این روزها در عصر دیجیتال کمتر کسی پیدا میشود که تاکنون بهدنبال خرید یک لپ تاپ مناسب نبوده باشد. تمام کارهای ما دیجیتالی شدهاند و همه را نمیتوان با گوشی موبایل انجام داد، ضمن اینکه کامپیوترهای دسکتاپ با کیس، کیبورد و مانیتور جداگانه هم هزینه بیشتری میبرد، هم فضای بیشتری را اشغال میکند و هم نمیتوانید آن را با خود به جایی ببرید. بههمین دلیل پیدا کردن یک لپتاپ خوب و کاربردی متناسب با نیازهای شما، یکی از کارهایی است که نیازمند تحقیق و مقایسه و بررسی انواع مختلف این نوع محصول است.
طبیعتاً هرچه بودجه بیشتری داشته باشید دست شما برای خرید محصول علاقهتان بازتر است، اما اگر بودجه کمی هم دارید، در این راهنمای خرید لپ تاپ با برخی از محصولات اقتصادی و میانرده آشنا میشوید. با ما همراه باشید تا بتوانید گزینههای مختلف را به همراه ویژگیهای هرکدام ببینید و لپ تاپ دلخواه خود را از میان آنها پیدا کنید.
بهترین لپ تاپ ها
با توجه به دنیای رقابتی بین کمپانیهای سازنده لپتاپ، لیست بهترین لپتاپها از نظر کارشناسان، سالانه تفاوت میکند. حتی نظر کارشناسان سایتهای تخصصی مختلف مربوط به کامپیوتر و ITهم با هم فرق میکند. با توجه به اینکه بهتازگی وارد سال 2020 شدهایم، بد نیست نگاهی داشته باشیم به لیستی از بهترین لپ تاپ های 2019 که میتوانیم امسال بخریم. این لیست از دید کارشناسان مجله Laptop است که پس از بررسی، مقایسه، تست و تحقیق اعلام شدهاند:
Dell XPS 13
لپتاپ دل اکس پی اس 13 در سایتها و مقالات مختلف به عنوان بهترین لپتاپ سال 2019 نامگذاری شده است. اگر مشخصات آن را با هم مرور کنیم متوجه میشویم که چرا این لپتاپ، بهترین است. CPU آن اینتل 7 هستهای، رم آن 16 گیگابایت و ظرفیت دیسک آن 1 ترابایت است.
صفحه آن 13 اینچ است و حدود 1.2 کیلوگرم وزن دارد که آن را در رده یکی از سبکترین لپتاپها هم قرار میدهد. طراحی ظریف و زیبا، وزن کم، کیفیت پخش تصویر 4K و… آن را به یکی از جذابترینها تبدیل کردهاند. البته از آنجایی که هیچچیز بینقص نیست، گفته میشود که عمر باتری این دستگاه میتوانست بهتر باشد.
Apple MacBook Pro
اپل مک بوک پروی 16 اینچی که در سال 2019 عرضه شد هم در لیست بهترینها قرار میگیرد. کیفیت قطعات سختافزاری و طراحی این لپ تاپ غیرقابل انکار است. هرچند همیشه قیمت بالای محصولات اپل، آن را برای خیلی از کاربران غیرقابل خرید میکند.
از مشخصات سختافزاری آن میتوان به پردازنده Intel Core i9، رم 32 گیگابایت، فضای ذخیره سازی 512 گیگابایت، صحه نمایش 6 اینچی و وزن 2 کیلویی، باتری عالی و نگهداری شارژ برای حدود 11 ساعت اشاره کرد. اگر حافظه داخلی آن کمی بیشتر بود، این لپتاپ میتوانست ایدهآلترین لپتاپ موجود در بازار باشد.
Acer Aspire 5
کمپانی ایسر مجموعه اسپایر را سالها است که تولید میکند و همیشه با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، این سری از لپتاپها به یکی بهترین لپتاپهای سال تبدیل میشوند. این لپ تاپ ایسر از CPU سه هستهای اینتل، رم 4 گیگابایتی، حافظه 128 گیگابایتی و صفحه نمایش 15.6 اینچی تشکیل شده است.
نکتهای که این لپتاپ را در این لیست قرار داده است، قیمت خوب و اقتصادی آن است. این لپتاپ حدود 500 دلار قیمت دارد و از میانگین کلی هماتایان خود ارزانتر است. عمر خوب باتری و صفحه نمایش 1080 آن هم به جذابیتهای این محصول افزودهاند.
Apple MacBook Pro (13-inch)
لپ تاپ اپل مکبوک پرو 13 اینچی برای کسانی است که مدل قبلی یعنی 16 اینچی برایشان بزرگ است و به دنبال محصول جمعوجورتری هستند. رم 8 گیگابایت، حافظه 128 گیگابایت و پردازنده اینتل 5 هستهای از مشخصات دیگر آن هستند. عمر باتری، کیفیت قطعات، رنگهای شفاف و دقیق، اسپیکرهای قدرتمند و تاچپد روان، از ویژگیهای مثبت آن هستند.
Asus Chromebook C434
لپ تاپ ایسوس از گذشته تاکنون به داشتن کیفیت و عمر مفید بالا شهرت داشته است. اکنون با یک کرومبوک تاشو و کیبورد مجزا، با طراحی زیبا و ظریف به بازار آمده است و بسیاری از کاربران و کارشناسان عقیده دارند این بهترین کرومبوک موجود در بازار است.
CPU این نوتبوک اینتل 5 هستهای، رم آن 4 گیگابایتی و فضای ذخیرهسازی آن 64 گیگابایتی است. اگر فضای ذخیرهسازی کمی بیشتر بود، این نوتبوک در بالای لیست بهترینها قرار میگرفت.
HP Envy 13t
این لپ تاپ HP بهعلت ویژگیهای کمنظیری که دارد در این لیست قرار گرفته است. از مشخصات آن میتوان به بدنه آلومینیومی، حاشیه باریک صفحه نمایش، پردازنده اینتل 7 هستهای، رم 4 و حافظه 256 گیگابایتی، عمر باتری طولانی، کیبورد روان و خوشدست، گرافیک عالی، اسپیکرهای قوی، حسگر انگشت و طراحی زیبا اشاره کرد.
تنها ایرادی که منتقدان به آن وارد کردهاند شباهت طراحی آن به مکبوک پرو و صفحه نمایش آن است. صفحه نمایش با وجود داشتن دقت و وضوح فراوان و پخش 4K، میتوانستکمی روشنتر باشد.
Acer Swift 7
این لپ تاپ ایسر 14 اینچی حدود 1.5 کیلو وزن دارد که جزو لپتاپهای فوقالعاده سبک محسوب میشود، اما این تنها دلیل خوب بودن آن نیست. پردازنده 7 هستهای و رم 8 گیگابایتی آن، سرعت پردازش اطلاعات را بالا میبرند.
صفحه نمایش 14 اینچی، عمر بالای باتری و حافظه 256 گیگابایتی از ویژگیهای دیگر این لپتاپ هستند. اگر دانشجو هستید یا برای کارتان نیاز دارید با لپتاپ خود در جاهای مختلف تردد کنید، این لپتاپ با صفحهنمایش عالی و زیبا و وزن سبک خود، میتواند گزینه بسیار خوبی برایتان باشد.
HP Spectre x360
لپ تاپ اچ پی اسپکتره ایکس 360 در اواخر سال 2019 به بازار عرضه شد و لقب پادشاه لپتاپ 2 در 1 (2 in 1) را گرفته است. این لپتاپ 13 اینچ است، رم 8 گیگابایتی و حافظه 512 مگابایتی دارد. کیبورد آن جدا میشود و میچرخد بهطوری که میتوان هنگام فیلم دیدن از آن به عنوان پایه نگهدارنده استفاده کرد.
وزن آن کمتر از 2 کیلوگرم است و عمر باتری بسیار خوبی دارد، حاشیه صفحهنمایش آن کم است و از فضای موجود برای صفحه Display بزرگتر بهترین استفاده شده است. پردازنده آن 7 هستهای و از نسل دهم پردازندههای Intel است و پردازش اطلاعات را با بیشترین سرعت و بهترین نحو انجام میدهد. اگر بخواهیم یک نکته منفی برای HP Spectre نام ببریم میتواند داغ شدن آن هنگام پردازش سنگین یا اجرای همزمان چند برنامه باشد.
Alienware Area-51m
یک لپ تاپ گیمینگ هم در این لیست مشاهده میشود چون ویژگیهای چشمگیری دارد. پردازنده 9 هستهای، گرافیک Nvidia GeForce RTX 2080، رم 64 گیگابایت، حافظه 1 ترابایت و قابل ارتقاء به 8 ترابایت، صفحه نمایش 17 اینچی و وزن 3.8 کیلوگرمی از مشخصات این غول گیمینگ هستند که در سال 2019 با نام Alienware Area-51m وارد بازار شد.
این لپتاپ به عنوان قویترین لپتاپ قابل ارتقاء در بازار شناخته شده است. البته تمام این ویژگیهای منحصر بهفرد و کمنظیر، نشان میدهند که با یک لپتاپ گران طرفیم! بله، قیمت این محصول حدود 6 هزار دلار است!
Lenovo ThinkPad X1 Carbon
سری تینک پد لپ تاپ لنوو همیشه یکی از بهترین و استانداردترین گزینهها برای ادارات و بیزنس شناخته شده است و این محصول هم از این قاعده مستثنی نیست. تفاوت عمده این محصول با سایر محصولات همرده، وزن 950 گرمی آن است که با توجه به امکانات و ویژگیهایش، واقعاً کمنظیر است.
پردازنده آن 5 هستهای، رم آن 8 گیگابایتی و حافظه آن 256 گیگابایت است. این محصول در دو مدل صفحه نمایش 1080p و 4K عرضه میشود. عمر باتری در مدل 1080p بالا و در مدل 4K کمی پایینتر است. از نقاط ضعف آن میتوان به نداشتن درگاه microSD اشاره کرد.
Samsung Chromebook 3
کمپانی سامسونگ در طراحی و عرضه تمام محصولات خود خلاقیت و دقت قابل توجهی صرف میکند و لپ تاپ سامسونگ کروم بوک 3 هم یکی از آنها است. این لپتاپ از پردازنده Intel Celeron N3060، رم 4 گیگابایت، حافظه 32 گیگابایت، صفحه نمایش 11.6 اینچی و پردازنده گرافیکی Intel UHD Graphics 620 بهره میبرد و حدوداً یک کیلوگرم است. صفحه نمایش آن شفاف و باکیفیت است و باتری آن برای حدوداً 10 ساعت باتری نگه میدارد.
این لپتاپ در دستهبندی مینی لپتاپها محسوب میشود و گروه هدف کاربران آن بیشتر کودکان و نوجوانان هستند. اما اگر شما هم به حافظه زیادی نیاز ندارید، زیاد سفر میکنید و کارتان با این ویژگیها و امکانات راه میافتد، در خرید آن شک نکنید. بیشتر لپتاپهای برتر که در این لیست آمدهاند قیمتهایی بالای 1000 دلار دارند اما این کرومبوک تنها 130 دلار است!
Microsoft Surface Laptop 3 for Business
لپ تاپ مایکروسافت به داشتن ظاهری زیبا و ظریف شهرت دارد. بهخصوص مدل سرفس 3 با لبههای باریک صفحه نمایش، بدنه فلزی، طراحی نازک، وزن سبک، کیبورد راحت و نرم و عمر باتری زیاد به یکی از بهترین لپتاپهای حال حاضر در بازار تبدیل شده است. این لپتاپ 15 اینچی است و حدود 1.5 کیلوگرم وزن دارد که در رده سبکترینها محسوب میشود.
پردازنده 7 هستهای و رم 16 گیگابایتی باعث افزایش سرعت و سهولت در استفاده از این محصول میشوند. هرچند مایکروسافت در توضیحات محصول این کالا را یک لپتاپ بیزنسی نامگذاری کرده و روی آن Windows 10 Pro نصب کرده است، اما برای استفاده شخصی و خانگی هم یکی از بهترینها است.
Apple MacBook Pro
لپتاپ اپل 15 اینچی این کمپانی محصول سال 2019 است و مانند سایر محصولات این کمپانی، از کیفیت و عمر قطعات کمنظیری برخوردار است. اپل یکی از معدود برندهایی است که لپ تاپ دست دوم آن هم به خوبی دست اول کار میکند و از نظر ظاهری بهراحتی قدیمی و فرسوده نمیشود.
این لپتاپ به پردازنده اینتل 9 هستهای، پردازنده گرافیکی Radeon Pro Vega 20، رم 32 گیگابایتی و حافظه 4 ترابایتی یکی از بهترین لپتاپهای موجود برای ویرایش و تدوین ویدئو و کارهای سنگینی از این قبیل است. هنگام کار با آن متوجه میشوید که سرعت آن واقعاً مثالزدنی است. صدای اسپیکرها، کیفیت صفحه نمایش و عمر باتری از دیگر نقاط قوت این محصول هستند. ایرادی که میتوان به این لپتاپ گرفت نداشتن پورت USB Type-A است.
Dell XPS 15
این لپ تاپ دل کیفیت، زیبایی و قطعات باکیفیت را یکجا دارد. تقریباً چیزی نیست که در یک لپتاپ خوب بخواهید و در دل ایکس پی اس 15 پیدا نشود. این لپتاپ 15.6 اینچی پردازنده 9 هستهای، پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 1650، رم 32 گیگابایت و حافظه 1 ترابایتی دارد. صفحه نمایش اولد 4K آن کیفیت خیرهکنندهای دارد و طراحی آن نازک و ظریف است. تنها ایرادی که میتوان به آن گرفت عمر باتری است که میتوانست بیشتر باشد.
Lenovo Yoga C940
مگر میتوان درباره بهترین لپتاپهای سال صحبت کرد و به لپ تاپ لنوو یوگا اشارهای نکرد؟ این لپتاپ 14 اینچی، سریع و پرقدرت است و در دو مدل با صفحه نمایشهای 1080p و 4K عرضه میشود. عمر باتری در مدل 1080p بسیار عالی و در مدل 4K کمی ضعیف است. طراحی نازک، اسپیکرهای قدرتمند و کیبورد روان از ویژگیهای این لپتاپ هستند.
از دانشجویان تا افرادی که کسبوکار دارند، از فریلنسرها تا کارمندان، همگی از این لپتاپ راضی خواهند بود. پردازنده این لپتاپ 7 هستهای، رم آن 16 گیگابایتی و حافظه آن 512 گیگابایت است. تنها ایرادی که کارشناسان به این لپتاپ وارد کردهاند، نداشتن پورت برای خواندن کارت SD است.
خرید لپ تاپ
شاید بهنظر برسد که آگاهی از ویژگیهای یک لپتاپ برای اقدام به خرید آن کافی باشد، اما در واقع عوامل زیادی است که باید قبل از خرید به آنها توجه شود. یکی از آنها قیمت کالا و مقایسه آن با محصولات مشابه از نظر قیمتی و دیگری بررسی قدیمی یا جدید بودن آن لپتاپ است. خرید لپ تاپ قدیمی تنها بهخاطر ارزانتر بودن آن، میتواند در آینده مشکلاتی چون پیدا نشدن قطعات و… را برایتان بهوجود آورد. بنابراین بهتر است دور قدیمیترها را خط بکشید!
پرفروشترین لپتاپها در بازار ایران
در لیستهای این یادداشت بیشتر لپتاپهای جدید و پرطرفدار بازار جهانی معرفی و بررسی شدهاند، حال آنکه برخی از این لپتاپها در بازار ایران ممکن است کمتر پیدا شوند یا بسیار گران باشند. بنابراین اگر قصد خرید دارید بهتر است این لیست را مشاهده کنید. در این بخش ما پرفروشترین لپتاپهای حال حاضر بازار ایران را به همراه قیمتهای حدودی اسفندماه 98 معرفی میکنیم:
Acer Aspire A315-34-C7KD
این لپ تاپ ایسر 15 اینچی با قیمت 3 میلیون و نیم در بازار ایران، یکی از معدود لپتاپهایی است که قیمت خوبی به نسبت کارایی و امکانات خود دارد. رم آن 4 گیگابایت، حافظه داخلی 1 ترابایت و پردازنده Celeron دارد و حدود 6 ساعت شارژ نگه میدارد. اگر با لپتاپ خود برنامه سنگینی اجرا نمیکنید، این لپتاپ یکی از بهترین و بهینهترین انتخابهایتان میتواند باشد.
Asus VivoBook
لپ تاپ ایسوس 15 اینچی ویوو بوک، قیمتی حدود 4 میلیون و 300 هزار تومان دارد و از مشخصات سختافزاری آن میتوان به رم 4 گیگابایتی، حافظه 1 ترابایتی، پردازنده Celeron، صفحه نمایش 15.6 اینچی و صفحه نمایش مات وFull HD اشاره کرد. این لپتاپ برای استفاده عمومی و غیرتخصصی ساخته شده است و باتری 3 سلولی لیتیوم – یون آن تا 5 ساعت شارژ نگه میدارد.
Dell Inspiron 3582
لپ تاپ دل 15 اینچی مدل اینسپایرون 3582 این روزها 4 میلیون تومان در بازار قیمت دارد. صفحه نمایش آن 15.6 اینچ و وزن آن 2.1 کیلوگرم است که ترکیب خوبی محسوب میشود. پردازنده اینتل آن از سری Celeron است و 4 گیگابایت رم دارد. حافظه این دستگاه از دو مورد قبلی کمتر و 500 گیگابایت است. این دستگاه بهطور کلی برای کاربری عمومی، دانشجویی، تحقیقاتی و امثال آن طراحی و تولید شده است.
HP 255G7
این لپتاپ اچ پی باریک و سبک است و ابعادی 15.6 اینچی دارد. قیمت آن 5 میلیون و 600 هزار تومان است و این قیمت نسبت به رم 4 گیگابایتی، حافظه یک ترابایتی، پردازنده گرافیکی AMD، پردازنده Ryzen 3 و… مقرونبهصرفه است. نوع کاربری این لپتاپ هم عمومی تعریف شده است که با توجه به وزن 1.7 کیلوگرمی آن، برای دانشجویان و کسانی که سفر میکنند بسیار مناسب است.
Lenovo Ideapad 330
این مدل از لپ تاپ لنوو یکی از بهترین لپتاپهای مقرونبهصرفه در بازار کشور است. این محصول حدود 4 میلیون و 200 هزار تومان قیمت دارد و صفحه استاندارد 15.6 اینچی، رم 8 گیگابایتی و حافظه 1 ترابایتی آن نشان میدهند که نسبت قیمت و امکانات این لپتاپ بسیار بهینه و بهصرفه است.
لنوو لپتاپهای متعددی در همین سری Ideapad دارد که قیمت آنها از 3 میلیون تا 10 میلیون تومان است. این لپتاپ 2.2 کیلوگرمی برای کارهای روزانه و عمومی ساخته شده است و باتری لیتیوم – یون آن حدود 5 ساعت شارژ نگه میدارد.
Acer Aspire E5
تا اینجا بیشتر لپتاپهای اقتصادی موجود در بازار را بررسی کردیم و باقی لپتاپهای 3 و 4 میلیون تومانی خصوصیاتی مشابه دارند. اکنون یکی از لپتاپهایی که در رده بالاتر از اقتصادی قرار دارند و تقریباً گران شناخته میشوند را بررسی میکنیم. سری اسپایر لپ تاپ ایسر همیشه در بازارمورد قبول و اعتماد کاربران بوده است.
این لپتاپ اکنون حدود 9 میلیون تومان قیمت دارد و از ویژگیها و مشخصات آن میتوان به رم 8 گیگابایتی، حافظه داخلی یک ترابایتی، پردازنده گرافیکی NVIDIA، صفحه نمایش 15.6 اینچی، پردازنده 7هستهای و… اشاره کرد. بدنه این لپتاپ از پلاستیک است و تنها در رنگ مشکی تولید میشود. وزن این لپتاپ هم 2.2 کیلوگرم است که این وزن حملونقل آن را آسان میکند.
Asus R542UN
در صورتی که بودجه داشته باشید، این لپتاپ 10 میلیون تومانی ارزش خرید را خواهد داشت. این محصول بهخاطر قطعات باکیفیتی که دارد تا سالها بهخوبی برای شما کار میکند. این لپتاپ حافظه یک ترابایتی، پردازنده 5 هستهای اینتل، رم 8 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.6 اینچی Full HD مات و وزن 2.1 کیلوگرمی دارد. این لپتاپ یکی از مدلهای VivoBook این برند محسوب میشود و با باتری لیتیوم-یونی خود حدود 5 ساعت شارژ نگه میدارد. این محصول با گارانتی 24 ماهه در مرجع لپ تاپ ایران یعنی تمامی بازارها و فروشگاههای معتبر کشور موجود است.
لپ تاپ استوک
اگر میخواهید یک لپتاپ خوب با قیمتی پایینتر از بازار بخرید، میتوانید استوک آن را بخرید. حالا استوک چیست؟ کالای استوک به کالایی گفته میشود که از حالت آکبند خارج شده باشد، حال این هم میتواند به معنی دست دوم و کار کرده باشد و هم میتواند کاملاً نو و دستنخورده ولی از آکبند خارج شده باشد.
اولین مسئلهای که به ذهن کاربر میآید این است که از کجا بدانم لپ تاپ استوک را که میخواهم بخرم، مشکلی دارد یا خیر؟ قبلاً از آن چهقدر استفاده شده است؟ و… . در این مورد باید یک فروشنده استوک خوب پیدا کنید که برای کالای خریداری شده شما، مدت زمان تعویض و بیمه یک ساله در نظر بگیرد. ضمن اینکه اگر آنها را بهصورت حضوری خریداری کنید، امکان تست در محل را هم خواهید داشت.
لپ تاپ گیمینگ
تعداد زیادی از کاربران کامپیوتر و لپتاپ را در سراسر جهان گیمرها تشکیل میدهند. دنیای گیم در دنیای دیجیتال فضای متفاوتی است و کامپیوترها، لپتاپها و گوشیهای موبایل مناسب آن با نوع عادی آنها تفاوت دارند.
در دنیای گیم روی هرکدام از این دیوایسها، برای بدون لگ و اختلال اجرا شدن بازی، به امکانات سختافزاری قوی، پردازنده خوب، گرافیک استاندارد و از همه مهمتر فنهای قوی برای جلوگیری از داغ کردن دستگاه نیاز است. بنابراین این نوع لپ تاپ گیمینگ ویژگیهای خاص و متفاوتی نسبت به سایرین دارد.
بهترین لپتاپهای گیمینگ
برخی از بهترین لپتاپها از نظر وبسایت PCGamer عبارتند از:
- ایسر پریدیتور هلیوس 300 (Acer Predator Helios 300)
- لنوو لژیون Y740 (Lenovo Legion Y740)
- ایسر پریدیتور تریتون 500 (Acer Predator Triton 500)
- ام اس آی جی ال63 8آر سی (MSI GL63 8RC)
- گیگابایت ائرو 15 ایکس وی8 (Gigabyte Aero 15X v8)
- ام اس آی جی اس 75 استیلت (MSI GS75 Stealth)
- ایسوس ROG استریکس (Asus ROG Strix GL503VS-DH74 Scar Edition)
لپ تاپ ارزان
یک لپتاپ به دلایل مختلفی میتواند ارزان باشد؛ استوک بودن، قدیمی بودن یا شاید هم نداشتن قطعات سختافزاری قوی. بههرحال اگر به دنبال خرید یک لپ تاپ ارزان هستید و با دستگاه خود کاری به جز اجرای برنامههای روزانه و معمولی، وبگردی و… ندارید؛ یعنی به پردازنده، فن، کارت گرافیک و امکانات دیگر لپتاپ در حد قوی احتیاج ندارید. بنابراین میتوانید یک لپتاپ ارزان با ویژگیهای سختافزاری معمولی بخرید.
قطعات لپ تاپ
اگر لپتاپ شما از برندهای رایج موجود در بازار و از انواع نهچندان قدیمی باشد، قطعات آن معمولاً به راحتی پیدا میشوند. اما اگر یک لپتاپ خاص از برندهای لوکس و کمیاب داشته باشید، یا از عمر ساخت آن مدل بیش از 6 یا 7 سال گذشته باشد، دیگر کم کم باید منتظر سختتر پیدا شدن قطعات لپ تاپ خود باشید.
اما فروشگاههای زیادی بهصورت تخصصی روی فروش قطعات کار میکنند، بنابراین احتمال زیادی دارد در میان این فروشگاهها، قطعات مورد نیاز خود را پیدا کنید. قطعاتی مانند موس، هدست، کیبورد و… دنیایی از سرگرمیها است که مدلهای مختلفی دارند و در فروشگاههای آنلاین میتوانید آنها را ببینید.
بهترین لپ تاپ
در میان صدها مدل بهروز از برندهای مختلف که اکنون در بازار ایران و جهان موجودند، انتخاب بهترین سخت است. بهخصوص که بهترین در نظر هر شخص یک معنا دارد، شخصی بهترین را از نظر قیمت مدنظر دارد و شخصی دیگر بهترین را از نظر کیفیت ساخت قطعات یا ظرفیت بالای ویژگیهای سختافزاری. بهترین لپ تاپ از نظر شما چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
انواع لپ تاپ
لپتاپها را با روشهای مختلفی میتوان دستهبندی کرد. رایجترین آنها لپتاپ خانگی یا مشتریپسند (Consumer Laptop) و دیگری لپتاپ بیزنسی یا صنعتی (BusinessLaptop) هستند. برخی لپتاپهای گیمینگ (Gaming Laptop) را هم در دستهبندی جداگانهای قرار میدهند. همچنین دستهبندی دیگری وجود دارد که انواع لپ تاپ را به نوتبوک، کرومبوک، مکبوک، اولترابوک و… تقسیمبندی میکند.
لپ تاپ صنعتی
همانطور که قبلتر نیز اشاره کردیم، یکی از انواع لپتاپ، لپتاپ صنعتی یا بیزنسی است که در مقابل مفهوم خانگی، مصرف شخصی یا مشتریپسند (Consumer Laptop) قرار میگیرد. این لپتاپها همانطور که از نامشان پیدا است، برای مصارف بیزنسی از صنعت گرفته تا ادارات استفاده میشوند.
این لپتاپها زرق و برقهای رایج لپتاپهای شخصی را ندارند. معمولاً در رنگهای متنوع و هیجانانگیزی تولید نمیشوند، طراحی زیبا و ظرافت خاصی ندارند، کمی گرانتر از لپتاپهای خانگی هستند و در یک کلام، معمولاً انتخاب اول یک مشتری نخواهند بود.
اگر با لپتاپ خود کار خاصی به جز کارهای روزانه مانند وبگردی، استفاده از برخی از نرمافزارهای سبک و پایه، تماشای فیلم و… ندارید، لپتاپهای شخصی یا مشتریپسند برای شما طراحی شدهاند. اما اگر با لپتاپ خود کار خاصی دارید، برای مثال برنامهنویسی، گرافیک، تدوین، نقشهکشی و کارهایی که به امکانات سختافزاری بهتری نیاز دارند، لپ تاپ صنعتی یا همان بیزنسی را انتخاب کنید.
این لپتاپها عمر بسیار خوبی دارند و مستحکماند، عمر باتری آنها بالاتر است و رم و CPU قویتری دارند، حتی برای ارتقاء هم تعویض قطعات آن راحتتر است. ممکن است در ابتدا کمی بیشتر هزینه کنید، اما خیالتان راحت خواهد بود که لپتاپ شما تا سالها بدون مشکل برایتان کار خواهد کرد.
بهترین لپ تاپ صنعتی 2019
طبق نظر کارشناسان مجله اینترنتی Digital Trends، لیست بهترین لپ تاپ صنعتی یا بیزنسی که در سال 2019 تولید شدهاند، عبارتند از:
- لنوو تینک پد ایکس 1 اکستریم (Lenovo ThinkPad X1 Extreme)
- اچ پی زد بوک استودیو (HP ZBook Studio)
- دل ایکس پی اس 13 (Dell XPS 13)
- اچ پی الیت بوک ایکس 360 1040 جی 5 (HP EliteBook x360 1040 G5)
- لنوو تینک پد تی 480 (Lenovo ThinkPad T480)
لپ تاپ لمسی
پس از عادت کاربران به گوشیهای هوشمند و کار کردن لمسی با آنها، کمپانیهای مختلف ساخت لپتاپ به این فکر افتادند که لپتاپهایی را با خصوصیاتی مشابه تولید کنند که در واقع بتوان مانند گوشی هوشمند، از طریق تاچ هم با آن کار کرد. برخی از آنها حتی کیبوردهای لپتاپ را هم بهصورت جداشدنی تعبیه کردند تا در صورتی که کاربر مایل باشد، تنها با خود صفحه کار کند.
مفهوم لپ تاپ لمسی در واقع بیشتر به یک تبلت با امکانات لپتاپ و کیبورد اکسترنال تبدیل شد. این محصولات بهخاطر سهولت در استفاده در مدت زمان کوتاهی، طرفداران زیادی پیدا کردند. بیشتر برندهای اصلی ساخت و تولید لپتاپ، در کنار محصولات کلاسیک خود، لپتاپهای لمسی را هم تولید میکنند. این لپتاپها همگی یک شکل نیستند مانند لپتاپهای عادی، خصوصیات، نقاط قوت و نقاط ضعف مختلفی دارند.
بهترین لپ تاپ های لمسی 2019
بهترین لپ تاپ های لمسی 2019 از نظر کارشناسان مجله TechRadar عبارتند از:
- دل ایکس پی اس 13 (Dell XPS 13)
- ریزر بلید 15 استودیو ادیشن (Razer Blade 15 Studio Edition)
- اچ پی انوی ایکس 360 (HP Envy x360)
- مایکروسافت سرفیس لپتاپ 3 (Surface Laptop 3)
- سامسونگ کروم بوک پرو (Samsung Chromebook Pro)
- اچ پی اسپکتره ایکس 360 (HP Spectre x360)
- لنوو یوگا سی 930 (Lenovo Yoga C930)
- مایکروسافت سرفیس بوک 2 مدل 15 اینچی (Surface Book 2)
- لنوو یوگا سی 630 (Lenovo Yoga C630)
- تینک پد ایکس 1 اکستریم موبایل ورکاستیشن (ThinkPad X1 Extreme Mobile Workstation)
لپ تاپ مینی
مینی لپتاپ به لپتاپهایی کوچکتر از لپتاپ معمولی و بزرگتر و کاراتر از موبایل و تبلت گفته میشود. با اینکه بهاندازه لپتاپهای معمولی از محبوبیت برخوردار نیستند، اما طرفداران خاص خود را دارند. لپ تاپ مینی را از نظر قیمتی نباید دست کم بگیرید، آنها هم به اندازه لپتاپها و گوشیهای موبایل در انواع اقتصادی، میانرده و لوکس تولید و عرضه میشوند.
این روزها آنقدر وسایل الکترونیکی متنوعی با ویژگیها و امکانات مختلف تولید میشوند که دیگر مرزبندی بین محصولات خیلی معنا ندارد. برای مثال در قیمت لپتاپهای لمسی محصولاتی وجود دارند که در رده مینی لپتاپ هم قرار میگیرند.
بهترین مینی لپتاپها
از دید مجله TechRadar لپتاپهای زیر 13 اینچ مینی لپتاپ محسوب میشوند و بهترین مینی لپتاپها برای ورود به سال 2020 عبارتند از:
- دل ایکس پی اس 13 (Dell XPS 13)
- هواوی میت بوک 13 (Huawei MateBook 13)
- گوگل پیکسل بوک 2 (Google Pixelbook Go)
- اچ پی اسپکتره ایکس 360 (HP Spectre x360)
- مایکروسافت سرفس بوک 2 (Microsoft Surface Book 2)
- ریزر بلید استیلث 13 (Razer Blade Stealth 13)
- اچ پی انوی ایکس 360 نسخه 13 اینچی (HP Envy x360)
- مایکروسافت سرفس لپتاپ 2 (Surface Laptop 2)
- لنوو یوگا سی 930 (Lenovo Yoga C930)
- مک بوک پرو 13 اینچی (MacBook Pro 13)
لپ تاپ سبک
اگر دانشجو یا فریلنسر هستید، احتمالاً نیاز دارید لپتاپتان را با خود حمل کنید و به جاهای مختلفی ببرید. حمل لپتاپهای سنگین پس از مدتی طاقتفرسا میشود، به همین دلیل لپ تاپ سبک و انواع مختلف آن مورد توجه و علاقه کاربران قرار گرفتند.
این لپتاپها از مینی لپتاپها تا اولترا نوتبوک یا اولترابوکها را در برمیگیرند و طیف وسیعی دارند. شما میتوانید بسته به بودجه، کاربری و علایق خود یکی از انواع لپتاپهای سبک را انتخاب کنید.
سبک ترین لپ تاپ 2019
بهطور کلی نوتبوکها، اولترابوکها یا همان اولترا نوتبوکها سبکترین انواع لپتاپها هستند. دقت کنید که بهعلت سبکی، قطعات ظریفی هم در آنها بهکار رفته است. بنابراین از لپتاپهای دیگر حساسترند و ممکن است با کوچکترین ضربهای صدمه ببینند. همچنین قطعات گرانتری هم دارند، اما در کل جزو شیکترین لپتاپها شناخته میشوند. در این بخش تعدادی سبک ترین لپ تاپ 2019 را به همراه وزن آنها معرفی میکنیم:
- هواوی میت بوک ایکس پرو (Huawei MateBook X Pro) وزن: 1.2 کیلوگرم
- دل ایکس پی اس 13 (Dell XPS 13) – وزن: 1.1 کیلوگرم
- اپل مک بوک ایر (Apple MacBook Air) – وزن: 1.2 کیلوگرم
- اچ پی اسپکتره ایکس 360 (HP Spectre x360 13t) – وزن: 1.2 کیلوگرم
- مایکروسافت سرفس لپتاپ 2 (Microsoft Surface Laptop 2) – وزن: 1.2 کیلوگرم
- ایسوس زن بوک اس (Asus ZenBook S) – وزن: 990 گرم
- ال جی گرام (LG Gram) – وزن: 950 گرم
کلام آخر درباره خرید لپ تاپ و راهنمای انتخاب آن
ما در این یادداشت به معرفی و بررسی تعدادی از لپتاپهای روز دنیا، ویژگیها، نقاط قوت و ضعف و… پرداختیم. آیا شما تاکنون از لپتاپهایی که در این یادداشت نام برده شد، استفاده کردهاید؟ آیا قصد خرید لپ تاپ دارید؟
کدامیک از این مدلها را میخواهید داشته باشید؟ چه لپتاپ خوبی را میشناسید که در این یادداشت به آن اشاره نکردیم؟ لپتاپ بیزنسی را ترجیح میدهید یا خانگی؟ مینی یا اولترابوک؟ شما میتوانید نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان اهل تکنولوژی فانیبو به اشتراک بگذارید.