوژی ساخت پردازنده کامپیوتر در مقیاس ۷ نانومتر است که در دست شرکت AMD قرار دارد. در سالهای اخیر کاهش مقیاس ساخت پردازندهها این امکان را به وجود آورد تا شرکتها بتوانند پردازندههای خود را با هستههای متعدد و عملکرد پردازشی بهتری ارائه کنند. در این خصوص خبر جالبی از سوی شرکت AMD داده شد که این شرکت موفق به ساخت پردازندهای با ۶۴ هسته شده است و آن را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
شرکتها پردازندههای خود را برای ساخت بهترین کامپیوتر های درجه یک به صورت دو، چهار، شش، هشت و … هستهای در اختیار کاربران قرار دادهاند که فرکانسهای مختلف و مصرف توان مختلفی دارند. پردازندههای موجود در بازار در مدلهای ۱۸ و ۲۴ هسته هم وجود دارند که در نوع خود پیشرفت بسیار بزرگی در عرصه تولیدات الکترونیک است.
دقت به توان مصرفی پردازنده، نوع سوکت و تکنولوژی ساخت از جمله موارد مهم در موقع انتخاب آن هستند. ویژگیهای دو نمونه از پردازندههای مناسب که در بازار وجود دارند به صورت زیر است.
پردازنده AMD Ryzen 2nd Gen 2990wx
- ۳۲ هسته حقیقی
- فرکانس پایه ۳ گیگاهرتز
- نوع سوکت sTR4
این پردازنده به طور جالبی دارای ۳۲ هسته حقیقی و ۶۴ رشته پردازشی است و یکی از پردازندههای عالی برای استفاده در بهترین کامپیوتر است. رشتههای بیشتر در هر پردازنده اجازه پردازش عملیات بیشتری را در واحد زمان میدهد و سرعت و عملکرد پردازنده را بهبود میبخشد.
در حالت اورکلاک این پردازنده قادر است سرعت ۴.۲ گیگاهرتزی را در اختیار کاربر قرار دهد و از حافظه کش L3+L2+L1 جمعا ۸۳ مگابایتی پشتیبانی میکند. حافظه کش در پردازنده برای افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات مهم در بهترین کامپیوتر ها طراحی شده است، نیاز است بعضی از اطلاعات در حافظه کامپیوتر مدام توسط پردازنده فراخوانی شوند و این باعث میشود سرعت پردازش به طور قابل توجهی افت پیدا کند، برای رفع این مشکل حافظه پرسرعتی به نام کش در داخل پردازنده تعبیه میشود که اطلاعات ضروری مورد نیاز پردازنده را در خود نگهداری میکند و با ومود این حافظه دیگر لازم نیست پردازنده برای فراخوانی اطلاعات مدام به حافظه کامپیوتر سر بزند.
پردازنده Ryzen 2990wx با فناوری ۱۲ نانومتری ساخته شده است که از نوع سوکت sTR4 است و قابلیت پشتیبانی از رابطهای PCIE3.0 و حافظههای DDR4 را دارد و این یعنی ساخت بهترین کامپیوتر با آن ممکن است. با توجه به قدرت پردازشی بسیار بالای این پردازنده ، توان مصرفی حداکثر آن ۲۵۰ وات است که در صورت استفاده از این پردازنده برای کامپیوتر باید این نکته را هنگام انتخاب پاور در نظر داشت.
همچنین دمای این پردازنده در حالت کار حداکثر ۶۸ درجه سانتیگراد است که این تولید دما با نصب هیتسینک مناسب و استاندارد روی سیپییو کنترل میشود.
پردازنده Intel Corei9 9960X 9th Gen Skylake 16 Core
- ۱۶ هسته حقیقی
- فرکانس پایه ۳.۱۰ گیگاهرتز
- نوع سوکت LGA2066
این پردازنده یکی از پیشرفتهترین محصولات شرکت اینتل است که ۱۶ هسته حقیقی و ۳۲ رشته پردازشی را فراهم میکند، این تعداد هستهها فقط در بهترین کامپیوتر های جهان یافت میشود. فرکانس پایه ایجاد شده توسط این پردازنده ۳.۱ گیگاهرتز و فرکانس حداکثری قابل استفاده ۴.۴ گیگاهرتز است.
این پردازنده با تکنولوژی ۱۴ نانومتری اختصاصی اینتل ساخته شده است و شرکت سازنده حافظه کش ۲۲ مگابایت را در درون آن کارگذاشته است. لازم به ذکر است که میزان حافظه کش در پردازندههای متوسط در حد چند مگابایت است.
این پردازنده قدرتمند زمان پردازش عملیات در بهترین کامپیوتر تا میزان ۱۶۵ وات توان مصرف میکند که این توان از طریق پاور کامپیوتر تامین میشود.
شرکت سازنده ادعا میکند این پردازنده حداکثر از ۱۲۸ گیگابایت حافظه موقت رم DDR4 با فرکانس ۲۶۶۶ مگاهرتز پشتیبانی میکند، همچنین قابلیت کار با رابط PCIE3.0 را دارد.
دمای تولید شده در حالت حداکثری برای این پردازنده ۸۵ درجه سانتیگراد است که در موقع انتخاب هیتسینک باید لحاظ شود.
حافظه موقت رم
دو حافظه مورد استفاده در بهترین کامپیوتر ها که برای هر کاربر کامپیوتری شناخته شده است، حافظه رم و حافظه داخلی یا هارد هستند. حافظههای رم برای نگهداری اطلاعات دم دستی پردازنده و سرعت بخشیدن به پردازش اطلاعات استفاده میشود و در ظرفیتهای بسیار متنوعی از سوی شرکتهای مختلف عرضه شدهاند. دو مشخصه فرکانس و ظرفیت در انتخاب این نوع حافظهها مهم هستند.
وجود این نوع حافطهها در زمانی اهمیت پیدا میکنند که روی یک نرمافزار یا بازی کامپیوتری کلیک میکنیم یا یک فایل حجیم از هارد را اجرا میکنیم.
ظرفیت بالای حافظه رم در بهترین کامپیوتر امکان اجرای نرمافزارها و عملیات متعدد را در زمان واحد ممکن میکند و فرکانس بیشتر آن سرعت اجرا و فراخوانی را بالا میبرد. یعنی با بالا بردن فرکانس حافظه رم، دیگر نیازی نیست برای فراخوانی یک فایل یا نرمافزار چندین ثانیه منتظر بمانیم.
یک نمونه از حافظه رم را در ادامه معرفی میکنیم.
حافظه رم Corsair 16GB DDR4 3200Mhz
- مناسب برای بازی کامپیوتری
- اسلات DDR4
این قطعه رم ظرفیت ۱۶ گیگابایتی را توسط یک زوج حافظه در اختیار کاربر قرار میدهد و فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتز را فراهم میکند. این میزان برای اکثر کارهای نرمافزاری و بازیهای ویدیویی امروزی کافی است و در صورت نیاز میتوان یک زوج دیگر را در کنار این حافظه استفاده کرد. این نوع حافظه از نظر افزودن تعداد حافظه بیشتر برای ساخت بهترین کامپیوتر مشکلی ایجاد نمیکند چرا که از قابلیت دو و چهار کاناله برای ارتباط با پردازنده اصلی بهره میبرد. قابلیت دو یا چهار کاناله به حافظه رم اجازه میدهد تا تعداد خطوط ارتباطی خود با پردازنده را دو یا چهار برابر کرده و سرعت انتقال اطلاعات را بالا ببرد.
تکنولوژی دو کاناله در حافظه موقت در انتخاب این قطعه بسیار مهم است چون میتواند سرعت فراخوانی اطلاعات از هارد درایو را دو چندان کند، برای بهرهمندی از این تکنولوژی در ساخت بهترین کامپیوتر بهتر است فرکانس حافظههای موقت با هم برابر باشد، همچنین باید امکان پشتیبانی از تکنولوژی دوکاناله در مادربرد وجود داشته باشد. مادربردهایی که از این تکنولوژی استفاده میکنند معمولا رنگ اسلاتهای حافظه موقت در آنها دو به دو یکسان است.
استفاده از دو رم با ظرفیت کمتر بهتر از استفاده از یک رم با ظرفیت زیاد است! این نکته مهمی است که باید در انتخاب حافظه رم لحاظ شود. فناوری دو کاناله این امکان را فراهم میکند تا در صورت فعال کردن آن تعداد خطوط ارتباطی بهترین کامپیوتر بین پردازنده و حافظه رم دو برابر شود. برای مثال فرض کنید قصد استفاده از یک رم ۴ گیگابایتی را دارید که فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز دارد.
در صورت قرار دادن این حافظه روی مادربرد تعداد خطوط ارتباطی پیشفرض با پردازنده ۶۴ خط خواهد بود که اطلاعات به صورت ۶۴ تایی از طریق این خطوط جابهجا میشوند. حال اگر به جای یک عدد رم ۴ گیگابایتی از دو رم ۲ گیگابایتی استفاده کنیم و حالت دو کاناله مادربرد را فعال کنیم، تعداد این خطوط ارتباطی بین حافظه رم و پردازنده دو برابر میشود، یعنی این بار حافظه رم قادر است اطلاعات را از طریق خطوط ۱۲۸ تایی جابهجا کند و این مساله افزایش چشمگیری در سرعت جابهجایی اطلاعات دارد. به همین دلیل است که شرکتهای سازنده حافظههای خود را به صورت دوتایی یا چهارتایی ارائه میدهند.
حافظه هارد درایو
هارد درایو یکی از ملزومات سیستم بهترین کامپیوتر است که بیشتر با ظرفیت آن شناخته میشود اما یک هارد خوب باید مشخصههای دیگری هم داشته باشد. هاردهای کامپیوتر ظرفیتهای در متعددی وجود دارند که تا چند ترابایت را پشتیبانی میکنند. این حافظهها به دو صورت داخلی و خارجی وجود دارند، هارد داخلی مستقیما از طریق اسلات SATA روی مادربرد، به کامپیوتر وصل میشود اما هارد خارجی از طریق درگاههای یواسبی پرسرعت مانندUSB3.0 با مادربرد مرتبط میشود.
هارد داخلی قابلیت تغییر مکان ندارد و به صورت ثابت در داخل کیس نصب میشود اما هارد خارجی یا اکسترنال را میتوان پس از انجام کار با خود به محل دیگری حمل کرد.
باید گفت هارد درایو بهترین کامپیوتر ها در دو نوع HDD و SSD ساخته میشوند که تفاوت آنها در سرعت، قیمت و تکنولوژی ساخت است. هارد HDD از دیسک مغناطیسی ساخته میشود و اطلاعات را روی دیسک داخلی خود ذخیره میکند در حالی که هارد SSD از تراشههای فلشمموری تشکیل میشود و اطلاعات را در حافظههای آیسی ذخیره میکند. تفاوت دیگر در قیمت این دو است، قیمت هارد SSD نسبت به HDD بالاتر است، همچنین SSD در جابهجایی اطلاعات بسیار پرسرعتتر از هارد HDD عمل میکند.
روی مادربردها کانکتورهایی به نام SATA وجود دارد که برای اتصال هارد HDD استفاده میشود و تعداد آن تا شش عدد وجود دارد تا کاربر از لحاظ ظرفیت هارد دچار مشکل نشود.
هاردهای SSD علاوه بر SATA، از طریق درگاه M.2 که روی مادربرد قرار دارد هم به کامپیوتر متصل میشوند که این تعداد معمولا دو درگاه است. درگاه M.2 سرعتی چند برابر نسبت به SATA دارد و در ساخت بهترین کامپیوتر ها استفاده میشود.
شرکتهای سیگیت، وسترن دیجیتال و توشیبا سه شرکت فعال در حوزه تولید هارد درایو HDD هستند.
دو نمونه از هارد درایو در ادامه معرفی میکنیم.
هارد Western Digital 1TB 5400rpm
- درگاه اتصال 0 6Gbps
- ظرفیت ۱ ترابایت
این هارد از ظرفیت ۱ ترابایت بهره میبرد و عدد ۵۴۰۰ در آن به معنی تعداد دور دیسک هارد در دقیقه است که با بیشتر شدن این عدد سرعت پردازشی هارد هم افزایش مییابد، سرعت نوشتن این هارد ۱۰۰ مگابایت در ثانیه است. سرعتهای موجود HDD به صورت ۵۴۰۰، ۶۴۰۰، ۷۲۰۰ و … است که کاربر با توجه به میزان هزینه خود میتواند از بین آنها انتخاب کند. برای کاربریهای ساده هاردهایی با سرعت ۵۴۰۰ مناسب هستند اما در صورت نیاز به عملکرد و سرعت بیشتر هاردهای ۷۲۰۰ به بالا توصیه میشود.
حافظه وسترن دیجیتال ۱ ترابایت، از طریق درگاه SATA ورژن ۳.۰ به مادربرد متصل میشود که سرعت ۷۵۰ مگابایت در ثانیه را برای ساخت بهترین کامپیوتر در اختیار کاربر قرار میدهد.
Silicon Power 1TB SSD
- درگاه اتصال 0
- ظرفیت ۱ ترابایت
این نوع حافظه از طریق کانکتور SATA3.0 به کامپیوتر متصل میشود و سرعت خواندن/نوشتن آن در حدود ۵۵۰ مگابایت در ثانیه است. حافظههای SSD به دلیل استفاده از آیسی برای ذخیرهسازی اطلاعات به جای دیسک گردان سرعت عمل بیشتری دارند همچنین مقاومت بیشتری در مقابل آسیبهایی مانند شوک، لرزش یا ضربه دارند و نسبت به HDD ها قابل اتکاتر هستند.
پردازشگر گرافیکی: پردازنده گرافیکی در بهترین کامپیوتر وظیفه تحلیل و ارائه نتایج گرافیکی را بر عهده دارد و به لطف این قطعه است که خروجیهای باکیفیت در مانیتور نمایش داده میشوند. این قطعه در واقع در مرحله قبلتر مانیتور کامپیوتر قرار دارد و با اتصال HDMI یا پورت صفحه نمایش به مانیتور وصل میشود.
قبلا در کامپیوتر، پردازنده مجزا برای پردازشهای گرافیک وجود نداشت و پردازنده مرکزی کامپیوتر وظیفه تحلیل گرافیکی را عهدهدار بود، این کار باعث افت شدید در سرعت پردازنده مرکزی میشد اما امروزه با ارائه محتوای باکیفیت گرافیکی همچنین بازیهای ویدیویی باکیفیت، کارت گرافیک به یکی از ملزومات ساخت بهترین کامپیوتر تبدیل شده است. پردازنده گرافیک معمولا روی مادربرد به صورت آنبرد وجود دارد اما شاید این مقدار برای نیازهای کاربر کافی نباشد.
به دلیل این که کارت گرافیک از طریق کانکتورهای PCIE به مادربرد متصل میشود پس در صورت انتخاب یک مادربرد خوب و بهروز تا چند سال کاربر میتواند کارت گرافیک را به راحتی ارتقا دهد. این قطعه جزو قطعاتی است که میتوان آن را بسیار سریع و به راحتی با یک مدل به روزتر جایگزین کرد.
کارت گرافیک Asus 1030 GT 2G
- رابط اتصال 0
- ظرفیت ۲ گیگابایت
این کارت گرافیک دارای ظرفیت ۲ گیگابایت است، در واقع ظرفیتهای مختلف موجود در کارتهای گرافیک میزان فضای ذخیرهسازی اطلاعات پردازش شده را برای ایجاد سیستم مناسب پردازشی در بهترین کامپیوتر مشخص میکنند و برای یک مانیتور معمولی با رزولوشن فول HD ظرفیت ۱ الی ۲ گیگابایت کافی است، همچنین برای کسب نتایج بهتر، در صورت افزایش رزولوشن و اندازه مانیتور نیاز است ظرفیت کارت گرافیک ارتقا پیدا کند.
استفاده از ظرفیت پایین در کارت گرافیک زمانی که رزولوشن مانیتور روی کیفیت بالایی تنظیم شده است، باعث ایجاد وقفه در تصویر خواهد شد در این صورت یا باید رزولوشن تصویر پایین بیاید یا ظرفیت پردازش کارت گرافیک ارتقا پیدا کند. این ظرفیت با GB مشخص میشود و کارتهای گرافیک کنونی در ظرفیتهای مختلف چند گیگابایتی موجود هستند.
کارت گرافیک Asus RX470 توسط کانکتور PCIE3.0 به مادربرد متصل میشود و برای ارتباط با مانیتور دارای ارتباط HDMI و DVI است و حداکثر رزولوشن ۱۲۰۰*۱۹۲۰ را بدون افت سرعت عملکرد ارائه میدهد، این رابطها اکنون در مادربرد بهترین کامپیوتر ها استفاده میشوند.
این کارت گرافیک با حداکثر سرعت ۱۴۰۰ مگاهرتز قادر به پردازش اطلاعات گرافیکی است. در هنگام انتخاب کارت گرافیک دو مولفه ظرفیت و فرکانس کاری بسیار مهم هستند، ظرفیت تعداد خانههای اطلاعات پردازشی را مشخص میکند که مستقیما با اندازه و رزولوشن مانیتور مرتبط است و فرکانس سرعت پردازش در کارت گرافیک را مشخص میکند که بیشتر در اجرای بازیهای ویدیویی نمود پیدا میکند.
درایو نوری
درایو نوری یکی از قطعات جانبی استفاده شده در بهترین کامپیوتر ها است که با اسم رایتر کامپیوتر هم شناخته میشود. این درایوها توانایی خواندن و نوشتن روی دیسکهای نوری مانند سیدی، دیویدی و حتی دیسکهای با ظرفیت بالا مانند دیسک بلوری را دارند.
دیسکهای سیدی ظرفیت ۷۰۰ مگابایت را ارائه میدهند، دیسکهای دیویدی تا ۴.۷ گیگابایت و بلوریها تا ۲۵ گیگابایت ظرفیت دارند، البته این میزان استاندارد است و شاید یک دسیک بلوری تا ۵۰ یا ۱۰۰ گیگابایت هم ظرفیت داشته باشد. بلوریها برای استفاده به منظور جابهجایی اطلاعات سریعتر در بهترین کامپیوتر ها استفاده میشوند.
در انتخاب یک درایو نوری در ابتدا پشتیبانی آن از خواندن و نوشتن انواع دیسکها، سپس سرعت این خواندن و نوشتن مد نظر است.
سرعت خواندن و نوشتن در درایوهای نوری با 2X، 4X، 8X و … بیان میشود که در آن حرف X نشان دهنده سرعت استاندارد است و برای خواندن و نوشتن یک دیسک نوری به صورت قراردادی بیان شده است.
این استاندارد برای دیسک سیدی ۱۵۰ کیلوبایت در ثانیه، برای دیویدی ۱۳۵۲ کیلوبایت در ثانیه و برای دیسک بلوری ۴۳۵۹ کیلوبایت در ثانیه است.
یک درایو نوری با سرعت 24X قادر به خواندن و نوشتن دیویدی با سرعت ۲۴ * ۱۳۵۲ کیلوبایت در ثانیه است که عددی در حدود ۳۰ مگابایت در ثانیه خواهد شد.
درایوهای نوری اینترنال از طریق کابل SATA به مادربرد متصل میشوند در حالی که درایوهای اکسترنال یا خارجی میتوانند از طریق رابط USB به کامپیوتر وصل شوند.
قطعات جانبی
قطعات جانبی و اصلی بهترین کامپیوتر ها شامل ماوس، کیبورد، اسپیکر، تقویت کننده یا کارت صوتی جانبی، کارت شبکه و از این دست قطعات هستند.
این قطعات یا از طریق رابط USB با مادربرد مرتبط میشوند یا از طریق کانکتور PCIE مستقیم به مادربرد وصل میشوند.
سیستم پیشنهادی بر اساس دو پردازنده Intel و AMD
برای آشنایی بیشتر دو سیستم زیر را بررسی میکنیم.
سیستم بر اساس مادربرد Asus H110-Plus
- نوع سوکت LGA1151
- پشتیبانی از نسل ۶ و ۷ پردازندههای اینتل Corei3&5&7,Celeron,Pentium
- تا ۱۱ میلیون تومان
این مادربرد از سوکت ۱۱۵۱ اینتل پشتیبانی میکند و میتوان از پردازندههای نسل ششم و هفتم این شرکت به عنوان پردازنده اصلی برای ساخت بهترین کامپیوتر در آن استفاده کرد. پردازنده انتخابی ما برای این مادربرد پردازنده نسل هفتم کابیلیک Corei7 7400 است که دارای چهار هسته و محدوده فرکانسی ۳ الی ۳.۵ گیگاهرتز و حافظه کش ۶ مگابایت است. این پردازنده ۶۵ وات توان مصرفی نیاز دارد.
برای دستیابی به ظرفیت ۸ گیگابایت حافظه رم بهتر است از دو عدد رم ۴ گیگابایت استفاده کنیم تا از حالت دوکاناله مادربرد هم استفاده برده باشیم، با این کار تصمیم داریم با یک تیر دو نشان بزنیم. پس از رم دوکاناله کینگستون ۴*۲ گیگاهرتز با فرکانس ۲۴۰۰ استفاده میکنیم. گفتنی است مادربرد مورد نظر حداکثر از فرکانس رم ۲۴۰۰ مگاهرتز پشتیبانی میکند.
چون سیستم مورد نظر برای استفادههای معمولی روزمره است، به نظر میرسد یک هارد ۵۰۰ گیگابایت از نوع وسترن دیجیتال که از رابط SATA3.0 استفاده میکند و تعداد ۷۲۰۰ دور دقیقه دارد، کافی باشد، وسترن دیجیتال از انواع هارد باکیفیت استفاده شده در بهترین کامپیوتر ها است.
چون مادربرد مورد نظر از کانکتور PCIE3.0 X16 پشتیبانی میکند، ایسوس RX470 با ظرفیت ۴ گیگابایت و فرکانس ۱۲۰۰ مگاهرتز انتخاب بعدی برای کارت گرافیک دستگاه است که کیفیت خروجی فول HD را ارائه میدهد. این کارت گرافیک حداکثر ۱۲۰ وات توان مصرف میکند و از رابط HDMI پشتیبانی میکند که از طریق کانکتور PCIE3.0 به مادربرد وصل خواهد شد، در ضمن باید اشاره کرد این مادربرد امکان استفاده از گرافیک آنبرد اینتل را دارد.
برای انتخاب پاور کامپیوتر باید توان مصرفی هر کدام از قطعات را در نظر داشت، با توجه به توان قطعات استفاده شده پاور ریدمکس ۴۰۰ برای سیستم کنونی مناسب است.
مانیتور سیستم را از روی میزان کیفیت خروجی کارت گرافیک انتخاب میکنیم. سامسونگ S22F355 صفحه نمایش ۲۲ اینچی با کیفیت فول اچدی دارد که از رابط HDMI بهره میبرد. این سیستم میتواند بهترین کامپیوتر برای استفادههای روزمره باشد.
لازم به ذکر است مادربرد مورد نظر در پنل پشتی خود دارای اتصالهای کیبورد، ماوس، پورت نمایشگر، اترنت، دو عدد یواسبی ۳.۱، دو عدد یواسبی ۲.۰ و سه عدد جک صوتی است. در صورت نیاز کاربر به افزایش این اتصالها، در داخل مادربرد پینهایی برای افزایش پورتهای ارتباطی تعبیه شده است.
سیستم براساس مادربرد Gigabyte Aorus X470 gaming 7 Wi-Fi
- نوع ساخت ATX
- سوکت پردازنده AM4 نسل اول، دوم و سوم Ryzen
- تا ۲۵ میلیون تومان
برای سیستم دوم مادربرد Gigabyte Aorus X470 را انتخاب میکنیم. این مادربرد از سوکت پردازنده AM4 پشتیبانی میکند و میتوان روی این مادربرد پردازندههای AMD نسل اول، دوم و سوم Ryzen را استفاده کرد. با توجه به پردازندههای ایامدی، مدل Ryzen 7 2700X را انتخاب میکنیم که نسل دوم رایزن است و هشت هسته آماده کار با فرکانس پایه ۳.۷ گیگاهرتز دارد، همچنین از حافظه کش ۲۰ مگابایت پشتیبانی میکند که برای ساخت بهترین کامپیوتر مناسب است. این پردازنده در حالت توربو ۴.۳ گیگاهرتز سرعت دارد و ۱۰۵ وات مصرف توان دارد که در حالت حداکثری، دمای آن به ۸۵ درجه خواهد رسید و باید این افزایش دمایی را با نصب هیتسینک جبران نمود.
برای حافظه رم این مادربرد با توجه به این که از حداکثر ۶۴ گیگابایت ظرفیت و فرکانس ۴۱۳۳ مگاهرتز پشتیبانی میکند، میتوان از حافظه رم دو کاناله ۱۶ گیگابایت، ۳۲ گیگابایت یا ۶۴ گیگابایت برندهای مختلف استفاده کرد.
این مادربرد دارای کانکتور PCIE3.0 است و برای کارت گرافیک بنا بر نیاز میتوان از بین کارتهای گرافیک خوب انتخاب کرد. کارت گرافیک ایسوس RTX2060 Gaming با ظرفیت ۶ گیگابایت و فرکانس حداکثری ۱۸۶۰ مگاهرتز گزینه مناسبی برای اجرای بازیهای باکیفیت ویدیویی و کارهای گرافیکی پیشرفته است، این کارت گرافیک حداکثر رزولوشن ۴۳۲۰*۷۶۸۰ را ارائه میدهد که برای پیشرفتهترین مانیتورها و بهترین کامپیوتر ها هم جوابگو خواهد بود.
کارت گرافیک ایسوس RTX2060 از طریق رابط HDMI به صفحه نمایش متصل میشود و در کارکرد حداکثری تا ۵۰۰ وات توان نیاز دارد که باید در انتخاب پاور این نکته را در نظر گرفت.
برای داشتن ظرفیت مناسب هارد درایو میتوان برای این سیستم از هارد سیگیت SkyHawk با ظرفیت ۱ ترابایت استفاده کرد.
همچنین برای نصب و فراخوانی سریع نرمافزارها و خواندن/نوشتن سریع فایلها میتوان از هارد SSD سامسونگ Evo 860 با ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت استفاده کرد. این دو هارد درایو از طریق رابط SATA3.0 به مادربرد متصل میشوند.
با توجه به مصرف توان قطعات اصلی و جانبی بهتر است از منبع تغذیه ۱۰۰۰ واتی استفاده کنیم. منبع تغذیه RaidMax RX1000 گزینه مناسبی برای تامین انرژی این سیستم خواهد بود.
مادربرد Gigabyte X470 برای استفاده در ساخت بهترین کامپیوتر بسیار مناسب است و دارای قابلیتهای ارتباطی شبکه وایفای، بلوتوث، یواسبی ۳.۱، یواسبی Type-C، یواسبی ۲.۰، اترنت و پنج خروجی صوتی در پنل پشتی است که در صورت کافی نبودن اتصالات پنل پشتی، میتوان از طریق پینهای موجود روی مادربرد، رابطهای بیشتری را به کامپیوتر اضافه کرد.
برای انتخاب مانیتور به رزولوشن خروجی کارت گرافیک توجه میکنیم. با توجه به رابط HDMI و رزولوشن بالای کارت گرافیک یک صفحه نمایش فول HD یا 4K مناسب این سیستم خواهد بود.
بهترین کامپیوترهای جهان
کامپیوترها در چند سال اخیر پیشرفت بسیار زیادی کردهاند، اکنون پردازندههایی با سرعت چند گیگاهرتزی و هشتههای چند ده تایی موجود هستند که قدرت پردازش اطلاعات را چندین برابر میکنند. به علاوه قطعات جانبی کامپیوترها هم با سرعت بسیار زیادی رو به پیشرفت و ارائه تکنولوژیهای جدید هستند.
بهترین کامپیوترهای دنیا انواع زیادی دارند اما از بین آنها تعدادی جزو بهترینهای جهان هستند که سیستم شگفتانگیزی را در اختیار کاربر قرار میدهند. در این بخش چند عدد از بهترین کامپیوترهای جهان را معرفی میکنیم.
کامپیوتر Tower 8930 Dell XPS
- بهترین کامپیوتر جهان
این دستگاه به علت امکانات زیاد ارائه شده همراه با قیمت مناسب آن مورد توجه است و بهترین کامپیوتر 2019 جهان تلقی میشود. این کامپیوتر دارای پردازنده هشت هستهای بسیار جدید نسل نهم اینتل و سیستم گرافیک واقعیت افزوده برای انجام بازیهای باکیفیت ویدیویی است.
این دستگاه از سیستم عامل حرفهای ویندوز نسخه ۱۰ پشتیبانی میکند و دارای پردازنده Intel Corei7 با هشت هسته حقیقی آماده به کار و حداکثر فرکانس ۵ گیگاهرتز در حالت توربو است. به علاوه، این سیستم دارای کارت گرافیک بسیار پیشرفته Gefore GTX 1660 با ظرفیت ۶ گیگابایت و حداکثر فرکانس ۱۵۰۰ مگاهرتز است. پردازنده مناسب این دستگاه به همراه پردازشگر مناسب گرافیکی، عملکرد مناسبی در انجام کارهای گرافیکی و اجرای بازیهای ویدیویی ارائه خواهد داد.
مادربرد این دستگاه برای ساخت یکی از بهترین کامپیوترهای جهان تولید شده است که علاوه بر امکانات همراه خود، به راحتی میتوان از طریق کانکتورهای SATA، PCIE و M.2 که روی مادربرد قرار دارند سیستم سختافزاری آن را ارتقا داد.
این سیستم کامپیوتری در پنل پشتی خود از انواع ارتباطهای باسیم پشتیبانی میکند. پنل پشتی این کامپیوتر دارای سه عدد USB3.1 Gen1، یک عدد USB3.1 Gen2، یک عدد USB3.1 Type-C، پورت HDMI، پورت نمایشگر، پورت اترنت، دو عدد پورت USB2.0 و خروجی و ورودیهای صوتی است. همچنین این دستگاه دارای رم ریدر و ورودی میکروفون برای ضبط صدا است.
مادربرد این کامپیوتر از حالت دو کاناله پشتیبانی میکند تا سرعت عالی برای بهترین کامپیوتر ایجاد کند. به طور پیشفرض دو عدد رم ۸ گیگابایتی با تنظیم روی حالت دوکاناله روی مادربرد قرار دارد که تجربه خوبی از اجرای روان بازیها ارائه خواهد داد. این مقدار حافظه به راحتی توسط کاربر تا ۶۴ گیگابایت قابل ارتقا است.
یک هارد ۱ ترابایتی از نوع HDD روی سیستم قرار دارد که با توجه به وجود کانکتورهای SATA میتوان این حافظه را ارتقا داد یا در کنار این حافظه، هارد درایوهای دیگری را هم روی مادربرد نصب کرد.
کامپیوتر همهکاره Lenovo Yoga A940
- بهترین کامپیوتر همهکاره با امکانات زیاد
حقیقتا این دستگاه برای افراد حرفهای طراحی و ساخته شده است. یوگا A940 یک کامپیوتر بدون کیس است که تمام سختافزار و مانیتور آن در یک پکیج در اختیار کاربر قرار دارد.
این سیستم امکانات متعددی را فراهم میکند که نیازهای هر کاربری را در هر حوزهای برطرف میکند.
یوگا A940 از یک پردازنده شش هستهای از شرکت اینتل قدرت میگیرد که فرکانس پایه ۳.۲ گیگاهرتز و حداکثر فرکانس ۴.۶ را در حالت توربو در اختیار کاربر قرار میدهد.
این کامپیوتر با صفحه نمایش بسیار باکیفیت ۲۷ اینچی از نوع السیدی که قابلیت چند لمسی دارد، مجهز شده است. این صفحه نمایش کیفیت 4K و اولترا اچدی ارائه میدهد که کیفیتی در حد بهترین کامپیوتر جهان است.
شرکت سازنده برای حافظه این کامپیوتر از هارد ۵۴۰۰ دور در دقیقهای با ظرفیت ۱ ترابایت استفاده برده است که علاوه بر این، دستگاه دارای یک حافظه پرسرعت SSD با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت است.
با توجه به وجود پردازنده گرافیکیAMD RX560 که ظرفیت ۴ گیگابایت و فرکانس ۱۵۰۰ مگاهرتز دارد، این کامپیوتر برای کارهای گرافیکی و انجام بازیهای ویدیویی بسیار مناسب است چرا که این کارت گرافیک توسط صفحه نمایش باکیفیتی تکمیل شده است. RX560 یک قطعه منحصر به فرد برای استفاده در بهترین کامپیوتر ها است.
این کامپیوتر دارای قابلیتهای ارتباطی USB3.1، USB3.0، مموری ریدر، پورت اترنت، خروجی هدفون و ارتباط HDMI است.
از امکانات بیشتر این دستگاه میتوان به ارتباط بیسیم وایفای، بلوتوث، کیبورد بیسیم همراه، ویندوز نسخه ۱۰، حافظه رم ۳۲ گیگابایت و چهار اسپیکر داخلی با قابلیت دالبی اتموس اشاره کرد.
کامپیوتر کامپکت Intel Hades Canyon NUC
- بهترین مینی پی سی جهان
کامپیوتر قابل حمل اینتل Hades Canyon دستکاه جالب و کاربردی است که از یک تراشه مرکزی در مادربرد استفاده میکند. این کامپیوتر دارای پورتهای ارتباطی متعدد و سیستم سختافزاری مناسبی است که در بعضی از شرایط خاص بسیار کارساز است، به علاوه این که به راحتی میتوان سختافزار این دستگاه را ارتقا داد.
این کامپیوتر قابل حمل از پردازنده نسل هشت اینتل استفاده میکند که چهار هسته حقیقی آماده به کار دارد و میتواند فرکانس پردازشی پایه ۳.۱ گیگاهرتز و فرکانس توربو ۴.۲ گیگاهرتزی را ایجاد کند. این کامپیوتر از مادربرد نوع مینی ATX بهره میبرد و روی این مادربرد یک پردازنده گرافیکی پیشرفته از نوع Intel UHD 630 وجود دارد که ظرفیت ۴ گیگابایت را فراهم میکند.
اینتل این دستگاه را از نظر حافظه رم قدرتمند کرده است چرا که روی مادربرد این کامپیوتر حافظه ۳۲ گیگابایت با فرکانس بسیار مناسب ۳۲۰۰ مگاهرتزی قرار دارد. این مقدار حافظه رم در عمل اجرای چندین نرمافزار همزمان و اجرای بازیهای ویدیویی را ممکن میکند. به جرات میتوان گفت این دستگاه بهترین کامپیوتر قابل حمل جهان است.
تمامی امکانات سختافزاری این دستکاه را یک هارد SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت کامل میکند که روی مادربرد نصب است و امکان انتقال اطلاعات با سرعت بسیار بالا را فراهم میکند.
از نظر ارتباطی اینتل هادس کانیون به عنوان بهترین کامپیوتر کامپکت قابل حمل کمبودی ندارد. این کامپیوتر دارای سه عدد USB-C، یک عدد USB3.1 Gen1، یک عددUSB3.1 Gen2 ، پورت HDMI، چهار عدد USB3.0، دو عدد پورت نمایشگر، مموری ریدر، اتصال اترنت و خروجی صوتی است.
حقیقتا این دستگاه یکی از بهترین محصولات اینتل است که در اندازهی کامپکت ساخته شده است و قادر است بازیهای ویدیویی امروزی و نرم افزارهای تخصصی و سنگین را اجرا کند.
کامپیوتر جیبی Intel Compute Stick
- بهترین کامپیوتر کوچک
پیشرفت تکنولوژی به جایی رسیده است که میتوان یک کامپیوتر کامل را که اندازهای در حد یک فلش مموری دارد در کیف خود گذاشته و هر جایی باخود برد.
بهترین کامپیوتر ارزان و جیبی اینتل یک دستگاه جالب و کاربردی است که در دو نسخه ویندوز و لینوکس عرضه شده است و برای مواقع ضروری میتواند بسیار کاربردی باشد.
این دستگاه دوست داشتنی از طریق پورت HDMI به مانیتور متصل میشود و انرژی آن توسط یک منبع تغذیه تامین میشود. در صورت وجود پورت یواسبی روی مانیتور میتوان این دستگاه را از طریق رابط یواسبی به نمایشگر متصل کرد که در این صورت نیازی به استفاده از آداپتور تغذیه نخواهد بود.
دستگاه از طریق بلوتوث یا USB امکان متصل کردن ماوس و کیبورد را برای کاربر فراهم میکند. این کامپیوتر دارای تنها یک پورت یواسبی است که برای اتصال ماوس یا کیبورد به آن باید از USB HUB استفاده کرد.
از طریق رابط یواسبی ۲.۰ بهترین کامپیوتر کوچک یعنی اینتل Stick، میتوان درایو نوری به دستکاه وصل کرد، همچنین کامپیوتر جیبی Intel Stick دارای یک مموری ریدر است که برای خواندن یا نوشتن حافظههای مموری به کار میرود.
از امکانات بیشتر Intel Stick میتوان ارتباط شبکه وایفای، حافظه رم ۲ گیگابایتی، حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی را نام برد.
شرکت سازنده روی این دستگاه از قابلیت ریکاوری استفاده کرده است که در صورت بروز مشکل نرمافزاری میتوان آن را به راحتی به حالت اولیه ویندوز برگرداند.
بهترین کامپیوتر برای برنامه نویسی
برای انتخاب یک سیستم مناسب برای برنامه نویسی توجه به پردازنده و صفحه نمایش در اولویت کار است. چون کدهای نوشته شده توسط کاربر نیاز به عملیات پردازشی بالایی دارند به علاوه, به دلیل کار زیاد با نرم افزارهای مختلف انتخاب یک صفحه نمایش باکیفیت که از استانداردهای محافظت از چشم پشتیبانی کند از ملزومات بهترین کامپیوتر برای برنامه نویسی است.
برای کار با نرم افزارهای مختلف، شما نیاز به یک پردازنده با حداقل چهار هسته و فرکانس پردازشی متوسط خواهید داشت که حافظه کش بالایی داشته باشد، همچنین حافظه رم ۸ گیگابایت و وجود حافظه SSD برای کسب بهترین نتیجه الزامی است.
مطمئنا کاربر برای انجام کدنویسی نیاز به کارت گرافیک در حد خدا نیاز ندارد و کارت گرافیک معمولی آنبرد یا یک کارت گرافیک متوسط نیاز او را برطرف خواهد کرد. در عوض پردازنده و حافظه موقت سیستم باید تا حد امکان به صورت ارتقا یافته باشد تا در مواقع اجرای نرم افزارهای همزمان کامپیوتر دچار افت سرعت نشود.
لپتاپ HP Spectre X360
لپتاپ اچ پی X360 یکی از بهترین کامپیوتر های موجود است که علاوه بر طراحی زیبا، سیستم بسیار مناسبی را ارائه میکند. این کامپیوتر از یک پردازنده چهار هستهای نسل ۸ اینتل استفاده میکند که میتواند حداکثر فرکانس ۴.۸ گیگاهرتز را ایجاد کند، همچنین این پردازنده دارای ۴ مگابایت حافظه کش است که برای کارهای برنامهنویسی مناسب است.
لپتاپ X360 صفحه نمایش بسیار باکیفیتی از نوع فول HD دارد که اندازه آن ۱۳.۳ اینچ است.
برای عملکرد مناسب و تبدیل این دستگاه به بهترین کامپیوتر برنامهنویسی، شرکت سازنده روی این لپتاپ از حافظه رم ۸ گیگابایتی و حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی از نوع SSD استفاده کرده است که این مقدار نیازهای یک برنامه نویس را برطرف میکند.
از نظر ارتباطی این دستگاه دارای دو عدد USB-C، یک عدد USB3.1، رم ریدر، اتصال وایفای و بلوتوث است.
بهترین کامپیوتر برای آهنگسازی
انتخاب بهترین کامپیوتر برای آهنگسازی مستلزم دقت به بعضی از نکات است، چون امکانات مورد نیاز در یک کامپیوتر برای آهنگسازی ممکن است با سایر سیستمها متفاوت باشد.
یک سیستم خوب برای آهنگسازی در ابتدا باید یک پردازنده خوب و در حد امکان دارای چند هسته پردازشی باشد. چون برای انجام این کار نیاز به اجرای چند نرمافزار همزمان است.
باید گفت در حال حاضر به دلیل تنوع نرمافزارها و پشتیبانی مناسب آنها از سیستمهای مختلف، میتوان با حداقل سیستمها هم یک آهنگ خوب تنظیم کرد و روی آن افکتگذاری کرد، یعنی یک سیستم پایه با کارت صوتی آنبرد هم برای این کار کفایت میکند، اما برای حرفهای بودن باید سیستم درخوری را انتخاب کرد که در شرایط مختلف، دچار مشکل پردازشی نشود.
با توجه به نرم افزارهای آهنگسازی، بهترین کامپیوتر برای آهنگسازی حداقل باید دارای یک پردازنده با چهار هسته و فرکانس پردازشی ۲.۵ گیگاهرتز به بالا باشد. علاوه بر این شما نیاز به سیستم عامل ۶۴ بیتی خواهید داشت چون اکثر VST ها با پشتیبانی از سیستم عامل ۶۴ بیتی ارائه میشوند.
حافظه موقت رم ۸ گیگابایت به بالا از دیگر ملزومات یک سیستم خوب برای آهنگسازی است که خیال شما را از اجرای چندین نرمافزار همزمان راحت خواهد کرد.
در صورت کافی نبودن کارت صوتی آنبرد، احتمالا شما نیاز به یک کارت صوتی با کیفیت خواهید داشت. کارتهای صوتی کنونی به دو صورت اینترنال یا اکسترنال و رومیزی، با کیفیتهای عالی موجود هستند، همچنین باید اشاره کرد کارتهای صوتی اکسترنال به راحتی قابلیت اتصال به لپتاپ و بهترین کامپیوتر های همراه را دارند.
با توجه به تولید و ساخت فایلهای متعدد و نیاز به ذخیرهسازی آنها در هارد، ظرفیت هارد بیشتر از ۵۰۰ گیگابایت برای کار آهنگسازی مناسب است.
همچنین با توجه به کار مداوم و استفاده زیاد از نرم افزارها صفحه نمایش کامپیوتر مورد نظر باید کیفیت خوب داشته و اندازه آن حداقل ۱۲ اینچ باشد، همچنین چون پردازشهای گرافیکی زیادی برای این کار لازم نیست، پردازنده گرافیکی آنبرد برای این کار کافی است و نیازی به هزینه زیاد برای خرید کارتهای گرافیک با ظرفیت بالا نیست.
در ادامه دو سیستم مناسب را معرفی میکنیم.
لپتاپ Apple Mac Book Pro
بهترین پیشنهاد برای کار آهنگسازی لپتاپ مک بوک پرو است، چون علاوه بر صفحه نمایش ۱۳ اینچی باکیفیت دارای سختافزار مناسب برای اجرای نرم افزارهای آهنگسازی است.
این لپتاپ دارای پردازنده چهار هستهای با حداکثر فرکانس ۴ گیگاهرتز است که آن را به یکی از بهترین کامپیوتر ها تبدیل کرده است و به خوبی از پس اجرای نرم افزارهای تنظیم و ویرایش آهنگ بر میآید. مک بوک پرو دارای حافظه رم ۸ گیگابایت است که میتوان در صورت نیاز آن را تا ۱۶ گیگابایت ارتقا داد، همچنین این دستگاه ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی در اختیار کاربر قرار میدهد.
این لپتاپ دارای رابط USB3.1 برای اتصال کارت صوتی خارجی است. علاوه بر این، خروجی هدفون صدا، ورودی میکروفون و اسپیکرهای باکیفیت و قدرتمند با دامنه دینامیک بالا در این لپتاپ وجود دارند.
کامپیوتر Lenovo ThinkCentre M710
این سیستم از شرکت لنوو معرفی شده است و برای کار آهنگسازی، سختافزار مناسبی را پیشنهاد میدهد. این کامپیوتر دارای پردازنده چهار هستهای اینتل با فرکانس حداکثری ۳.۵ گیگاهرتز و حافظه موقت رم ۸ گیگابایت است که در صورت نیاز این میزان قابلیت ارتقا دارد.
علاوه بر این، ۲۵۰ گیگابایت حافظه داخلی در اختیار کاربر قرار دارد که از نوع بسیار پرسرعت SSD است و این حافظه داخلی در صورت نیاز میتواند توسط کاربر افزایش یابد.
این سیستم از ویندوز نسخه ۱۰ و ویرایش ۶۴ بیتی بهره میبرد که برای اجرا در سیستم بهترین کامپیوتر ها توسعه یافته است و از این نظر برای نرم افزارهای آهنگسازی مشکلی پیش نخواهد آمد.
از نظر ارتباطی این دستگاه دارای بیش از ده رابط یواسبی و پنج اتصال صوتی است که امکان نصب کارت صوتی داخلی روی مادربرد و کارت صوتی خارجی از طریق رابطهای یواسبی وجود دارد. همچنین این سیستم دارای یک تقویت کننده صوتی به صورت آنبرد است که سه خروجی صوتی را برای کاربر فراهم کرده است.
بهترین کامپیوتر All in One
کامپیوترهای All in One نوع جدیدی از سیستمهای کامپیوتری هستند که تمام سختافزار و صفحه نمایش آن در یک بسته ساخته میشود و نیازی به کیس اضافی ندارند. این دستکاه ها طرفداران زیادی دارند و برای استفاده به عنوان بهترین کامپیوتر برای حسابداری، مدیریت و دفاتر کار مناسب هستند، هر چند به دلیل تکنولوژی ساخت آن، قیمت بالایی در مقایسه با سایر سیستمهای کامپیوتری دارند.
مایکروسافت Surface Studio 2 in 1
امکاناتی زیاد در یک سیستم کامپکت
این دستگاه یکی از بهترین و با کیفیتترین سیستمها و صفحه نمایش را ارائه میدهد و برای افراد خلاق و استفاده در فیلمسازی، طراحی گرافیکی یا بخش اداری انتخاب خوبی است.
این دستگاه دو در یک، تنها از یک بخش کامپکت تشکیل شده است و کیس اضافی به همراه ندارد و میتوان آن را بهترین کامپیوتر All in One دانست. صفحه نمایش چند لمسی Surface Studio، ۲۸ اینچ اندازه دارد که رزولوشن شگفتانگیز ۳۰۰۰*۴۵۰۰ را فراهم میکند. این صفحه نمایش توسط یک پردازنده گرافیکی ۶ گیگابایتی از نوع NVIDIA 1060 تغذیه میشود که در عمل این ظرفیت گرافیکی انجام بسیاری از کارهای گرافیکی و انجام بازیهای ویدیویی را ممکن میسازد.
پردازنده نسل هفتم اینتل Corei7 با چهار هسته و حداکثر فرکانس کاری ۲.۹ گیگاهرتز روی این دستگاه قرار دارد که به همراه حافظه رم ۱۶ گیگابایتی اجرای نرم افزارها را به صورت همزمان در بهترین کامپیوتر بدون کیس یعنی سورفیس استودیو ممکن میکند.
از نظر ارتباطی این کامپیوتر دارای چهار عدد پورت USB3.0، یک عدد پورت USB-C، یک پورت اترنت، جک هدفون و یک عدد رم ریدر است.
بهترین کامپیوتر گیمینگ
برای انتخاب یک سیستم بازی باید این نکته را در نظر گرفت که شما قصد انجام کدام و چه نوع بازیهایی را با کامپیوتر خود دارید. بازیهای امروزی در کیفیتهای متوسط رو به بالا ساخته و عرضه میشوند و کاربر برحسب خواسته و هزینهای که در نظر دارد باید سیستم دلخواه را انتخاب کند. سیستمهای کامپیوتری که مخصوص انجام بازیهای ویدیویی طراحی میشوند معمولا از ۱۰ میلیون به بالا هزینه بر میدارند.
اولویت انتخاب قطعات بهترین کامپیوتر برای گیمینگ با مادربرد است که باید در انتخاب آن امکانات پشتیبانی شده را در نظر بگیریم تا در صورت نیاز به ارتقای قطعات در آینده به مشکل بر نخوریم. در ادامه چند سیستم کامپیوتری برای گیمینگ معرفی میشود.
لپتاپ Asus ROG G531
این لپتاپ توسط شرکت ایسوس و به طور اختصاصی برای انجام بازیهای باکیفیت ویدیویی عرضه شده است.
برای عملکرد بهتر این دستگاه، در آن از پردازنده بسیار جدید نسل نهم اینتل یعنی Corei7 9750 استفاده شده است که فرکانسی بین ۲.۶ تا ۴.۵ گیگاهرتز و حافظه کش عالی ۱۲ مگابایت را ارائه میدهد. این پردازنده به همراه رم ۱۶ گیگابایتی DDR4 قابلیتهای لپتاپ را کامل میکند.
برای گرافیک بهترین کامپیوتر گیمینگ یعنی ROG G531 از کارت گرافیک معروف Gefore GTX 1660 استفاده شده است که ظرفیت ۶ گیگابایت با فرکانس را فراهم میکند. این پردازنده نقش تحلیل اطلاعات گرافیکی برای صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچی فول HD دستگاه را دارد.
شرکت سازنده از ۱ ترابایت حافظه HDD و ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD در این دستگاه استفاده کرده است. کاربرد حافظه HDD برای ذخیره سازی فایلهای کاربر و کاربرد حافظه SSD به دلیل سرعت بالا برای نصب و اجرای بازیها و نرم افزارها است.
این دستگاه همچنین به عنوان یکی از بهترین کامپیوتر های گیمینگ جهان، از اکثر قابلیتهای ارتباطی مانند وایفای، یواسبی ۳.۱، یواسبی Type-C، پورت HDMI و بلوتوث داخلی پشتیبانی میکند.
Alienware Aurora R8 Gaming
این کیس را میتوان بهترین کامپیوتر حال حاضر برای بازیهای کامپیوتری و انجام کارهای سنگین تحلیلی و گرافیکی دانست.
شرکت سازنده از مادربرد میکرو ATX که با چیپست اصلی Z370 کار میکند استفاده کرده است. این مادربرد از نظر امکانات، کم نظیر است، همچنین شرکت سازنده تلاش کرده است تا از امکانات حداکثری برد اصلی بهره ببرد.
قلب پردازشی این کامپیوتر را پردازنده بسیار قدرتمند نسل نهم اینتل Corei7 9700 با هشت هسته و فرکانس ۳.۶ الی ۴.۵ گیگاهرتز تشکیل میدهد. به همراه این پردازنده مقدار ۳۲ گیگابایت حافظه موقت رم DDR4 روی مادربرد قرار دارد تا اجرای سنگینترین بازیها را ممکن کند.
مانند دیگر قسمتهای این سیستم کامپیوتری، شرکت سازنده از یک گرافیک مناسب برای بهترین کامپیوتر خود بهره برده است. این سیستم دارای یک کارت گرافیک از نوع Geforce GTX 2080 است که با فناوری جدید GDDR6 و در ظرفیت ۸ گیگابایت ساخته شده است. این ظرفیت عالی و فرکانس ۱۸۰۰ مگاهرتز قادر خواهد بود تا صفحه نمایشهای باکیفیت و عریض را به خوبی تغذیه کند و کیفیت 4K با نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی را ایجاد کند.
برای اجرای سریع بازیها علاوه بر حافظه پرسرعت رم، حافظه هارد درایو هم میتواند دخیل باشد. این سیستم علاوه بر دارا بودن ۱ ترابایت حافظه HDD از ۵۱۲ گیگابایت حافظه پرسرعت SSD هم استفاده میکند که برای نصب بازیها و نرمافزارها کاربرد دارد.
مادربرد این کامپیوتر دارای ارتباط بلوتوث و اتصال شبکه وایفای است که با نصب یک آنتن خروجی میتوان به راحتی با بهترین کامپیوتر ها ارتباط برقرار کرد یا در انجام بازیها به صورت چند نفره از آن استفاده کرد.
برای ارتباط پرسرعت در این دستگاه از مادربردی با قابلیت جدید ارتباطی یعنی یواسبی ۳.۱، یواسبی Type-C، اترنت و HDMI استفاده شده است تا برای اتصال کامپیوتر به دستگاههای جانبی مانند مانیتور مشکلی به وجود نیاید.
لپتاپ Lenovo Y740 17inch
لپتاپ لنوو Y740 با صفحه نمایش عریض ۱۷.۳ اینچی و پردازنده قدرتمند شش هستهای اینتل که فرکانس ۲.۶ الی ۴.۵ گیگاهرتزی را ارائه میدهد، به طور ویژه برای اجرای بازیهای ویدیویی سنگین طراحی شده است.
این لپتاپ کیفیت صفحه نمایش فول HD با قابلیت دالبی ویژن، محافظت در مقابل اشعههای مضر، Nvidia G-Synch و نرخ نوسازی بسیار مناسب ۱۴۴ هرتزی را ارائه میدهد. این قابلیتها حقیقتا تجربه شگفتانگیزی از اجرای یک بازی در بهترین کامپیوتر را به ارمغان خواهند آورد.
صفحه نمایش باکیفیت این دستگاه را یک کارت گرافیک قدرتمند به نام Nvidia Geforce 2060 با ظرفیت ۶ گیگابایت تغذیه میکند، این ظرفیت در پردازش فریمهای صفحه نمایش عریض ۱۷.۳ اینچی دستگاه کمک خواهد کرد.
حافظه SSD یک ترابایت و حافظه موقت رم ۱۶ گیگابایت با فرکانس ۲۶۶۶ مگاهرتزی امکانات این لپتاپ را کامل میکنند، به علاوه لنوو روی این لپتاپ سیستم عامل اورجینال ویندوز ۱۰ را ارائه کرده است تا ارزش آن را دوچندان کند.
لپتاپ لنووY740 از ارتباط شبکه وایفای، بلوتوث، یواسبی ۳.۱، HDMI و اترنت پشتیبانی میکند.
کیس MSI Aegis 3
کیس اسمبل شده Aegis 3 با توجه به ظاهر فریبنده و پردازنده قدرتمند آن مخصوص انجام بازیهای باکیفیت طراحی شده است.
این کیس از مادربرد MSI استفاده کرده است که در بهترین کامپیوتر ها استفاده میشود و امکانات زیادی دارد و در صورت نیاز میتوان قطعات آن را ارتقا داد.
پردازنده قرار داده شده روی این مادربرد از نوع Corei7 8700 است که شش هسته حقیقی آماده به کار با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز فراهم میکند. به طور پیشفرض روی این مادربرد یک رم شش گیگابایت وجود دارد اما به نظر میرسد این مقدار برای اجرای بعضی از بازیهای جدید کافی نیست، به دلیل وجود چهار اسلات حافظه رم روی این مادربرد میتوان با اضافه کردن حافظه رم مقدار آن را افزایش داد.
MSI برای انجام تحلیلهای گرافیکی در این کامپیوتر از کارت گرافیک معروف Geforce 1060 بهره برده است که شش گیگابایت ظرفیت ارائه میدهد و حداکثر فرکانس آن به ۱۷۰۰ مگاهرتز میرسد.
مادربورد این دستگاه از قابلتهای ارتباطی بلوتوث، یواسبی ۳.۰، یواسبی ۳.۱، یواسبی ۲.۰، HDMI و اترنت پشتیبانی میکند. همچنین علاوه بر این امکانات، کامپیوتر Aegis 3 دارای یک حافظه ۲ ترابایت HDD و یک حافظه ۲۵۶ گیگابایت SSD است و با توجه به وجود کانکتورهای متعدد SATA و M.2 میتوان هارد درایوهای بیشتری هم روی این مادربرد نصب کرد.
بهترین کامپیوتر برای گرافیک
برای انتخاب یک سیستم مخصوص طراحی گرافیک قسمتهای مهم پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و صفحه نمایش باکیفیت هستند. دیگر قطعات هم میتوانند برای یک طراحی گرافیکی موثر باشند اما این قسمتها برای یک سیستم کامپیوتری که خروجیهای مناسبی از نظر گرافیکی ارائه دهد، در اولویت هستند.
یک طراح حرفهای گرافیک برای انجام کارهای خود معمولا از محصولات نرمافزاری مانند فتوشاپ یا 3dMax در بهترین کامپیوتر ها استفاده میکند، بنابراین سیستم انتخابی باید طوری باشد که این نرم افزارها را به خوبی و روان اجرا کند. طبق راهنمای نرم افزارهای گرافیکی معمولا فرکانس پردازشی ۲ گیگاهرتز به بالا برای اجرای این نرم افزارها نیاز است. البته باید دقت کرد اگر نیاز به اجرای همزمان چند نرمافزار گرافیکی داریم باید در انتخاب یک پردازنده به هستههای متعدد توجه کنیم.
در صورت تمایل به هزینه زیاد برای پردازنده مرکزی کامپیوتر، شرکت اینتل سری Xeon و شرکت AMD سری ThreadRipper را برای کاربران حرفهای تولید کرده است که از فرکانسهای خوب و هستههای پردازشی متعدد بهره میبرند، اما اگر قصد شما از طراحی گرافیک در کامپیوتر تنها سرگرمی است پردازندههایی با چهار هسته و فرکانس ۳ گیگاهرتز مناسب این کار هستند.
پس از پردازنده اصلی، پردازشگر گرافیک یا همان کارت گرافیک از ضروریات بهترین کامپیوتر برای کارهای گرافیکی است. این قطعه باید بر اساس حجم کار مورد نظر و نوع نرمافزاری که با آن سر و کار خواهیم داشت انتخاب شود. کارتهای گرافیک کنونی که برای طراحی گرافیکی مناسب هستند معمولا از ۲ یا ۴ گیگابایت به بالا ظرفیت دارند. ظرفیت بالاتر در کارت گرافیک به معنی توان تحلیلی بیشتر در واحد زمان و فرکانس بالاتر به معنی سرعت بالاتر در انجام عملیات پردازشی گرافیکی است. این دو مشخصه بهتر است بر اساس نیاز و نرم افزارهایی که با آن کار میکنیم انتخاب شود.
در حال حاضر کارتهای گرافیک Nvidia Geforce RTX2080 Radeon، AMD Radeon VIII، Nvidia Geforce GTX 1660، AMD Radeon RX590، Nvidia Geforce GTX 1080، AMD Radeon RX570 و Nvidia Quadro 5000 جزو بهترین کارتهای گرافیک برای طراحی گرافیکی هستند.
نکته بعدی در انتخاب بهترین کامپیوتر برای گرافیک صفحه نمایش باکیفیت است. اگر کارت گرافیک انتخابی ما جزو بهترینها بود اما صفحه نمایشی بیکیفیت و معمولی انتخاب کردیم، در عمل هزینهمان برای کارت گرافیک بیفایده بوده است. در واقع زمان انتخاب کارت گرافیک و صفحه نمایش بهتر است امکانات هر دو را کنار هم قرار داده و با هم تطبیق دهیم تا پس از تهیه سیستم، این دو در کنار هم بیشترین بازدهی را ارائه دهند.
لپتاپ Microsoft Surface book 2
مایکروسافت با ساخت بهترین کامپیوتر قابل حمل خود یعنی سورفیس بوک عملا مخاطبان حرفهای و هنرمندان را هدف قرار داده است. این محصول علاوه بر طراحی ظاهری زیبا و چشمنواز از نظر امکانات سختافزاری و نرمافزاری هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
سیستم پردازشی سورفیس بوک با اجرای ویندوز ۱۰، از پردازنده نسل هشتم Corei7 با چهار هسته و فرکانس توربو ۴.۲ گیگاهرتزی قدرت میگیرد. برای اجرای همزمان نرم افزارها و اجرای برنامههای سنگین، شرکت سازنده روی این لپتاپ از حافظه رم ۱۶ گیگابایتی با فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز بهره برده است. این سیستم سختافزاری، سورفیس را به یکی از بهترین کامپیوتر ها برای توسعه کارهای گرافیکی مبدل کرده است.
این دستگاه صفحه نمایشی ۱۵ اینچی دارد که کیفیت عالی 4K را در اختیار کاربر قرار میدهد، همچنین امکان چند لمسی ده نقطهای برای استفاده در طراحیهای گرافیکی در این دستگاه فراهم شده است. صفحه نمایش این دستگاه خوشساخت را یک کارت گرافیک Nvidia Geforce 1060 با ظرفیت ۶ گیگابایت تغذیه میکند که به همراه صفحه نمایش باکیفیت خروجی مناسبی ارائه میدهند.
برای بالا بردن سرعت عمل دستگاه، مایکروسافت از نوع هارد درایو SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت استفاده کرده است، این نوع هارد امکان نصب و فراخوانی اطلاعات و نرم افزارهای مختلف را آسان میکند.
مایکروسافت در این محصول خود امکان ارتباطی وایفای، بلوتوث، USB3.1 و USB Type-C را فراهم کرده است تا سرعت انتقال اطلاعات را بالا ببرد، همچنین این لپتاپ دارای یک جک اتصال هدفون و یک عدد رم ریدر برای اتصال کارتهای حافطه است، USB-C همان ارتباطی است که برای بهترین کامپیوتر ها الزامی است.
لپتاپ Dell XPS13
شرکت سازنده محصولات الکترونیک دل، همیشه دستگاههای خود را همزمان با کیفیت مناسب با قیمتی رقابتی عرضه میکند. لپتاپ XPS13 یکی از نمونههای بارز محصول باکیفیت و کارآمد است که سختافزار بسیار مناسبی را به ارمغان میآورد.
با توجه به امکانات این لپتاپ میتوان آن را یکی از بهترین دستگاهها برای انجام کارهای گرافیکی در حد حرفهای دانست.
دل برای پردازنده این لپتاپ تصمیم به استفاده از پردازنده به کار گرفته شده در بهترین کامپیوتر ها یعنی Intel Corei7 8565 گرفته است که دارای چهار هسته پردازشی با حداکثر فرکانس توربو ۴.۶ گیگاهرتز است. همچنین برای حافظه رم این کامپیوتر از ظرفیت مناسب ۱۶ گیگابایتی با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز استفاده شده است که امکان اجرای نرم افزارهای مختلف را در کنار هم فراهم میکند.
این لپتاپ دارای صفحه نمایش ۱۳.۳ اینچی با کیفیت 4K است که از نوع فوق شفاف است. برای ایجاد کیفیت تصاویر مناسب در این صفحه نمایش شرکت سازنده از کارت گرافیک Intel HD 620 بهره برده است که مناسب این صفحه نمایش است و خروجی مناسبی از پردازشهای گرافیکی ارائه میدهد. تمامی این سیستم نمایشی باعث ایجاد بهترین کامپیوتر ساخته شده برای کارهای گرافیکی شده است.
این لپتاپ پیشرفته از ۱ ترابایت حافظه داخلی از نوع پرسرعت SSD بهره میبرد و امکان ارتباط از طریق وایفای، بلوتوث، یواسبی ۳.۱، یواسبی Type-C را با دستگاههای دیگر دارد.
کلام آخر درباره بهترین کامپیوتر
امروزه وجود کامپیوتر در زندگی و انجام کارهای روزانه به یکی از ضرورت تبدیل شده است، کامپیوتر دستگاهی است که انجام کارها را سرعت بخشیده است و دنیای جدیدی برای کاربران ایجاد کرده است.
انتخاب کامپیوتر و یک سیستم کامپیوتری خوب و مناسب شاید باعث سردرگمی فرد شود چرا که گزینش بین قطعات و تجهیزات تولید شده که مدام به تعداد آنها افزوده میشود دشوار است و این چیزی است که باعث میشود کسب اطلاعات در مورد انواع قطعات و تجهیزات بهترین کامپیوتر الزامی شود.
انتخاب بین کامپیوترها باید بر اساس نیاز کاربر و کاربرد آن باشد، همچنین میزان هزینه و قیمت کیس کامل کامپیوتر از نکات مهم است.
برای شروع انتخاب یک سیستم کامپیوتری در ابتدا مادربرد و پردازنده مرکزی در اولویت کار است، پس از آن باید به حافظههای جانبی و کارت گرافیک براساس نیاز توجه کرد. انتخاب یک مادربرد یا دستگاه کامپیوتر که در آینده بتوان قطعات آن را ارتقا داد مطمئنا کار هوشمندانهای است. در این مطلب سعی کردیم به طور جامع به بررسی قطعات و اجزای سیستمهای کامپیوتری بپردازیم.