به جرات میتوان گفت سیستم عامل اندروید محبوبترین سیستم عامل گوشی در حال حاضر است و بیشترین کاربرد را در دستگاههای قابل حمل دارد به طوری که امروزه ۷۴ درصد از سیستم عامل مورد استفاده در دستگاههای تلفن همراه اندروید است. شاید چند سال پیش کسی فکر نمیکرد، سیستم عامل اندروید به این درجه از محبوبیت برسد و از رقبایی که در آن زمان عرصه سیستم عامل گوشیها را در دست داشتند، جلو بزند. در این مقاله سعی داریم تا بهترین اپلیکیشن های اندروید را به شما معرفی کنیم. با ما همراه شوید.
بهترین اپلیکیشن های اندروید
فروشگاه اندروید با تنها ۵۰ برنامه در سال ۲۰۰۸ کار خود را آغاز کرد و اکنون اپلیکیشن های جدید اندروید به قدری تنوع دارند که ۲.۹ میلیون عدد برنامه روی فروشگاه گوگل قابل دانلود هستند. این تعداد زیاد برنامهها، انواع موضوعات از هنر و طراحی گرفته تا ارتباطات و آموزشی و سلامت را، شامل میشود. در هر موضوعی شاید هزاران عدد از پرکاربردترین برنامه های اندروید وجود داشته باشد که گزینش بین آنها کمی دشوار است. بهترین اپلیکیشن های اندروید که تعداد دانلود زیاد و طبیعتا محبوبیت زیادی دارند در موضوعات سرگرمی، ارتباطی، مولتیمدیا، آموزشی و کاربردی هستند. در ادامه به انتخاب، تعدادی از اپلیکیشن های کاربردی اندروید را معرفی میکنیم تا با نصب آن از امکانات گوشی خود لذت ببرید.
اپلیکیشن Flickr
اپلیکیشن های اندروید در دسته عکاسی زیاد است اما Flickr از دیگر برنامهها متمایز است. علاقمندان به گرافیک و مولتیمدیا قطعا از سایت فلیکر استفاده کردهاند و از محتوای عظیم تصویری آن بهره بردهاند. Flickr یک بستر اشتراک تصاویر است که به منظور برقراری ارتباط بین هنرمندان و عکاسان فراهم شده است و اکنون میتوان از امکانات آن روی گوشی استفاده کرد. در شبکه اجتماعی Flickr میتوان از بین میلیونها عدد تصویر و فایل ویدیویی با موضوعات مختلف جستوجو کرد، با بسیاری از هنرمندان و عکاسان در ارتباط بود و از کارهای به اشتراک گذاشته آنان الهام گرفت. همچنین در این سرویس، امکان ذخیره تصاویر و فایلهای ویدیویی مورد علاقه خود در دستگاهتان فراهم است. ادعای این مطلب دور از ذهن نیست که منبع بسیاری از تصاویر و عکسهای هنری فلیکر است.
اپلیکیشن اینستاگرام
از بهترین اپلیکیشن های اندروید 2018 و 2019 اینستاگرام است. شبکه اجتماعی تصویری اینستاگرام با ارائه امکانات جذاب خیلی سریع محبوبیت خود را بین کاربران اندروید پیدا کرد. با گذشت زمان اپلیکیشن اینستاگرام با افزایش امکانات و بهبود عملکرد این شبکه سعی در افزایش کاربران میلیونی خود دارد. این شبکه اجتماعی که در ابتدا در سال ۲۰۱۰ ارائه شد، بیشتر به علت اشتراک فایلهای تصویری مورد توجه بوده است و کاربران زیادی در ایران دارد. در زمان ارائه اولیه، در اینستاگرام فقط امکان اشتراک تصویر وجود داشت اما رفته رفته و برداشته شدن این محدودیت و اضافه شدن امکانات بیشتر مانند اشتراک ویدیو و امکان اضافه کردن محتوای متنی، کاربران اندروید ترغیب به استفاده از آن شدند.
اپلیکیشن Castbox
برای علاقمندان به کتابهای صوتی و پادکست، کستباکس یک گزینه بسیار جذاب است. کستباکس با دارا بودن خیل وسیعی از فایلهای صوتی امکان استفاده بیش از ۱ میلیون کانال، بیش از ۹۵ میلیون فایل و کتاب صوتی در ۷۰ زبان و ۲۰ موضوع مختلف را فراهم کرده است. کستباکس به جرات یکی از بزرگترین پایگاههای اشتراک فایل صوتی در دنیا و یکی از بهترین اپلیکیشن های اندروید در دسته پادکست است که برای گوش دادن به آنها دچار کمبود زمان میشوید. از موضوعات فایلهای صوتی میتوان به هنر، علمی تکنولوژی، آموزشی، سلامت، ورزشی و مستند اشاره کرد.
اپلیکیشن TED
سخنرانیهای TED با شعار ایدههای با ارزش برای بیان کردن ارائه میشوند. اولین گردهمایی برای سخنرانیهای TED در سال ۱۹۸۴ و با هدف ملاقات افراد خلاق در سه مبحث تکنولوژی، سرگرمی و طراحی برگزار شد و با سخنرانی افراد تاثیرگذار در حوزه علم و تکنولوژی به انجام رسید. اعتبار TED در سال ۱۹۹۰ با حضور افراد مشهوری مانند بیلگیتس، جان وارنک موسس ادوبی و موسس لابراتور MIT بیشتر نمایان شد. در سال ۲۰۰۶ کریس اندرسون صاحب امتیاز TED در آن وقت، با ارائه آنلاین و رایگان سخنرانیها توانست ایده و فکر این گردهماییها را به جهان معرفی کند، چیزی که امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این سخنرانیها توسط افراد متخصص و خلاق در موضوعات مختلف ارائه میشوند و به صورت داوطلبی توسط مترجمها به ۴۰ زبان دنیا ترجمه شدهاند. اپلیکیشن اندروید TED روش آسان و سریع برای دسترسی به فایل تمام این سخنرانیها است.
اپلیکیشن WhatsApp
واتساپ یک نرمافزار رایگان پیامرسان برای اندروید است. این نرمافزار جایگزین خوبی برای پیامهای متنی SMS است و ارسال آسان پیام متنی، صوتی، تصویری، ویدیویی و فایلهای اسناد را فراهم کرده است. همچنین قابلیت تماس اینترنتی از امکانات این پیام رسان است.
اپلیکیشن RAR by Winrar
نرمافزار RAR جزو اپلیکیشن های اندروید رایگان و قدرتمند در دسته فشردهسازی و رمزنگاری فایلها و اسناد است که از شرکت winrar برای استفاده در دستگاههای اندرویدی ساخته شده است. این اپلیکیشن ترکیبی از عملکرد عالی و رابط کاربری ساده است و برای فشردهسازی و رمزنگاری روی فایلهای مهم از ضروریترین اپلیکیشن های گوشی محسوب میشود.
اپلیکیشن مولتیمدیا پلیر VLC
یک پخش کننده مولتیمدیای همه کاره از ضروریات هر گوشی اندرویدی است و VLC این امکان را فراهم کرده است. با بیش از ۱۰۰ میلیون دانلود در فروشگاه گوگل این برنامه جزو رتبههای نخست محبوبیت بین پخش کنندههای مولتیمدیا قرار دارد. نرمافزار VLC با مجوز کاملا رایگان و پشتیبانی از اکثر فرمتهای صوتی و تصویری یک پخشکننده بینظیر به حساب میآید. در مقایسه با سایر پخش کنندههای اندروید، VLC از نظر اپنسورس و رایگان بودن در امکانات و رابط گرافیکی زیبا دارای مزیت است. این برنامه قابلیت پخش فرمتهای مختلف را بدون نیاز به نصب کدک جدا دارد. از قابلیتهای این برنامه پشتیبانی از استریمینگ و اجرای فایلهای زیرنویس است. استریمینگ این امکان را میدهد تا همزمان با دانلود فایل ویدیویی، آن را مشاهده کنیم.
اپلیکیشن Ankidroid
Ankidroid یکی از اپلیکیشن های اندروید در دسته آموزشی به روش فلشکارت است که امکان آموزش و یادآوری آسان مطالب را فراهم میکند و با روش به کار رفته در طراحی این نرمافزار با صرف کمترین زمان، میتوان بیشترین کیفیت در آموزش را انتظار داشت. این نرمافزار دارای یک سایت پشتیبانی است که در بردارنده هزاران مطلب آموزشی قابل دانلود است. همچنین قابلیت اضافه کردن مطالب آموزشی دلخواه کاربر در Ankidroid پیشبینی شده است.
اپلیکیشن Telegram
به جرات میتوان گفت محبوبترین برنامه ارتباطی در ایران در بین تمام اپلیکیشن های اندروید، تلگرام است. تلگرام با دارا بودن امنیت خوب، امکانات کافی و رابط نرمافزاری جالب از دیگر برنامههای این دسته، پیشی گرفته است. قابلیت اشتراک انواع فایلها، فعالیت در گروهها و کانالها، ارتباط آسان بین کاربران، تماسهای اینترنتی، استفاده همزمان چند کاربره و امکان شخصیسازی متناسب با سلیقه کاربر از امکانات این نرمافزار ارتباط جمعی هستند. تلگرام با امتیاز ۴.۵ و بیش از ۱۰۰ میلیون دانلود در بین بهترین اپلیکیشن های اندروید 2019 قرار دارد.
اپلیکیشن PicsArt for Android
کاملترین، قدرتمندترین و پرطرفدارترین نرمافزار ویرایش عکس بین تمام اپلیکیشن های اندروید در این گروه، PicsArt است که بیش از ۵۰۰ میلیون دانلود در فروشگاه گوگل دارد و امتیاز ۴.۵ از ۵ را کسب کرده است. با نصب این نرمافزار و با امکاناتی مانند انواع افکتها، ابزارهای ویرایش، فیلترهای عکس و تنظیمات زیاد برنامه، یک استودیوی عکس بینظیر را در گوشیتان خواهید داشت. با استفاده از خلاقیت خود و ابزارهای کامل این اپلیکیشن میتوانید کارهای هنری جالبی را رقم بزنید.
اپلیکیشن Flipboard
خواندن روزنامه و مجلههای زیاد کاغذی شاید برای علاقمندان به مطالعه مشکل باشد. Flipboard یک نرمافزار اندروید به زبان انگلیسی است که رابط کاربری آسان و جالبی دارد. با امکانات فراوان موجود در این برنامه که برای علاقمندان به مطالعه ارائه شده است، بسیاری از سایتهای خبری، سرگرمی، علمی تکنولوژی، سلامت، تاریخی، هواشناسی و موضوعات مختلف دیگر را فقط در یک اپلیکیشن کم حجم در اختیار داشته باشید. در این اپلیکیشن میتوانید با تنظیم موضوعات مورد علاقه خود از آخرین اخبار و مقالههای مرتبط با آن اطلاع پیدا کنید و آنها را به اشتراک بگذارید.
مجموعه مایکروسافت آفیس
نرمافزارهای آفیس را میتوان جزو ضروری ترین برنامه های اندروید دستهبندی کرد. این مجموعه کاربردی که به دلیل معروفیت بین اپلیکیشن های اندروید، نیازی به معرفی ندارد شامل چندین نرمافزار اداری است و از مهمترین آنها میتوان به ورد برای نوشتار و ویرایش متن، اکسل برای جداول آماری و تحلیل آن، پاورپوینت برای ارائه پروژه و آوتلوک برای مدیریت اطلاعات شخصی اشاره کرد. فروشگاه گوگل امکانی را فراهم کرده است تا کاربران اندروید بتوانند از مهمترین برنامههای آفیس به صورت رایگان روی گوشی خود استفاده کنند. با نصب و استفاده از این مجموعه نرمافزاری روی گوشی خود، میتوانید کارهای اداری مرتبط با این نرمافزار را بدون محدودیت مکانی انجام دهید.
اپلیکیشن گوگل Earth
با گوگل ارث، میتوانید تصاویر و نقشههای سه بعدی ماهوارهای از نواحی زمین را روی دستگاهتان داشته باشید. این نرمافزار امکان پیشرفتهتری از گوگل مپ است. Google Earth جستوجو در مکانهای مختلف کره زمین و باکیفیت قابل قبول دوبعدی و سهبعدی را بدون ترک محل خود فراهم میکند. بعد از نصب این اپلیکیشن کم حجم، مدلی سه بعدی از کره زمین در اختیار شما قرار میگیرد که به راحتی میتوانید در نقاط مختلف آن به کاوش بپردازید. جستوجوی سه بعدی همراه تصاویر با کیفیت و جزئیات زیاد از نقاط مختلف کره زمین بسیار جالب است. این برنامه دارای امکانات بسیار زیادی است که میتوان به اطلاع از موقعیت مکانی، جستوجوی سریع همراه با دیتابیس کامل، امکان تعیین فواصل بین چند نقطه، استفاده از تصاویر توریستی اماکن روی نقشه و تعیین جهتها روی نقشه اشاره کرد. گوگل ارث از محبوبترین اپلیکیشن های اندروید است که در فروشگاه گوگل بیش از ۱۰۰ میلیون دانلود داشته است.
اپلیکیشن NASA
برنامه رسمی ناسا برای اندروید با بیش از ۱۰ میلیون دانلود در فروشگاه گوگل که با این تعداد دانلود جزو پرطرفدارترین اپلیکیشن های اندروید در دسته خود محسوب میشود. اگر از علاقمندان به هوافضا و ستارهشناسی هستید ناسا امکانی را فراهم کرده است تا از کاوشها، تصاویر، ویدیوها، ماموریتها و اخبار جدید هوافضا روی گوشی خود اطلاع یابید. مطمئنا از کار با این اپلیکیشن و امکانات فراوان آن در محیط جالب نرمافزاری لذت خواهید برد. این امکان شامل بیش از ۱۶ هزار تصویر، ۱۴ هزار فایل ویدیویی، آخرین اخبار هوافضا، اطلاع از ماموریتهای سازمان ناسا و مقالات مرتبط با هوافضا و ستارهشناسی است. از دیگر امکانات اپلیکیشن ناسا میتوان به ارائه مدل سهبعدی سیارات و اقمار آن، بیان فواصل کهکشانی، اطلاع از محل فضاپیماها و ماهوارهها اشاره کرد.
اپلیکیشن انتقال وجه
آسانترین و سریعترین راه برای انتقال وجه و انجام تراکنشهای بانکی استفاده از اپلیکیشن انتقال وجه روی گوشی است. صرفهجویی در زمان و آسان بودن کار باعث شده است تا اپلیکیشن های بانکی جزو پرطرفدارترین اپلیکیشن های اندروید قرار بگیرند و محبوبیت زیادی به دست آورند. مشتریان بانکها به دلیل امکانات جامع و فراوان که تنها در یک برنامه ارائه میشود، ترجیح میدهند به جای سایر روشها از برنامههای گوشی استفاده کنند. غیر ممکن است نتوانید در گوشی کاربران حداقل یک اپلیکیشن بانکی پیدا کنید؛ چرا که با صرفهجویی در زمان بیشتر عملیات بانکی مانند خدمات کارت به کارت، پرداخت قبوض و خرید شارژ از طریق این برنامهها ممکن است و روزبهروز این امکانات بیشتر میشوند.
کلام آخر درباره اپلیکیشن های اندروید
در این مقاله سعی کردیم، مهمترین اپلیکیشن های اندروید را که باید روی هر گوشی هوشمند نصب شوند به شما معرفی کنیم تا با انتخاب هر یک از آنها بتوانید بسیاری از کارهای روزمره خود را آسانتر وسریعتر انجام دهید. شما کدام اپلیکیشن را بیشتر استفاده میکنید؟