وقتی درباره گوشی های اندروید صحبت میکنیم، طیف وسیعی از گوشیها را در نظر داریم که در عین شباهت، میتوانند از زمین تا آسمان با هم فرق داشته باشند. جذابیت گوشی های اندرویدی همین تنوع آن است. یعنی شما چه کمترین بودجه را داشته باشید چه بیشترین بودجه، بالاخره یک گوشی مناسب برای خود پیدا خواهید کرد.
برندهای مختلف به عناوین متنوعی شهرت دارند، مثلاً یک برند به دوربین عالی، یک برند به سختافزار فوقالعاده و… . نقطه مشترک همه اینها سیستمعامل اندروید است که روی همه گوشیها تقریباً یکسان عمل میکند. اندروید در طی سالیان راه درازی را طی کرده است تا به سیستمعاملی دوستداشتنی تبدیل شود. اکنون دهمین ورژن از اندروید در حال عرضه است و بسیاری از گوشیها کم کم با آن آپدیت میشوند، اما نسخههای قبلی این سیستمعامل هنوز هم کارایی خوب و قابل قبولی دارند.
البته در این یادداشت گوشی های اندروید خیلی قدیمیتر را بررسی نمیکنیم. ما در این مقاله قصد داریم اندرویدهای 8 به بعد را به همراه ویژگیها و گوشیهایی که با آن سیستم عامل عرضه شدهاند، معرفی و بررسی کنیم. اگر قصد خرید گوشی اندرویدی را دارید، با ما همراه باشید تا با ویژگیهای نرمافزاری و سختافزاری برخی از گوشیهای محبوب بازار آشنا شوید.
اندروید 8 چه ویژگیهایی دارد؟
اندروید اوریو (Oreo) یا اندروید 8 در سال 96 معرفی و تا اواسط سال 97 همگانی شد. اندروید 8 با توجه به آپدیتهای جدید، سیستم عاملی نسبتاً قدیمی محسوب میشود اما هنوز هم بسیاری از گوشیها از این نسخه استفاده میکنند و در زمان خود تغییرات قابل توجهی در دنیای اندروید ایجاد کرد.
در این نسخه با اضافه شدن قابلیتی به نام Background Execution Limits عمر باتری افزایش یافت. Ambient Display، امکان دانلود فونت، امکان ایجاد شورتکات داخل اپلیکیشنها، آیکونهای انطباقی و… از امکاناتی بودند که در این نسخه از اندروید اضافه شدند. همچنین پشتیبانی از طیف وسیعتر رنگی، صفحه نمایش و تجربه کاربری مناسب، آن را جذابتر میکرد. در این بخش تعدادی از گوشی های اندروید 8 را مشاهده میکنید:
گوشی Samsung Galaxy A2 Core
گوشی موبایل Galaxy A2 Core که در سال 2019 به بازار آمد دارای صفحه نمایش 5 اینچی با رزولوشن 540*960 پیکسل است که تصاویر شفاف و قابل قبولی را به نمایش میگذارد، زیرا در هر اینچ 220 پیکسل را نشان میدهد. رم این دستگاه یک گیگابایتی بوده و تراشه گرافیکی آن برای بازی و پخش ویدئو مناسب است. این گوشی ظرفیت 16 گیگابایتی دارد، اما با استفاده از یک کارت حافظه جانبی تا 256 گیگابایت هم ارتقاء مییابد. دوربین اصلی و دوربین سلفی این گوشی هر دو 5 مگاپیکسل هستند.
گوشی BlackBerry Evolve
گوشی موبایل Evolve با داشتن 64 گیگابایت حافظه داخلی، 4 گیگابایت رم و بدنهای خوشساخت میتواند رضایت کاربران را جلب کند. از مشخصات Evolve میتوان به پردازنده مرکزی 8 هستهای آن اشاره کرد که در کنار 4 گیگابایت رم به پردازش دادهها مشغول میشود. حافظه داخلی این گوشی 64 گیگابایت بوده که قابلیت ارتقاء تا 256 گیگابایت را از طریق کارت حافظه جانبی دارد. صفحه نمایش این محصول، قابلیت دریافت چندین لمس همزمان دارد و رزولوشن تصویر آن 1080*2160 پیکسل است. ضمناً دوربین اصلی این گوشی دارای دو سنسور 13 مگاپیکسلی و در رده گوشی های اندروید متوسط است.
گوشی Doogee S90
جدیدترین محصول شرکت دوجی S90 بوده که به دلیل امکانات بهروز و سختافزار قوی نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کرده است. این گوشی هوشمند در برابر آب، ضربه و گرد و غبار مقاوم است؛ یعنی استانداردهای IP68،IP69K و همچنین استاندارد MIL-STD-810G را که برای دیوایسهای مقاوم وجود دارند، اخذ کرده است. این گوشی بدنهای فلزی دارد که از تیتانیوم ساخته شده است و میتواند به خوبی از قطعات داخلی محافظت کند. حافظه داخلی S90، 128 گیگابایت و ظرفیت رم آن 6 گیگابایت است.
گوشی Nokia 6.1
این گوشی از سری 6 گوشی های اندروید نوکیا است که در سال 2018 و در رده گوشیهای اقتصادی عرضه شد. گوشی موبایل نوکیا 6.1 دو سیمکارته است و حافظ داخلی 32 گیگابایتی و رم 3 گیگابایتی دارد. صفحه نمایش FullHD این گوشی 5.5 اینچ و بسیار خوشدست است. از LCD این گوشی توسط محافظ گوریلاگلس محافظت میشود و تراشه پردازنده اسنپدراگون 630 را درون خود جای داده است.
Xiaomi Mi 8
شیائومی به داشتن محصولاتی خوشساخت و اقتصادی شهرت دارد. شیائومی می 8 یکی از گوشیهای جذاب این کمپانی است که با نسخه 8 اندروید روانه بازار شد. دوربینهای پشت این گوشی یک دوربین 12 و یک دوربین 5 مگاپیکسلی و دوربین جلوی آن هم 20 مگاپیکسل است که باعث میشود برای سلفی بسیار مناسب باشد.
این گوشی با باتری 3120 میلیآمپری و داشتن امکان شارژ سریع، باعث میشود دیگران نگران شارژ و باتری گوشی خود نباشید. این گوشی از تراشه اسنپ دراگون 710 کوالکام و پردازنده 8 هستهای بهره میبرد و بهطور کلی میتوان آن را یکی از گوشی های اندروید 8 قابل قبول و دوستداشتنی نامید.
از دیگر گوشیهای اندروید 8 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Asus Zenfone Max ZB555KL
- Gigaset GS185
- Nokia 1 Dual SIM
- Ulefone S9 Pro
- Energizer Energy E500S
- Doogee S55 Lite
- Lava Z51
- Nokia 3.1 Plus
در اندروید 9 چه چیزهایی اضافه شده است؟
اندروید پای (Pie) که به آن اندروید 9 و اندروید پی هم میگویند از اواسط سال 97 در ابتدا برای گوشیهای پیکسل گوگل عرضه شد و سپس بهصورت همگانی برای گوشیهای جدید هنگام عرضه و برای گوشیهای قدیمیتر به عنوان آپدیت ارائه شد.
در این آپدیت یک بهروزرسانی کامل و مفید از نسخه 8 انجام شد و مهمترین چیزهایی که در اولین استفاده مورد توجه قرار میگرفت، بهینهسازی مصرف باتری، کنترل Screen Time یا زمان استفاده از گوشی، سیستم Navigation کاربری جدید و… بود. در این نسخه حرکت در میان اپلیکیشنها بیشتر از دکمه، وابسته به ژستهای حرکتی شد. دکمه Back هم درون اپلیکیشنها در قسمت بالا سمت چپ قرار گرفت.
گوگل برای بهبود مصرف باتری از یک نوع هوش مصنوعی برای گوشی های اندروید استفاده کرد تا با یادگیری الگوی رفتار کاربر، میزان تخصیص منابع و پردازنده را تعیین کند. گوگل همچنین بهصورت ویژه روی مسئله حریم شخصی کاربران در این نسخه تأکید دارد. در این بخش تعدادی از گوشی های اندرویدی عرضه شده با اندروید پای را مشاهده میکنید:
گوشی Samsung Galaxy A50
Galaxy A50 در سال 2019 با صفحه نمایش با کیفیت AMOLED و با رزولوشن +FullHD به بازار عرضه شد. این گوشی با دو ظرفیت 64 و 128 گیگابایتی در بازار موجود است و همچنین قابلیت افزایش حافظه داخلی را تا یک ترابایت دارد. دوربین اصلی این گوشی از سه سنسور 25، 8 و 5 مگاپیکسلی ساخته شده و دوربین سلفی آن 25 مگاپیکسل است. باتری 4000 میلیآمپرساعتی و پشتیبانی از شارژ سریع 15 واتی از دیگر ویژگیهای این محصول سامسونگ هستند.
گوشی Xiaomi Redmi Note 8
صفحه نمایش شیائومی ردمی نوت 8 به نسبت گوشیهای معمول موجود در بازار قویتر بوده و قابلیت نمایش 409 پیکسل را در هر اینچ دارد. بدنه زیبای دستگاه با استفاده از Corning Gorilla Glass 5 این گوشی را از خط و خش ایمن کرده است. دوربین اصلی این گوشی از 4 سنسور 48،8،2 و 2 تشکیل شده و دوربین سلفی آن 13 مگاپیکسل است. باتری آن 4000 میلیآمپرساعتی بوده و با پردازندهای 8 هستهای قادر است از قابلیتهای جدید گوشی های اندروید دنیای امروز پشتیبانی کند.
گوشی Samsung Galaxy A10s
گوشی موبایل Galaxy A10s دارای صفحه نمایش IPS، دو دوربین اصلی، حسگر اثر انگشت و یک باتری قوی است که به علت مقرون بهصرفه بودن، مورد توجه عده زیادی از کاربران قرار گرفته است. صفحه نمایش 6.2 اینچی این محصول قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را با رزولوشن +HD دارد. رم دستگاه 2 گیگابایت است که موجب میشود برای اجرای بازیهای سنگین مناسب نباشد. دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی و باتری 4000 میلیآمپرساعتی از دیگر ویژگیهای این گوشی موبایل هستند.
گوشی Huawei Y9 Prime 2019
گوشی هواوی مدل Y9 Prime 2019 با صفحه نمایش کاملاً تمامصفحه و بدون حاشیه یکی از گوشی های اندروید جذاب موجود در بازار است. نمایشگر این محصول رزولوشن بالایی دارد و در ابعاد 6.59 اینچیاش، حدود 391 پیکسل را در هر اینچ جای میدهد. دوربین اصلی این محصول با سه سنسور 16، 8 و 2 مگاپیکسل ساخته شده و دوربین سلفی آن هم 16 مگاپیکسل است. پردازنده این گوشی هشت هستهای است و علاوه بر کارهای معمول، قابلیتهای یک گوشی قدرتمند را نیز دارد. همچنین باتری Y9 Prime 2019 از نوع 4000 میلیآمپرساعتی است.
گوشی Honor 10 Lite
گوشی آنر 10 لایت به عنوان محصولی میانرده و خوشساخت با قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت، حافظه داخلی 64 گیگابایت، رم 3 گیگابایت و دو دوربین 13 و 2 مگاپیکسلی در پشت قاب خود به بازار عرضه شد. دوربین سلفی این محصول 24 مگاپیکسلی است و قابلیتهایی همچون عکاسی پانوراما و HDR را دارد. این گوشی با دو پردازنده چهارهستهای اطلاعات را پردازش میکند. باتری دستگاه 2400 میلیآمپرساعتی و از جنس لیتیومپلمیر است که نسبت به امکانات فنی این گوشی، مناسب به نظر میرسد.
تعداد گوشی های اندروید 9 که امروز در بازار هستند، به بیش از صد مدل میرسد؛ برخی از محبوبترین آنها عبارتند از:
- Samsung Galaxy A50s
- Samsung Galaxy A70
- Samsung Galaxy A20s
- Samsung Galaxy A30s
- Huawei P30 Lie
- Samsung Galaxy A80
- Xiaomi Mi Note 10
- Samsung Galaxy S10
- Samsung Galaxy note 10 plus
- Xiaomi Mi 9T
- Huawei Nova 5T
- Nokia TA-1206
- Nokia PureView TA-1087
- Xiaomi Redmi Note 7
- Nokia 5.1Plus
اندروید 10 چه تفاوتهایی با نسخه قبلی دارد؟
جدیدترین ورژن این سیستمعامل که عرضه آن برای برخی از گوشی های اندروید جدید آغاز شده و کم کم تعداد گوشیهای جدید و گوشیهای قابل آپدیت آن بیشتر میشوند، اندروید 10 است. این نسخه از شهریور امسال در ابتدا برای گوشیهای پیکسل 4 منتشر و سپس برای One Plus 7T و بقیه گوشیهای برندهای دیگر عرضه شد.
اولین چیزی که در این نسخه خودنمایی میکند، حذف دکمه Back است، البته در نسخه قبلی تغییراتی در دکمهها و وابستگی عملکرد به ژستهای حرکتی ایجاد شده بود، اما در این نسخه این تغییر کاملتر شده است. در این نسخه با کشیدن دست خود به سمت بالا (Swipe Up) میتوانید به صفحه Home بروید و با کشیدن دست خود به سمت چپ یا راست، به عقب (Back) برگردید.
یکی دیگر از تغییراتی که در نگاه اول میتوان متوجه آن شد، Night Mode سراسری آن است. شاید در برخی از اپلیکیشنها مانند توییتر و اینستاگرام مد تاریک را دیده باشید، حالا در مد تاریک سراسری، کل سیستم در حالت شب قرار میگیرد و برای کاهش مصرف باتری و اذیت نشدن چشمها در شب، بسیار مفید است. بسیاری از توسعهدهندگان اپلیکیشنها نیز به این فکر افتادهاند که نسخه Night Mode اپلیکیشن خود را ارائه کنند تا اگر کاربر حالت تاریک سراسری سیستمی را انتخاب کرد، اپلیکیشن هم در همین حالت قرار گیرد.
یکی دیگر از پیشرفتهای چشمگیر این نسخه از گوشی های اندروید امکان قرار دادن Live Caption یا زیرنویس در لحظه است. در لایو کپشن گوگل، برای کسانی که ناشنوا هستند یا صرفاً میخواهند زبان تمرین کنند، هنگام پخش فیلم، پادکست و… به صورت همزمان زیرنویس تولید میشود تا بتوانید چیزی را که گفته میشود، بهصورت همزمان بخوانید.
یکی دیگر از گامهای بلند این ورژن اندروید، پشتیبانی از شبکه 5G است. با پیشرفت هرچه بیشتر تکنولوژی، بستر مناسب ارائه آن نیز باید فراهم شود و اندروید 10 اینکار را برای پشتیبانی از شبکه ارتباطی 5 جی انجام داده است.
اگر کاربر اندروید باشید احتمالاً شما هم هنگام Share کردن یک فایل به مشکل کُندی برخوردهاید. خبر خوب اینکه در این نسخه این مشکل برطرف شده و اگر بخواهید فایلی را به اشتراک بگذارید، پنجره مربوط به آن به سرعت باز میشود.
این نسخه از اندروید Compatibility یا انطباق خوبی هم با گوشیهای تاشو دارد. همانطور که احتمالاً میدانید، گوشیهای تاشو از سال 2020 دوباره به میدان بازمیگردند! یکی از هیجانانگیزترینهای آنها هم سامسونگ ZFlip است که در ادامه این بخش آن را معرفی کردهایم. اکنون مشخصات برخی از گوشی های اندروید 10 را که یا به تازگی عرضه شدهاند یا بهزودی عرضه میشوند، میبینیم:
گوشی Samsung Galaxy A51
این گوشی با نسخه 10 سیستمعامل اندروید، رم 6 گیگابایتی و صفحه نمایش +FullHD از هر نظر یکی از مدرنترین گوشی های اندروید به شمار میآید. تراشه گرافیکی Mali-G72 MP3 در این محصول موجب شده تا پخش ویدئو و نصب انواع بازی بر روی این گوشی میسر باشد. دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی و سه دوربین 12، 5 و 5 مگاپیکسلی در قاب پشتی، عکاسی با آن را لذتبخش کرده است. باتری 4000 میلیآمپرساعتی از دیگر ویژگیهای این محصول سامسونگ است و با فناوری شارژ سریع 15 واتی پشتیبانی میشود.
گوشی Samsung Galaxy A71
این محصول به عنوان یکی از قدرتمندترین گوشی های میان رده اندروید در بازار با صفحه نمایشی با کیفیت آمولد در سال 2019 به بازار عرضه شده است. این گوشی با نمایشگر 6.7 اینچی و رزولوشن +FullHD تصاویری شفاف و کمنظیر را به کاربر ارائه میدهد. ظرفیت 128 گیگابایتی و قابلیت افزایش آن تا یک ترابایت از دیگر مزایای آن است. فناوری شارژ سریع 25 واتی و باتری 4500 میلیآمپرساعتی از ویژگیهای قابل توجه گوشی موبایل سامسونگ A71 است. همچنین دوربین اصلی این گوشی 64 مگاپیکسل است.
گوشی Samsung Galaxy A01
A01 یک محصول اقتصادی با صفحه نمایش Infinity-V و رم 2 گیگابایتی بوده و رزولوشن صفحه نمایش آن 1520*720 پیکسل است. تراشه گرافیکی Adreno 505 برای نصب بازیهای سبک و پخش ویدئو در آن مناسب است. علاوه بر ظرفیت 16 گیگابایتی این دستگاه، کاربر قادر خواهد بود با استفاده از یک کارت حافظه جانبی، حافظه دستگاه را تا 256 گیگابایت افزایش دهد. دوربین 13 مگاپیکسلی، باتری 3000 میلیآمپرساعتی و درگاه شارژ MicroUSB از ویژگیهای دیگر Galaxy A01 است.
بهزودی: گوشی Samsung Galaxy note 10 Lite
Note 10 Lite محصولی دیگر از خط تولید قدرتمند نوت سامسونگ با ویژگیهای پرطرفداری چون صفحه نمایش آمولد و باتری بسیار قوی است که دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی و دوربین اصلی با ترکیب سه سنسوری 12 مگاپیکسلی دارد. در نمایشگاه CES 2020، سامسونگ با عرضه این محصول نشان داد که با ایجاد تنوع در گوشی های اندروید خود، طیف گستردهتری از کاربران را به سمت خود جذب میکند.
بهزودی: گوشی Huawei Mate 3 Pro
این گوشی با بهره گرفتن از یکی از بزرگترین سنسورهای موبایل موجود در بازار، قابلیت فیلمبرداری کمنظیری را برای کاربران فراهم کرده است. 4 دوربین محصول شرکت لایکا در پشت گوشی، رقابت را بین غولهای سازنده موبایل سختتر و جذابتر کردهاند. دو دوربین 40 مگاپیکسلی و سنسور 8 مگاپیکسلی به همراه سنسور TOF این گوشی را به دوربینی حرفهای تبدیل کردهاند. همچنین با رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 256 گیگابایتی انتظارات اغلب کاربران برآورده شده است.
بهزودی: گوشی Samsung Galaxy S20 5G
از سری S20 میتوان بهعنوان نسخه بهروز شده محصولات S10 یاد کرد. با وجود اینکه ابعاد این گوشی از سری S10 کوچکتر است، اما صفحه نمایش آن با فناوریDynamic AMOLED 2X تولید شده است که وضوح تصویر کمنظیری دارد. همچنین رم 12 گیگابایتی این گوشی، انجام بازیهای سنگین را ممکن و آسان کرده است. گوشی سامسونگ اس 20 با حافظه داخلی 128 گیگابایت عرضه میشود. همچنین سه سنسور قوی دوربین قاب پشتی را تشکیل دادهاند. بسیاری از علاقهمندان به گوشی های اندروید در انتظار عرضه این محصول هستند.
گوشی Samsung Galaxy Z Flip
این محصول که قابلیت ارتباط با شبکههای 2G تا 4G را دارد، مجهز به رم 8 گیگابایتی است. این گوشی تاشو که در همین ماه یعنی بهمن 98 (فوریه 2020) به بازار عرضه شد، دارای یک نمایشگر کوچک روی بدنه است تا در زمان بسته بودن گوشی، کاربر را از پیغامها مطلع کند. فناوری شارژ سریع 15 واتی از یک سو و باتری قوی 3300 میلی آمپرساعتی از سوی دیگر، موجب شارژ گوشی با سرعت بسیار بالا شده است. این محصول، نوع جدیدی از طراحی گوشی را به مخاطبان عرضه میکند.
گوشی Samsung Galaxy S10 Lite
این محصول از سری پرطرفدار S بوده که با وجود ویژگیهایی چون صفحه نمایش آمولد و باتری قدرتمند، اخیراً به عنوان یک گوشی مقرون بهصرفه سامسونگ وارد بازار شده است. صفحه نمایشگر این گوشی که در هر اینچ 394 پیکسل را نشان میدهد، جزئیات را بهصورت مطلوبی برای کاربر نمایان میسازد. دوربین S10 از دوربینی با سه سنسور 48، 15 و 5 مگاپیکسلی به همراه فلش LED تشکیل شده است. سامسونگ با عرضه این گوشی موفق شد با ایجاد تنوع بیشتر در محصولات، بازار بیشتری را از آن خود کند.
همانطور که مشاهده میکنید، بیشتر گوشی های اندروید 10 شاخص و قابل توجه یا در همین یکی دو ماه اخیر وارد بازار جهانی شدهاند یا بهزودی عرضه خواهند شد و همچنان منتظر آنها هستیم. شما بیش از همه در انتظار عرضه کدامیک از این گوشیها هستید؟
درباره اندروید 11 چه میدانیم؟
احتمالاً اکنون که هنوز خیلی از گوشیها به نسخه 10 اندروید آپدیت نشدهاند، صحبت از اندروید 11 کمی زود باشد! اما جالب است کمی از دنیای آینده تکنولوژی و چیزهایی که در انتظارمان خواهد بود، خبر داشته باشیم.
اندروید 10 حدوداً شهریور همین امسال عرضه شد و اکنون با گذشت حدود 6 ماه، نسخه ابتدایی و پیشنمایش 11 برای گوشی های اندروید توسعهدهندگان به صورت محدود عرضه شده است. طبق روال نسخههای قبلی، سپتامبر 2020 یعنی همان شهریور سال 99 نسخه 11 برای عموم گوشیها عرضه میشود.
شنیدهها درباره اندروید جدید حاکی از آن است که گوگل سازماندهی فایلها و اطلاعات را بهینه کرده و قابلیتهایی چون حفظ بهتر حریم خصوصی کاربر، پشتیبانی از شبکه 5G و… را ارتقاء داده است. ضمن اینکه این نسخه قرار است با صفحات نمایش تاشو، انطباق و سازش بیشتری داشته باشد.
گویا قرار است سیستم چت در پیامرسانها و نوتیفیکیشنها هم ظاهر جدیدی به خود بگیرند و استفاده از آنها برای کاربران راحتتر از سابق شود. همچنین همانطور که انتظار میرود، هوش مصنوعی در عملکردهای کلی سیستم نقش پررنگتری ایفا میکند؛ برای مثال میتوان به حساسیت لمسی و حرکتی بیشتر برای صفحه نمایش، پخش موسیقی و… اشاره کرد. هنوز گوشیهایی که قرار است با اندروید 11 تولید و عرضه شوند مشخص نیستند.
اندروید وان چیست و چرا محبوب است؟
به احتمال زیاد قبلاً اسم گوشی های اندروید وان را شنیدهاید، شاید از یکی از گوشیهایی که اندروید وان دارند هم استفاده کنید، اما میخواهیم کمی درباره این سیستمعامل برای کسانی که درباره آن اطلاعاتی ندارند، توضیح دهیم. ابتدا باید کمی کلیتر به مسئله نگاه کنیم، به این مسئله که گوگل سالانه نسخههای جدید اندروید را ارائه میکند.
این نسخه بلافاصله برای همه گوشیها قابل استفاده نیست و برخی از کمپانیهای ساخت موبایل، نزدیک به 9 یا 10 ماه پس از عرضه رسمی، هنوز هم نسخه قابل آپدیت را برای گوشیهای برند خود آماده نمیکنند. برای مثال در همین یادداشت درباره نسخههای مختلف اندروید صحبت کردیم و به نسخه 11 رسیدیم، اما در همین حال گوشیهای بسیاری بهتازگی امکان آپدیتشان به اندروید 9 بهوجود آمده است.
برای همین شرکت گوگل تصمیم به اجرای طرحی جدید گرفت. این کمپانی یک نسخه سبکتر از اندروید را به نام Android One عرضه کرد که مشخصههای جالبی دارد. این نسخه به نسخه خام و مرکزی گوگل نزدیکتر است و خبری از سفارشیسازیها و زرق و برقهای متنوع مرسوم رابط کاربری در آن نیست. در واقع نرمافزارهای غیرضروری و پوستههای اضافی در آن حذف شدهاند و سرعت آن به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
همچنین تا 2 سال بههمراه هر آپدیت جدید گوگل، سیستمعامل اندروید این گوشیها هم بهصورت همزمان قابل آپدیت خواهد بود. بهعلت سادگی این سیستم، اندروید وان در ابتدا بهطور خاص برای گوشی های اندروید ارزان یا اقتصادی با سطح سختافزاری نهچندان قوی مورد استفاده قرار گرفت.
بنابراین اگر زرقوبرق رابط کاربری اندروید و لایههای متنوع و مفصل آن برای شما مهم نیست و داشتن برنامههای ضروری گوگل و اندروید برایتان کفایت میکند، میتوانید یک گوشی با سیستمعامل اندروید وان بخرید. این نسخه، مشکلی که در ابتدا به آن اشاره شد یعنی کُندی و تأخیر در آپدیت را کاملاً برطرف کرده است. البته گوشیهای زیادی نیستند که از این سیستمعامل بهره ببرند، اما باز هم یک گزینه برای خریداران محسوب میشود. برخی از گوشیهایی که از اندروید وان بهره میبرند عبارتند از:
گوشی Xiaomi Mi A2
شیائومی Mi A2 یک گوشی با قیمت بهصرفه با سیستمعامل اندروید وان است. ابعاد این گوشی 5.9 اینچ است. دوربین پشت این گوشی 20 و دوربین سلفی آن 12 مگاپیکسل و حافظه داخلی آن 64 گیگابایت است. این گوشی طراحی ساده و زیبایی دارد و عمر باتری آن رضایت کاربران را جلب کرده است. صفحه نمایش 2160*1080 آن متضمن صفحه نمایشگر باکیفیت و با وضوح است.
گوشی Nokia 8.1
بهطور کلی نوکیا بیشترین تعداد گوشی های اندروید وان را دارد. نوکیا 8.1 ویژگیهای سخت افزاری خوبی مانند پردازنده اسنپدراگون 710، رم 4 گیگابایتی با حافظه 64 گیگابایتی یا رم 6 گیگابایتی با 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد. این گوشی 6.1 اینچی به امکان شارژ سریع و بلوتوث 5.0 مجهز است.
گوشی Nokia 7.1
گوشی نوکیا 7.1 یکی از بهترین و پرطرفدارترین گوشی های اندروید وان است. این گوشی با قاب آلومینیومی و طراحی پشت براق، کیفیت و زیبایی خوبی دارد. نمایشگر 5.8 اینچی، حافظه داخلی 64 گیگابایتی، دو دوربین پشت 12 و 5 مگاپیکسلی و همچنین یک دوربین 8 مگاپیکسلی در جلو دارد. کیفیت خوب دوربین و باتری نسبت به قیمت، باعث محبوبیت این گوشی در سطح جهانی شده است.
گوشی Motorola One Vision
گوشی موتورولا وان ویژن یکی از گوشیهای جذاب از برند نامآشنای موتورولا و دارای سیستمعامل اندروید وان است. این گوشی بین 400 تا 450 دلار قیمت دارد و یکی از گوشی های اندروید مقرون به صرفه محسوب میشود. موتورولا وان ویژن با اینکه در سطح جهانی در رده گوشیهای اقتصادی قرار میگیرد، ولی دوربین دوگانه، عمر باتری، کیفیت HD صفحه نمایش 5.8 اینچی و مشخصات دیگر سختافزاری آن بالاتر از سطح سایر گوشیهای همردهاش است. این گوشی با دوربین 48 مگاپیکسلی در پشت و دوربین 25 مگاپیکسلی در جلو، برای علاقهمندان به عکاسی یک انتخاب عالی محسوب میشود.
گوشی Nokia PureView 9
گوشی نوکیا پیور ویو 9 یکی از متفاوتترین و جذابترین گوشیها در میان تمامی گوشیهای نوکیا، فارغ از نسخه اندروید آن است. اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند، ظاهر خاص و چینش دایرهای دوربینها در پشت بدنه گوشی است. 5 لنز دوربین در این ناحیه قرار دارد که با همکاری هم تصاویر پرتره، منظره و… بسیار با کیفیتی را تهیه میکنند. شارژ بیسیم و تراشه پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 845 از ویژگیهای مثبت دیگر این گوشی هستند.
گوشی LG G7 One
گوشیهای الجی شاید به اندازه گوشیهای دیگر اندرویدی داخل کشور مشهور نشده باشند، اما در قدرت سختافزاری و طراحی کمنقص آنها شکی نیست. ال جی هم یکی از کمپانیهایی است که یکی از محصولات خود را به سیستمعامل اندروید وان اختصاص داده است. ال جی برای طراحی اسپیکرهای این گوشی با کمپانی BoomBax همکاری کرده و کیفیت صوتی گوشی را به سطحی فراتر از یک موبایل ارتقاء داده است.
دوربین پشت این گوشی 16 مگاپیکسل و دوربین جلوی آن 8 مگاپیکسل است که برای کاربری معمولی و روزانه، بسیار قابل قبول است. هرچند گوشی های اندروید دیگری در بازار برای راضی نگهداشتن خریداران دوربینهای قویتری ارائه میدهند، اما کیفیت دوربینهای این گوشی در سطح خوبی قرار میگیرند.
گوشی Nokia 4.2
بیشتر گوشیهایی که در این بخش از آنها نام برده شد، گوشیهای نسبتاً اقتصادی با اندروید وان هستند، اما بهعلت جدیدتر بودن و ویژگیهای سختافزاری قابل توجه، برای عموم افراد ارزان محسوب نمیشوند. اما اگر یک گوشی کمی قدیمیتر با امکانات کمتر ولی همچنان قابل اعتماد و قوی بخواهید، میتوانید یک گوشی هوشمند بهصرفه با اندروید وان در میان گوشیهای نوکیا پیدا کنید.
نوکیا 4.2 این روزها راحت در بازار پیدا نمیشود که بتوان قیمت دقیق آن را گفت، اما قیمت آن در بازار جهانی حدود 190 دلار است که یک گوشی کاملاً ارزان حساب میشود. از ویژگیهای مثبت این گوشی میتوان به عمر خوب باتری، خوشساخت بودن، سنسور انگشت و NFC برای Google Pay اشاره کرد. البته این گوشی بینقص هم نیست و هنگامی که با دوربین آن کار میکنید بهخاطر کُندی اجرای آن، کمی معطل میشوید.
و در نهایت، نگاهی به بهترین گوشی های اندروید 2019
ما تا اینجا در این یادداشت گوشیها را بر اساس نسخه اندروید بررسی و طبقهبندی کردیم. اما حالا که بهتازگی وارد سال 2020 شدهایم، بد نیست نگاهی به لیستی از بهترین گوشی های اندروید 2019 داشته باشیم.
برای انتخاب بهترینها عوامل مختلفی بررسی میشوند اما در نهایت علاوه بر مسئله حرفهای سختافزاری و نرمافزاری، کمی هم سلیقه دخیل است. پس ممکن است با این لیست کاملاً موافق نباشید، در این صورت در قسمت نظرات برای ما درباره گوشی برتر 2019 از نظر خودتان بنویسید. این لیست توسط کارشناسان وبسایت اندروید سنترال تهیه شده است:
- بهترین گوشی به طور کلی: سامسونگ گلکسی S10 پلاس
- بهترین گوشی اقتصادی: موتورولا موتو جی 7
- بهترین گوشی از نظر دوربین: گوگل پیکسل 4 ایکس ال
- بهترین گوشی جمع و جور: سامسونگ گلکسی اس 10 ای
- بهترین گوشی از نظر ارزش (تناسب بین قیمت و امکانات): وان پلاس 7 تی
- بهترین گوشی از نظر عمر باتری: هواوی پی 30 پرو
- بهترین گوشی اقتصادی از نظر عمر باتری: موتورولا جی 7 پاور
- بهترین گوشی با قلم سوزنی: سامسونگ گلکسی نوت 10 پلاس
- بهترین گوشی با شبکه 5G: سامسونگ گلکسی نوت 10 پلاس 5G
کلام آخر درباره گوشی های اندروید و بررسی آنها
ما در این یادداشت تعدادی از گوشی های اندروید را معرفی و از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری بررسی کردیم. اندروید با نسخههای جدیدی که ارائه میشود سالانه بهصورت قابل توجهی پیشرفت میکند. همین انتظار هم میرود چرا که بیشترین تعداد کاربران را در سطح جهان دارد.
شما کاربر کدام نسخه از اندروید هستید؟ آیا گوشی خود را به سیستم جدید آپدیت میکنید؟ بهنظر شما کدامیک از گوشی های اندروید که در این یادداشت نام بردیم جذابتر هستند؟ شما میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر خوانندگان فانیبو در میان بگذارید.