موتورولا یکی از شرکتهای بزرگ چند ملیتی در آمریکا است که در زمینه توسعه و ساخت صنایع الکترونیک فعالیت دارد. در اوایل تاسیس موتورولا بسیار جلوتر از شرکتهای بزرگی مانند IBM و اپل بود و این شرکت جزو اولین پیشگامان تولید آیسی و ریزپردازنده بود اما به دلیل ورشکستگی حضور آن در عرصه تولیدات الکترونیک و ساخت گوشی موتورولا کم رنگ شد و این دلیل منجر به تبدیل این شرکت به شرکت صنایع مخابرات در سال ۲۰۰۴ شد.
در زمانی که موتورولا به تنهایی حدود نیمی از بازار فروش گوشی را داشت حتی نامی از شرکتهای بزرگ کنونی برده نمیشد اما تصمیمهای درست و نقشه راه شرکتهایی مانند سامسونگ باعث شد از رقبای خود پیشی بگیرد و در این راه بحرانهای اقتصادی هم به ترقی بعضی از شرکتهای نوظهور کمک کرد.
موتورولا اولین تولیدکننده گوشیهای تلفن همراه است که مطمئنا همه کاربران با گوشی موتورولا تاشو خاطره دارند، این شرکت علاوه بر معروفیت از نظر ساخت گوشیهای خوشدست، به عنوان ارائه دهنده محصولاتی با قیمت مناسب در مقایسه با سایر تولید کنندگان شناخته میشود و همیشه قیمت گوشیهای آن قابل توجه کاربران بوده است.
اخیرا با توسعه سیستم عاملهای معروف، موتورولا به عنوان یک شرکت فعال در حوزه صنایع مخابرات تلفنهای هوشمند قابل توجهی را در اختیار کاربران قرار داده است. مطمئنا کسی که قصد هزینه زیاد برای یک گوشی هوشمند را ندارد و به دنبال یک انتخاب اقتصادی و در عین حال باکیفیت و امکانات خوب است، موتورولا بسیار انتخاب هوشمندانهای است.
در ادامه تعدادی از محبوبترین نمونههای گوشی موتورولا را بررسی میکنیم.
نکات مربوط به خرید گوشی موتورولا
برای خرید یک گوشی مناسب که درخور نیازهای ما باشد توجه به بعضی از نکات بسیار مهم است که به اختصار آنها را توضیح میدهیم.
کیفیت ساخت: ساخت بدنه و نوع مواد به کار رفته در تولید گوشی از مهمترین نکات مربوط به خرید یک گوشی خوب است. بدنه گوشیهای امروزی معمولا از پلاستیک مقاوم، تمام فلز آلومینیوم یا تمام گلس ساخته میشوند.
هر کدام از این مواد مزیت و معایبی است، برای مثال طراحی ظاهری در بدنه گلس زیباتر است اما مقاومت آن در برابر ضربه کمتر است. در طراحی آلومینیومی مقاومت و ظاهر دستگاه مناسب است اما شاید وزن و قیمت را در مدلهای مختلف گوشی موتورولا افزایش دهد. همچنین در طراحی بدنه پلاستیکی، مقاومت به نسبت طراحی فلزی کمتر است و امکان افتادن لک و خش روی بدنه زیاد است در عوض، دستگاه سبکتر و قیمت آن پایینتر خواهد بود.
پردازنده: پردازنده دستگاه مهمترین بخش سختافزار است که وظیفه اجرای سیستم عامل و برنامههای جاری تلفن همراه را بر عهده دارد. پردازنده گوشیهای هوشمند امروزی معمولا از هشت هسته تشکیل میشوند و هر چه فرکانس پردازنده بالاتر باشد سرعت پردازش آن بالاتر است. تکنولوژی ساخت این پردازندهها با هم متفاوت است برای مثال فناوری ۷ نانومتری مصرف توان پایینتری نسبت به تکنولوژی ساخت ۱۴ نانومتری دارد.
همچنین پردازنده گرافیکی در کنار پردازنده اصلی ارائه میشود و هر چه پردازنده اصلی به روزتر باشد، پردازنده گرافیکی گوشی موتورولا پیشرفتهتر و پرسرعتتر است.
باید توجه کرد که بعضی از قابلیتهای افزوده همراه با پردازنده گوشی ارائه میشود مثلا قابلیت پشتیبانی از اینترنت 5G باید در داخل پردازنده اصلی وجود داشته باشد تا آن گوشی بتواند اتصال اینترنت 5G را فراهم کند.
سیستم عامل: سیستم عامل دستگاههای تلفن همراه هوشمند بسته به نیاز کاربر انتخاب میشود. در حال حاضر سیستم عامل اندروید نسخه ۹.۰ بیشترین کاربرد را در گوشیهای هوشمند دارد اما آخرین نسخه که به روزترین آن به شمار میرود نسخه ۱۰.۰ اندروید است که روی گوشیهای پیشرفتهتر قابل اجرا است.
کیفیت دوربین: کیفیت دوربین و دقت لنزهای دوربین از جمله مواردی است که با نیاز کاربر تعیین میشوند، علاوه بر دقت دوربین یا همان مگاپیکسل باید به امکانات اضافی سیستم دوربین گوشی موتورولا هم توجه داشت. این امکانات شامل فوکوس خودکار، قابلیت HDR، قابلیت تصویربرداری 4K، پشتیبانی از LED Flash، تعداد ثبت فریم در ثانیه و … هستند. در حال حاضر بالاترین کیفیت تصویربرداری، کیفیت 4K با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم در ثانیه است اما بعضی از تلفنهای همراه هوشمند قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 8K را هم دارند.
حافظه داخلی: حافظه داخلی موقت یا رم به صورت ثابت و پیشفرض در دستگاه قرار دارد و کارایی گوشی هوشمند هنگام اجرای نرم افزارهای همزمان، نرم افزارهای سنگین یا بازیهای ویدیویی را نشان میدهد. اما حافظه داخلی گوشی که معمولا از ۳۲ گیگابایتی یا ۶۴ گیگابایت به بالا است، بسته به نیاز کاربر و موارد استفاده گوشی موتورولا انتخاب میشود. بسیاری از گوشیها قابلیت نصب کارت حافظه خارجی را دارند یا در مواقعی که از آن پشتیبانی نمیکنند معمولا دارای حافظه داخلی کافی هستند.
ظرفیت باتری: نکته بسیار مهم در انتخاب یک گوشی هوشمند، ظرفیت باتری آن است و این ظرفیت نشان میدهد کاربر تا چند ساعت قادر به کار با گوشی خواهد بود. معمولا باتری یک گوشی هوشمند خوب، باید از ۸ ساعت به بالا توان تامین انرژی مورد نیاز گوشی را داشته باشد. این عدد در بعضی از گوشیهای هوشمند پیشرفته گاهی تا بیش از یک روز میرسد که نشان از قدرت باتری آن است، همچنین تکنولوژیهای همراه باتری در گوشی موتورولا، یعنی تکنولوژی شارژ سریع و شارژ بیسیم امروزه مورد توجه است. در بعضی از گوشیهای پیشرفته کنونی با قابلیت شارژ سریع امکان شارژ کامل باتری تنها در ۳۰ دقیقه وجود دارد.
اندازه صفحه نمایش: صفحه نمایش گوشیهای هوشمند امروزی معمولا از نوع آمولد یا السیدی باکیفیت هستند و بنابر سلیقه کاربر از ۵ اینچ به بالا موجود هستند. این صفحات نمایش کیفیتها و رزولوشنهای متفاوتی دارند که به صورت HD، FullHD،FullHD+ و … موجود هستند.
امکانات اضافی: امکانات اضافی شامل انواع سنسورها و امکانات ارتباطی هستند که در انتخاب یک گوشی موتورولا هوشمند باید به آن توجه کرد شاید کاربر به یک قابلیت خاص در گوشی نیاز داشته باشد که در زمان انتخاب گوشی به آن بیتوجه باشد.
معمولا سنسورهای اثرانگشت، شتابسنج، مجاورت، ژیروسکوپ و قطبنما در اکثر گوشیهای هوشمند وجود دارد و علاوه بر این حسگرها، بعضی از گوشیها از حسگرهای بیشتری بهره میبرند.
در مورد قابلیت های ارتباطی باید گفت یک گوشی هوشمند باید از شبکه وایفای، ارتباط اینترنت 4G یا 5G، اتصال بلوتوث، اتصال ماهوارهای جیپیاس و اتصال یواسبی استفاده کند و علاوه بر آن میتواند قابلیتهای ارتباطی بیشتری هم داشته باشد.
گوشی موتو جی 7 پلاس
بین گوشیهای سری جی موتورولا، گوشی موتو جی 7 پلاس بهترین امکانات و زیباترین طراحی را دارد، به علاوه این که میتوان این گوشی خوب را با قیمت مناسبی تهیه کرد. جی ۷ پلاس در ظاهر و طراحی حتی از گوشی موتورولا G6 که محبوبیت زیادی بین گوشیهای موتورولا دارد، بیشتر جلوهگر است.
این گوشی زیبا با بدنه تمام گلس و قاب آلومینیومی در ابعاد ۸.۳*۷۵.۳*۱۷۵ میلیمتر ساخته شده است که از سیستم عامل محبوب اندروید ۹.۰ پشتیبانی میکند. یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ با اندازه ۶.۲ اینچ روی این گوشی قرار دارد که از نوع السیدی است و کیفیت فول اچدی ارائه میدهد. بر خلاف صفحه نمایش بزرگ این گوشی وزن آن زیاد نیست و این دستگاه خوشدست، تنها ۱۷۶ گرم وزن دارد.
این گوشی بیشتر از نظر ظاهر و طراحی ساخت مورد توجه است، چرا که بدنه تمام شیشه آن به همراه رنگهای شفاف و روشن استفادهشده، نمایی زیبا از یک گوشی هوشمند ارائه میدهد که به ادعای شرکت سازنده، گوشی موتورولا جی ۷ پلاس در مقابل نفوذ قطرات آب مقاوم است اما نه این که آن را در داخل آب بیندازید.
همچنین موتورولا میگوید با یک بار شارژ شدن با فناوری سریع ۲۷ واتی آن، این گوشی یک روز کامل میتواند به خوبی کار کند و تنها با ۱۵ دقیقه شارژ، این گوشی نصف روز کار میکند.
جی ۷ پلاس دو لنز اصلی دارد که در پشت گوشی و بالای آن قرار دارند و به صورت دایرهای شکل در بالای لوگو شرکت طراحی شدهاند و دارای دقت ۱۶ و ۵ مگاپیکسل هستند. لنز ۱۶ مگاپیکسلی دارای ویژگی فوکوس خودکار، تصویربرداری پانوراما، فلش الایدی و ویژگی HDR است که با کیفیت 4K فیلمبرداری میکند.
لنز دوربین سلفی این گوشی موتورولا، ۱۲ مگاپیکسل دقت دارد که مانند دوربین اصلی قادر است با کیفیت 4K فیلم ضبط کند. نکته مثبت در مورد دوربین اصلی کیفیت فیلمبرداری آن با نرخ ۱۲۰ هرتزی در حالت فول اچدی است که در کمتر گوشی یافت میشود.
موتو جی ۷ از دو سیمکارت مجزا با قابلیت ارتباط 4G پشتیبانی میکند که حافظه موقت آن ۴ گیگابایت و حافظه رم این دستگاه هوشمند ۶۴ گیگابایت است. این مقدار حافظه داخلی برای نصب اپلیکیشنها، بازیها یا ذخیرهسازی فایلهای شخصی به کار میرود که در صورت نیاز کاربر میتوان مقدار آن را با نصب کارت حافظه خارجی افزایش داد، خوشبختانه شرکت سازنده برای این گوشی موتورولا قابلیت نصب کارت حافظه خارجی را فراهم کرده است.
در مقایسه با پرچمدار موتورولا یعنی گوشی Z4 میتوان ادعا کرد، گوشی جی ۷ پلاس از پردازنده ضعیفتری بهره میبرد اما در نوع خود قدرت عملکرد بالایی دارد و در اجرای برنامهها کم نمیآورد.
اسنپدراگون ۶۳۶ که تکنولوژی ساخت آن در مقیاس ۱۴ نانومتر است، قلب پردازشی این دستگاه هوشمند را بر عهده دارد که در کنار آن یک مرکز پردازش گرافیکی برای کسب نتایج بهتر گرافیکی قرار گرفته است.
شرکت سازنده در عین حال که این دستگاه را از نظر قیمت رقابتی کرده است، امکانات ویژه بسیاری در این گوشی موتورولا به کار گرفته است که سنسورهای اثرانگشت، ژیروسکوپ، قطبنما، مجاورت و شتابسنج و جک آنالوگ ۳.۵ میلیمتری هدفون هستند.
علاوه بر سنسورهای پنجگانه این گوشی از قابلیتهای ارتباطی متنوعی استفاده میکند که در حد بهترین تلفنهای هوشمند هستند. این قابلیتها Wi-Fi، اتصال بلوتوث نسخه ۵.۰، ارتباط مخابراتی رادیو، ارتباط NFC، ارتباط ماهوارهای جیپیاس و ارتباط یواسبی ۲.۰ Type-C هستند که ارزش این دستگاه را دوچندان میکنند.
گوشی موتورولا ریزر
گوشی موتورولا ریزر در سال ۲۰۱۹ معرفی شد و نشان داد موتورولا قصد ورود به میدان گوشیهای پیشرفته و هوشمند تاشو را دارد. این گوشی به طور رسمی در اختیار علاقمندان قرار نگرفته است اما به دلیل طراحی زیبا و نوآوری در ظاهر، مورد توجه بسیاری از کاربران دنیای دیجیتال قرار گرفته است.
گوشی با دو رنگ طلایی و مشکی ساخته شده است و ابعاد آن به ۶.۹*۷۲*۱۷۲میلیمتر میرسد و وزنی برابر ۲۰۵ گرم دارد. با وجود صفحه نمایش بزرگ ۶.۲ اینچی این گوشی وزن زیادی پیدا نکرده است و نکته مثبت این گوشی است.
ابعاد این گوشی پس از بسته شدن به ۱۴*۷۲*۹۴ میلیمتر میرسد و ضخامت آن مانند بیشتر گوشیهای تاشو نسبتا زیاد است.
گوشی ریزر به سبک گوشی موتورولا قدیمی باز و بسته میشود و یک صفحه نمایش ۶.۲ اینچی اصلی از نوع اولد دارد که از ۱۶ میلیون رنگ پشتیبانی میکند و دارای رزولوشن ۸۶۷*۲۱۴۲ است، این صفحه نمایش به علاوه صفحه نمایش ثانویه ۲.۷ اینچی که پس از بستهشدن گوشی در اختیار کاربر قرار میگیرد نمایشگرهای این دستگاه را تشکیل دادهاند. موتورولا ریزر مطمئنا یک گوشی با طراحی زیبا است که این بار یادآور اولین نسل از گوشیهای تلفن همراه با قابلیتهایی پیشرفتهتر است.
شرکت سازنده از جک آنالوگ ۳.۵ میلیمتری در این دستگاه استفاده نکرده است و برای تامین انرژی دستگاه یک باتری متوسط ۲۵۱۰ میلیآمپر ساعت روی آن کار گذاشته است، فناوری َشارژ سریع این باتری را میتوان نکته مثبت دانست، اما این ظرفیت کم باتری از ارزش گوشی موتورولا ریزر میکاهد.
گوشی به همراه ظاهر فریبنده خود دارای پنج حسگر کاربردی است، پنج حسگر اثر انگشت، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت و قطبنما این گوشی را هوشمندتر کردهاند و علاوه بر این امکانات، موتورولا ریزر از ارتباط شبکه وایفای، بلوتوث ۵.۰، انافسی، جیپیاس و اتصال USB3.1 Type-C بهره میبرد.
موتورولا برای قسمت پردازشی این دستگاه زیاد با جدیت عمل نکرده است و روی این دستگاه یک پردازنده اسنپدراگون ۷۱۰ کار گذاشته است که در مقابل پردازنده گوشیهای پرچمدار کمی ضعیفتر است. این پردازنده علاوه بر این که مجهز به تحلیلگر گرافیک آدرنو ۶۱۶ و حافظه رم ۴ گیگابایت است، از هشت هسته با دو هسته ۲.۲ و شش هسته ۱.۷ گیگاهرتزی تشکیل میشود. برای ذخیره فایلها و نصب برنامهها، شرکت سازنده خیال کاربران را با قرار دادن حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایت در این گوشی موتورولا راحت کرده است اما در عین حال امکان ارتقای این حافظه با نصب کارت حافظه وجود دارد.
پردازنده این دستگاه در مقابل پردازنده رقیب خود یعنی گلکسی زد فلیپ که از اسنپدراگون ۸۵۵+ بهره میبرد، زیاد به چشم نمیآید اما کاربران با دیدن ظاهر گوشی و نوستالژی تاشوندگی آن مطمئنا از نقاط ضعف آن چشمپوشی خواهند کرد.
موتورولا ریزر دارای دو لنز برای سیستم دوربین است، یک لنز ۱۶ مگاپیکسل با قابلیت پانوراما، الایدی فلش و HDR که میتواند با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ هرتزی فیلمبرداری کند و یک لنز ۵ مگاپیکسل برای دوربین سلفی که قادر است با کیفیت فول اچدی فایلهای ویدیویی ضبط کند.
بهترین گوشیهای موتورولا
موتورولا در سالهای اخیر همزمان با ارائه نسخههای مختلف سیستم عامل اندروید گوشیهای متنوع و با امکانات مختلفی را در اختیار کاربران قرار داده است. بیشتر این گوشیها دارای ویژگیهای بسیار خوب و در عین حال، دارای قیمتهای مناسب هستند که در بعضی از مدلها توان رقابت با گوشیهای هوشمند ردهبالا را دارند. در این قسمت تعدادی از بهترینهای گوشی موتورولا را معرفی میکنیم.
گوشی موتورولا Z4
گوشی Z4 به عنوان پرچمدار گوشیهای موتورولا تلقی میشود که ویژگیهای پیشرفتهتری از مدلهای سری قبل خود، یعنی گوشی موتورولا Z دارد. این گوشی را نمیتوان یک دستگاه عالی در بازار دانست اما نسبت به قیمت آن، دارای امکانات خوبی است. موتورولا Z4 با پردازنده اسنپدراگون ۶۷۵، صفحه نمایش ۶.۴ و دوربین ۴۸ مگاپیکسلی عرضه شده است که در رده گوشیهای متوسط، سیستم مناسبی به نظر میآید.
توان این گوشی از طریق یک باتری قدرتمند تامین میشود که نقطه قوت آن محسوب میشود. باتری این گوشی ظرفیت ۳۶۰۰ میلیآمپر ساعت دارد که با تکنولوژی شارژ سریع ۱۵ واتی همراه است و میتواند در استفادههای معمول، یک روز تمام شارژ دستگاه را تامین کند.
گوشی موتورولا Z4 از نظر ساخت از بدنه گلس و قاب آلومینیومی ساخته شده است که وزن ۱۶۳ گرم دارد. برای صفحه نمایش این گوشی از نوع OLED استفاده شده است که در اندازه ۶.۴ اینچی رزولوشن FullHD را ارائه میدهد.
شرکت سازنده برای اعمال پردازشی سیستم عامل اندروید ۹.۰، در این دستگاه از پردازنده هشت هستهای اسنپدراگون ۶۷۵ استفاده کرده است که دو هسته ۲ گیگاهرتزی و شش هسته ۱.۷ گیگاهرتزی دارد، این پردازنده به همراه حافظه رم ۴ گیگابایتی قدرتمند عمل میکند اما در مقایسه با پردازندههای جدید استفادهشده در گوشیهای پرچمدار بازار کمی قدیمی است. خوشبختانه گوشی موتورولا Z4 از لحاظ حافظه داخلی کمبودی ندارد و ۱۲۸ گیگابایت حافظه این گوشی برای نصب انواع نرم افزارها و بازیها، همچنین برای عکاسی و فیلمبرداری کافی است.
موتورولا Z4 دارای یک حسگر اثرانگشت است که در زیر صفحه نمایش تعبیه شده است و علاوه بر این حسگر این گوشی دارای چهار حسگر قطبنما، ژیروسکوپ، مجاورت و شتابسنج است. یکی از ویژگیهای مثبت این دستگاه دوربین پیشرفته و مجهز آن است، لنز ۴۸ مگاپیکسل با قابلیت اوتوفوکوس، پانوراما، الیایدی فلش و HDR به عنوان دوربین اصلی در این گوشی به کار میرود و یک لنز ۲۰ مگاپیکسل که قابلیت HDR دارد برای عکاسی و تصویربرداری سلفی استفاده میشود. دوربین اصلی این گوشی موتورولا میتواند با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ هرتزی فیلمبرداری کند و در مقابل دوربین سلفی قابلیت فیلمبرداری با کیفیت فول اچدی و نرخ ۳۰ هرتزی را دارد.
این گوشی از دو سیمکارت پشتیبانی میکند که هر دو قابلیت اتصال 4G را دارند اما باید اشاره کرد این گوشی در مدل 5G هم در کشورهای دیگر عرضه شده است. موتورولا از نظر ویژگیهای ارتباطی برای این دستگاه سنگ تمام گذاشته است و برای آن قابلیت ارتباط وایفای، بلوتوث نسخه ۵.۰، جیپیاس، رادیو، یواسبی ۳.۱ OTG و NFC را قرار داده است.
گوشی موتورولا G8 Power
گوشی جی ۸ پاور یکی از پیشرفتهای بزرگ این شرکت محسوب میشود که هر تولیدکننده بزرگ صنعت گوشیسازی را به چالش میکشد. موتورولا در این گوشی تصمیم به استفاده از باتری قدرتمند جی ۷ پاور گرفته و در جهت ارتقای سیستم سختافزاری گوشی قدم برداشته است.
این گوشی موتورولا در اوایل سال ۲۰۲۰ معرفی رسمی شد و امکاناتی در حد یک پرچمدار دارد که به زودی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
موتورولا جی ۸ پلاس از دو سیمکارت 4G پشتیبانی میکند که با بدنه پلاستیکی و قاب آلومینیومی در ابعاد ۹.۶*۷۵.۸*۱۵۶ میلیمتر ساخته شده است. این گوشی در دو رنگ آبی روشن و مشکی عرضه خواهد شد که یک باتری قدرتمند ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی با ویژگی شارژ سریع ۱۵ واتی روی دستگاه قرار دارد. با این پیشرفت در ظرفیت بالای باتری، گوشیهای موتورولا میتوانند یکی از گزینههای ثابت کاربران برای انتخاب گوشیهای هوشمند باشند.
گوشی موتورولا جی ۸ پاور دارای صفحه نمایش ۶.۴ اینچی با قابلیت تشخیص ۱۶ میلیون رنگ است که رزولوشن ۱۰۸۰*۲۳۰۰ و تراکم پیکسلی ۳۹۹ پیکسل در اینچ دارد و با توجه به تراکم پیکسلی مناسب آن، کیفیت مناسبی را ارائه میدهد.
حافظه داخلی این گوشی ظرفیت ۶۴ گیگابایت دارد که برای ذخیرهسازی برنامهها یا فایلهای شخصی استفاده میشود و قابلیت ارتقا دارد. پردازنده قرار گرفته روی این گوشی با تکنولوژی ۱۱ نانومتری ساخته شده است که هشت هسته به صورت چهار هسته ۲.۰ و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی ارائه میدهد و از حافظه موقت ۴ گیگابایتی برای پردازش اطلاعات روی سیستم عامل ۱۰.۰ اندروید استفاده میکند.
موتورولا جی ۸ پاور دارای لنزهای متعدد و متنوعی برای سیستم تصویربرداری خود است. برای دوربین اصلی، موتورولا از یک لنز ۱۶ مگاپیکسل واید، یک لنز ۸ مگاپیکسل تلهفوتو، یک لنز ۸ مگاپیکسل اولترا واید و یک لنز ۲ مگاپیکسل ماکرو استفاده کرده است. دوربین سلفی این گوشی موتورولا دارای یک لنز ۱۶ مگاپیکسل واید است. هر دو دوربین قابلیت فیلمبرداری فول HD با سرعت سی فریم در ثانیه را دارند به علاوه، دوربین اصلی میتواند فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ هرتزی انجام دهد.
جک ۳.۵ میلیمتری هدفون روی این دستگاه قرار دارد و کاربر قادر است از وایفای، بلوتوث نسخه ۵.۰، جیپیاس و یواسبی ۲.۰ Type-C برای ارتباط با دستگاههای دیجیتال استفاده کند.
این گوشی دارای امکانات افزوده دیگری هم هست که شامل ارتباط رادیویی و حسگرهای اثر انگشت، شتابسنج، مجاورت و ژیروسکوپ هستند.
گوشی موتورولا G7 Power
بدون شک یکی از گوشیهایی که در سال ۲۰۱۹ از طرف کاربران مورد توجه قرار گرفت، گوشی موتورولا G ۷ پاور بود. شرکت سازنده روی این گوشی یک باتری قدرتمند ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی کار گذاشته است و ادعا میکند با شارژ کامل آن، گوشی قادر است تا ۳ روز کار کند.
این واقعیت گوشی جی ۷ پاور است که با تستهای انجامشده از سایتهای معتبر، طول عمر باتری این گوشی از تمام پرچمداران گوشیهای هوشمند جلو زده است و با استفاده مداوم تا بیش از ۲۰ ساعت امکان پخش فیلم، وبگردی و کار با وایفای را فراهم میکند. با تستهای انجامشده باتری این گوشی، قابلیت سه برابری کارکرد را در مقایسه با بعضی از گوشیهای هوشمند ردهبالا دارد و در مقایسه با آیفون ایکس آر که باتری قدرتمندی دارد، دو برابر عمر بیشتری دارد.
گوشی موتورولا G7 پاور علاوه بر باتری قدرتمند خود، قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت، جک ۳.۵ میلیمتری، خروجی اسپیکر و قابلیت شارژ سریع ۱۵ واتی را دارا است.
گوشی دارای یک صفحه نمایش السیدی ۶.۲ اینچی است که دقت ۷۲۰*۱۵۷۰ دارد و از بدنه و قاب پلاستیکی در ابعاد ۹.۳*۷۶*۱۵۹.۴ میلیمتر و وزن ۱۹۳ گرم ساخته شده است.
برای دوربین این دستگاه، موتورولا از یک لنز ۱۲ مگاپیکسل برای دوربین اصلی با قابلیت فوکوس خودکار دوگانه، پانوراما، الایدی فلش، HDR استفاده کرده است.
به علاوه لنز اصلی، این گوشی دارای یک لنز سلفی با دقت ۸ مگاپیکسل است که قابلیت تصویربرداری HDR دارد. دوربین اصلی این گوشی موتورولا میتواند با کیفیت 4K و فول اچدی با نرخ ۳۰ هرتزی فیلمبرداری کند و دوربین سلفی قابلیت فیلمبرداری با کیفیت فول اچدی و نرخ ۳۰ هرتزی را دارا است.
سیستم عامل اندروید ۹.۰ به طور پیشفرض روی این گوشی قرار دارد که توسط پردازنده هشت هستهای اسنپدراگون ۶۳۲ اجرا میشود و هشت هسته با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز دارد. همچنین گوشی دارای حافظه رم ۳ گیگابایت و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت است که امکان ارتقا حافظه داخلی با نصب کارت حافظه وجود دارد.
گوشی جی ۷ پاور قابلیت برقراری ارتباط از طریق وایفای، بلوتوث نسخه ۴.۲، جیپیاس، انافسی، رادیو و یواسبی ۲.۰ Type-C را دارد که علاوه بر این قابلیتها، موتورولا پنج سنسور اثرانگشت، ژیروسکوپ، مجاورت، قطبنما و شتابسنج را هم در این گوشی به کار برده است.
گوشی موتورولا One Zoom
موتورولا سلیقه خاص خود را در طراحی گوشی One Zoom به کار گرفته است تا به همراه ارائه سختافزار قدرتمند، این گوشی موتورولا را چشمنواز کند. در نگاه اول به امکانات One Zoom دوربین چهارگانه و جاسازی زیبای آن، جلب توجه میکند اما باید صفحه نمایش آمولد باکیفیت و قابلیتهای اضافی را هم در نظر داشت.
بدنه این گوشی خوشساخت، از جنس تمام شیشه و قاب آلومینیومی است که ابعادی بالغ بر ۸.۸*۷۵*۱۵۸ میلیمتر دارد و به گفته موتورولا به دلیل ساخت باکیفیت، این گوشی در برابر قطرات آب و نفوذ گرد وغبار مقاوم است. شاید به دلیل تعدد لنزهای دوربین در این دستگاه، وزن ۱۹۰ گرمی آن کمی بیش از معمول باشد.
گوشی از دو سیمکارت 4G بهره میبرد و صفحه نمایش باکیفیتی از نوع سوپرآمولد و اندازه ۶.۳۹ اینچ با رزولوشن فول اچدی دارد.
سیستم پردازشی این گوشی موتورولا از یک پردازنده هشت هستهای از نوع اسنپدراگون ۶۷۵ با دو هسته ۲ و شش هسته ۱.۷ گیگاهرتزی تشکیل میدهد، که حافظه موقت ۴ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی، این پردازنده را تکمیل میکند. در صورت کافی نبودن حافظه داخلی، موتورولا برای ارتقای این مقدار یک اسلات کارت حافظه پیشبینی کرده است که تا ۵۱۲ گیگابایت حافظه را پشتیبانی میکند.
گوشی وان زوم دارای باتری قدرتمندی است که علاوه بر ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی به تکنولوژی شارژ سریع ۱۵ واتی مجهز شده است تا خیال کاربر را از لحاظ شارژ باتری راحت کند.
همان طور که اشاره شد گوشی وان زوم از نظر ساخت دوربین زیبا و قدرتمند نشان میدهد، چرا که این گوشی موتورولا یک لنز ۴۸ مگاپیکسل با ویژگی اتوفوکوس، یک لنز ۸ مگاپیکسل با ویژگی زوم سه برابری ، یک لنز ۱۶ مگاپیکسل فوق عریض و یک لنز ۵ مگاپیکسل تشخیص عمق دارد. افزون بر این، دوربین سلفی گوشی دارای یک لنز ۲۵ مگاپیکسل است.
دوربین اصلی علاوه بر قابلیت پانوراما، HDR و الایدی فلش قابلیت فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ هرتزی و فول اچدی با نرخ ۶۰ هرتزی را دارد، همچنین دوربین سلفی میتواند با کیفیت فول اچدی فایلهای ویدیویی با نرخ سی فریم در ثانیه ضبط کند. قابلیت جالبی که موتورولا در دوربین سلفی فراهم کرده است، توان فیلمبرداری این دوربین با نرخ ۲۴۰ هرتز در حالت اچدی است.
شرکت سازنده موتورولا در گوشیهای جدید خود از نظر قابلیتهای اضافی، خساستی نشان نداده و در این گوشی موتورولا هم به جز سنسورهای پنجگانه اثرانگشت، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت و قطبنما گوشی را با ارتباط شبکه وایفای، بلوتوث ۵.۰، جیپیاس، NFC، رادیو و یواسبی ۳.۱ Type-C تجهیز کرده است.
گوشی موتورولا E6 Plus
این گوشی مدل پیشرفتهتر گوشی موتورولا E5 است که تقریبا اکثر امکانات آن ارتقا یافته است. E6 Plus ظاهری زیباتر و طراحی جدیدتری نسبت به مدل قبلی خود دارد و طراحی بدنه پلاستیکی آن به صورتی است که همراه با رنگهای روشن جلوه خوبی به دستگاه داده است.
این گوشی جدیدترین گوشی موتورولا 2019 است که وزن ۱۴۹.۷ گرم و ابعاد ۸.۶*۷۳.۱*۱۵۵.۶ میلیمتر دارد و از یک صفحه نمایش ۶.۱ اینچی از نوع السیدی با کیفیت اچدی بهره میبرد و صفحه نمایش آن میتواند ۱۶ میلیون رنگ را تشخیص دهد.
شرکت سازنده برای پردازشگر این گوشی موتورولا از تراشه هشت هستهای با تکنولوژی ۱۴ نانومتری استفاده کرده است که حداکثر سرعت ۲ گیگاهرتز را فراهم میکند. این پردازنده مجهز به حافظه رم ۲ یا ۴ گیگابایت است که به همراه این پردازنده، حافظه داخلی ۳۲ یا ۶۴ گیگابایتی ارائه میشود. در صورت نیاز کاربر، حافظه داخلی با نصب یک کارت حافظه خارجی قابل ارتقا است.
دوربین گوشی E6 Plus از لنز ۱۳ مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس خودکار، HDR، پانوراما، الایدی فلش و فیلمبرداری FullHD با نرخ سی فریم در ثانیه تشکیل شده است و لنز سلفی آن با دقت ۸ مگاپیکسل و ویژگی HDR میتواند با کیفیت FullHD و نرخ سی فریم در ثانیه فیلمبرداری کند.
گوشی موتورولا E6 Plus با توجه به قیمت بسیار مناسب دارای یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت با ویژگی شارژ سریع ۱۰ واتی و سه سنسور اثرانگشت، مجاورت و شتابسنج است که در کنار این ویژگیها این دستکاه از طریق وایفای، بلوتوث ۴.۲، جیپیاس، رادیو و یواسبی ۲.۰ OTG قابلیت ارتباط با سایر دستگاهها را دارد.
گوشی موتورولا One
گوشی One علاوه بر طراحی زیبا دارای ویژگیهای مناسبی است که در کنار گوشی موتورولا E5 به عنوان گوشیهای هوشمند پیشرفته سال ۲۰۱۸ شناخته میشوند. این گوشی امکانات زیادی را نسبت به قیمت پایین خود پیشنهاد میدهد و ویژگیهایی دارد که آن را یک سر و گردن بالاتر از گوشیهای میانرده میکند.
موتورولا وان از صفحه نمایش السیدی ۵.۹ اینچی با کیفیت اچدی پشتیبانی میکند که از جنس بدنه پلاستیک مقاوم و با وزن ۱۶۵ گرم در ابعاد ۸*۷۲.۲*۱۴۹.۹ میلیمتر ساخته شده است. این گوشی از دو سیمکارت با قابلیت اتصال 4G پشتیبانی میکند و به دو لنز اصلی ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی مجهز است که قابلیت پانوراما، الایدی فلش، فیلمبرداری 4K با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه و فیلمبرداری فول اچدی با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه را دارد. در کنار دوربین اصلی، گوشی موتورولا وان از یک لنز سلفی ۸ مگاپیکسل با قابلیت تصویربرداری فول اچدی با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه استفاده میکند.
سیستم پردازشی اسنپدراگون ۶۲۵ با هشت هسته پرسرعت ۲ گیگاهرتزی به همراه حافظه رم ۴ گیگابایت و حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت روی این دستگاه قرار دارد که دستورات نرمافزاری سیستم عامل این گوشی یعنی اندورید ۸.۱ را اجرا خواهند کرد. این سیستم عامل قابلیت ارتقا به نسخه محبوب اندروید ۹.۰ را دارد، همچنین موتورولا امکان افزایش حافظه داخلی را با نصب کارت حافظه خارجی فراهم کرده است.
این گوشی موتورولا یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی با تکنولوژی شارژ سریع ۱۵ واتی دارد که همزمان از جک آنالوگ ۳.۵ میلیمتری برای خروجی هدفون بهره میبرد، همچنین دارای اسپیکر صدای خروجی، رابط شبکه وایفای، بلوتوث ۵.۰، جیپساس، انافسی، ارتباط رادیویی و یواسبی ۲.۰ Type-C است. علاوه بر قابلیتهای ارتباطی، این دستگاه دارای پنج سنسور اثرانگشت، مجاورت، ژیروسکوپ، قطبنما و شتابسنج است که ارزش آن را دوچندان کرده است.
گوشی موتورولا One Macro
اگر به دنبال یک گوشی هوشمند با قیمت پایین و امکاناتی در حد یک گوشی پیشرفته میگردید گوشی وان ماکرو گزینه خوبی است. این گوشی جدید در سال ۲۰۱۹ عرضه شد که صفحه نمایش ۶.۳ اینچی فول HD و پردازنده قدرتمندی دارد.
وان ماکرو وزن ۱۷۶ گرم و ابعاد ۹.۲*۷۱.۲*۱۶۱.۲ دارد که بدنه و قاب از جنس پلاستیک مقاوم ساخته شده است. صفحه نمایش این گوشی موتورولا در اندازه ۶.۳ اینچ است که از نوع السیدی و کیفیت فول HD است و قابلیت تشخیص ۱۶میلیون رنگ را دارد.
بیشتر قدرت این گوشی در پردازنده و دوربین آن خلاصه میشود. موتورولا برای قلب پردازشی این دستگاه یک تراشه هشت هستهای با چهار هسته ۲.۲ و چهار هسته ۱.۶ گیگاهرتزی کار گذاشته است تا در کنار حافظه رم ۴ گیگابایتی نقش پردازش اطلاعات سیستم عامل اندروید ۹.۰ را به عهده بگیرند.
فضای ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی این گوشی برای تامین فضای مورد نیاز کاربر کافی است اما موتورولا مانند دیگر گوشیهای هوشمند خود روی این گوشی هم از قابلیت نصب کارت حافظه خارجی استفاده کرده است و تا ۵۱۲ گیگابایت حافظه را پشتیبانی میکند.
نقطه قوت این گوشی موتورولا دوربین سهگانه اصلی و دوربین عریض سلفی با کیفیت FullHD آن است.
در این گوشی برای تصویربردای اصلی یک لنز ۱۲ مگاپیکسل عریض، یک لنز ۱۶ مگاپیکسل فوق عریض و یک لنز ۵ مگاپیکسل تشخیص عمق پیشبینی شده است که علاوه بر آن دستگاه دارای یک لنز ۱۲ مگاپیکسل برای دوربین سلفی است. دوربین اصلی قابلیتهای تصویربرداری پانوراما و HDR به همراه الایدی فلش را دارد و میتواند با کیفیت 4K و سرعت سی فریم در ثانیه فیلمبرداری کند. همچنین دوربین سلفی قادر است فیلمهای ویدیویی با کیفیت فول HD و نرخ سی فریم در ثانیه را ضبط کند.
گوشی موتورولا وان ماکرو در سه رنگ آبی، سفید و سبز خوشرنگ طراحی و ساخته شده است که با یک باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی با فناوری شارژ سریع ۱۰ وات تجهیز شده است. علاوه بر باتری، این دستگاه دارای سنسورهای پنجگانه اثرانگشت، مجاورت، ژیروسکوپ، شتابسنج و قطبنما است.
گوشی وان اکشن از طریق وایفای، بلوتوث ۵.۰، جیپیاس، انافسی، رادیو و یواسبی ۲.۰ Type-C با سایر دستگاهها مرتبط میشود و از جک آنالوگ ۳.۵ میلیمتری هدفون و اسپیکر خروجی صدا پشتیبانی میکند.
گوشی موتورولا وان اکشن
گوشی وان اکشن از جمله گوشیهای هوشمند و باکیفیت است که در بین تمام گوشیهای رده خود قیمت رقابتی و مناسبی دارد. موتورولا با ارائه هر مدل از دستگاههای هوشمند خود نیم نگاهی هم به جیب مشتری دارد تا قیمت محصولاتش زیاد بالا نرود.
گوشی موتورولا وان اکشن یکی از طرحهای جالب موتورولا است که با بدنه و قاب پلاستیکی ساخته شده است و وزن بسیار مناسبی در حد ۱۷۶ گرم دارد. این گوشی ابعاد ۹.۲*۷۱.۲*۱۶۰.۱ میلیمتر دارد که از دو سیمکارت به صورت 4G پشتیبانی میکند. موتورولا در ساخت این گوشی مانند دیگر مدلها، مقاومت در برابر قطرات آب را لحاظ کرده است و اگر به صورت ناگهانی گوشی در معرض قطرات آب قرار بگیرد برای سیستم سختافزاری آن مشکلی به وجود نمیآید.
موتورولا وان اکشن از صفحه نمایش باکیفیت و عریض از نوع السیدی برخوردار است که در اندازه آن ۶.۳ اینچ و با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۵۲۰ ساخته شده است و از ۱۶ میلیون رنگ پشتیبانی میکند.
این گوشی موتورولا مانند سایر گوشیهای هوشمند، دارای سیستم پردازشی مناسبی است به طوری که گوشی دارای پردازنده هشت هستهای با چهار هسته ۲.۲ و چهار هسته ۱.۶ گیگاهرتزی است که در کنار آن یک حافظه رم ۴ گیگابایت و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی قرار دارد. میتوان گفت این مقدار از حافظه داخلی برای کاربر گوشی کافی است اما موتورولا برای ارتقای این حافظه یک اسلات کارت حافظه خارجی را هم پیشبینی کرده است.
موتورولا در این گوشی دوربین تصویربرداری را به قابلیت ویژهای مجهز کرده است. سه لنز ۱۲ مگاپیکسل عریض، ۱۶ مگاپیکسل فوق عریض و ۵ مگاپیکسل تشخیص عمق، دوربین اصلی این گوشی هوشمند را تشکیل میدهند که قابلیت تصویربرداری پانوراما، 4K و HDR دارند. علاوه بر این، دوربین سلفی گوشی موتورولا One Action دارای یک لنز ۱۲ مگاپیکسل عریض با قابلیت تصویربرداری فول اچدی و HDR است. موتورولا در دوربین اصلی امکان فیلمبرداری فول اچدی با نرخ ۶۰ هرتزی را قرار داده است که نرخ قابل توجهی برای یک گوشی هوشمند با این قیمت است.
موتورولا علاوه بر تعبیه جک آنالوگ ۳.۵ میلیمتری، اسپیکر صدا و ارتباط رادیویی، در این گوشی پنج سنسور کاربردی شتابسنج، اثرانگشت، ژیروسکوپ، مجاورت و قطبنما را به کار گرفته است.
از نظر ارتباطی میتوان قابلیتهای موتورولا وان اکشن را خوب ارزیابی کرد چون این گوشی قابلیت ارتباط با سایر دستگاههای دیجیتال از طریق وایفای، بلوتوث ۵.۰، جیپیاس، انافسی و یواسبی ۲.۰ Type-C را دارد.
انرژی گوشی وان اکشن با یک باتری لیتیوم یون با ظرفیت ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعت تامین میشود که مجهز به تکنولوژی شارژ سریع ۱۰ واتی است و در صورت شارژ کامل و استفاده مناسب از گوشی، میتواند یک روز دستگاه را روشن نگه دارد.
کلام آخر درباره گوشی موتورولا
موتورولا شرکت بزرگ چند ملیتی است که به طور مشخص در صنعت مخابرات و توسعه محصولات مرتبط با صنایع مخابراتی فعالیت دارد. این شرکت بیش از ۵۰ سال در حوزه ساخت و توسعه انواع قطعات و تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی تجربه دارد و با ارائه دستگاههای هوشمند باکیفیت و عرضه آنها با قیمتهای رقابتی میتواند در بازار گوشیهای هوشمند حضور پررنگی داشته باشد.
گوشی موتورولا دارای امکانات قابل توجهی است که با قیمتی پایینتر از گوشیهای ردهبالا عرضه میشوند و به دست آوردن یک گوشی هوشمند بین گوشیهای ردهبالا که امکاناتی در حد گوشیهای موتورولا داشته باشد، شاید مستلزم پرداخت دو برابر هزینه باشد. این گوشیهای هوشمند در مدلهای مختلفی عرضه شدهاند که با توجه به نیازهای کاربران، ویژگیهای متنوعی را ارائه میدهند.
2 دیدگاهها
سلام اقا میگم موتورولا خوبه ؟
چون من میخام بخرم
سلام توضیحاتی در مورد گوشی موتورولا جی 9 پاور بدین با تشکر