بازار لوازم صوتی و تصویری و بهویژه تلویزیونها در دورههای اخیر هم از لحاظ تکنولوژی و هم از لحاظ قیمت دستخوش تغییرات فراوانی شدهاست. صفحات نمایش با وضوح تصویر استاندارد 1080P که به آنها عادت کردهبودیم، امروزه جای خود را به نمایشگرهایی با صفحات انتشار نور ارگانیک (OLED) و وضوح تصویر بسیار بالا (HD یا 4K) دادهاند. اما بهترین تلویزیون برای خرید کدام گزینه است؟ مطلب راهنمای خرید تلویزیون آماده شده است تا اصلیترین نکاتی را که باید برای خریداری یک تلویزیون جدید مد نظر قراردهید، به شما یادآوری کند.
راهنمای خرید تلویزیون : بهترین تلویزیون های 4K
در گذشته نهچنداندور برای انتخاب کیفیت تصویر تلویزیون تنها دو گزینه مطرح بود؛ تلویزیون های با کیفیت تصویر (720P (1280×720 پیکسل یا در واقع کمتر از یک میلیون پیکسل در صفحهنمایش و یا با کیفیت تصویر (1080P (1920×1080 پیکسل یا در واقع با بیش از دو میلیون پیکسل در صفحهنمایش. اما اکنون دیگر این انتخابها مطرح نیستند. امروزه وضوح تصویر 4K از سوی تمامی تولیدکنندگان مطرح تلویزیون به عنوان سطح استاندارد وضوح تصویر برای صفحهنمایشهای اندازه متوسط و بزرگتر از آن شناخته شدهاست.
دیگر برای خرید تلویزیون با وضوح تصویر بالا نیازی به صرف هزینه بسیار زیاد نیست و شما میتوانید با کمتر از 1000 دلار، یک تلویزیون 65 اینچ با کیفیت تصویر 4K خریداری کنید. اگر واقعبین باشید، درمییابید که یافتن تلویزیونی بزرگتر از 40 اینچ و تولید برندهای مطرح این صنعت، که وضوح تصویری پایینتر از 4K داشتهباشد، عملا کار دشواری است. تمامی تلویزیون های معرفی شده در این لیست نیز دارای وضوح تصویر 4K هستند.
تقریبا تمام تلویزیون هایی که با کیفیت تصویر 4K ساخته شدهاند، مجهز به امکاناتی هستند که به شما اجازه میدهد با دستگاههای دیگر، اعم از انواع دستگاههای پخش رسانه، ارتباط تصویری با کیفیت 4K برقرار کنید. پلتفرمهایی مانند Roku TV، Amazon Fire TV و Android TV نیز امکانی فراهم کردهاند که به کمک آن بسیاری از برندهای مطرح دنیا توانستند بدون آن که سیستم خود را از نظر فیزیکی ارتقا دهند (مانند آنچه الجی و سامسونگ انجام دادند) و عملکردهای مختلف یک تلویزیون هوشمند را به دستگاههای خود اضافه کنند.
چنین پلتفرمهایی قابلیتهای فراوانی دارند، و دسترسی به بیشتر سرویسهای ارتباطی اصلی را ارائه میدهند. در کنار آن، از قابلیتهای بینظیر دیگری مانند دستیارهای صوتی، رسانههای ارتباط محلی، و همچنین دسترسی به تنوع قبل توجهی از اپلیکشنها نیز برخوردارند. اگر نتوانستید اپلیکیشن مورد نظرتان را روی تلویزیون خود بیابید، میتوانید آن را از طریق درگاه HDMI 2.0 به یک انتقالدهنده رسانه 4K متصل کنید.
اخیرا پشتیبانی سیستم Apple Airplay 2 نیز در حال اضافهشدن به تلویزیون های جدید (عمدتا مدلهای 2017 و 2018) شرکتهای الجی، سامسونگ، سونی و ویزیو است. وجود پشتیبانی این سیستم در این تلویزیون ها موجب میشود به سادگی با استفاده از آیفون و یا آیپد خود محتوای مورد نظر خود را از طریق Itunes به تلویزیون منتقل کنید. در حالی که پیش از این برای این کار میبایست حتما از یک تلویزیون 4K اپل استفاده میکردید.
همچنین سامسونگ در حال آمادهسازی برنامه On-TV Itunes مخصوص به خود است که با استفاده از آن میتوانید هرگونه محتوای مرتبط با شرکت اپل را بدون نیاز به استفاده از دستگاههایی با سیستم عامل iOS بر صفحه تلویزیون خود تماشا کنید.
محتوای تصویری با کیفیت 4K اکنون به صورت رایگان بر روی بسیاری از سرویسهای انتشار محتوا و دیسکهای بلوری با کیفیت بسیار بالا (Ultra HD Blu-ray Discs) قابل دسترسی است.
اگر سرعت اینترنت بالایی دارید، میتوانید تنوع بالایی از برنامههای فوقالعاده را با کیفیت 4K از طریق شبکههای Amazon و Netflix تماشا کنید. بیشتر برنامههایی که اخیرا در حال تهیه هستند نیز با کیفیت 4K تولید میشوند. فیلم های جدید به صورت دیجیتال و با کیفیت تصویر 4K بیرون میآیند و از طریق سرویسهای اشتراک بههنگام مختلفی مانند Vudu عرضه میشوند.
دیسکهای بلوری با کیفیت بسیار بالا (Ultra HD Blu-ray Discs) قالب فیزیکی جدیدی برای رسانهها هستند که بسیار مشابه دیسکهای بلوری معمولیاند. اما انتظار نداشته باشید که بتوانید با استفاده از دستگاه پخش کنونیتان آنها را تماشا کنید! برای تماشای آنها به یک دستگاه پخش اختصاصی Ultra HD Blu-ray و یا دستگاه Microsoft Xbox One S نیاز پیدا خواهیدکرد.
خبر خوب این که این دیسکها ویدیوهای 4K را به صورت HDR (که در ادامه توضیح داده خواهدشد) ذخیره میکنند، و اگر بلندگوهای شما قابلیت صدای فراگیر را پشتیبانی میکند، میتوانید از این ویژگی نیز بهره ببرید. همچنین از آنجا که این یک بستر فیزیکی برای رسانههاست، نیازی به نگرانی درباره سرعت اینترنت برای دریافت محتوای 4K نیست.
راهنمای خرید تلویزیون : آیا بهتر است منتظر مدلهای 8K بمانید؟
خیر. همین. نگران تلویزیون های 8K نباشید. شاید درباره آنها چیزهایی شنیده باشید، اما سری جدید HDMI 2.1 مطابق استانداردهایی طراحی شده تا از کیفیت تصویر 8K نیز پشتیبانی کند. اما حداقل برای چند سال آینده تلویزیون های 8K به مرحله تولید انبوه وارد نخواهندشد.
کیفیت تصویر 8K یعنی رزلوشنی معادل 7680×4320 پیکسل، که چهار برابر بیشتر از تعداد پیکسلها در کیفیت 4K است. در سالهای اخیر، تولیدکنندگان بزرگ تلویزیون از صفحهنمایشهای بزرگ با کیفیت تصویر 8K رونمایی کردند تا وجود چنین کیفیتی را اثبات کنند، اما قدمی بیش از این برداشته نشدهاست.
در حال حاضر در آمریکای شمالی هیچگونه تلویزیونی با وضوح تصویر 8K برای خریداری موجود نیست و در دیگر کشورها حتی به ندرت چنین صفحهنمایشی موجود است. طبق گفته انجمن HDMI در سال 2018 تنها 400000 نمایشگر با وضوح تصویر 8K در سراسر جهان جابهجا شده که تقریبا تمام آنها در کشور چین بودهاست. حتی پیشبینی میشود که تا سال 2020، این رقم تنها تا حدود 900000 افزایش یابد که از این مقدار تنها بخش کوچکی در آمریکا خواهدبود.
شاید از چند سال آینده شاهد وجود مصرفکنندگان تلویزیون های 8K باشیم؛ وسیلهای که در آن زمان نیز محصولی با کیفیت بسیار بالا و گرانقیمت به حساب میآید و تنها برای متقاضیان خاص تولید خواهدشد. پس از آن نیز چند سال زمان لازم است تا وضوح تصویر 8K به گل سرسبد ویژگیهای یک تلویزیون تبدیل شود؛ و حتی پس از آن نیز زمانی طولانی نیاز است تا قیمت این تلویزیون به سطحی قابل قبول برای اکثریت برسد. همچنین هیچگونه محتوای تصویری با کیفیت 8K در دسترس نیست و حتی زمزمهای نیز از سوی هیچکدام از استدیوهای بزرگ تولید و توزیع برنامههای تلویزیونی درباره آمادهسازی فیلمها یا برنامههایی با کیفیت 8K شنیده نمیشود.
علاوه بر اینها، هیچگونه استاندارد فیزیکی برای انتشار محتوای تصویری وجود ندارد که امکان انتشار تجاری ویدیوهایی با کیفیت 8K را فراهم کند. حتی اگر بتوانید یک تلویزیون 8K پیدا کنید، در بهترین حالت میتوانید از آن برای تماشای ویدیوهای ارتقایافته 4K استفاده کنید. به مطالب این راهنمای خرید تلویزیون اطمینان کنید؛ در حال حاضر نیازی نیست نگران این که ناگهان تلویزیون های 8K جایگزین تلویزیون های 4K شوند باشید؛ چنین اتفاقی به این زودیها رخ نخواهدداد.
راهنمای خرید تلویزیون : تصویربرداری با دامنه دینامیک بالا (HDR)
از آنجا که کیفیت تصویر 4K به عنوان یک تکنولوژی غیرهوشمند در نظر گرفتهمیشود، تکنولوژی تصویری دیگری نیز بهعنوان قدم بعدی وجود دارد که بهتر است هنگام خرید تلویزیون در نظر بگیرید. ویدیوهایی که از تکنولوژی تصویربرداری با دامنه دینامیک بالا (HDR) برخوردار هستند، جزئیات و اطلاعات بسیار بیشتری را نسبت به ویدیوهای استاندارد به نمایش میگذارند.
وضوح تصویر به همان میزان UHD باقی خواهدماند اما دامنه رنگها و حجم نوری که هر پیکسل میتواند تولید کند به طور قابل ملاحظهای گستردهتر است. این بخش از مطلب به راهنمای خرید تلویزیون HDR میپردازد و به شما کمک میکند این قابلیت جالب و فراگیر را بشناسید.
به کمک تکنولوژی LCD جدید و پنلهای OLED، تلویزیون های با کیفیت بالا امروزه نسبت به گذشته محدوده وسیعتری از رنگها و طیف بهتری از سایهروشنها را به نمایش میگذارند. ویژگیهای ویدیو استاندارد با توجه به محدودیتهای تلویزیون های قدیمیتر تعیین میشد و عمدتا از یک دامنه مشخص برای نور و رنگ پیروی میکرد. تکنولوژی HDR از مرزهای این محدودیتها عبور میکند و دامنههای گسترشیافته را مورد استفاده قرار میدهد. اساسا، این بدین معناست که نمایشگرهای HDR میتوانند رنگها و سایهروشنهای بیشتری نسبت به نمایشگرهای استاندارد تولید کنند.
تکنولوژی HDR همچنان در حال توسعه است و اطلاعات موجود درباره آن به سادگی ممکن است شما را گیج یا سردرگم کند. این راهنمای خرید تلویزیون همهچیز را به سادهترین نحو برای شما توضیح و شما را از این سردرگمی نجات خواهدداد.
در حال حاضر دو نوع اصلی از تکنولوژی HDR در دنیا مطرح است که محتوای مربوط به آنها نیز به آسانی قابل دسترسی است: HDR 10 و دالبی ویژن (Dolby Vision). استاندارد HDR 10 یک استاندارد آزاد است که تمام تولیدکنندگان میتوانند بدون برخورد با مشکلات حقوقی آن را به کار ببرند. این استاندارد از عمق رنگ 10-bit استفاده میکند. معاهده UHD تلویزیون هایی را که استاندارد HDR 10 را به همراه حداقل نسبت درخشندگی و کنتراست به کار میبرند، تایید میکند.
اما Dolby Vision یک استاندارد اختصاصی است که توسط Dolby ایجاد شده و استفاده میشود. این استاندارد از عمق رنگ 12-bit پشتیبانی میکند و محدوده سیگنال را بر اساس صفحهنمایش و نیازهای صحنه تعیین میکند. پشتیبانی از استاندارد Dolby Vision بر روی بستهبندی تلویزیون هایی که از این امکان بهرهمند هستند، درج خواهدشد.
برخی انواع و استانداردهای جدید برای تکنولوژی HDR نیز در حال معرفی هستند، اما تلویزیون های HDR 10 و Dolby Vision هنوز پذیرای آنها نیستند. استاندارد (HLG (Hybrid Log Gamma یکی از این استانداردهای جدید است که توسط کمپانی BBC و شرکت پخش ژاپنی NHK توسعه دادهشدهاست و با تلویزیون هایی که دامنه دینامیک استاندارد پایینتر از خود سطح این استاندارد دارند نیز سازگار است.
در همین حال، شرکتهای سامسونگ و Amazon Video مشغول کار بر روی استاندارد HDR+ 10 هستند. گفته میشود این استاندارد میتواند با اضافه کردن فرادادههای (Metadata) متغیر به درخشندگی، دامنه درخشندگی را که ویدیو از هر صحنه به صحنه بعد نمایش میدهد، تغییر دهد. در آینده خواهیمدید که هرکدام از آنها چگونه ارتقا خواهندیافت.
به صورت عام محتوای HDR از محتوای UHD کمیابتر است، اما دسترسی به آن روزبهروز در حال افزایش است. سیستم Ultra HD Blu-ray از استاندارد HDR 10 استفاده میکند و استانداردهای افزودنی دیگر را نیز پشتیبانی خواهدکرد، حال آن که شبکههای Netflix و Vudu برنامهها و فیلمهای دیجیتال با استاندارد Dolby Vision را پیشنهاد میکنند.
در موقعیت کنونی تعیین این که کدام استاندارد از دیگری بهتر است، کار دشواری است. HDR 10 از ارزشها و مقادیر واقعیتری استفاده میکند و ارزیابی فنی آن سادهتر است، اما Dolby Vision طراحی شدهاست تا خود را به طور خاص با محدودیتها و نیازهای دستگاه تلویزیونی که شما از آن استفاده میکنید، متناسب سازد.
فرقی نمیکند از کدام یکی از استانداردها استفاده میکنید؛ در هر حال تلویزیون های دارای ویژگی HDR تصویری به مراتب بهتر از تلویزیون هایی که از دامنه روشنایی افزایشیافته و محدوده رنگ وسیعتر بیبهرهاند، تولید میکنند.
خرید و فروش تلویزیون
در ادامه مقاله راهنمای خرید تلویزیون به مسئله خرید و فروش تلویزیون خواهیم پرداخت. اکثر تولیدکنندگان تلویزیون مدلهای جدیدی را که قرار است در طی سال آینده بیرون بیاید در ژانویه هر سال در نمایشگاه بینالمللی سیایاس CES رونمایی میکنند. گرچه این بدین معنا نیست که قیمتهای مدلهای کنونی به سرعت سقوط خواهندکرد.
تلویزیون های جدید معمولا تا پیش از بهار به قفسه فروشگاهها نمیرسند. پس در طی بازه سه یا چهار ماهه پیش رو جز اطلاع از این که چه مدلهای تلویزیون جدیدی قرار است به بازار عرضه شود، چیزی در دست نخواهیدداشت. اگر در ماه ژانویه میتوانید تخفیف بسیار خوبی برای مدلهای سال گذشته پیدا کنید و با توجه به بررسیهای ما در راهنمای خرید تلویزیون میدانید که سیستمهای خوبی هستند، بهتر است برای خرید اقدام کنید.
کاهش قیمتهای عظیمی که در روز جمعه سیاه روی محصولات اعمال میشود، معمولا در راستای این سیاست است که خرید تلویزیون های میان رده را به وسیله تخفیفهای بهظاهر بزرگ، ترویج کند؛ اما کیفیت تصویر این تلویزیون ها ممکن است به خوبی مدلهای با کیفیت نباشد. برای این که تشخیص دهید تخفیفی که میبیند ارزشمند و بهصرفه است یا نه، شماره مدل مورد نظر را در بررسیها چک کنید.
آیا تلویزیون های ارزان قیمت نسبت به قیمت خود بهصرفه هستند؟
تلویزیون های میان رده که قیمتهایی مناسب بودجه افراد با درآمد کمتر دارند، میتوانند بسیار جذاب و مناسب باشند؛ مخصوصا اگر شما هنوز به سراغ تلویزیون های 4K نرفتهاید و از دیدن برچسبهای قیمت 1000 دلاری و بالاتر از آن خسته شدهاید. اما زمانی که با معاملهای بسیار خوب بر سر یک تلویزیون برخورد میکند، بههوش باشید، حتی اگر گفته شود تلویزیون مربوطه 4K HDR است. چنین معاملههایی ممکن است حاصل سرقت، و یا موجب نومیدی باشند! پس بادقت بیشتر ادامه راهنمای خرید تلویزیون را دنبال کنید.
میزان کارآیی در میان تلویزیون های میانرده به شدت متفاوت است، و به سمت معمولی بودن میرود. امکان یافتن معاملههای بسیار عالی بین این تلویزیون ها بسیار کم است. بهندرت ممکن است چیزی شبیه تلویزیون های سری P برند TCL بیابید که توانستهباشد کیفیت تصویر عالی را با قیمت بسیار ارزان ترکیب کند. همچنین دریایی از تلویزیون های ارزان قیمت را خواهیدیافت که اصلا مناسب نیستند.
انتظار نداشته باشید که برندهای مشهور، در خط تولید میانردهشان به حدی که انتظار میرود باکیفیت باشند. با وجود این که شرکتهایی مانند الجی، سامسونگ و سونی میتوانند تلویزیون های فوقالعادهای تولید کنند که گل سرسبد بازار شوند، اما در مدلهای ارزانقیمت خود، عموما چندان بهتر از مدلهای اصلی برندهای بودجهمحوری مانند Element، Hisense یا TCL نیستند. و علاوه بر آن معمولا کمی گرانترند! مانند موارد دیگر، در مورد این ویژگی نیز با کمک بررسیها و تستهای کیفیت تصویری که انجام دادهایم، میتوانید دریابید که کدام نمایشگرها کیفیت خود را به قیمت نمیفروشند.
راهنمای خرید تلویزیون : تفاوت LED و OLED در چیست؟
بیشتر از یک دهه پیش، زمانی که تلویزیون های پلاسما برای اولینبار به بازار معرفی شدند، تنها مدلهای صفحه تخت موجود بودند. اما اکنون این دسته از تلویزیون ها از رده خارج شدهاند و خیلی وقت است که هیچکدام از تولیدکنندگان بزرگ، مدل جدیدی از تلویزیون های پلاسما عرضه نمیکنند. این بدان معناست که انتخابهای شما بیشتر شامل تلویزیون های LED و همچین مدل کمتر رایج و گرانقیمتتر آنها، تلویزیون های OLED است. برای دریافت راهنمایی برای خرید تلویزیون LED ادامه مطلب راهنمای خرید تلویزیون را مطالعه کنید.
به تلویزیون های LCD که از نور پسزمینه LED استفاده میکنند، بهاختصار تلویزیون های LED گفته میشود. با وجود این که تلویزیون های LCD و LED هردو از پنلهای LCD در صفحهنمایش خود استفاده میکنند، اما در بازار به طور کلی در دو دسته کاملا جداگانه از هم قرار میگیرند.
پنلهای LCD به خودی خود درخشنده نیستند، پس نیاز دارند که این روشنایی از طریقی به آنها دادهشود. تلویزیون های LED به سادگی پسزمینه پنلهای LCD را با کمک چراغهای LED روشن میکنند؛ در حالی که تلویزیون های LCD از سیستم روشنایی CCFL (لامپهای کاتد سرد فلورسنت) برای روشن کردن پسزمینه کمک میگیرند.
سیستم روشنایی CCFL امروزه از رده خارج شدهاست و تقریبا تمام تلویزیون های LCD موجود در بازار از سیستم LED برای روشنایی استفاده میکنند. در طرحهای مختلف تفاوتهای بیشتری وجود دارد. تلویزیون های LED خود به دو دسته روشنایی لبهای و روشنایی پسزمینه تقسیم میشوند.
LED های با روشنایی لبهای، صفحهنمایش خود را به کمک آرایههایی از چراغهای LED در امتداد پنل، روشن میکنند که باعث میشود نمایشگر نازکتر و سبکتر شود. اما در حالت روشنایی پسزمینه، از یک آرایه بزرگ چراغهای LED درست پشت صفحهنمایش استفاده میشود، که دستگاه را کمی ضخیمتر میکند؛ اما باعث میشود روشنایی به طور یکنواختتری در سطح پنل منتشر شود. در نمایشگرهایی با کیفیت بالاتر، هر یک چراغ LED را به طور جداگانه تنظیم میکند تا نمایش صحنههای تاریک کیفیت بهتری داشتهباشد.
از آنجا که سیستمهای روشنایی لبهای باکیفیت، تصاویر بسیار عالی تولید میکنند، و از سوی دیگر تولیدکنندگان در حال ساخت آرایههای LED کوچکتر و باریکتری برای سیستمهای روشنایی پسزمینه هستند، اکنون تمایز بین این دو کمتر از آنچه در گذشته بود به چشم میآید. بدون توجه به تکنولوژی، باریکی و درخشندگی تلویزیون های LED تقریبا متناسب با محدوده قیمت آنهاست.
نمایشگرهای (OLED (Organic Light-Emitting Diode یک تکنولوژی کمیاب و گرانقیمت برای تلویزیون ها به حساب میآیند و علیرغم نامشان، تفاوت چشمگیری با تلویزیون های LED دارند. در واقع روش کار آنها به تلویزیون های پلاسما نزدیکتر است. در نمایشگرهای OLED، هر دیود هم نور و هم رنگ مورد نیاز را تولید میکند، درست شبیه نمایشگرهای پلاسما، اما حاصل کار دستگاهی بسیار باریکتر و کوچکتر از نمایشگرهای LED است، و همچنین تولید سطوح خاصی از سیاه و رنگهای بسیار تیره را نیز ممکن میسازد.
در حال حاضر، تنها دو کمپانی الجی و سونی هستند که تلویزیون های OLED را عرضه میکنند. این تلویزیون ها با قیمتی حدود 2000 دلار و بالاتر برای یک صفحهنمایش 55 اینچی، بسیار پرهزینه و گرانقیمت به شمار میروند. بهترین تلویزیون های OLED که دارای بزرگترین صفحهنمایشها هستند، در حدود 15000 دلار قیمت دارند.
راهنمای خرید تلویزیون : کدام اندازه تلویزیون مناسبتر است؟
تماشای تلویزیون بزرگی که در فاصله بسیار نزدیک قراردارد، درست به اندازه تماشای تلویزیون کوچکی که در فاصله بسیار دور قراربگیرد آزاردهنده است؛ پس فکر نکنید که بزرگترین اندازه موجود بهترین انتخاب است! قاعدههای مختلفی برای انتخاب اندازه صفحهنمایش براساس میزان فاصله شما از آن وجود دارد.
عموما فاصله مبلمان شما تا تلویزیون باید بین 1.2 تا 1.6 برابر اندازه مورب صفحهنمایش شما باشد. پس اگر فاصله مبلمان شما تا تلویزیون 180 سانتیمتر باشد، به راحتی میتوانید یک تلویزیون 42 اینچ تا 60 اینچی را تماشا کنید. اگر فاصله مبلمان تا تلویزیون به 150 سانتیمتر برسد، یک تلویزیون 37 اینچ تا 42 اینچی انتخاب بهتری خواهد بود.
راهنمای خرید تلویزیون : آیا بهتر است که تلویزیون منحنی خریداری کنیم؟
اکثر تلویزیون ها صفحهنمایش صاف و مسطحی دارند. چند سال پیش، صفحهنمایش منحنی نوعی تکنولوژی برجسته اما گذرا محسوب میشد؛ تا آن که برخی تولیدکنندگان (عمدتا سامسونگ) تلویزیون های منحنی را به عنوان محصولات برتر به بازار تزریق کردند. پس از آن بود که برخی تولیدکنندگان دیگر نیز اقرار کردند که این تلویزیون ها حالتی از مزایای بصری ارائه میکند. راهنمای خرید تلویزیون منحنی این شرایط خاص بصری را در تستهای خود در نظر نگرفتهاست.
از لحاظ کارآیی، هیچ دلیل خاصی برای انتخاب تلویزیونی با صفحهنمایش منحنی وجود ندارد. با وجود این که یک نمایشگر منحنی مخصوص بازی میتواند تجربهای سهبعدیتر از تماشای تصاویر برای بیننده منفرد فراهم کند، یک تلویزیون منحنی تماشای تصاویر با ثبات کیفیت را برای تعداد زیاد بینندگان دشوار میسازد. افرادی که از زوایای خارج از مرکز به صفحه نگاه میکنند ممکن است تصاویر را تحریفشده و با اعوجاج ببینند.
از لحاظ طراحی، تلویزیون های منحنی شاید از منظر بصری برجسته و زیبا به نظر برسند، اما مطمئنا این زیبایی تفاوت قیمتشان با تلویزیون های تخت را توجیه نمیکند.
راهنمای خرید تلویزیون : نرخ بازخوانی و نسبت کنتراست تلویزیون
یکی از بزرگترین مشکلاتی که محدود کردن گزینهها برای خرید تلویزیون به یک مورد را دشوار میسازد، تعداد زیاد مشخصات و ویژگیهاست. برای آن که کارتان سادهتر شود، میتوانید دو ویژگی اصلی نرخ بازخوانی و نسبت کنتراست را از فهرست مواردی که باید به آنها توجه شود، حذف کنید.
نرخ بازخوانی یا نرخ واکنش، بیانگر سرعت بازخوانی تصویر در پنل تلویزیون شماست، که با واحد هرتز Hz اندازهگیری میشود (60 Hz، 120 Hz، 240 Hz، 480 Hz یا 600 Hz). در تئوری گفته میشود هرچه نرخ بازخوانی تصویر بالاتر باشد، تصاویر نرمتر و روانتر نمایش داده خواهندشد. اما در واقعیت دلایل زیادی وجود دارد که میگوید این نظریه واقعی نیست و ارزش صرف هزینه بیشتر را ندارد.
در بسیاری موارد نرخ بازخوانی 60 Hz برای تماشای فیلم کافی خواهد بود و 120 Hz از حد کافی برای بازی های کامپیوتری و ورزش بیشتر هم است. (گرچه بهتر است در چنین حالتی برای تماشای بیشتر برنامهها و فیلمها نرخ بازخوانی را در حالت پایینتر قرار دهید).
نسبت کنتراست، همان تفاوت بین تیرهترین سیاه و روشنترین سفیدی است که یک پنل میتواند نمایش دهد. نظریهها میگویند بالاترین نسبت کنتراست ممکن مطلوب است زیرا موجب میشود با همزمانی سیاه تیره و سفید روشن، تصویری با کیفیت بالا حاصل شود.
روش استانداردشدهای برای اندازهگیری مشخصات برای تولیدکنندگان وجود ندارد، و اعدادی که سامسونگ ارائه میدهد به طور مستقیم قابل مقایسه با اعداد برندهایی مثل پاناسونیک یا شارپ نیستند. و همانطور که میدانید، فروشندگان در حال رقابت برای بالاترین نسبت هستند، و ممکن است قیمت را بالا ببرند.
هرگونه ادعا درباره نسبت کنتراستهای میلیونی یا بینهایت را نادیده بگیرید؛ به استثنای تلویزیون های OLED کمپانی الجی (که تنها تلویزیونی بود که در تستهای ما توانست به معنای واقعی تصاویری با نسبت کنتراست بینهایت ایجاد کند)، بهترین تلویزیون ها تنها توانستند نسبت کنتراستی نهایتا پنج رقمی تولید کنند.
راهنمای خرید تلویزیون : اپلیکیشنها و امکانات تلویزیون های هوشمند
امروزه تقریبا تمام تلویزیون ها برنامههای مخصوص وب و وایفای (WiFi) داخلی را ارائه میدهند. این قابلیتها به شما اجازه میدهند تلویزیون خود را به اینترنت متصل کنید و به سرویسهای آنلاینی مثل Amazon، Netflix، Hulu، Sling TV و YouTube دسترسی داشته باشید.
بسیاری از آنها اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی، مانند Facebook و Twitter را نیز عرضه میکنند. همچنین تعدادی از تولیدکنندگان، سیستم جامعی از اپلیکیشنهای قابل دانلود شامل برنامهها و بازیها را به شما عرضه میکنند که میتوانید از آنها روی تلویزیون خود استفاده کنید.
در حالی که برخی تولیدکنندگان، مانند LG و Samsung در حال توسعه پلتفرم ارتباطی خود برای تلویزیون های هوشمندشان هستند، شرکتهای دیگر نظیر Insignia، Sony و TCL با سیستمهای مستقل مانند Amazon Fire TV، Android TV و Ruku TV برای ارائه اپلیکیشنها و سرویسهای هوشمند خود همکاری میکنند.
این اپلیکیشنها بر روی تقریبا تمام پخشکنندههای Blu-ray، تمام کنسولهای رایج بازی، و حتی دستگاههای پخش رسانه ارزانقیمت هم قابل دسترسی هستند، پس در خرید یک تلویزیون هوشمند نکته واجبی نیست. اما رابط کاربری خودمانی و دسترسی مستقیم به خدماتی که قصد استفاده از آنها را دارید بر روی تلویزیون، به راحتی شما میافزاید و نیازی به خرید دستگاه اضافی نیز نخواهید داشت.
راهنمای خرید تلویزیون : دریافت اتصالات درست
تلویزیون ایدهآل شما باید دارای اتصالات ویدیویی باشد که نه تنها برای حال حاضر بلکه برای آینده قابل پیشبینی مناسب و کافی باشد. مهمترین ورودی مورد نیاز HDMI است، که از طریق تنها یک کابل، تلویزیون شما را به تمام منابع ویدیویی مورد نیاز، از جمله پخشکنندههای Blu-ray، کنسولهای بازی، دریافتکنندههای دیجیتال، دوربینها و دوربینهای فیلمبرداری، تلفنهای همراه، تبلتها و رایانههای شخصی متصل میکند.
بیشتر تلویزیون ها دارای سه یا چهار ورودی HDMI هستند، اما در برخی مدلها فقط دو ورودی در نظر گرفتهشدهاست. استفاده از HDMI بهترین راه برای انتقال تصاویر باکیفیت از دستگاههای مختلف به تلویزیون تنها از طریق یک کابل، و اصلیترین راه شما برای انتقال منابع سرگرمی خود به تلویزیون خواهدبود.
اگر صفحهنمایش 4K میخواهید، پیش از خرید اطمینان حاصل کنید که حتما حداقل یکی از ورودیهای HDMI دستگاه، از نوع HDMI 2.0 باشد. این آخرین استاندارد موجود است که از تصاویر با کیفیت 4K در سرعت 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند؛ ورودیهای HDMI قدیمیتر در بهترین حالت تصاویر 4K را تا 30 فریم بر ثانیه پخش میکنند.
درباره کابلها، قیمت و برند اهمیت چندانی ندارد؛ مگر آنکه شما در منزل خود یک سیستم بزرگ سینمای خانگی داشتهباشید و بخواهید بین دستگاهها در فواصل بیش از 7.5 متر کابل بکشید! ما عملکرد کابلهای باکیفیت و کابلهای ارزانقیمت را مقایسه کردیم و متوجه شدیم که همه آنها سینگالهای دیجیتال را بهطور کاملا مشابه انتقال میدهند. کابلهای گرانقیمت ممکن است کیفیت ساخت بهتری داشته باشند، اما مزایای عملکرد خاصی از سوی آنها مشاهده نخواهیدکرد.
برای خرید کابلهای HDMI به خردهفروشی نروید؛ و همچنین ادعای فروشندگانی را که سعی میکنند درباره ویروسهایی که ممکن است از طریق کابلهای ارزانقیمت به دستگاه شما منتقل شود هشدار دهند، نادیده بگیرید. آنلاین جستجو کنید و ارزانقیمتترین کابل در اندازه مورد نیاز خود را پیدا کرده و همان را خریداری کنید.
راهنمای خرید تلویزیون : چگونه تلویزیون خود را کالیبره کنیم؟
وقتی سیستم تلویزیون را نصب کردید، وقت آن است که آن را کالیبره کنید. گرچه این مطلب راهنمای خرید تلویزیون است، اما میتوانیم شما را در انجام بعضی تنظیمات کالیبراسیون راهنمایی کنیم.
برخی تلویزیون ها خود دارای تنظیمات هوشمند کالیبراسیون هستند که از منو میتوانید به آن دسترسی داشتهباشید. اگر شما یک تلویزیون بسیار عالی دارید و میخواهید بهترین تصویر ممکن را داشته باشید، میتوانید با خرج چندصددلار، صفحهنمایش خود را به صورت حرفهای کالیبره کنید؛ اما برای اکثر کاربران این هزینهای غیرضروری است.
راهنمای خرید تلویزیون : اضافه کردن سیستم صوتی
همه تلویزیون ها دارای بلندگوهای داخلی هستند که به اندازه کافی کار میکنند، یعنی تا حدی که بتوانید گفتوگوها را درک کنید؛ اما اگر بیش از این بخواهید، شما را ناامید میکنند. به جز چند مورد استثنا، شما همیشه میتوانید تجربه بازی یا تماشای فیلم خود را با استفاده از یک سیستم بلندگوی افزودنی، مانند یک ساندبار یا یک سیستم سینمای خانگی چندکاناله، به طور چشمگیری افزایش دهید.
اگر فضای منزل کم است و یا محدودیت بودجه دارید، ساندبار بهترین انتخاب برای شماست. ساندبارها بلندگوهایی باریک، بلند و مستقل هستند که زیر تلویزیون یا در کنار آن قرار میگیرند. آنها کوچک هستند، به آسانی میتوانید آنها را نصب کنید و بسیار ارزانتر از سیستمهای چندکاناله هستند. به طور کلی ساندبارها صدا را به اندازه کافی برای ایجاد جلوههای صوتی تفکیک نمیکنند، اما در تولید یک میدان صوتی بزرگ در اطراف شما بسیار خوب عمل میکنند.
راهنمای خرید تلویزیون : بهترین تلویزیون ها برای محیط بیرون از خانه
به عنوان یک قاعده کلی، تلویزیون وسیلهای ظریف است و نباید خارج از خانه استفاده شود. این دستگاه برای تحمل دمای بالا، رطوبت شدید و یا مقدار زیادی گرد و غبار ساخته نشدهاست. اگر میخواهید تلویزیون را در حیاط و یا ایوان قرار دهید، به مدل خاصی که برای چنین شرایطی طراحی شدهباشد نیاز دارید.
شرکتهایی مانند SunBright TV، تلویزیون های محکم و مقاومی تولید میکنند که میتوانند در دماهایی بسیار بالاتر یا پایینتر از حد تحمل تلویزیون های معمولی فعالیت کنند و در برابر عناصر آسیبرسان نیز مقاوم هستند. آنها ساخته شدهاند تا بتوانند در برف و باران بیرون از خانه بمانند؛ و دارای شاسیهای سنگین و درهایی برای محافظت از درگاههای ورودی دستگاه هستند. اما این مقاومسازی برای شما گران تمام خواهدشد؛ زیرا اکثر تلویزیون های مقاوم قیمتی حداقل دو برابر قیمت یک تلویزیون داخلی معمولی در همان رده دارند.
جمعبندی بر راهنمای خرید تلویزیون
در مطلبی که خواندید درباره انواع مشخصهها مختلف یک تلویزیون و کاربردها و انواع آنها توضیحات فراوانی ارائه شد که شما در انتخاب بهترین تلویزیون برای خرید یاری کند. اگر راهنمای خرید تلویزیون را به خوبی مطالعه کردهباشید، با استفاده از اطلاعاتی که کسب کردهاید و بودجهای که در اختیار دارید، میتوانید به آسانی بهترین گزینه موجود برای خود را بیابید. لطفا تجربه خرید تلویزیون خود را با ما بهاشتراک بگذارید و ما را از نظرات خود درباره راهنمای خرید تلویزیون بهرهمند کنید.
منبع: PC Mag