در این مقاله قصد داریم به معرفی فیلم های رابین ویلیامز (Robin Williams) بازیگر هالیوودی بپردازیم. رابین ویلیامز فقید کمدین مشهور هالیوودی بود که در سال 1951 متولد شد و در 11 آگوست سال 2014 به زندگی خود پایان داد و همکاران و طرفداران خود را شوکه کرد. رابین ویلیامز فعالیت هنری خود را در دهه هفتاد میلادی با استندآپ کمدی آغاز کرد و سپس به سینما و تلویزیون راه پیدا کرد. او همیشه به گشادهرویی معروف بود و در بیشتر فیلمهایش سعی میکرد طرفداران خود را بخنداند. او فعالیت سینمایی و تلویزیونی خود را از سال 1980 شروع کرد و تا پایان عمر فعال بود.
در فهرست پیش رو سعی داریم 20 تا از فیلم های رابین ویلیامز را به ترتیب از بدترین تا بهترین فیلم از نظر منتقدان رتبهبندی کنیم. با ما همراه باشید.
20- اسباب بازیها (1992) The Toys
برای منتقدان سوال است که اصلاً چرا این فیلم در مجموعه فیلم های رابین ویلیامز وجود دارد. چراکه نه از لحاظ ساختار و نه از لحاظ تجاری فیلم قابل توجهی نبود. داستان این فیلم درباره ریاست یک کارخانه اسباببازیسازی است که به دست یه ژنرال ارتش میافتد و این ژنرال عروسکهای خشن و ماشینهای اسباببازی جنگی تولید میکند و در پی آن اتفاقاتی میافتد.
19- جومانجی (1995) Jumanji
فیلم جومانجی رابین ویلیامز یکی از اولین فیلمهایی بود که باعث شهرت او در جهان شد. اولین فیلم تخیلی جومانجی در سال 1995 ساخته شد که جلوههای ویژه آن در زمان خود، قابل قبول بودهاست؛ اما اگر امروز این فیلم را ببینید به نظر ضعیف میرسد. رابین ویلیامز در این فیلم نقش بزرگسالی پسری را ایفا میکند که در حین انجام یک بازی تختهای، به درون بازی کشیده شدهاست و ناگهان وارد 26 سال بعد میشود. جومانجی علیرغم ایرادات تکنیکی که به فیلم وارد شده است یکی از بهترین فیلم های رابین ویلیامز به شمار میرود.
18- قلاب (1991) Hook
فیلم قلاب یکی دیگر از فیلم های رابین ویلیامز در ژانر فانتزی و تخیلی و ساخته استیون اسپیلبرگ است. در این فیلم داستان «پیتر پن» با ترکیبی از عناصر مدرن به تصویر کشیده شده و بازخوردهای ضدونقیضی از سمت منتقدان داشت. در این فیلم رابین ویلیامز نقش یک وکیل فعال را دارد که تمام مدت کار میکند و به خانواده و زندگی شخصیاش بیتوجه است. کاپیتان هوک با بازی داستین هافمن، بچههای او را میدزدد و او برای آزادی بچههایش باید درسهایی را که در کودکی یاد گرفتهاست به کار برد.
17- خوشقدم (2006) Happy Feet
خوش قدم یکی از انیمیشن های رابین ویلیامز است که در آن صداپیشگی کردهاست. او قبلاً در مصاحبههایش گفته بود که صداپیشگی برای انیمیشنها را دوست دارد چون به او اجازه میدهد در دنیای خیالانگیز خود غرق شود.
رابین ویلیامز در این انیمیشن صداپیشگی 2 پنگوئن و راوی داستان را برعهده دارد. خوشقدم انیمیشن برنده اسکار است. «خوش قدم 2» نیز سالها بعد در سال 2014 ساخته شد و تبدیل به آخرین انیمیشنی شد که رابین ویلیامز پیش از درگذشت، صداپیشگی آن را انجام داد.
16- شب در موزه (2006) Night at the Museum
شب در موزه یکی از بهترین فیلم های رابین ویلیامز در ژانر کمدی فانتزی بود که شهرت و محبوبیت زیادی را برای او به ارمغان آورد. در این فیلم رابین ویلیامز نقش مجسمه مومی تئودور روزولت، یکی از روسای جمهور پیشین آمریکا، را ایفا میکند که شبها به همراه تمام آثار دیگر موزه زنده میشوند و به زندگی عادی میپردازند و در مواجهه با نگهبان موزه، بن استیلر، موقعیتهای کمدی و جالبی را برای بیننده خلق میکنند.
15- ملوان زبل (1980) Popeye
فیلم پاپای که در ایران به «ملوان زبل» معروف است، اولین تجربه سینمایی رابین ویلیامز بود. این فیلم بازسازی کارتونی به همین نام بود که از تلویزیون ایران نیز پخش شدهاست. رابین ویلیامز در اولین فیلم خود بازی خوبی ارائه کردهاست و اکنون در آستانه 40 سالگی اکران، یکی از بهترین فیلمها در فهرست فیلم های رابین ویلیامز است.
14- چه رویاهایی که میآیند (1998) What Dreams May Come
فیلم «چه رویاهایی که میآیند» که برخی آن را به «رویاها چه میشوند» میشناسند، یکی از فیلم های رابین ویلیامز است که در ژانر درام و فانتزی قرار میگیرد و برعکس بیشتر فیلمهای ویلیامز، کمدی نیست.
در این فیلم کوبا گودینگ جونیور و آنابلا شورا همبازی رابین ویلیامز هستند. فیلم درباره زن و شوهری است که فرزند خود را از دست میدهند؛ سپس مرد خانواده میمیرد، زن خانواده که نمیتواند اینهمه سختی را تحمل کند، خودکشی میکند و سفری را از دوزخ تا بهشت برای پیدا کردن همسرش آغاز میکند.
13- عکس یک ساعته (2002) One Hour Photo
یکی دیگر از فیلم های رابین ویلیامز در ژانر درام «عکس یک ساعته» است. این فیلم با درونمایه روانشناسانه، توجه منتقدان زیادی را به خود جلب کرد. در این فیلم رابین ویلیامز مردی تنها و میانسال است که کار او چاپ عکس است و در میان مشتریانی که دارد، عکسهای یکی از خانوادهها به مرور زمان توجه او را جلب میکند و متوجه اتفاقاتی در این خانواده میشود.
12- پچ آدامز (1998) Patch Adams
فیلم بعدی در لیست بهترین فیلم های رابین ویلیامز «پچ آدامز» است. این فیلم یکی از ماندگارترین نقشآفرینیهای ویلیامز به شمار میرود. این فیلم یک کمدی – بیوگرافی است و بر اساس داستان زندگی پزشکی به نام «هانتر آدامز» ساخته شدهاست. پچ آدامز پزشکی است که روشهای مرسوم برخورد با بیمار را قبول ندارد و معتقد است برای بهبود بیمار باید آنها را شاد و سرگرم کند و به درد دل آنها گوش کند.
11- مسکو روی هادسن (1984) Moscow on the Hudson
این فیلم با اینکه یکی از اولین فیلم های رابین ویلیامز بوده، اما تبدیل به فیلمی ماندگار و دوستداشتنی شدهاست. این فیلم کمدی رمانتیک به کارگردانی پل مازورسکی ساخته شده و ماریا کونچیتا آلونسو و کلیا وانت درکیز همبازیان رابین ویلیامز در این فیلم بودند. ویلیامز در این فیل نقش یک موزیسین در سیرکی از شوروی را بازی میکند که به آمریکا سفر کردهاست و اتفاقاتی در این میان میافتد. بازی او در این فیلم به حدی درخشان بود که اولین نامزدی رابین ویلیامز برای گلدن گلوب را به همراه داشت.
10- بیداریها (1990) Awakenings
فیلم بیداری ها یا بیدارگری، فیلم رابرت دنیرو و رابین ویلیامز است که با بازی درخشان این دو نفر، به یکی از ماندگارترین فیلم های رابین ویلیامز در طول مدت بازیگریاش تبدیل شدهاست. این فیلم توسط پنی مارشال براساس کتابی با همین نام به قلم اولیور ساکز، ساخته شدهاست. بیداریها درباره دکتری به نام مالکوم سایر است که روی دارویی کار میکند که میتواند بیماران ناتوان و بیمارانی را که مدتهاست در کما فرورفتهاند به هوش بیاورد که یکی از این بیماران نیز رابرت دنیرو است.
بازی ظریف و درخشان رابین ویلیامز چهارمین نامزدی گلدن گلوب را برای او به ارمغان آورد. بسیاری میگویند بازی باورپذیر و روان او در نقش دکتری دلسوز در این فیلم، باعث شد که برای بازی در فیلم «پچ آدامز» هم انتخاب شود.
9- جهان به گفته گارپ (1982) The World According to Garp
این فیلم درباره یک پرستار فمینیست در جنگ جهانی دوم است که پسری به نام تی. اس. گارپ، با بازی رابین ویلیامز، دارد. گارپ بزرگ میشود و به کشتی و نویسندگی داستانی علاقه پیدا میکند. مادر گارپ کوچکترین علاقهای به این موضوعات ندارد. گارپ ازدواج میکند و کتاب و مقالات داستانی خود را چاپ میکند و مادر او نیز به چاپ کتابهای فمینیستی و اجتماعی خود میپردازد.
این فیلم درباره فراز و فرودهای زندگی این مادر و پسر است و سرنوشت عجیبی که به آن دچار میشوند. ویلیامز با بازی در نقش گارپ، یکی از درخشانترین کارهایش را ارائه داد.
8- بیخوابی (2002) Insomnia
فیلم بی خوابی یکی از شاهکارهای کریستوفر نولان است که با همبازی شدن رابین ویلیامز و آل پاچینو ساختهشد. ویلیامز در نقش یک نویسنده جنایی و آل پاچینو در نقش یک پلیس بازی میکنند که در پرونده قتل یک دختر نوجوان، مسیر این دو نفر به هم گره میخورد. در این فیلم سرشار از تعلیق، بازی هیجانانگیز ویلیامز مخاطب را کنجکاو نگه میدارد که آیا او قاتل است یا خیر. بیخوابی نقطه عطفی در فیلم های رابین ویلیامز محسوب میشود.
7- قفس پرنده (1996) The Birdcage
یکی دیگر از فیلم های رابین ویلیامز که جزو فیلم های خوب و ماندگار او است، فیلم کمدی قفس پرنده به کارگردانی مایک نیکولز است. در این فیلم جین هکمن، ناتان لین و دایان ویست همبازیان او هستند. این فیلم بازسازی یک اثر موفق ایتالیایی با همین نام در سال 1978 است.
قفس پرنده درباره مردی است که صاحب یک کلاب است و با ماجرای ازدواج پسرش با فرزند یک سناتور محافظهکار دست و پنجه نرم میکند.
6- شاه ماهیگیر (1991) The Fisher King
فیلم شاه ماهیگیر به کارگردانی تری گیلیام و با بازی رابین ویلیامز، جف بریجز، مرسدس روئل، آماندا پلامر و… در سال 1991 و در ژانر کمدی – فانتزی – درام ساخته شدهاست. داستان این فیلم درباره یک گوینده رادیویی (جف بریجز) است که متوجه میشود یکی از شنوندگان برنامهاش تحت تاثیر حرفهای او آدم کشتهاست؛ او شوکه میشود و کارش را رها میکند. شبی که تصمیم میگیرد خودکشی کند، مرد بیخانمانی که قبلاً استاد دانشگاه بودهاست (رابین ویلیامز) او را از این تصمیم منصرف میکند.
این یکی از فیلم های رابین ویلیامز است که پس از درگذشتش مورد توجه و بحث زیادی قرار گرفت، طرفداران معتقد بودند شاید کسی میتوانسته او را از خودکشی منصرف کند، ولی هیچکس آنطور که او در فیلمها فرشته نجات دیگران میشد، فرشته نجات او نشد.
5- خانم داوت فایر (1993) Mrs. Doubtfire
حتی اگر از طرفداران فیلم های رابین ویلیامز هم نباشید، احتمال زیادی وجود دارد این فیلم یا عکسهای آن را دیده باشید. رابین ویلیامز در این فیلم کمدی با گریم و پوشش زنانه، مهارتهای بازیگری بینظیرش را ثابت کردهاست.
این فیلم داستان مردی را روایت میکند که از همسرش جدا شده و برای اینکه بتواند در کنار فرزندانش باشد، خود را گریم میکند و لباس زنانه میپوشد و در نقش یک زن نسبتاً مسن بریتانیایی سر راه همسر قبلیاش قرار میگیرد و همسر سابقش را متقاعد میکند تا او را بهعنوان پرستار بچه استخدام کند. او از این طریق او وارد خانه میشود و میتواند بچههایش را ببیند و با آنها وقت بگذراند. در این میان اتفاقات مختلفی میافتد که فیلم را جذاب کردهاست.
4- ویل هانتینگ خوب (1197) Good Will Hunting
یکی از بهترین فیلم های رابین ویلیامز «ویل هانتینگ خوب» یا «ویل هانتینگ نابغه» است. این فیلم توسط گاس ون سنت ساخته شده و رابین ویلیامز با مت دیمن و بن افلک همبازی است. داستان فیلم درباره جوانی نابغه به نام ویل هانتینگ است که استعداد خود را باور ندارد، ولی یک استاد دانشگاه استعداد او را کشف میکند و در این زمینه اتفاقاتی میافتد. رابین ویلیامز نقش روانشناسی را بازی میکند که با ویل هانتیگ گفتگو میکند. بازی روان و قوی رابین ویلیامز در این فیلم، هشتمین نامزدی او را برای جایزه گلدن گلوب در پی داشت.
3- علاءالدین (1992) Aladdin
علاءالدین دومین انیمیشنی بود که رابین ویلیامز صداپیشگی آن را برعهده داشت، اما مشهورترین اثر صداپیشگی او شد. درواقع با این انیمیشن بود که صدای دلنشین رابین ویلیامز در ذهن کودکان و بزرگسالان ثبت شد. صدای غول چراغ جادو در انیمیشن علاءالدین، متعلق به رابین ویلیامز است.
صداپیشگی او در علاءالدین، سومین جایزه گلدن گلوب او را برایش به ارمغان آورد.
2- صبح بخیر، ویتنام (1987) Good Morning, Vietnam
«صبح بخیر، ویتنام» یکی از بهترین فیلم های رابین ویلیامز محسوب میشود، چرا که او را از بازیگری میانرده، به بازیگری مشهور و شناختهشده تبدیل کرد. این فیلم سبک و سیاق کمدی رابین ویلیامز را به شکل دقیق نشان داد و طرفداران خود را پیدا کرد.
این فیلم درباره یک درجهدار ارتشی آمریکایی است که به ویتنام میرود و قرار میشود در برنامه رادیویی نیروهای مسلح، برنامه صبحگاهی اجرا کند، اما به جای پخش اخبار ارتش، به پخش موزیک و انجام تقلید صدا و جوک گفتن و… میپردازد. این فیلم علاوه بر شهرت، اولین نامزدی رابین ویلیامز برای اسکار و اولین جایزه گلدن گلوب او را برایش به ارمغان آورد.
1- انجمن شاعران مرده (1989) Dead Poets Society
انتخاب بهترین فیلم از میان فیلم های رابین ویلیامز کار سختی است، ولی بیشتر منتقدان به «انجمن شاعران مرده» رای دادهاند. این فیلم درام که بر اساس رمانی با همین نام ساخته شده است؛ داستان معلم ادبیاتی به نام کیتینگ، با بازی رابین ویلیامز، را روایت میکند که به شیوه جدیدی تدریس میکند و دیدگاه دانشآموزانش را درباره ادبیات و نوشتن تغییر میدهد و از دانشآموزان میخواهد از دریچهای نو به همه چیز نگاه کنند.
بازی چشمگیر رابین ویلیامز در این فیلم دومین نامزدی اسکار و سومین نامزدی گلدن گلوب را برایش به ارمغان آورد. همچنین این فیلم در مراسم اسکار آن سال، جایزه اسکار بهترین فیلم را از آن خود کرد.
کلام آخر درباره فیلم های رابین ویلیامز (Robin Williams)
در این فیلم به بررسی برترین فیلم های رابین ویلیامز پرداختیم. او بیشک یکی از پایهگذاران نوعی جدید از کمدی بود که طی حدوداً 20 الی 30 سال مورد پذیرش و توجه مردم قرار گرفت. اکنون پس از گذشت چند سال از فوت او، هنوز هم طرفداران خود را دارد و درباره آثار ماندگار، روانشناسی کمدی و شخصیتشناسی او صحبت میشود. شما کدامیک از فیلم های رابین ویلیامز را دیدهاید؟ پس از خواندن این مطلب، ترغیب شدید کدام فیلم را ببینید؟ کدام فیلم ویلیامز لیاقت حضور در فهرست بهترین فیلم ها را دارد؟ شما میتوانید نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان فانیبو به اشتراک بگذارید.
منبع: Gold Derby
5 دیدگاهها
من فیلم بی خوابی و ویل هانتینگ خوب جومانجی شب در موزه را دیدم.اما قصد دارم تمام فیلم هایی که معرفی کردید را ببینم.تازه علاقمند شده بودم و سرچ کردم دیدم فوت کرده.خیلی متاثر شدم.حیف شد
من عاشق تمامی فیلم های رابین ویلیامز هستم و صد البته خودش که خیییلی دوست داشتنیه 🙂 پیشنهاد میکنم حتما فیلم انجمن شاعران مرده رو بینید من که عاشقش شدم
سلام بنظر من آگوست راش هم از فیلمهای خوب رابین ویلیامز است
بنظر من فیلمای خانم داتفایر و ویل هانتینگ نابغه رو حتما ببینید البته همه ی فیلم های رابین ویلیامز عالین ولی حتما این دوتا رو ببینید.
انجمن شاعران مرده یکی از پر مفهوم ترین فیلم های این بازیگر فقیده بشدت انتقادی و معنا گرا