زمانی که شرکت ایستمن کداک از دوربین عکاسی قدیمی Brownie خود در سال 1900 رونمایی کرد، این محصول بیشتر از یک جعبه مقوایی با یک لنز و یک رول فیلم بود. با آن که این دوربین ساده بود ولی در تحول دنیای عکاسی نقش بسیار موثری داشت.
در آن دوران، خرید یک دوربین عکاسی ساده بود. حالا یک قرن از آن دوران گذشته است و دوربینهای مدرن امروزی تنوع زیادی دارند و بسیار پیشرفته هستند تا جایی که خرید یک مدل خاص به تنهایی جوابگوی تمامی نیازها نیست.
قضیه حتی زمانی بدتر میشود که اکثر ما در قالب یک گوشی هوشمند یک دوربین واقعا قابل قبول در اختیار داریم و تشخیص این نکته که چه زمانی استفاده از یک دوربین عکاسی اختصاصی واقعا مهم است میتواند سخت باشد.
قیمت دوربین عکاسی ارزان از چند صد دلار شروع میشود و در مدلهای ردهبالاتر به چند هزار دلار نیز میرسد و در این بین مدلها و برندهای مختلفی برای بررسی دیده میشوند.
به عنوان مثال باید یک مدل گرانقیمت با لنزهای قابل تعویض بخرید یا یک دوربین عکاسی خوب نشانه بگیر و عکس بگیر (point and shoot) کافی است؟
در این مطلب میخواهیم یک راهنمای خرید دوربین عکاسی جامع داشته باشیم و به سوال دوربین عکاسی خوب چی بخرم بازدیدکنندگان محترم فانیبو پاسخ دهیم.
ابتدا بررسی میکنیم چه نوع دوربینهایی در بازار وجود دارند، سپس نکات مهمی که هنگام خرید باید در ذهن داشته باشید را اعلام میکنیم و در پایان چندین مدل دوربین خوب را نام میبریم. پس تا انتها همراه فانیبو باشید.
انواع دوربینهای عکاسی
نشانه بگیر و عکس بگیر
گروه وسیعی از دوربینها در این دسته قرار میگیرند. دوربینهای نشانه بگیر و عکس بگیر میتوانند دوربینهای جیبی جمعوجوری باشند که قیمت پایینی دارند و استفاده از آنها ساده است یا مدلهای پیشرفته با زومهای طولانی، حسگرهای بزرگ و قابلیت کامل تغییر دستی تنظیمات دوربین. یک بخش ثابت لنز دوربین است که امکان تعویض آن وجود ندارد.
یقینا از این نکته آگاه هستید که محبوبیت دوربینهای نشانه بگیر و عکس بگیر رو به کاهش است چون دوربین گوشیهای همراه روزبهروز بهتر میشود. دوربینهای ساده point and shoot دیگر برای توده مردم جذاب نیستند و تولیدکنندگان نسبت به آن با تغییر استراتژی خود به سمت تولید مدلهای ردهبالاتر واکنش نشان دادند.
با آن که بعضی از دوربینهای ردهابتدایی این گروه را در محدوده قیمت 100 تا 200 دلار میتوان پیدا کرد ولی کیفیت تصویر آنها در مقایسه با یک گوشی هوشمند مدرن به شکل بارزی بهتر نیست. گرچه، قابلیتهایی دارند که یک گوشی معمولا در اختیار شما قرار نمیدهد مانند استفاده از لنزهای زوم.
برای کیفیت بالاتر تصویر بهتر است به فکر خرید یک دوربین جمعوجور پیشرفته باشید. به دنبال دوربینهایی بگردید که یک حسگر 1 اینچی دارند که قیمت آنها از تقریبا 500 دلار شروع میشود و به 1500 دلار یا حتی بیشتر نیز میرسد.
استفاده از حسگرهای بزرگتر به معنای تولید تصاویر با کیفیت بیشتر است. نکته منفی وجود حسگر بزرگ افزایش اندازه تمامی بخشهای دیگر دوربین از بدنه گرفته تا لنزها است. به همین دلیل، اغلب اوقات در یک دوربین عکاسی با بدنه جمعوجور حسگرهای بزرگ و قابلیت زوم طولانی را در کنار یکدیگر پیدا نمیکنید.
یک نوع دیگر از دوربینهای نشانه بگیر و عکس بگیر مدلهای کمتر جمعوجور با قابلیت «زوم فوقالعاده» به دلیل استفاده از لنز زوم فوقالعاده طولانی است. در حال حاضر دوربین Nikon P1000 رکورد طولانیترین زوم را با زوم 125 برابر در اختیار دارد. زمان عکاسی با چنین دوربینی که یک ابعاد نسبتا کوچک دارد انعطافپذیری بالایی را در اختیار عکاس قرار میدهد.
گرچه باید دقت کنید با آن که چنین دوربینهای با قدرت زوم فوقالعاده شبیه به دوربینهای قدرتمند DSLR به نظر میرسند، ولی کیفیت تصویر آنها به علت حسگرهای کوچکشان همچنان محدود است. چند مدل پیشرفتهتر مانند سری RX10 سونی حسگرهای بزرگتر از یک اینچ دارد.
کیفیت تصویر در چنین مدلهایی بهتر خواهد بود، ولی محدوده زوم نهایی آنها در حد مدلهای با زوم فوقالعاده با حسگر کوچک قرار نمیگیرد.
یک مدل دیگر از دوربینهای نشانه بگیر و عکس بگیر ضد آب هستند تا برای عکاسی لب ساحل مناسب باشند. کیفیت تصویر آنها پایینتر است و در مقایسه با سایر مدلهای چنین دوربینهایی محدوده زوم کوتاهتر دارند.
گرچه زمان عکاسی با آنها در محیطهایی که جرات نمیکنید گوشی هوشمند یا دوربین گرانقیمت خود را بیاورید، خیالتان راحت است. از بین این مدلها میتوانیم به دو دوربین عکاسی محبوب Olympus Tough TG-5 و TG-6 اشاره کنیم.
دوربینهای میرورلس
این مدل دوربینها در مقایسه با دسته قبل کیفیت تصویر به مراتب بهتر، گزینههای خلاقانه بیشتر و عملکرد سریعتری دارند. اسم این دوربینها به این علت میرورلس (بدون آینه) گذاشته شده است که برخلاف یک دوربین DSLR آینه ندارند و همچنین فاقد یک نمایاب اپتیکال هستند.
با دوربینهای میرورلس شما در حال نگاه به نمایشگر السیدی یا یک نمایاب الکترونیک (EVF) در حالت نمایش زنده قرار دارید. دوربینهای میرورلس در مقایسه با انواع مدلهای جمعوجور دیگر قیمت بالاتری دارند ولی مدلهای ردهابتدایی آنها اغلب اوقات در مقایسه با مدلهای ممتاز point and shoot ارزانتر است.
فرمتهای متفاوتی از دوربین میرورلس وجود دارد که توسط برندهای مختلف استفاده میشوند. دو شرکت پاناسونیک و المپوس فرمت Micro Four Thirds (MFT) را با یکدیگر به اشتراک میگذارند، یعنی میتوانید از لنز پاناسونیک روی یک دوربین المپوس استفاده کنید و برعکس.
فوجیفیلم از حسگر بزرگتر APS-C برای مدلهای سری X خود استفاده میکند و سونی دوربینهای میرورلس با حسگرهای APS-C و همچنین بزرگتر فول فریم (35 میلیمتری) میسازد.
شرکتهای کانن، نیکون و پاناسونیک در سال 2018 دوربینهای میرورلس فول فریم را معرفی کردند تا در نهایت برای سونی رقیبی پیدا شود و کانن همچنین سری EOS M خود را حفظ کرده است که از فرمت APS-C استفاده میکند.
قیمت مدلهای میرورلس از حدود 500 دلار شروع میشود و برای مدلهای حرفهای به چندین هزار دلار میرسد (دوربین Fujifilm GFX 100 که از حسگر فرمت متوسط 100 مگاپیکسل استفاده میکند 10 هزار دلار قیمت دارد).
معمولا مدلهای با حسگرهای بزرگتر قیمت بالاتری دارند، گرچه همیشه اینطور نیست.
دوربینهای DSLR
این دوربینها محدوده قیمتی مشابه با دوربینهای میرورلس دارند و همان طیف مشتریان عادی تا حرفهای را هدف قرار میدهند. یک دوربین عادی ردهابتدایی DSLR در مقایسه با یک دوربین جمعجور به علت حسگر بزرگتر خود کیفیت تصویر بهتری دارد ولی سرعت و لوازم جانبی یک دوربین DSLR حرفهای را ندارد.
اگر اندازه دوربین برایتان مهم نیست یک دوربین 500 دلاری ساده DSLR در مقایسه با یک دوربین جمعوجور با قیمت مشابه از نظر کیفیت تصویر به مراتب بهتر عمل میکند.
الزاما کیفیت تصویر یا تنوع دوربینهای DSLR در مقایسه با یک مدل بدون آینه بهتر نیست، ولی مزایای دیگری دارند. بسیاری از عکاسان حرفهای همچنان نمایاب اپتیکال یک DSLR را ترجیح میدهند که از تاخیر یا پیکسلی شدن رنج نمیبرد و در مقایسه با یک نمایاب الکترونیکی انرژی کمتری مصرف میکند تا عمر باتری مدلهای DSLR به مراتب بهتر باشد.
یک دوربین میانرده DSLR میتواند به راحتی با یک مرتبه شارژ باتری بیش از هزار مرتبه نوردهی را انجام دهد.
بزرگترین عیب یک دوربین DSLR اندازه بزرگ آن است. این دوربینها در مقایسه با انواع میرورلس بزرگتر و سنگینتر هستند. همچنین در حالت نمایش زنده (حالتی که تصویر به جای از طریق نمایاب اپتیکال روی نمایشگر السیدی قاببندی میشود) سرعت آهستهتری دارند، گرچه بعضی از مدلها مانند Canon EOS 90D کاملا خوب هستند.
قیمت دوربین عکاسی
در حالت ایدهآل، مجبور نیستید برای پیدا کردن دوربینی که مناسب نیازتان است پول زیادی خرج کنید ولی همانطور که از قدیم گفتهاند هرچقدر پول بدهی، آش میخوری. گرچه مهم است نیاز خود را در نظر بگیرید: بسیاری از مدلها که قیمت بالاتری دارند سرشار از قابلیتهایی هستند که ممکن است هرگز از آنها استفاده نکنید، ولی اگر دوست دارید عکاسی را به عنوان یک حرفه یا علاقه دنبال کنید جا برای پیشرفت و رشد شما فراهم میکنند.
جنبه دیگر ماجرا این است که قیمت دوربین عکاسی ارزان گاهی اوقات در حدی است که محصول نهایی ناامیدکننده است. با توجه به این که امروزه دوربین گوشیهای هوشمند تصاویر خوبی میگیرند، به سختی میتوان خرید یک دوربین ردهابتدایی نشانه بگیر و عکس بگیر را پیشنهاد کرد، مگر این که برای یک هدف خاص به آن نیاز داشته باشید.
در پایان باید دقت کنید خرید یک دوربین گرانقیمتتر الزاما از شما عکاس بهتری نمیسازد.
نکات خرید دوربین عکاسی
حالا به بخشی از مقاله رسیدیم که به نکاتی اشاره میکنیم که هنگام خرید دوربین عکاسی باید به آنها توجه کنید.
افسانه مگاپیکسل
اگر برگه مشخصات دوربین را بخوانید، متوجه خواهید شد دوربینهای DSLR و point and shoot در بعضی از موارد شمارش مگاپیکسل مشابه دارند (16 مگاپیکسل، 20 مگاپیکسل و به ترتیب اعداد دیگر).
گرچه این شباهت مثل این است بگوییم یک ماشین بالابر با یک ماشین مخصوص مسابقات هیچ فرقی ندارد چون هر دو 4 چرخ دارند.
اندازه فیزیکی حسگر به نسبت تعداد پیکسلهای روی آن برای یک کیفیت تصویر بهتر اهمیت بیشتری دارد. به همین دلیل است که یک دوربین نشانه بگیر و عکس بگیر با یک حسگر 2.3/1 اینچ هرگز در حد یک دوربین DSLR با یک حسگر به مراتب بزرگتر APS-C یا فول فریم قرار نمیگیرد، حتی اگر تعداد پیکسلهای مدل ابتدایی بیشتر باشد.
استفاده از حسگر بزرگتر به معنایی توانایی گردهمآوری نور بیشتر است. به عبارت دیگر زمان عکاسی در محیط کم نور در تصاویر پارازیت کمتری دیده میشود و رنگها و کنتراست به طور کلی بهتر هستند.
گرچه این گفته به معنای خوب نبودن دوربینهای با دقت بالا نیست، برعکس آنها توانایی کاربر را روی برش تصویر بالا میبرند که نتیجه میتواند چاپ عکسهای بزرگ و با جزئیات بالا باشد. فقط نباید انتظار داشته باشید یک دوربین نشانه بگیر و عکس بگیر حتی اگر مگاپیکسلهای مشابه با یک دوربین DSLR داشته باشد در حد آن قرار گیرد.
سرعت و عملکرد
امروزه، اکثر دوربینها برای هر گونه کاربر معمولی به اندازه کافی سریع هستند. دوربینهای با لنزهای قابل تعویض چه میرورلس چه DSLR، معمولا در مقایسه با دوربینهای جمعوجور عملکرد بهتری دارند. آنها سریعتر فوکوس خواهند کرد، سوژهها را بهتر دنبال خواهند کرد و تصاویر بیشتری در هر ثانیه میگیرند (گرچه بعضی از دوربینهای جمعوجور مانند سری RX100 سونی در مورد قابلیت آخر از دوربینهای DSLR بهتر عمل میکند).
ما پیشنهاد میکنیم به دنبال دوربین عکاسی با حداقل 5 فریم در ثانیه (fps) بگردید ولی اگر کودکانتان به ورزش علاقه دارند ممکن است با دوربینی با فریم بیشتر نیاز داشته باشید. در همین حین باید گول تبلیغات را نخورید، دوربینی که با 10 تا 20 فریم بر ثانیه تبلیغ میشود هیجانانگیز به نظر میرسد ولی افراد کمی واقعا به این سرعت نیاز دارند.
ارگونومیک
این ویژگی برای هر نوع دوربینی قابل درک است. اگر امکان آن وجود دارد قبل از خرید یک دوربین را تست کنید. مطمئن شوید دوربین عکاسی مورد نظرتان به راحتی در دستتان جا میگیرد و آن قدر سنگین نیست که دوست نداشته باشید آن را با خود حمل کنید.
دوربینی که میخرید باید در اکثر مواقعی که به آن نیاز دارید به راحتی در دسترس باشد، منوهای آن باید ساختار ساده و منطقی داشته باشند و یادگیری آنها راحت باشد.
مدلهایی با نمایشگرهای لمسی یک تجربه کاربری آشنا فراهم میکنند ولی در همین حین اگر منوها و کنترلها نظم خوبی نداشته باشند یا نمایشگر برای لمس کاربر کالیبره نشده باشد، کار با دوربین روی اعصاب خواهد رفت.
لنزهای قابل تعویض
چندین ویژگی وجود دارد که باعث تفاوت بین یک دوربین خوب از عالی میشود و لنز شاید مهمترین آنها به شمار رود. یک دوربین که به شما اجازه دهد لنزها را تعویض کنید سطح خلاقیت شما موقع عکاسی را بالا میبرد.
با آن که بعضی از دوربینهای نشانه بگیر و عکس بگیر ردهبالا لنزهای بسیار خوبی دارند ولی نمیتوانند با دوربینهای با قابلیت تعویض لنز رقابت کنند.
اکثر دوربینهای بدون آینه و DSLR معمولا با یک لنز کیت ساده فروخته میشود. این زوم کوتاه جمعوجور و راحت است ولی واقعا پتانسیل دوربین را نشان نمیدهد. شما میتوانید پول کمی را صرف خرید لنزهای متنوعی از فوق عریض گرفته تا تلهفوتو کنید.
تغییر یک لنز عملا پرسپکتیو شما را موقع عکاسی تغییر میدهد و نحوه انتخاب یک لنز خوب نیاز به یک مقاله طولانی دیگر دارد.
افرادی که اولین مرتبه است قصد خرید دوربین را دارند اغلب اوقات میپرسند آیا امکان استفاده از لنز دوربین عکاسی کانن روی دوربین عکاسی نیکون وجود دارد یا نه. به طور کلی این قابلیت وجود ندارد، حداقل بدون استفاده از رابطهای ثالث که نتیجه آن قربانی کردن بخشی از عملکرد دوربین است.
رفع لرزش تصویر
رفع لرزش اپتیکال تصویر با تغییر فیزیکی عناصر در لنزها به رفع مشکل محو بودن تصاویر کمک میکند. این قابلیت به ویژه برای لنزهای با زوم طولانی مفید است که نگه داشتن دست موقع استفاده از آنها سخت است.
این روش لرزشگیر مورد استفاده در دوربینهای DSLR است، گرچه تمامی لنزها ثابت شده (بدون لرزش) نیستند.
لرزشگیر جابهجایی حسگر (Sensor-Shift) (اغلب اوقات لرزشگیر تصویر داخل بدنه دوربین یا IBIS نامیده میشود) به صورت فیزیکی حسگر را در پاسخ به لرزشها جابهجا میکند. این روش لرزشگیر مورد استفاده در دوربینهای میرورلس است. این روش عملکرد معمولا بسیار خوبی دارند و مزیت آن جواب دادن با هر لنزی است.
در مقابل، لرزشگیر الکترونیک تصویر (EIS) یک ترفند دوربین است. با آن که ممکن است تصویر با محوشدگی کمتر ثبت شود ولی بهای آن کاهش کیفیت تصویر است. این روش مورد استفاده در دوربینهای اکشن و بعضی دوربینها مانند GoPro Hero8 Black است و واقعا نتیجه خوبی به همراه دارد.
نمایابهای اپتیکال در برابر الکترونیک
یک نمایاب بدون شک مزایای خود را دارد و علاقهمندان به عکاسی با این حال آن را به استفاده از یک نمایشگر السیدی ترجیح میدهند. استفاده از آن در محیط بسیار روشن با نور مستقیم خورشید بسیار الزامی است چون محتویات روی یک نمایشگر السیدی ممکن است شستهشده به نظر برسد و همچنین نمایاب میتواند به شما کمک کند روی عکس فوکوس کنید و عوامل خارجی مزاحم را نادیده بگیرید.
دوربینهای DSLR نمایابهای اپتیکال دارند (تصویر دریافتی از لنز از سوی آینه منعکس میشود)، در حالی که دوربینهای میرورلس از نمایابهای الکترونیک (EVFs) استفاده میکنند که الزاما نمایشگرهای السیدی کوچک با یک eyecup هستند.
اکثر دوربینهای نشانه بگیر و عکس بگیر EVF ندارند، چون وزن و اندازه دوربین را بیشتر میکنند ولی بعضی از مدلهای ردهبالا مانند دوربین عکاسی RX100 VI سونی مجهز به آن هستند.
نمایابهای اپتیکال تا جای ممکن شفافترین تصویر را فراهم میکنند و روی شارژ باتری تاثیر منفی نمیگذارند. نمایابهای الکترونیک مزایای خاص خود را دارند از قبیل اینکه میتوانید تاثیر نوردهی و تنظیمات رنگ را حین عکاسی ببینید، میتوانید برای بررسی فوکوس به داخل زوم کنید و میتوانید همه نوع اطلاعاتی را به نمایش بگذارید.
قابلیت فیلمبرداری
تمامی دوربینهای امروزی قابلیت فیلمبرداری را دارند و حتی بسیاری از آنها میتوانند فیلمهایی با دقت 4K ضبط کنند. دوربینهای ردهبالای میرورلس و DSLR قابلیتهای فیلمبرداری دارند که حتی مناسب فیلمبرداری سینمایی است و همچنین به کمک لنزهای متنوع میتوان خلاقیت در فیلمبرداری را بالا برد.
نکتهای که باید به آن دقت داشته باشید نرخ فریم است. 24 تا 30 فریم بر ثانیه طبیعی است، 60 فریم بر ثانیه برای بازپخش فوقالعاده روان فیلم یا اسلوموشن خوب است ولی گاهی اوقات یک شرکت ممکن است قابلیت فیلمبرداری 4K را برای دوربین خود تبلیغ کند ولی متوجه شوید فیلمها با نرخ 15 فریم بر ثانیه ضبط میشوند و اصلا کیفیت ندارند.
هرگونه دوربینی از انواع نشانه بگیر و عکس بگیر گرفته تا دیگر موارد، برای کاربردهای معمولی فیلمهای خوبی میگیرد ولی شاید مهمترین قابلیت رفع لرزش فیلم است. اگر نمیخواهید به همراه خود همیشه سهپایه را حمل کنید، مطمئن شوید دوربین عکاسیتان لرزشگیر تصویر داخل بدنه یا لنزی با لرزشگیر اپتیکال تصویر دارد.
حالات عکاسی
دوربینهای ردهابتدایی point and shoot معمولا مجموعهای از حالات عکاسی دارند ولی حالت عکاسی خودکار تمامی آنها ساده است. اگر کنترل روی تنظیماتی مانند دریچه دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو برایتان مهم نیست، نباید با خرید این نوع دوربینهای عکاسی مشکلی داشته باشید.
گرچه مدلهای جمعوجور پیشرفته و با قابلیت تعویض لنز امکان کنترل بیشتر تنظیمات تصویر را به همراه حالات نوردهی دستی در اختیار کاربر میگذارند.
فرمت عکاسی RAW در برابر JPEG
JPEG فرمت عکاسی است که تقریبا همه جا استفاده میشود. اگر به تصاویر روی اینترنت نگاه کنید به احتمال خیلی زیاد فرمت آنها JPEG است. اکثر دوربینها به صورت پیشفرض با این فرمت عکس میگیرند و اکثر افراد با آن مشکلی ندارند.
دوربینهای ردهبالاتر به ویژه مدلهای با قابلیت تعویض لنز امکان عکاسی با فرمت RAW را نیز فراهم میکنند. این تصاویر با اطلاعات کامل ثبت میشوند و برخلاف تصاویر با فرمت JPEG خبری از فشردهسازی دادهها نیست.
الزاما کیفیت این تصاویر بهتر نیست ولی برای افرادی که دوست دارند پس از عکاسی روی تصاویر خود ویرایش انجام دهند، انعطافپذیری بیشتری به همراه میآورد. سایهها را میتوان روشن کرد، از نور شدت مناطق بسیار روشن میتوان کم کرد، تعادل رنگ را میتوان کاملا تغییر داد و به طور کلی احتمالهای ویرایش عکس که فرمت RAW فراهم میکند بینهایت است.
البته هر چیزی بهایی دارد. فایلهای RAW معمولا در مقایسه با یک فایل با کیفیت JPEG چهار برابر حجیمتر هستند. اگر میخواهید با این فرمت عکس بگیرید، مطمئن شوید که به اندازه کافی فضای ذخیرهسازی روی هاردتان و کارت حافظهتان دارید.
وایفای و جیپیاس
تقریبا با توجه به گستردگی استفاده از پلتفرمهای اجتماعی، پشتیبانی از شبکه وایفای در هر دوربین عکاسی مدرن الزامی است. اگر میخواهید تصاویر خود را مستقیما بدون ابتدا وصل کردن دوربین خود به کامپیوترتان روی فیسبوک یا اینستاگرم به اشتراک بگذارید، باید خرید دوربینی که گزینه وایفای ندارد را فراموش کنید.
اکثر شرکتها در اکثر مدلهای امروزی این ویژگی را قرار میدهند و هر کدام اپلیکیشن اندرویدی یا iOS مخصوص خود را برای اتصال بیسیم به دوربین برای انتقال تصاویر دارند. این اپلیکیشن معمولا ساده هستند ولی کار لازم را انجام میدهند.
در مورد جیپیاس باید بگوییم یک ویژگی آشکار الزامی برای اکثر افراد نیست. اگر زیاد سفر میکنید، وجود این قابلیت برای تگگذاری جغرافیایی تصاویرتان خوب است تا به راحتی متوجه شوید کجا گرفته شدهاند.
بسیاری از دوربینها این قابلیت را به صورت پیشفرض ندارند، ولی بعضی از شرکتها لوازم جانبی جیپیاس برای اضافه کردن این قابلیت را میفروشند. در هر صورت فراموش نکنید زمان فعال بودن جیپیاس باتری دوربین عکاسی سریعتر تمام میشود، بنابراین در صورت لزوم فقط از آن استفاده کنید.
ضد آب، ضد ضربه و ضد گرد و غبار
همین ابتدا اجازه دهید بگوییم دوربینی که در برابر شرایط جوی، باران یا پاشیدن آب مقاوم است، ضد آب محسوب نمیشود. یک دوربین ایمن در برابر شرایط جوی نشان میدهد تمامی درزها و دکمهها برای بیرون نگه داشتن قطرات باران، غبار و پاشیدن سبک آب مهر و موم شدهاند ولی اگر دوربین را در آب فرو کنید خراب میشود.
اما یک دوربین ضد آب برای این طراحی شده است که به کمک آن زیر آب بتوانید عکس بگیرید. اگر قصد عکاسی منظره در باران را دارید به یک دوربین عکاسی ایمن در برابر شرایط جوی نیاز دارید. اگر دوست دارید هنگام غواصی عکس بگیرید، دوربین ضد آب میخواهید.
بسیاری از دوربینهای ردهبالای میرورلس و DSRL در برابر شرایط جوی ایمن هستند و بنابراین برای انواع عکاسی در محیط آزاد مناسب محسوب میشوند. اندکی باران یا برف، غبار، آبشار یا پاشیدن موج کوتاهی از آب ناشی از پارو زدن روی این نوع دوربینها تاثیر منفی به جا نمیگذارد.
گرچه دوربینهای ردهپایینتر با قابلیت تعویض لنز چنین ویژگی را ندارند. نکته دیگری که باید به یاد بسپارید این است که اگر دوربین شما و نه لنزتان در برابر شرایط جوی مقاوم است، با وجود این ممکن است به دردسر بیفتید.
دوربینهای ضد آب به ویژه زیر مجموعه دوربینهای نشانه بگیر و عکس بگیر به شمار میروند. آنها همچنین ضد ضربه هستند، بنابراین اگر در حین پیادهروی تصادفا افتادند مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد.
برای دوربینهای با قابلیت تعویض لنز قابهای ضد آب نیز وجود دارد ولی قیمت آنها واقعا بالا است.
اگر یک بودجه محدود دارید، به عنوان مثال 300 دلار یا کمتر، واقعا بررسی کنید به یک دوربین جدا نیاز دارید یا نه. اگر قصد خرید یک دوربین عکاسی دارید، مطمئن شوید قابلیتهایی داشته باشد (لنز زوم، ضد آب و غیره) که گوشی هوشمندتان ندارد و انتظار کیفیت عکس به مراتب بیشتر را نداشته باشید.
اگر بودجهتان کمی بیشتر است ولی میخواهید یک دوربین ساده بخرید، میتوانید به فکر خرید یک دوربین جمعوجور پیشرفته با یک حسگر نوع یک اینچ باشید.
اگر هدفتان کیفیت بهتر عکس و سرعت بالاتر است یا به عنوان سرگرمی یا یک علاقه عکاسی را دنبال میکنید، باید به فکر خرید یک دوربین میرورلس یا DSRL بیفتید. قیمت مدلهای ردهابتدایی از تقریبا 500 دلار شروع میشود ولی مدلهای گرانقیمتتر جا برای پیشرفت بیشتر شما را فراهم میکند. فراموش نکنید، هدفتان باید پیدا کردن دوربینی باشد که مناسبتان است.
دوربین کانن
دوربین کانن یکی از بهترین برندهایی است که میتوانید تهیه کنید و به همین منظور بهترین دوربین عکاسی خانگی کانن را معرفی میکنیم.
Canon EOS Rebel SL3 / 250D
مشخصات:
- نوع دوربین: DSLR
- حسگر: APS-C
- دقت: 24.2 مگاپیکسل
- پایه لنز دوربین: Canon EF-S
- نمایشگر: نمایشگر لمسی 3 اینچی
- حداکثر سرعت ثبت تصاویر پیدرپی: 5 فریم بر ثانیه
- حداکثر دقت فیلمبرداری: 4K
مزایا:
- استفاده ساده
- فوکوس خودکار نمای زنده عالی
معایب:
- کیفیت پایین ویدئوهای 4K
- بزرگتر از یک مدل میرورلس
دوربین Canon EOS Rebel SL3 (در اروپا به اسم EOS 250D شناخته میشود) یک دوربین عالی برای افراد مبتدی است، چون قیمت آن کمی از مدلهای ردهابتدایی مانند Nikon D3500 بیشتر است و قابلیتهای متعددی دارد تا عکاسی سادهتر و هیجانانگیزتر باشد.
از طرفی پتانسیل این دوربین اجازه میدهد به دنبال پیشرفت شما در عکاسی پروژههای پیشرفتهتر خود را نیز با آن انجام دهید. حسگر 24 مگاپیکسل APS-C تصاویر عالی میگیرد ولی ویژگی ممتاز این دوربین سیستم فوکوس خودکار پیکسل دوتایی پیشرفته CMOS کانن است تا فوکوس خودکار نمای زنده (زمانی که از نمایشگر پشتی به جای نمایاب استفاده میکند) فوقالعاده واکنشگرا و سریع باشد.
نکته بهتر ماجرا لمسی بودن نمایشگر عقب است تا بتوانید از زوایای مختلف عکسهای خود را بگیرید و همچنین برای اولین مرتبه در یک DSLR با این قیمت امکان فیلمبرداری با دقت 4K نیز وجود دارد.
دوربین عکاسی حرفه ای
بسیاری از عکاسان خبره دنبال بهترین دوربین عکاسی حرفه ای هستند و برای این دسته از افراد نیز تصمیم به معرفی یک دوربین عکاسی سونی گرفتیم که جزو بهترینها در سال 2020 است.
Sony A7R IV
مشخصات:
- نوع دوربین: میرورلس
- حسگر: فول فریم
- مگاپیکسل: 61 مگاپیکسل
- پایه لنز: سونی
- السیدی: نمایشگر لمسی 3 اینچی
- نمایاب: EVF
- حداکثر سرعت عکاسی پیدرپی: 10 فریم در ثانیه
- حداکثر دقت فیلمبرداری: 4K
مزایا:
- یک دوربین جمعوجور فول فریم
- بالاترین دقت در بین دوربینهای فول فریم
- قادر به عکاسی متوالی با نرخ 10 فریم در ثانیه
معایب:
- تعادل ضعیف زمان استفاده از حسگرهای بزرگتر
A7R IV دوربین جدید میرورلس فول فریم سونی است که بالاترین دقت را دارد و با 61 میلیون پیکسل رکوردشکن است و با این حال میتواند پیدرپی با نرخ 10 فریم در ثانیه عکس بگیرد.
این دوربین همچنین قدرت فیلمبرداری بسیار خوب 4K را دارد گرچه محدود به 30 فریم در ثانیه است. جدیدترین نسخه قابلیت فوکوس خودکار چشم سونی فوقالعاده در ردیابی سوژههای پرتره حتی در فوکوس خودکار مداوم عالی است.
با آن که مدل A9 سونی برای عکاسی از سوژههای سریع ساخته شده است ولی A7R IV برای یک عکاسی کامل در بالاترین سطح کیفیت به مراتب مناسبتر است.
این دوربین در مقایسه با هر دوربین فول فریم دیگر بالاترین دقت تصویر را دارد، اما با آن که عکاسی متوالی با 10 فریم بر ثانیه روی کاغذ برای عکاسی ورزشی خوب به نظر میرسد ولی ظرفیت بافر و واکنشدهی این دوربین در سطح A9 نیست و بهتر است برای عکاسی ورزشی از A7R IV استفاده نکنید.
بهترین دوربین عکاسی
همانطور که تا الان باید متوجه شده باشید انتخاب بهترین دوربین عکاسی به نیاز افراد بستگی دارد. به عبارت دیگر نمیتوان صفت بهترین را به یک دوربین عکاسی اختصاص داد که از تمامی دوربینهای دیگر بهتر باشد.
برخی از افراد به دنبال دوربین عکاسی دست دوم میگردند و بهترین دوربین برای آنها دوربینی میتواند باشد که فقط برای مدتی کارشان را راه بیندازد.
برخی دیگر قصد خرید دوربین عکاسی فوری دارند. یعنی مدلهایی که تمامی ما در فیلمها دیدهایم پس از گرفتن عکس فورا آن را چاپ میکنند. برای این دسته از افراد مدلهایی مانند دوربین عکاسی Instax Square SQ10 فوجی یا دوربین عکاسی چاپ سریع پولاروید مدل Snap بهترین هستند.
همچنین افرادی هستند که روی برند خاصی تعصب دارند و به عنوان مثال دوربین عکاسی سامسونگ را بهترین میدانند. در اولویت خرید آنها مدلهایی دیجیتال مانند WB30F یا ST69 قرار میگیرد.
کلام آخر درباره دوربین عکاسی
به عنوان جمعبندی باید بگوییم در بازار انواع مختلفی از یک دوربین عکاسی دیده میشود. امیدواریم با توجه به نکات بالا بتوانید بهترین مدل مورد نظر خود را انتخاب کنید. یک نقطه شروع خوب میتواند تعیین بودجه باشد و سپس براساس آن قابلیتهای مورد نظر خود را فهرست کنید. علاوه بر این فراموش نکنید پس از خرید دوربین ماجراجویی شما تمام نشده است چون باید هزینهای نیز برای لوازم جانبی احتمالی در نظر بگیرید که البته بستگی به هدف شما در دنیای عکاسی دارد.
همچنین اگر فکر میکنید نکتهای از قلم افتاده است، خوشحال میشویم آن را با ما و سایر خوانندگان سایت در میان بگذارید.