چندسالی است که دنیای گیمینگ از انحصار PCها درآمده است و لپتاپهای شاخص و قدرتمندی برای انجام بازیهای دیجیتال تولید و عرضه میشوند. احتمالاً از نام آن هم میتوانید حدس بزنید که لپ تاپ گیمینگ چیست. Gaming Laptop برای انجام بازیهای کامپیوتری ساخته شده است و با لپتاپهای معمولی از نظر ظاهری فرق زیادی ندارد. اما در ساخت آن قطعات بسیار قدرتمندی بهکار رفته است.
بهطوری که CPU، GPU، هارد و مشخصات دیگر آنها با لپتاپهای عادی اصلاً قابل مقایسه نیستند. این لپتاپها معمولاً کمی بزرگتر و سنگینتر از انواع معمولی آن هستند. صفحه نمایش بزرگتر برای اینکه کوچکترین جزئیات تصویر بازی بهصورت کاملاً واضح دیده شوند. همچنین بهخاطر اینکه قطعات قدرتمندتر و فنهای بزرگتری نسبت به انواع دیگر لپتاپ در آنها به کار رفتهاند، وزن سنگینتری دارند.
بهخاطر استفاده از قطعات باکیفیتتر و حرفهایتر، واضح است که معمولاً لپ تاپ گیمینگ قیمت بسیار بیشتری از لپتاپهای شخصی یا بیزنسی دارد. درنظر داشته باشید که با این لپتاپها کارهای عادی و روزمره مانند وبگردی، تماشای فیلم و… را هم به راحتی میتوانید انجام دهید، فقط سرعت و کیفیت آن بهوضوح بالاتر میرود.
ما در این یادداشت به شما میگوییم در یک لپتاپ گیمینگ به دنبال چه چیزهایی بگردید و چه عواملی را ملاک خرید خود قرار دهید. سپس بهترین لپتاپهای موجود در بازار ایران و جهان را معرفی و بررسی میکنیم تا در نهایت با جمعبندی این اطلاعات، بتوانید لپتاپ گیمینگی که بیشترین کارایی را برای شما دارد و از نظر قیمتی به بودجه مورد نظرتان نزدیک است، انتخاب کنید.
خرید لپ تاپ گیمینگ
خرید لپ تاپ گیمینگ بهطور مشخص در ابتدا به ویژگیهای سختافزاری آن ارتباط دارد، البته باید قبل از هرچیز بودجه خود را هم در نظر بگیرید. اکنون شاید بپرسید در هنگام خرید یک لپتاپ گیمینگ به کدام مشخصهها باید توجه کنم؟ چند شاخص سختافزاری وجود دارند که همه به یک اندازه، مهمترین عواملی هستند که باید قبل از خرید مورد توجه قرار گیرند:
پردازنده گرافیکی
اولین و مهمترین عاملی که باید در هنگام خرید لپتاپ گیمینگ در نظر بگیرید، پردازنده گرافیکی یا GPU(Graphics Processing Unit) است. برای اجرا شدن و نمایش باکیفیت و بدون اختلال تصویر و ویدئوی یک بازی، کارت گرافیکی مهمترین فاکتور است. از آنجایی که معمولاً پردازنده گرافیکی را نمیتوان ارتقاء داد، باید یک لپ تاپ گیمینگ انتخاب کنید که پردازنده گرافیکی آن بتواند از پس سنگینترین بازیهای موجود در حال حاضر و حتی آینده، بربیاید!
پردازنده اصلی
یکی دیگر از فاکتورهای اصلی که باید مدنظر قرار دهید،CPU یا پردازنده اصلی است. پردازنده اصلی شما باید بتواند بازیهای سنگین را تحمل کند. در این مورد زیاد نیازی به سختگیری ندارید. هرچند بسیاری از لپ تاپ های گیمینگ خوب از پردازنده Core i9 استفاده میکنند اما CPUهای 5 و 7 هستهای هم هنگام اجرای اکثر بازیها جواب میدهند و مشکلی بهوجود نمیآورند.
هارد
هارد یا حافظه یا فضای ذخیرهسازی در دو نوع HDD و SSD ارائه میشوند. هنگام خرید یک لپتاپ معمولی اصلاً پای مدل هارد اهمیت چندانی ندارد؛ اما این مسئله در لپ تاپ گیمینگ مهم میشود. هارد SSD سریعتر و البته گرانتر است. برای همین در لپتاپهای باکیفیت و لوکس گیمینگ، در کنار هارد دیسک اصلی که معمولاً یک ترابایت است، یک حافظه SSD هم وجود دارد.
این هارد بهشکل چشمگیری باعث افزایش سرعت و کاهش زمان لودینگ میشود. از مزایای حافظه، قابل ارتقاء بودن آن است و در هر زمانی که بخواهید میتوانید لپتاپ خود را تجهیز کنید و یک هارد SSD بخرید.
رم
حافظه رم یا RAM موثرترین عامل در روان بودن و کیفیت تجربه بازی است. در لپتاپهای عادی رم 4 تا 8 گیگابایت، طبیعی است و کار خود را انجام میدهد. اما در لپتاپ گیمینگ رم باید حداقل 12 تا 16 گیگابایت باشد تا بیشتر بازیهای سنگین بدون اختلال اجرا شوند.
چند عامل مهم دیگر، در اولویتهای بعدی
یک لپتاپ از قطعات زیادی تشکیل شده است و مجموع همه آنها با هم، عملکرد مورد انتظار را برای شما فراهم میکنند. بنابراین با اینکه عوامل اصلی یعنی پردازنده گرافیکی، پردازنده اصلی، هارد و رم در اولویت هستند، اما بد نیست نیمنگاهی به عوامل دیگر تشکیل دهنده یک لپ تاپ گیمینگ خوب بیاندازیم: رزولوشن، کیبورد، کارت صدا و فن.
هرچند هنگام اعلام مشخصات سختافزاری روی این موارد تمرکز زیادی نمیشود، اما حتماً هنگام تحقیق و قبل از خرید نظرات کاربران و کارشناسان را درباره این مشخصهها مطالعه کنید. برای مثال رزولوشن در لپتاپهای گیمینگ این روزها در دو نوع 1080 و 4K ارائه میشود. درست است که 4K از لحاظ فنی کیفیت بهتری محسوب میشود، اما بیشتر گیمها هنگام اجرا روی صفحه 4K دچار اختلال یا کندی میشوند، همچنین لپتاپ زودتر داغ میکند و شارژ آن هم زودتر تمام میشود. به همین دلیل بسیاری از گیمرها احساس میکنند ظرفیت Full HD برای اجرای گیم بسیار بهتر است.
کیبورد هم فاکتور مهمی است که در لپ تاپ گیمینگ باید به آن توجه شود. دکمههای نرم و روان تجربه لذتبخشتری را از بازی برای شما رقم میزنند. همچنین برخی از لپتاپها در زیر و کنار دکمهها چراغهای LED کوچکی دارند که هم کیبورد را زیباتر میکنند و هم میتوان با استفاده از آنها در تاریکی هم به راحتی گیم بازی کرد.
کارت صدا هم کیفیت صدا و اسپیکر لپتاپ را مشخص میکند و اگر کیفیت خوبی نداشته باشد، آنقدرها که باید، از بازی لذت نخواهید برد.
علت ضرورت فنهای قوی هم که مشخص است. هر بازی ویدئویی به میزان زیادی از منابع کامپیوتر دسترسی دارد و آنها را به کار میگیرد. این منابع هنگامی که با سرعت کار میکنند بسیار داغ میکنند و عمر آنها کم میشود و حتی گاهی از بین میروند. بنابراین قدرت فنهای لپتاپ مورد نظر خود را جدی بگیرید تا با خیال راحت بازی کنید.
لپ تاپ گیمینگ استوک
همانطور که احتمالاً میدانید، کالای استوک به کالایی گفته میشود که بستهبندی آن باز شده است و در نتیجه آکبند و دست اول محسوب نمیشود. این محصولات لزوماً دست دوم محسوب نمیشوند و ممکن است واقعاً از آنها هیچ استفادهای نشده باشد. از آنجایی که کالای الکترونیکی باکیفیت بهطور کلی در رده گران محسوب میشود، انواع استوک آنها طرفداران زیادی دارند.
بهخصوص لپ تاپ گیمینگ استوک محبوبیت زیادی دارد، چرا که لپتاپ گیم دست اول هزینه اولیه سرسامآوری دارد و هر گیمری نمیتواند در ابتدا پول هنگفتی بپردازد. معمولاً لپتاپهای استوک حدود 48 ساعت یا کمی بیشتر مهلت تست دارند، در نتیجه در ابتدا از معتبر بودن فروشگاه مورد نظر اطمینان حاصل کنید و سپس لپتاپ را در زمان معین شده بهدقت بررسی فرمایید.
لپ تاپ گیمینگ ارزان
اگر نخواهید لپتاپ گیمینگ دست دوم یا استوک بخرید و همزمان بودجه زیادی هم نداشته باشید، احتمالاً ناچار خواهید بود که یک کالای ارزان بخرید. اما نگران نباشید، تقریباً تمام اجزای لپتاپ (به جز پردازنده گرافیکی) قابل ارتقاء هستند. معمولاً مدلهای کمی قدیمیتر هم در رده ارزانها قرار میگیرند اما خریدن لپتاپ قدیمی هم دردسرهای خودش را دارد؛چرا که امکان پیدا نشدن قطعات در آینده و سختی در ارتقاء آنها بالاتر میرود.
بنابراین هنگام خرید باید ترکیبی از زمان تولید، قیمت، مشخصات و کیفیت قطعات اصلی، قابل ارتقاء بودن و… را در نظر بگیرید. لپتاپهای گیمینگ ارزان آنقدرها هم بد نیستند! معمولاً روی خیلی از بازیهای رایج جواب میدهند و کارایی آنها به میزان سنگین بودن بازی مورد علاقه شما ارتباط دارد.
البته اینروزها با افزایش قیمت دلار، لپتاپهای گیمینگ در معادل ریالی خود دیگر ارزان محسوب نمیشوند، اما تعدادی از لپتاپهای گیمینگ اقتصادی توسط برندهای مختلف برای بازار جهانی ساخته میشوند که قیمتی زیر هزار دلار دارند. در این بخش به معرفی تعدادی لپ تاپ گیمینگ ارزان در میان آنها از نظر کارشناسان مجله الکترونیکیLaptop Magمیپردازیم:
Lenovo Legion Y545
البته این لپتاپ با اینکه کمی بیشتر از هزار دلار است (1200 دلار)، اما در بازار جهانی هنوز هم در رده اقتصادی محسوب میشود و عنوان بهترین لپتاپ گیمینگ ارزان را از آن خود کرده است. این لپتاپ طراحی زیبایی دارد، کیبورد آن بسیار نرم و راحت است، صدای اسپیکرهای آن شفاف و قوی است و اجرای گیم در آن روان انجام میشود. پردازنده آن از نوع Core i7اینتل 2.2 گیگاهرتزی است و از پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 1660 با 6 گیگابایت VRAM بهره میبرد. رم 16 گیگابایتی دارد و حافظه SSD 128 روی آن نصب است. صفحه نمایش این لپ تاپ گیمینگ لنوو 15.6 اینچ است و تصویر را با کیفیت 1920*1080 پخش میکند. تنها دو ایراد اساسی به آن وارد است: یکی داغ شدن لپتاپ پس از بازی گیمهای سنگین در ساعات متوالی و دیگری خالی شدن سریع شارژ باتری. البته با توجه به ماهیت گیم و امکانات سختافزاری لپتاپ، این مسئله عجیبی نیست. بسیاری از لپتاپهای عادی برای کاربری روزانه و استفاده خانگی با این قیمت ارائه میشوند و لپتاپهای گیمینگ با ویژگیهای مشابه به این مدل، حدود 500 تا 1000 دلار قیمت بالاتری دارند.
Dell G3 15
دل هم یکی دیگر از برندهای اصلی تولید لپتاپ است که یکی از خطوط تولیدی محصولاتش را به لپتاپ گیم اختصاص داده است. این لپ تاپ گیمینگ دل دقیقاً هزار دلار قیمت دارد و بهعنوان یکی از بهترینها در اجرا و عملکرد گیم در میان رقبای خودش شناخته میشود. پردازنده گرافیکی آن Nvidia GeForce GTX 1650 با VRAM 4 گیگابایت، رم 8 گیگابایت و حافظه SSD 128 گیگابایت با هارد دیسک یک ترابایت است. پردازنده 5هستهای آن اینتل 2.2 گیگاهرتزی است و صفحه نمایش 15.6 اینچی آن رزولوشن Full HD دارد. عملکرد باتری در هنگام اجرای گیم قابل تقدیر است.
HP Gaming Pavilion 15-dk0046nr
این لپ تاپ گیمینگ HP حدود 750 دلار قیمت دارد که در دنیای گیم بسیار اقتصادی محسوب میشود. ضمن اینکه عملکرد باتری، کیفیت اجرای گیم و خنککنندگی فن آن هنگام بازی شما را غافلگیر میکند. از مشخصات قطعات اصلی آن میتوان به پردازنده گرافیکی با VRAM 4 گیگابایتی، پردازنده اصلی 2.6 گیگاهرتزی اینتل Core i7، رم 12 گیگابایت و SSD 256 گیگابایت اشاره کرد. این لپتاپ هم مانند بسیاری دیگر از لپتاپهای همرده خود صفحه نمایش 15.6 اینچی Full HD دارد.
MSI GF63 8RB
این لپ تاپ گیمینگ MSI حدود 870 دلار قیمت دارد که با توجه به ویژگیها، امکانات و عملکردی که ارائه میدهد، قیمت بسیار خوبی است. این لپتاپ برخلاف لپتاپهای دیگر گیمینگ نسبتاً سبک است. صفحه نمایش و کیبورد آن میتوانست کیفیت بهتری داشته باشد. پردازنده اینتل 7 هستهای آن 2.2 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی آن Nvidia GeForce GTX 1050 با 4 گیگابایت VRAM است. رم آن 16 گیگابایت و حافظه SSD آن 256 گیگابایت است. همچنین صفحه نمایش 15.6 اینچی Full HD هم دارد.
Dell G7 15
کمتر پیش میآید یک لپتاپ گیمینگ عمر باتری خوبی داشته باشد ولی دل جی7 15، این ویژگی خاص را دارد. ضمن اینکه برخلاف بیشتر لپتاپهای گیمینگ دیگر، سبک و نازک است و به راحتی میتوان آن را حمل کرد. از ویژگیهای آن میتوان به پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 1060 Max-Q با VRAM 6 گیگابایتی، پردازنده اصلی 7 هستهای 2.2 گیگاهرتزی اینتل، رم 16 گیگابایتی به همراه حافظه یک ترابایتی HDD اشاره کرد. اگر مایل باشید میتوانید خودتان یک حافظه SSD هم برای عملکرد بهتر روی آن نصب کنید. این لپتاپ هم مانند بیشتر همتایانش، 15.6 اینچ و Full HD است.
Acer Nitro 5
لپ تاپ گیمینگ ایسر نیترو 5، حدود 600 تا 700 دلار قیمت دارد که قیمتی در حدود یک گوشی موبایل بهروز سامسونگ یا اپل است. این قیمت فوقالعاده نه تنها برای یک لپتاپ گیمینگ، بلکه برای یک لپتاپ معمولی هم خوب و بهصرفه است. یکی از ویژگیهای مثبت چشمگیر آن فنهای قوی و داغ نکردن لپتاپ پس از ساعات متوالی بازی است.
دو مشخصه بد برای این محصول ذکر شده است که بهنظر میرسد با توجه به قیمت آن مشکل خاصی نباشد. یکی از آنها حجم بالای لپتاپ و رعایت نکردن ظرافت در طراحی آن است و دومی ضعف در قسمت کارت صدا و بلندگوها که بهترین کیفیت را ارائه نمیدهند. غیر از آنها بقیه ویژگیها قابل قبول هستند؛ برخی از ویژگیهای سختافزاری ایسر نیترو 5 عبارتند از: پردازنده اصلی 5 هستهای 2.4 گیگاهرتزی اینتل، پردازنده گرافیکی Nvidia GTX 1650 با VRAM 4 گیگابایتی، رم 8 گیگابایتی و حافظه SSD 512 گیگابایتی.
Acer Nitro 5 Spin
این لپتاپ با اینکه مانند مورد قبل از کمپانی ایسر و حتی از مدل نیترو است، اما از لحاظ استایل و زیبایی چند گام از آن جلوتر است. استایل آن هم ظریفتر است و هم برای گیمینگ مناسبتر است، همچنین کیبورد راحت و خوشدستی دارد. قیمت آن هم از 800 تا هزار دلار در سایت آمازون متغیر است. پردازنده گرافیکی این مدل Nvidia GTX 1050 با 4 گیگابایت VRAM و پردازنده آن اینتل Core i7 است. رم ایسر نیترو اسپین 8 گیگابایت، به همراه 256 گیگابایت حافظه SSD و یک ترابایت حافظه HDDاست.
Asus TUF Gaming FX705
این لپ تاپ گیمینگ ایسوس علاوه بر داشتن عملکرد خوب و حرفهای، صفحه نمایش و رنگهای شفاف در پخش تصاویر و همچنین قیمت خوب 950 دلاری در بازار جهانی دارد. کیبورد این لپتاپ 15.6 اینچی بسیار راحت است و در کنار صفحه نمایش Full HD امکان کسب تجربه لذتبخشی را از بازی برایتان رقم میزند. ایرادی که به این مدل وارد شده، اسپیکرهای ضعیف آن است. پردازنده اصلی این مدل اینتل Core i5 است و پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 1050 Ti با 4 گیگابایت VRAM، رم 8 گیگابایت، حافظه SSD 128 گیگابایت و حافظه HDD یک ترابایت دارد.
Lenovo Legion Y530
لپ تاپ گیمینگ لنوو لژیون یا لجیون، آخرین مدل برتر و نمونه در لپتاپهای گیمینگ زیر هزار دلاری است. این لپتاپ 940 دلاری با توجه به استایل زیبا و شیک، طراحی و بدنه مدرن، حاشیههای کم صفحه نمایش، داشتن پورتهای مناسب و عملکرد کلی قوی، یکی از بهترین لپتاپهای گیمینگ اقتصادی موجود است. ایراداتی که کارشناسان به آن وارد کردهاند، صفحه نمایش است که معتقدند میتوانست بهتر و شفافتر باشد.
درباره مشخصات قطعات سختافزاری آن هم میتوان به پردازنده 7هستهای 2.2 گیگاهرتزی اینتل، پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 1060 با VRAM 6 گیگابایتی، رم فوقالعاده 32 گیگابایتی، حافظه SSD 256 گیگابایت و هارد HDD یک ترابایتی اشاره کرد. همچنین صفحه نمایش این لپتاپ 17.3 اینچ و از سایر لپتاپهای گیمینگ همرده خود کمی بزرگتر است که تصاویر را واضحتر نمایش میدهد و تجربه بازی کردن گیم را برای شما لذتبخشتر میکند.
بهترین لپ تاپ گیمینگ
با رقابت شدیدی که بین کمپانیهای سازنده لپتاپ وجود دارد، انتخاب بهترین سخت است، اما معمولاً کارشناسان مجلههای معتبر IT و کامپیوتر، همهساله پس از بررسی و تست تعدادی از آنها، یک لیست با عنوان بهترین لپ تاپ گیمینگ معرفی میکنند.
توجه داشته باشید که لیستهای کارشناسان مختلف هم با هم تفاوتهایی دارند و این قضیه تاحدودی به مسئله سلیقه هم برمیگردد. در ضمن مشخص است که هرچهقدر یک لپتاپ گیمینگ گرانتر باشد، امکانات و ویژگیهای بیشتری دارد و میتوان آن را در لیست بهترینها گذاشت. در لیست زیر تعدادی از بهترین لپتاپهای گیمینگ را که توسط کارشناسان Laptop Mag تست و تأیید شدهاند، معرفی میکنیم:
Alienware m17 R2
الین ویر بدون شک یکی از بهترین تولید کنندگان لپتاپ گیمینگ است که مدل m17 R2 را در اواسط سال 2019 عرضه کرد و توجه گیمرها و حرفهایهای زیادی را به خود جلب کرد. این لپتاپ از نظر کارشناسان متعددی بهترین لپ تاپ گیمینگ 2019 نامگذاری شده است.
این محصول نه تنها قطعات سختافزاری قدرتمندی دارد، بلکه از لحاظ طراحی نیز دارای ظرافت و زیبایی است و جزو لپتاپهای نازک (Slim) محسوب میشود. همچنین لبههای باریک دور صفحه نمایش باعث میشوند که کاربر بیشترین بهره را از صفحه نمایش 17.3 اینچی ببرد. این لپتاپ با setupهای مختلفی تولید و عرضه میشود.
برای مثال انواع مختلف آن، پردازنده 5 هستهای، 7 هستهای و 9 هستهای دارند. پردازنده گرافیکی این مدلها به همین ترتیب Nvidia GTX 2060، 2070 و 2080 هستند. رمهای این مدلها نیز به ترتیب 8، 16 و 32 گیگابایت و در نهایت حافظه SSD آنها به همین منوال 256، 512 و یک ترابایت است. بنابراین میتوانید مدلی را انتخاب کنید که با بودجه شما سازگاری بیشتری دارد.
از مزایای این محصول میتوان به وزن سبک، عملکرد بسیار عالی، عمر خوب باتری و کیبورد راحت اشاره کرد. سیستم خنککننده آن از فنهایی کمصداتر از لپتاپهای رقیب بهره میبرد که باعث میشود سروصدای آن کاربر را اذیت نکند. بهنظر میرسد از خود لپتاپ هیچ ایرادی نمیتوان گرفت، اما قیمت بالای این محصول باعث میشود کسانی که توان مالی بالایی ندارند، نتوانند آن را بخرند.
Dell G3 15
وقتی نام لپتاپی در لیست بهترین لپتاپهای گیمینگ و ارزانترین لپتاپهای گیمینگ مشترک باشد، یعنی در خرید چنین محصولی نباید تردید کنید. لپ تاپ گیمینگ دل جی3 15اقتصادی، در سال 2019 با ارتقاء سختافزاری قابل توجهی به بازار بازگشت. وجود پردازنده Core i5 نسل نهم، پردازنده گرافیکی Nvidia GTX 1660 Ti Max-Q، رم 16 گیگابایت، حافظه SSD 512 گیگابایت و صفحه نمایش 15.6 اینچی، یعنی دل بیشتر مشخصههای G3 15 را حداقل یک پله ارتقاء داده است.
با اینحال هنوز هم حدود هزار دلار قیمت دارد و در میان لپتاپهای گیمینگ، اقتصادی و مقرونبهصرفه محسوب میشود. عملکرد و گرافیک آن هنگام اجرای بازی رضایتبخش است و باتری آن خوب شارژ نگه میدارد. کارشناسان میگویند صفحه نمایش آن کمی تیره و غیرشفاف است و میتوانست بهتر باشد.
Lenovo Legion Y545
این لپ تاپ گیمینگ لنوو هم در لیست بهترین لپتاپهای گیمینگ و ارزانترین لپتاپهای گیمینگ مشترک است و این یعنی میتوانید تجربه گیمینگ خوبی را با یک لپتاپ گیمینگ اقتصادی داشته باشید. همانطور که در لیست ارزانترینها هم به مشخصات این لپتاپ اشاره کردیم، طراحی زیبا، کیبورد راحت، اسپیکرهای قوی، CPU Core i7، رم 16 گیگابایت و حافظه SSD 128 گیگابایت آن، همگی از ویژگیهای مثبت این محصول هستند.
چنین لپتاپی را Entry-Level میگویند. یعنی برای گیمرهای نیمه حرفهای و کسانی که تازه میخواهند به شکل جدی گیم را شروع کنند، لپتاپ مناسبی است. همچنین اگر کارهای حرفهای سنگینی را مانند ویرایش فیلمهای ویدئویی، نقشهکشی و… انجام میدهید، این لپتاپ در کنار گیمینگ، برای انجام اینگونه از کارها نیز مفید است. شاید از نظر ظاهری به پای رقبای زیبا و ظریف خود نرسد، اما از نظر اجرایی ناامیدتان نمیکند.
Alienware Area 51m
همانطور که میدانید الین ویر یکی از گرانترین و لوکسترین برندهای لپ تاپ گیمینگ است که به صورت تخصصی روی اینگونه از محصولات کار میکند. یکی از ویژگیهای این محصول قابلیت آپگرید تمامی قطعات آن است. ضمن اینکه پردازنده Core i9 و پردازنده گرافیکی NvidiaRTX2080 از بهترین قطعاتی هستند که یک لپتاپ گیمینگ میتواند داشته باشد.
ضمن اینکه صفحه نمایش 17.3 اینچی جزئیات بازی و تصاویر را بهخوبی نمایش میدهد. حافظه هاردSSD آن 256 گیگابایت است که میتوان آن را به 512 گیگابایت هم ارتقاء داد. قیمت این لپتاپ بسته به قطعاتی که تصمیم دارید برای آن انتخاب کنید از 2 هزار تا 4 هزار دلار متغیر است.
رم 16 گیگابایتی آن هم به 32 و 64 گیگابایت قابل تغییر است. کاربران به شوخی به این لپ تاپ گیمینگ 4 کیلویی لقب دسکتاپ قابل حمل را دادهاند، چون بهعلت وزن زیاد و ابعاد بزرگ و خنککننده بزرگی که در پشت آن قرار دارد، نمیتوان آن را به راحتی حمل کرد و بیشتر کاربرد آن مانند یک PC است.
صفحه نمایش این محصول هم Full HD است که طبق نظر گیمرهای حرفهای و کارشناسان به 4K ترجیح داده میشود. درست است که کیفیت تصویری 4K واقعاً شفاف، قابل باور و نزدیک به طبیعی است، اما معمولاً در بسیاری از لپتاپها پخش تصویر بازی با کُندی و اختلال همراه میشود، ضمن اینکه Full HD هم به اندازه کافی رضایتبخش و کاربردی است.
Asus ROG Mothership
درست است که برند ایسوس بیشتر به لپتاپهای خانگی و بیزنسیاش شهرت دارد، اما دلیل نمیشود نتواند یک لپتاپ گیم در رده بهترینهای جهان تولید کند! این لپ تاپ گیمینگ Asus نه تنها در رده 15 لپتاپ برتر، بلکه میتوان آن را حتی در 5 تای برتر هم قرار داد.
برخی میگویند این محصول نه لپتاپ است و نه دسکتاپ، بلکه بهطور کلی مفهومی جدیدی ایجاد کرده است. این را از طراحی خاص و ظاهر غیرمعمول آن هم میتوان حدس زد، ولی ویژگیهای سختافزاری آن هم حتماً غافلگیرتان میکند. این محصول پردازنده 9 هستهای اینتل، پردازنده گرافیکی Nvidia RTX 2080، رم 64 گیگابایتی، دو هارد SSD 512 گیگابایتی، صفحه نمایش 17.3 اینچی با رزولوشن انتخابی Full HD و 4K دارد.
گرافیک، اسپیکرها، خنککنندگی قوی هنگام اجرای بازی و بهطور کلی عملکرد آن در تستهای مختلف عالی گزارش شدهاند. هنوز هم گیمرها و کارشناسان بر سر این قضیه اختلاف نظر دارند که این محصول بیشتر به لپ تاپ گیمینگ شبیه است یا کامپیوتر All-in-one! البته با مشخصاتی که از آنها نام بردیم میتوان انتظار داشت با لپتاپ فوقالعاده گرانی طرف باشیم؛ بله، قیمت این لپتاپ از 6500 دلار شروع میشود و بسته به ارتقاء قطعات تا 7500 دلار هم میرسد.
Asus ROG Strix Scar III
یک لپتاپ ایسوس دیگر در این لیست است که البته به اندازه قبلی شوکهکننده و گران نیست و در واقع به عنوان یک لپتاپ گیمینگ استاندارد با مشخصات قوی شناخته میشود. قیمت آن حدوداً 1500 تا 1700 دلار است و در قطعات آن از پردازنده اینتل Core i7، پردازنده گرافیکی Nvidia RTX 2060، رم 16 گیگابایتی و حافظه SSD کمنظیر یک ترابایتی استفاده شده است.
صفحه نمایش 15.6 اینچی آن Full HD است و 1.9 کیلوگرم وزن دارد که برای یک لپتاپ گیمینگ بسیار سبک محسوب میشود. گیمرها اسپیکر، کیبورد و باتری آن را باکیفیت و خوب توصیف کردهاند. باتری آن هنگام بازی تا 5 ساعت شارژ نگه میدارد که زمان قابل توجهی محسوب میشود.
HP Omen 17 (2019)
این مدل از لپ تاپ گیمینگ HP علاوه بر داشتن عملکرد خوب و برآورده کردن انتظارات کاربران، قیمتی اقتصادی نسبت به همتایان خود دارد و برای کسانی که میخواهند گیم را بهصورت حرفهای شروع کنند، محصول مناسبی است. این لپتاپ 1200 دلاری کیبورد خوبی دارد و از نظر گرافیکی و عملکرد هنگام اجرای بازی، بسیار مناسب است.
البته ایراداتی مانند عمر کم باتری و حاشیههای ضخیم صفحه نمایش به آن وارد شده است، اما برای یک لپتاپ گیمینگ در این رده، زیاد هم دور از انتظار و عجیب نیست. اچ پی اومن 17 از پردازنده 7 هستهای، کارت گرافیک Nvidia RTX 2070، رم 16 گیگابایتی و حافظه 256 گیگابایتی SSD تشکیل شده است. این لپتاپ 17.3 اینچی 3.2 کیلوگرم وزن دارد که با توجه به پیشرفت تکنولوژی و رقابتی شدن وزن این محصولات، میتوانست کمتر باشد.
Acer Predator Triton 500
یک لپ تاپ گیمینگ سبک و با ضخامت کم از کمپانی ایسر با قیمت 1600 دلار در میان لیست بهترینها به چشم میخورد. این لپتاپ حدود دو کیلوگرم وزن دارد و بهخطر سبکی و طراحی ظریفش، مورد توجه برخی از گیمرها قرار گرفته است.
ایسر پریدتور تریتون 500 پردازنده Core i7، پردازنده گرافیکی Nvidia RTX 2060 قابل ارتقاء به 2080، رم 16 گیگابایتی قابل ارتقاء به 32، حافظه SSD 512 گیگابایت قابل ارتقاء به دو عدد SSD 512 گیگابایتی و صفحه نمایش 15.6 اینچی 1080 دارد. البته از آنجایی که این لپتاپ سبک و slim است، در نتیجه فنهای قوی در آن به کار نرفته است و زود داغ میکند. همچنین به کیفیت صدای آن هم انتقاداتی شده است و کارشناسان معتقدند میتوانست بهتر باشد.
Razer Blade Pro 17
کمپانی ریزر بلید همیشه در صدر جدول لپتاپهای گیمینگ قرار دارد و همچنان که بهترین لپ تاپ گیمینگ 2018 متعلق به این کمپانی بود، در سال 2019 هم محصولی قوی وارد بازار کرده است. این لپتاپ از پردازنده نسل نهم Core i7، پردازنده گرافیکی Nvidia RTX 2060 قابل ارتقا به 2070 و 2080، رم 16 گیگابایتی و حافظه SSD 512 گیگابایتی بهره میبرد.
این لپتاپ 17.3 کیفیت 1080 دارد و علاوه بر گیم، برای انجام کارهایی مانند تولید محتوا، ویرایش ویدئو و فیلم حرفهای و… مناسب است. لبههای دور صفحه نمایش بسیار نازک است و بیشترین استفاده مفید از این فضای 17.3 اینچی، انجام شده است.
همچنین قدرت صدا و اسپیکرهای آن مورد تأیید و تحسین قرار گرفتهاند. اما در عوض این لپتاپ شارژ باتری را برای مدتی طولانی نگه نمیدارد که به یکی از نقاط ضعف آن تبدیل شده است. متأسفانه این لپتاپ با قیمت 1800 تا 1900 دلاری کمی گران محسوب میشود و امکان خرید آن برای همه گیمرها وجود ندارد.
MSI GS65 Stealth Thin
نمیتوان درباره بهترین لپتاپهای گیمینگ صحبت کرد و از لپ تاپ گیمینگ MSI حرفی نزد. این برند در سالهای اخیر در زمینه تولید لپتاپهای گیم خوب عمل میکند و در واقع در لیست بهترینها دو محصول از این کمپانی هم قرار دارد که در این بخش مدل GS65 Stealth Thin را بررسی میکنیم. برای کسانی که لپتاپهای بزرگ و حجیم را دوست ندارند، این مدل میتواند انتخاب خیلی خوبی باشد.
طراحی آن در حدی زیبا و ظریف است که احتمالاً با دیدن آن در ابتدا احساس نکنید با لپتاپ گیمینگ طرف هستید. گرافیک و کیفیت اجرای بازی در این محصول تحسین شده است، لبههای صفحه نمایش بسیار باریک هستند و از فضای 15.6 اینچی آن بهترین استفاده ممکن شده است. کیفیت صدا و طول عمر باتری آن هم قابل تحسین است.
تنها ایرادی که میتوان به این لپ تاپ گیمینگ گرفت داغ شدن آن در حین بازی، به علت کمبود فنهای قوی در آن است. جالب اینکه این لپتاپ 1.8 وزن دارد که از برخی از لپتاپهای خانگی و بیزنسی هم سبکتر است. از مشخصات قطعات اصلی لپ تاپ ام اس آی جی اس 65 میتوان به پردازنده نسل هشتم اینتل 8 هستهای، کارت پردازنده گرافیکی Nvidia GTX 1060 Max-Q، رم 16 گیگابایتی و هارد SSD 512 گیگابایتی اشاره کرد.
Acer Nitro 5 Spin
ایسر نیترو 5 اسپین را در لیست ارزانترین لپتاپهای گیمینگ هم میتوانید مشاهده کنید. این لپتاپ 15.6 اینچی و 2.2 کیلوگرمی علاوه بر مشخصات سختافزاری که در لیست قبلی ذکر کردیم، ویژگیهای دیگری چون کیبورد راحت، صفحه نمایش قابل انعطاف و کاملاً قابل چرخش و عمری باتری خوب بهره میبرد و به جز گیم برای انجام فعالیتهای دیگری مانند ویرایش فیلم، نقشهکشی و کارهای مهندسی هم گزینه بسیار خوبی است.
Razer Blade 15
لپ تاپ گیمینگ ریز بلید 15 با مشخصاتی چون پردازنده Core i7، پردازنده گرافیکی Nvidia GTX 1060، رم 16 گیگابایتی قابل ارتقاء به 32 گیگابایت، حافظه هارد 1 ترابایت HDD و 126 گیگابایت SSDتولید و عرضه میشود. شما میتوانید انتخاب کنید که کیفیت صفحه نمایش این لپتاپ 15.6 اینچی، Full HD باشد یا 4K. طراحی زیبا، عمر خوب باتری و گرافیک این لپتاپ توجه گیمرها را جلب کرده است. البته این محصول بینقص نیست و در بخش کیفیت صدا و ضعیف بودن فنها، انتقاداتی به آن وارد شده است.
Alienware m15 OLED
سومین لپ تاپ گیمینگ Alienware در لیست برترینها، نشان از کیفیت این برند در شاخه تخصصی گیمینگ دارد. اولین ویژگی آن که توجه گیمرها را به خود جلب میکند، صفحه نمایش جذاب و باکیفیت 4K OLEDاست. البته از آنجایی که تکنولوژی اولد باتری بیشتری مصرف میکند، از طرفی به یکی از نقاط منفی آن هم تبدیل شده است. یکی دیگر از ویژگیهای این لپتاپ کیبورد نرم و روان، کم بودن ضخامت و نازک بودن حاشیه صفحه نمایش است. از پردازنده گرافیکی قدرتمند Nvidia GeForce GTX 2070 بهره میبرد، حافظه 256 SSDدارد و میتوان آن را تا 1 ترابایت SSD هم ارتقاء داد. فنهای این لپتاپ خیلی قوی نیستند و دستگاه زود داغ میکنند، بنابراین بهتر است هنگام استفاده از آن از فنهای کمکی استفاده کنید.
Gigabyte Aero 17 HDR
لپ تاپ گیمینگ گیگابایت مدل Aero 17 یکی دیگر از لپتاپهایی است که با تکنولوژی OLED کیفیت تصویر 4K را ارائه میدهد. البته اگر از دسته کسانی هستید که ترجیح میدهند با کیفیت Full HD بازی کنند، این نسخه از مدل Aero 17 هم تولید و عرضه میشود.
پردازنده اینتل Core i9 و پردازنده گرافیکی Nvidia RTX 2070 Max-Q هر دو از بهترینهای این صنعت هستند و در لپتاپ گیگابایت ائرو 17 بهکار رفتهاند. رم این دستگاه 16 گیگابایت و هارد SSD آن 512 گیگابایت ظرفیت دارد. طراحی ظریف و بدنه آلومینیومی آن ظاهری شیک به لپتاپ داده است و عملکرد آن در تستهای مختلف خوب ارزیابی شده است. عمر باتری و کیبورد هر دو امتیازهای مثبت گرفتهاند و بهطور کلی انتقاد خاصی به این محصول نشده است.
MSI GT76 Titan
عنوان آخرین مورد در لیست بهترین لپتاپهای گیمینگ 2019 به ام اس آی GT76 تیتان تعلق میگیرد. این لپتاپ 17.3 اینچی با کیفیت 4K، طراحی منحصربهفردی دارد که مختص گیمینگ طراحی شده است. کیبورد راحت، صفحه نمایش کمنظیر، عملکرد عالی حین اجرای بازی، همگی از نکات مثبت این لپ تاپ گیمینگهستند.
مشخصات سختافزاری سطح بالایی مانند پردازنده اصلی اینتل Core i9، پردازنده گرافیکی Nvidia RTX 2080، رم 64 گیگابایتی، دو حافظه 512 گیگابایتی SSD به علاوه یک ترابایت HDD همگی نشان میدهند که با یک لپتاپ سطح بالا و گران طرفیم. این لپتاپ 2300 دلاری حدود 5.5 کیلوگرم وزن دارد که نشان میدهد برخلاف ماهیتی که دارد، بهتر است یکجا بماند و برای حمل و نقل مناسب نیست!
کلام آخر درباره لپ تاپ گیمینگ و راهنمای خرید آن
ما در این یادداشت انواع لپتاپ گیمینگ را از اقتصادی و بهصرفه گرفته تا بهترینها در سطح جهانی، معرفی و بررسی کردیم. خرید لپتاپ بهخصوص نوع گیمینگ آن ابتدا به بودجه شما بستگی دارد و بعد به سلیقهتان؛ بهخصوص که اینروزها با گرانی دلار، قیمتهای این محصولات نیز بهصورت تصاعدی بالا میروند. برای مثال تا سال گذشته این امکان وجود داشت که با بودجه کم، مثلاً یک لپ تاپ گیمینگ تا 5 میلیون تومان خرید، اما این روزها حتی زیر 10 میلیون هم بهسختی پیدا میشود.
آیا شما گیمر هستید؟ از لپ تاپ استفاده میکنید یا از PC؟ در میان مدلهایی که در این یادداشت معرفی شد، دوست دارید کدام مدل را بخرید یا امتحان کنید؟ آیا لپتاپ گیمینگ خوبی را میشناسید که در این یادداشت از آن نام نبرده باشیم؟ میتوانید آن را در قسمت نظرات و پیشنهادات به ما و سایر خوانندگان فانیبو معرفی کنید.
2 دیدگاهها
ممنون از مطلبتون اما پردازنده 7 هسته ای و 5 هسته ای کلا نداریم … منظور از Core i5 و Core i 7 تعداد هسته های پردازنده نیست …
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید